12 dagen vanaf€4589
per reiziger
vluchten inclusief

Moermansk vuurtoren

Moermansk Express: Luxe treinreis naar Russisch Lapland

De Moermansk Express brengt u van het Russische hoofdstad Moskou naar het Noorse Kirkenes. Ontdek de diverse hoogtepunten en bestemmingen in het onontdekte noorden van Rusland. Met de trein steekt u de poolcirkel over naar het Noordelijk gelegen Moermansk, ook wel Kaapstad van het noorden genoemd. Geniet tijdens de reis ook van de ongerepte natuur en diverse landschappen. De Moermansk Express laat u kennis maken met verschillende UNESCO Werelderfgoederen en zijn geschiedenis. Probeer tijdens de reis de diverse Russische en Scandinavische specialiteiten tijdens de lunch of het diner. Kortom een unieke reis die u niet snel zult vergeten.

De Moermansk Express is een luxe treinreis door Rusland. Lees meer over de luxe treinreizen van Mevo Reizen.

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam-Moskou
 • Terugvlucht van Kirkenes naar Amsterdam
 • 5 overnachtingen in de exclusieve Arctische luxe trein
 • 6 hotel overnachtingen in **** hotels
 • Excursies en bezienswaardigheden volgens reisplan
 • Welkomsdrankje en welkomsdiner in Moskou
 • Alle entreegelden
 • Deskundige engelssprekende gidsen
 • Alle transfers volgens reisplan
 • Maaltijden volgens reisplan
 • Wodka proeverij met traditionele snacks
 • Dokter aan boord
 • Douchefaciliteiten aan boord

4,589

Dag 1: Rechtstreekse vlucht naar Moskou

Amsterdam - Moskou

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Rusland, Moskou. Het begin van de Moermansk Express. Op de luchthaven wordt u ontvangen door de lokale gids en chauffeur. De transfer brengt u naar het centraal gelegen hotel waar u bij aankomst meteen kunt inchecken. In de avond vindt het welkomstdiner plaats. Na afloop van het diner start de avondtour “City of Lights” door Moskou. Gedurende de tour wandelt u over het Rode Plein en bewondert u de prachtige verlichte Basiliuskathedraal en de muren en torens van het Kremlin. De tour brengt u ook langs de vele mooie metrostations die Moskou te bieden heeft.

Overnachting in het Intercontinental Tverskaya Hotel **** of gelijkwaardig

inclusief: diner

 Intercontinental Tverskaya

Dit luxueuze en moderne hotel ligt direct aan de Tverskaja oelitsa, één van de belangrijkste straten van Moskou die recht naar het Kremlin loopt. Ook het Rode Plein, het Kremlin en de rivier de Moskva bevinden zich op loopafstand. Doordacht ontworpen luxe-suites met privéterras bieden uitzicht over de levendige stad.

Dag 2: Uitgebreide stadstour door Moskou

Nadat u heeft ontbeten in het hotel wordt u in de lobby ontvangen door de Engelssprekende professionele gids. Vandaag brengt u een bezoek aan het imposante Kremlin in het centrum van de stad. Hierbij brengt u ook een bezoek aan de Basiliuskathedraal uit de tijd van de Tsaren. Tijdens het bezoek heeft u de mogelijkheid om de kathedraal van binnen te bewonderen. Vervolgens maakt u een wandeling over het Rode Plein dat is gelegen aan het Kremlin en de kathedraal.

Stadsinformatie Moskou:
De stad Moskou is naast de hoofdstad ook de grootste stad in west Rusland. Moskou is naast het politieke centrum van Rusland, ook een educatieve, wetenschappelijke, industriële en culturele hoofdstad. In 1812 werd de stad voor een groot deel gereconstrueerd, nadat het in bezit is geweest van Napoleon I. De stad is in deze tijd door een brand volledig verwoest. Hierbij zijn veel Orthodoxe kerken, synagogen, moskeeën en theaters totaal verwoest en weer gerenoveerd. Moskou is een echt typisch Russische stad waarbij het stadscentrum wordt gedefinieerd door het Kremlin. Daarnaast beschikt de stad over vele architectonische gebouwen met een mengelmoes van bouwstijlen en verschillende architecten. De meest bekend hoogtepunten van de stad zijn het Kremlin, het Rode Plein, de Basiliuskathedraal, het GUM warenhuis en de unieke metrostations.

Na het diner maakt u een boottocht over de Moskva.

