Is er telefoon en internet in de Transsiberie Express?

Internet in de Transsiberie Epxress

Is er internet in de Transsiberie Express? Ja én nee. Internetten tijdens de Transsiberë Express reis kan, in vrijwel alle hotels en homestay’s waarmee wij samenwerken is wifi. Maar tijdens de treinreis zelf wordt het lastiger. Lees verder voor meer informatie over bellen en internet in de Transsiberie Express.

Internet in het hotel tijdens de Transsiberië Express

Vrijwel altijd is er in de hotels op de Transsiberië Express internet aanwezig. Denk wel aan de beperkingen die landen opleggen. In China zijn veel diensten van Google geblokkeerd. Hierdoor kunt u uw telefoon waarschijnlijk niet zoals thuis gebruiken. Ook Whatsapp werkt in China niet.

Internet in de Transsiberie Express

In de trein is vaak geen internet aanwezig. Er zijn nieuwe Russische en Chinese treinen met wifi, maar dit is zeker op de lange afstandstreinen van de Transsiberië en Transmongolië Express nog niet het geval.

Internet in homestay of tijdens Mongolië jeeptochten of hikes

U heeft tijdens dagtochten of meerdaagse tochten door Mongolië en Siberië vaak geen of beperkt internet. Op afgelegen stukken is simpelweg geen bereik. Wilt u tóch graag met thuisblijvers in contact blijven dan kunt u via Mevo Reizen een satelliettelefoon huren.

Tip: koop al in Moskou een lokale simkaart

U kunt u een lokale simkaart kopen zodat u redelijk voordelig internet heeft. Als u een Russische simkaart koopt houdt dan rekening met een aantal zaken.

  • Een Russische simkaart werkt alleen tijdens Transsiberië Express, dus tot de grens van Rusland en niet in Mongolië en China.
  • Let op dat u een simkaart koopt met internet, er zijn ook simkaarten met alleen bellen
  • U moet uw visum en uw paspoort meenemen als u een simkaart koopt
  • Het proces van aanmelden, registreren etc. kan vrij veel tijd kosten.
  • Neem een tweede telefoon mee op reis óf een telefoon met duo sim. Anders werkt uw gewone telefoon niet meer.
  • Denk eraan dat op grote stukken Taiga waar de Transsiberische spoorlijn doorheen trekt helemaal geen bereik is. Geen enkele simkaart zal daar werken.

Mobiel bellen tijdens de Transsiberië Express

Mobiel bellen met uw abonnement van thuis is tijdens de Transsiberië Express is meestal erg duur. Ons advies is om te bellen vanuit het hotel of bel zo min mogelijk. Heeft u wifi in het hotel? Dan belt u natuurlijk gratis met

Werkt mijn mobiele telefoon tijdens de Transsiberië Express?

Vrijwel alle nieuwe smartphones functioneren in Rusland, Mongolië en China. Heeft u een oude mobiele telefoon? Dan kan het zijn dat uw telefoon niet werkt vanwege verouderde techniek. 

SMSjes sturen en ontvangen tijdens de Transsiberië Express

Het ontvangen van smsjes is altijd gratis. Als u het thuisfront vraagt om smsjes te sturen kan dat voordelen hebben, immers, u ontvangt ze gratis en u hoeft geen mobiel internet aan te zetten.
Het versturen van smsjes naar Nederland is meestal voordeliger dan bellen. Let wel op de lengte van uw smsje want u betaalt naar het aantal tekens. Staat uw mobiel internet uit? Dan kunt u alsnog gewoon een smsje versturen vanuit de trein. Alle details over mobiel bellen en internet vindt u hier: Rusland,Mongolie, China.

Benieuwd naar onze treinreizen?

Via onderstaande link vindt u een overzicht van onze (trein)reizen. Daarnaast vindt u hier de Transsiberië groepsreis naar Beijing. Reist u liever wat luxer? Bekijk dan ook de Tsarengoud Express.