16 dagen vanaf€5299
per reiziger
KLM vluchten inclusief

Treinreizen Rusland

Tsarengoud Express: Vladivostok – Moskou, de luxe Transsiberië Express

De luxe Tsarengoud Express brengt u langs de originele route van de Transsiberië Express dwars door Siberië. De langste treinreis ter wereld reist door prachtige natuur en zeven tijdzones. Per Tsarengoud Express reist u in ongeveer twee weken van het oostelijk gelegen Vladivostok naar de hoofdstad van Rusland, Moskou. Geniet tijdens de reis van de luxe die de Tsarengoud te bieden heeft zoals heerlijke maaltijden en diverse interessante lezingen. Kom geheel tot rust in de comfortabele coupés en geniet van de prachtige uitzichten vanuit de trein.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • KLM vlucht Amsterdam – Vladivostok
 • Rechtstreekse KLM vlucht Moskou – Amsterdam
 • Upgraden naar KLM comfort class of businessclass mogelijk
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers tijdens de reis van Vladivostok tot en met Moskou
 • Compleet excursiepakket
 • Avondprogramma
 • Bagagedragers
 • Overnachting in luxe **** of ***** hotels
 • Een arts aan boord van de trein
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Koffie en thee gedurende de treinreis
 • Diverse workshops en lezingen tijdens de reis
 • Upgrade privé coupé met douche mogelijk

5,2995,499

Dag 1: Vlucht naar Vladivostok

Amsterdam - Moskou - Vladivostok

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar Vladivostok in Rusland. Vanaf Amsterdam zijn geen rechtstreekse vluchten naar Vladivostok waardoor u een overstap zult maken in Moskou.
Op 2 juli 1860 werd Vladivostok opgericht en vormt het eindpunt van de Transsiberië spoorlijn. Daarnaast is het ook de thuishaven van de Russische Pacifische vloot. Aan het einde van de 19e eeuw besloot Tsaar Alexander III dat er een spoorwegverbinding moest komen. Het ging hierbij om een verbinding tussen het westen van Rusland en het grondstofrijke oosten van de Siberische laaglanden. Jaren lang was de stad gesloten voor buitenlanders. Het centrum van Vladivostok kent een rijk en cultureel leven in de regio.

Dag 2: Aankomst in Vladivostok

Rond de middag komt u aan in Vladivostok. Op het vliegveld wordt u ontvangen door een lokale gids en wordt u per transfer naar het hotel gebracht. Nadat u bent ingecheckt vindt aansluitend een stadstour door Vladivostok plaats. Tijdens de tour brengt u onder andere een bezoek aan onderzeeër museum. De S-56 onderzeeër waarmee gevochten werd in de tweede wereldoorlog kunt u hier bewonderen. Daarnaast is het ook de meest succesvolle onderzeeër van de Sovjet-marine. Daarnaast geniet u ook van het prachtige uitzicht over de stad tijdens een bezoek aan “The Eagles nest”. Vanuit dit goed onderhouden observatiepunt heeft u een panoramisch gezicht over de stad.

Overnachting in Hotel Versailles *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Versailles

Hotel Versailles is gelegen in Vladivostok op ongeveer vijf minuten lopen van de Amoer rivier. De kamer is in het hotel zijn klassiek ingericht en beschikken over verschillende faciliteiten zoals een televisie, airconditioning en toiletartikelen. Daarnaast maakt u in het hotel gebruik van het internet, de 24-uurs receptie en bagage opslagruimtes. Het hotel beschikt over een koffietentje waar u kunt genieten van heerlijke diverse soorten koffie.