Overnachting in het Intercontinental Tverskaya Hotel **** of gelijkwaardig

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 3: Treinreis naar St.Petersburg, de eerste stap richting het noorden

Moskou - St.Petersburg

Na het ontbijt in het hotel heeft u tot de namiddag om Moskou verder te ontdekken. In de namiddag vertrekt u met de Sapsan hogesnelheidstrein naar St.Petersburg. De reis naar de tweede bestemming duurt ongeveer vier uur. Nadat u bent aangekomen in St.Petersburg wordt u per transfer naar het centraal gelegen hotel gebracht. Hier zult u de aankomende twee nachten verblijven.

Overnachting in het Park Inn Nevsky Hotel **** of gelijkwaardig

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Park Inn Nevsky

Hotel Park Inn Nevsky

Het Park Inn Nevsky hotel is centraal gelegen aan de belangrijkste straat van de stad, de Nevsky Prospect in St.Petersburg. De kamers van het hotel zijn kleurrijk en modern ingericht. De receptie is 24 uur per dag geopend voor al uw vragen en alle kamers hebben snel en internet. In het hotel vindt u het Paulaner restaurant. Hier worden naast Russische ook Duitse gerechten geserveerd. Daarnaast worden er ook internationale gerechten bereid en kunt u dagelijks gebruik maken van het ontbijtbuffet.

Dag 4: Ontdek St.Petersburg tijdens de stadstour

Vandaag ontdekt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids de stad St.Petersburg. Vanaf het hotel start de tour langs de promenade van de stad, de Nevsky-Prospect. Tijdens de stadstour brengt u onder andere een bezoek aan de Peter en Paul kathedraal. Dit is de legendarische begraafplaats van de Romanov-Dynastie. Bij een bezoek aan dit hoogtepunt van de stad zijn vele sarcofagen van de Tsaren te bezichtigen. Maak kennis met de schilderijen van Leonardo Da Vinci en Raffael tijdens een rondleiding door het gigantische Hermitage museum. De Hermitage is gevestigd in het Winterpaleis van de voormalige Tsaar. Gedurende de tour bezoekt u ook diverse kathedralen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de kathedraal van de Verlosser op het Bloed.

Overnachting in het Park Inn Nevsky Hotel **** of gelijkwaardig

Suggestie: Maak in de avond een wandeling door de stad, breng een bezoek aan een theater of geniet van een boottocht over de Neva

inclusief: ontbijt en lunch

Dag 5: Bezoek aan het Catherinapaleis en de “Amber Room” en treinreis richting Karelië

St.Petersburg - Sortavala

Na het ontbijt vertrekt de transfer richting het plaatsje Pushkin. Hier brengt u een bezoek aan de voormalige zomerresidentie van de Tsaren, het Catherinapaleis. De bouw van het paleis duurde tot 1729 en is geheel voorzien van barok stijl. De beroemdste zaal van het paleis is de “Amber Room”. Deze zaal kreeg Peter de Grote cadeau van koning Friedrich Wilhelm I. De kamer is tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan. In 2003 werd de wederopbouw in volle glorie voltooid.

Na afloop van de tour wacht er een lunch met Russische specialiteiten op u. Later in de middag wordt u verwelkomd aan boord van de échte Moermansk Express trein. De reis wordt voortgezet richting Sortvala en Karelië.

Overnachting aan boord van de trein

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Murmansk Express coupé

Murmansk Express categorie II – Standard classic coupé

De Moermansk Express kent drie verschillende categorieën. In de categorie classic van de Moermansk Express wordt de coupé met vier reizigers gedeeld. Aan beide uiteinde van de wagons bevinden zich was- en toiletruimtes. In de coupé is onder het raam een tafeltje geplaatst. Wilt u meer privacy of zelfs een privé badkamer? Dan kunt u kiezen voor de Bolsjoj categorie

Dag 6: Reis door de natuur van Karelië naar Sortavala

Sortavala - Petrozavodsk

In de ochtend komt u aan in de republiek Karelië. De eerste stop wordt gemaakt in Sortvala, wat is gelegen aan de noordoever van het Ladogameer. Vandaag maakt u kennis met de prachtige natuur in het nabijgelegen Nationaal Park. Geniet van de natuur tijdens de wandeling onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Na afloop staat er een typische Karelische lunch op u te wachten. In de namiddag wordt de reis per trein vervolgd naar de volgende bestemming, Petrozavodsk.

informatie Ladogameer:
Het Ladogameer ligt op ongeveer 50 kilometer ten oosten van St.Petersburg. Daarnaast is de plaatst Sortavala gelegen aan het meer. Het meer bestaat uit ongeveer 660 eilanden en is het grootste zoetwatermeer van Europa. Het water van ongeveer 30 rivieren komen samen in het Ladogameer. Wanneer het water bevriest wordt het water bevrijd van mineralen en onzuiverheden. Het water stroomt naar het zuiden langs granieten gesteente. Hierdoor wordt het water niet verzadigd door zouten. Dit resulteert uiteindelijk in uitzonderlijk zuiver water. Het water schijnt zelfs zo zuiver te zijn dat het Ladogameer het zuiverste water heeft op aarde. Daarnaast is het water drie keer zo zacht dan enig ander meer water in Europa, en zelfs zes keer zachter dan drinkwater.

