Tsarengoud Express documentaire

Tsarengoud Express


Tsarengoud Express documentaire: een half uur adembenemende beelden


De luxe treinreis van Moskou naar Beijing

Geniet tijdens deze documentaire van de meest prachtige beelden van Rusland, Mongolië en China. De Tsarengoud Express onderscheidt zich in comfort en luxe van andere treinreizen. De treinreis voert van Moskou naar Beijing. U kunt de treinreis ook andersom maken. De trein vertrekt slechts enkele keren per jaar.

Er zijn verschillende vertrekdata voor een reis per Tsarengoud Express. U kunt deze unieke treinreis in de maanden mei, juni, juli, augustus en september maken. In de Tsarengoud Express documentaire komen de verschillende Tsarengoud couchettes aan bod. U kunt bijvoorbeeld reizen in de luxe ‘Bolsjoj couchette’ met een ensuite toilet en douche. In de trein worden ook lezingen gegeven en maakt u uiteraard interessante tussenstops onderweg. Het ontbijt, de lunch en een uitgebreid diner zijn inclusief. De rechtstreekse KLM vluchten zijn bij Mevo Reizen altijd bij de reis inbegrepen. 

Tsarengoud Express Luxe Treinreizen
vanaf €5399 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is...


De Tsarengoud Express

De Tsarengoud is een speciaal samengestelde luxe trein. De trein vertrekt in Moskou en volgt de Transsiberië Express route tot en met Ulan Ude. Vanaf Ulan Ude reist u vervolgens per Tsarengoud de route van de Transmongolië Express richting Mongolië en China.


Tussenstops Tsarengoud Express

De Tsarengoud Express start in Moskou. Via de steden Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude in Rusland vervolgt u de reis. U doorkruist de steppe van het uitgestrekte Mongolië. Vervolgens maakt u een tussenstop in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Vanuit Ulaanbaatar brengt u een bezoek aan het prachtige Terelj National Park. Uiteindelijk vervolgt u de reis naar  Beijing.


Treinklassen Tsarengoud Express

De Tsarengoud bestaat uit verschillende wagons. In tegenstelling tot de ‘gewone’ Transsiberië Express heeft de trein geen drie maar vijf verschillende treinklasses. Categorie I en II zijn vergelijkbaar met reguliere treinen. Categorie II superior en hoger zijn ruimer. Daarnaast beschikken deze couchettes over een eigen badkamer. Ook biedt de trein heerlijk eten in de restauratiewagon en een uitgebreid excursiepakket tijdens de tussenstops. Tijdens de langere trajecten worden er lezingen verzorgd. 


Onze eigen Tsarengoud reiservaring

Het was dan eindelijk zover. De visapapieren waren geregeld en ook de nodige voorbereidingen waren getroffen. De luxe Tsarengoud Express vertrekt over enkele dagen vanuit Moskou. De vlucht met KLM en de eerste dagen in Moskou zijn voor ons bekend terrein, toch is de avondtour ‘Moskou by night’ een nieuwe ervaring. De luxe hotelkamer in het Kempinski hotel hadden we ook niet willen missen, uitzicht op het Rode Plein en de Basiliuskathedraal. Na de twee dagen in Moskou begint ons treinhart sneller te kloppen.


Langzaam komt de Tsarengoud in beweging

Vandaag begint de treinreis. Op het Kazanskaya Vokzal aan de oostzijde van Moskou staat de Tsarengoud op ons te wachten. Dit is één van de negen kopstations van Moskou. Het eerste traject voert richting Kazan. Dit is de hoofdstad van Tatarstan aan de machtige rivier de Volga. Voordat de Tsarengoud vertrekt wordt het gezelschap verwelkomt in het station met een glaasje wijn of  champagne. Wanneer de bagage aan boord wordt gebracht geniet u van een Russische violist en koor. Nadat de bagage aan boord is gebracht wandelt u richting uw coupé.

Terwijl de trein langzaam in beweging komt wordt uw diner geserveerd in de restauratiewagon. Na een heerlijk diner, wat natafelen of een spelletje zoekt u de coupé op voor uw eerste nacht in de Tsarengoud Express. Morgenvroeg zult u 800 kilometer oostwaarts wakker worden in Kazan. De eerste tussenstop op deze indrukwekkende treinreis van ongeveer 9000 kilometer. De reis gaat nu écht beginnen. 

tsarengoud transsiberië
vanaf €5299 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express voert langs de route van de Transsiberië Express. Volgens velen de beroemdste spoorlijn ter wereld. Een ontdekkingsreis van bijna 9000 km per trein door zeven tijdzones....


Documentaire Tsarengoud Express