Naadam Festival Mongolië

Naadam Festival Mongolië


Naadam Festival Mongolië

Het Naadam Festival is hét jaarlijks evenement in Mongolië. Vanuit het hele land trekken de beste ruiters, boogschieters en worstelaars naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Ieder jaar vindt dit evenement plaats op 11, 12 en 13 juli. Het Naadam Festival wordt ook wel de Olympische spelen van Mongolië genoemd. Het festival is hét evenement waar de Nomadische bevolking van Mongolië naar toe leeft. De opening van het festival vindt traditioneel plaats in het stadion in Ulaanbaatar. U kunt de opening zelf bijwonen. Tickets kunt u via Mevo Reizen boeken.

Bent u benieuwd naar onze Mongolië Reizen of heeft u een reis gepland staan naar Mongolië in juli? Dan adviseren wij om de reis te combineren met een bezoek aan het festival. Wij reserveren graag tickets voor u.


Data van het Naadam Festival

Het festival vindt jaarlijks plaats op 11, 12 en 13 juli in en rondom de hoofdstad Ulaanbaatar. Het is een drukke en levendige periode in Ulaanbaatar. Juist om die reden is het aan te raden om tijdig te oriënteren op vluchten. Een comfortabel hotel in de hoofdstad is ook sneller volgeboekt dan de rest van het jaar. Bent u van plan om voor of na het festival een tour te maken door Mongolië? U kunt via Mevo Reizen een reis door Mongolië plannen. Dit kan zowel per landcruiser of per jeep met een chauffeur en een gids. 


Boek kaarten voor de Noord Tribune

Vooraf kunt u kaarten kopen voor de openingsceremonie van het Naadam Festival. Wij adviseren om tickets voor de Noord Tribune te bemachtigen. Deze tribune is overdekt waardoor u niet uren in de warme zon zit. De laatste jaren wordt het festival steeds populairder, ook onder reizigers. Het is daarom raadzaam om vooraf uw tickets te regelen. Doordat de vraag vaak groot is blijkt het ook lastiger om specifiek voor de overdekte tribune tickets te kopen. Een oplossing is een parasol of een paraplu. Want ondanks dat Mongolië ‘het land van de blauwe luchten’ is kan het soms ook zomaar een dag flink regenen.