Overnachting aan boord van de trein.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé

Moermansk Express categorie II – Standard coupé

De Moermansk Express kent drie verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 7: Aankomst in Petrozavodsk

Petrozavodsk - Kem

Na het ontbijt stopt de trein in de hoofdstad van Karelië, namelijk Petrozavodsk. Vanaf deze bestemming brengt u een bezoek aan de historische Kizhi eilanden aan het Onegameer. Het eiland staat vooral bekend om zijn houten kerkgebouwen, kapellen en huizen en is dan ook onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Later op de avond vertrekt de trein verder richting het noorden van Rusland.

Stadsinformatie Petrozavodsk:
Petrozavodsk is de hoofdstad van de Republiek Karelië. De stad is gelegen in het noordwesten van Rusland. Daarnaast is de stad gelegen aan de oevers van het Onegameer. De stad staat vooral bekend om zijn monumenten en architectuur. In Petrozavodsk komen verschillende religies voor zoals Orthodoxe, Joodse, Islamitische, Protestantse Lutherse gemeenschappen. De stad organiseert jaarlijks verschillende festivals zoals het sneeuw- en ijssculpturen Hyperborea festival. Gedurende de zomer wordt er een muziekfestival georganiseerd genaamd “White Nights of Karelia”. De natuur rondom de stad is zeer geschikt voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of raften.

Overnachting aan boord van de trein

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Murmansk Express coupé

Murmansk Express categorie IV – Bolshoi coupé

De Bolshoi coupé is geschikt voor twee reizigers. Daarnaast beschikt de coupé over comfortabele stoelen, een ruime tafel en een kleine kledingkast. De coupé is daarnaast voorzien van badkamer met toilet, wastafel en douche.

Dag 8: Bezoek aan de Solovetski eilanden

Kem - Moermansk

Vanochtend komt u met de trein aan in Kem. Wanneer de zeecondities en het weer toelaten heeft u vandaag de mogelijkheid om deel te nemen aan de excursie naar de Solovetski eilanden. Tijdens de excursie brengt u een bezoek aan het beroemde Solovetsky Kloostercomplex. De excursie is niet inbegrepen en is dus optioneel bij te boeken. Tijdens de excursie geniet u van een traditionele lunch die voor u is opgediend.

Laat in de avond wordt de reis vervolgd naar Moermansk en steekt u de poolcirkel over.

Informatie Solovetsky Klooster:
De eilandgroep Solovetsky bestaat uit zes eilanden en is gelegen in het westelijke deel van de Witte Zee. Samen vormen de eilanden een omvang van ongeveer 300 km2. De Solovetsky eilanden worden al bewoond sinds de 5e eeuw voor Christus. Sinds de 15e eeuw is zijn er diverse kloosteractiviteiten. Zo zijn er diverse kerken uit de 16e tot en met de 19e eeuw te vinden en te bewonderen. Het belangrijkste deel van het historisch en culturele complex van de archipel is het architectonische Solovetsky Klooster.

Overnachting aan boord van de trein.

inclusief: ontbijt en diner

Dag 9: Oversteek Poolcirkel richting Moermansk

Vandaag komt u aan in Kaapstad van het noorden, namelijk Moermansk. Na het ontbijt aan boord van de trein ontdekt u onder begeleiding van een Enggelssprekende gids de stad Moermansk. De stad is gelegen aan de oostelijke oever van Kola Bay. Tijdens de stadstour bezoekt u de diverse hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het vuurtorenmonument ter ere van de zeelieden die in de vredestijd zijn omgekomen.
Rond de middag kunt u genieten van een lunch, waarna de tour naar het Historisch Museum plaatsvind. Gedurende het bezoek aan dit museum bewondert u onder andere de atoomijsbreker Lenin.

Overnachting in het Azimut Hotel **** of gelijkwaardig

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Suggestie: Breng een bezoek aan het Alyosha monument. Het monument is gelegen op een heuvel en geeft een prachtig uitzicht over Moermansk.

