Maaltijden tijdens uw Transsiberë reis

Voor het vertrek van de trein kunt u alvast wat inkopen doen. Als u in Moskou op de Transsiberië Express stapt voor enkele dagen of misschien wel een week kunt u op het station alvast ruim inslaan. Denk aan brood, fruit en natuurlijk ook chips en ander lekkers. Verder kunt u oploskoffie, thee en andere in heet water oplosbare maaltijden meenemen. Ook is het ook leuk om een vrijgevige Russische reiziger wat terug te kunnen geven, het komt geregeld voor dat er uitgebreid eten en drinken gedeeld wordt.
Eten in de trein

De meeste treinen hebben een restauratie wagon – u hoort dit ruim voor vertrek van ons. U kunt ontbijten, lunchen en dineren in de trein. Er bestaan ook luxe treinkaartjes waar de maaltijden inclusief zijn. De kaart in de restauratiewagon is beperkt maar voldoende voor een paar dagen.

Eten op de stationnetjes
De treinen maken regelmatig een korte stop van 10 tot 40 minuten. Op de stationnetjes is van alles te koop, lokale producten, zoals brood of gekookte aardappel, kip, vis (zoals de Siberische Omul) en fruit. Verder vindt u op de stations kioskjes met allerlei lokale maar ook bekende producten.

De Samawar / Samovar
In elke wagon zit een heetwater voorziening ofwel een theemachine. U kunt hier constant kokend water tappen voor thee, koffie of een oplossoepje enzovoorst.

Ik overnacht in .. Maaltijden Extra
Yurt / Ger Ontbijt, lunch en diner n.v.t.
Excursiedagen Ontbijt, lunch Diner
Hotel Ontbijt Diner
Homestay Ontbijt Diner
Hostel Logies n.v.t.
De trein Logies Ontbijt, diner