Stadsinformatie Moermansk:
Moermansk is de meest noordelijke regio van het Europese deel van Rusland. De regio is ook wel een toegangspoort naar de Noordpool en de Noordelijke IJszee. In deze regio kunt u de veel schone meren en rivieren en de ongerepte natuur bewonderen. Kom in contact met de lokale bevolking in het Noordpool gebied. Kom alles te weten over de unieke cultuur en de fenomenen zoals de Poolnacht en de Pooldag. In de omgeving van Moermansk valt veel te beleven van skiën tot ijsvissen. Omdat Moermansk voorbij de poolcirkel ligt is er een kans dat het natuurfenomeen het Noorderlicht gespot kan worden. Het Noorderlicht is te zien in de periode van half augustus tot en met half april.

Azimut Hotel

 Azimut Hotel

Het Azimut Hotel in Moermansk is centraal gelegen, vlakbij het Tsentralny park. De kamers van het hotel zijn ingericht met lichte kleuren. Daarnaast zijn de kamers voorzien van een privé badkamer inclusief toiletartikelen. Tijdens het verblijf in het Azimut hotel kunt u gebruik maken van het internet en de 24-uurs service bij de receptie. Het hotel beschikt over een restaurant en bar, waar u kunt genieten van heerlijke drankjes en Europese gerechten. Kom geheel tot rust in het wellness centrum van het hotel. Hier vind u een sauna en stoomkamers.

Dag 10: De Toendra landschappen ontdekken

Moermansk - Nikel

Vandaag maakt u een excursie naar de Toendra landschappen. Geniet tijdens de wandeling onder begeleiding van een professionele gids van de prachtige natuur. De lunch is geheel verzorgd met nationale gerechten uit Scandinavië.

Overnachting in het Azimut Hotel **** of gelijkwaardig

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 11: Aankomst in het Noorse Kirkenes

Nikel - Kirkenes

Vroeg in de ochtend komt u aan in de plaats Nikel. Vanaf deze bestemming wordt u per bus naar de plaats Kirkenes in Noorwegen gebracht. Kom hier geheel tot rust en kijk terug op een unieke reis langs de poolcirkel.

Stadsinformatie Kirkenes:
Kirkenes is de laatste grotere Noorse dorp voor de Russische grens. Kirkenes is een echte havenstad en ingericht op de arctische kou. De grens tussen Noorwegen en Rusland was tijdens de Koude Oorlog een stukje waar de Navo en de Sovjet Unie de grens deelde. Tijdens de Koude Oorlog was het gebied rondom Kirkeness regelmatig het toneel van machtsvertoon van beide kanten. Het dorpje beschikt over verschillende supermarkten, winkels en een museum. Gedurende de winter beschikt Kirkenes over een echt sneeuwhotel en is er een grote kans om het Noorderlicht te spotten. Gedurende de zomer is de omgeving rond de stad uitstekend voor een mooie wandeling of boottocht.

Overnachting in Hotel Scandic **** of gelijkwaardig

inclusief: ontbijt, lunch

Hotel Scandic

Hotel Scandic

Het Scandic Hotel is centraal gelegen in het stadje Kirkenes. De kamers van het hotel zijn gezellig ingericht en voorzien van diverse faciliteiten. Hierbij kunt u denken aan een minibar en privé badkamer. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van Europese gerechten. Kom aan het einde van de dag geheel tot rust in de sauna van het hotel of trek een baantje in het zwembad.

Dag 12: Terugreis naar Nederland

Kirkenes - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw reis langs de Poolcirkel per Moermansk Express. De transfer brengt u naar de luchthaven waar u vlucht terug naar Nederland zal vertrekken.

inclusief: ontbijt

Moermansk Express is inclusief

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam-Moskou
 • Terugvlucht van Kirkenes naar Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • 5 overnachtingen in de exclusieve arctische trein inclusief ontbijt
 • 6 hotel overnachtingen inclusief ontbijt
 • Treintrajecten o.b.v. standard categorie (upgrade naar privé coupé en Bolsjoj mogelijk)
 • Excursies en bezienswaardigheden volgens reisplan
 • Entreeprijzen bezienswaardigheden
 • Engelssprekende gids
 • Alle transfers volgens reisplan
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Wodka proeverij met traditionele snacks
 • Dokter aan boord
 • Douchefaciliteiten aan boord
 • De verzorging van de uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen

Het avondprogramma in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater (prijs op aanvraag)
 • Kostroma Russische dans en ballet vanaf € 50 per ticket

Kosten om rekening mee te houden

 • Visum voor Rusland (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eenpersoonstoeslag (privé kamer in de hotels) € 449 per reiziger
Wissen