Dag 3: Stadstour door Vladivostok

Vladivostok - Khabarovsk

Na het ontbijt in uw hotel brengt u een bezoek aan het oceanarium in Vladivostok. Het oceanarium werd geopend in september 2016 en werd opgericht namens de president van de Russische federatie. Het oceanarium is onderdeel van het Nationaal Wetenschappelijk Centrum voor Mariene Biologie en is daarnaast één van de grootste ter wereld. In het gebouw bevind zich onder andere een groot reservoir en een dolfinarium waar ongeveer 800 toeschouwers een bezoek kunnen brengen aan het arena-bad. De bewoners van het oceanarium komen vanuit diverse klimaatvormen of oceanen op aarde en biedt diverse tentoonstellingen, lezingen en optredens.
Na afloop van het bezoek aan het oceanarium ontdekt u per boot de haven van Vladivostok. Tijdens de tocht komt u alles te weten over de grootste oostelijk gelegen haven van Rusland en brengt u een bezoek aan een fort.
In de avond wordt u per transfer naar het station gebracht waar u aan boord zult gaan van de Tsarengoud Express en wordt u ontvangen met een heerlijk welkomstdrankje.
Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie III – Nostalgic coupé
De Tsarengoud Express kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 4: Aankomst in Khabarovsk

Vandaag arriveert u in Khabarovsk waar u op het station wordt ontvangen door de lokale gids en per transfer naar het hotel wordt gebracht. Onder begeleiding van een professionele gids komt u alles te weten over Khabarovsk tijdens de stadstour. Ontdek de verschillende hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Tijdens de stadstour brengt u onder andere een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal en geniet u van het prachtige uitzicht over Amoer en de grote brug van Khabarovsk.

Khabarovsk werd gesticht in 1885 als een militaire post waar de Oessoeri rivier uitmondt in de Amoer. De nederzetting werd ook wel Charaboyka genoemd naar de 17e eeuwse pionier Jeforej Chabaroy. Rond 1895 kreeg Khabarovsk zijn huidige naam. Khabarovsk is het culturele centrum van de regio. De stad bestaat uit een universiteit, theaters en musea. Hierbij kan gedacht worden aan het museum voor de natuurhistorie en een museum voor de beeldende kunst. In dit museum is een zeldzame collectie van oude Russische iconen te bewonderen.

Overnachting in het Parus Hotel ***** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Parus Hotel

Parus Hotel

Het Parus Hotel in Khabarovsk is gelegen dicht bij de Amoer rivier. Een korte wandeling brengt u naar een pittoresk parkje met uitzicht over de rivier. Het hotel is ruim opgezet en biedt diverse faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, een restaurant en een welness centrum. In het restaurant geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet in het stijlvolle restaurant. De kamers in het hotel hebben een antieke stijl en zijn voorzien van een minibar, televisie en toiletartikelen.

Dag 5 & 6: Per Tsarengoud Express richting Ulan Ude

Khabarovsk - Ulan Ude

Vandaag gaat u weer aan boord van de Tsarengoud Express en wordt de reis vervolgd richting Ulan Ude. Vanuit de trein geniet u van de prachtige natuur en steekt u via de langste brug van Rusland de Amoer rivier over. Tijdens de reis passeert u de voormalige verbannen stad Svobodnyj. Geniet tijdens de reis van de luxe die de Tsarengoud Express te bieden heeft tijdens uw reis door Siberië.

Overnachtingen aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie II – Standard classic coupé
De Tsarengoud kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 7: Bezoek aan Ulan Ude

In de ochtend komt u aan in de tweede grootste stad van oost-Siberië, Ulan ude. Bij aankomst wordt u welkom geheten door de lokale gids en naar het hotel gebracht. Tijdens de stadstour komt u alles te weten over Ulan Ude. De tour door het historische centrum van Ulan Ude brengt u onder ander langs het monument van Lenin en maakt u een stop bij de historische centrale wijk. Hier vind u diverse architectuur, monumenten en oude koopmanshuizen van hout en steen. Breng ook een bezoek aan het eerste stenen gebouw van Ulan ude, de Hodgetria Kathedraal. Naast de hoogtepunten van de stad maakt u ook kennis met de gebruiken en tradities van een familie in de “Old Believer Kolonie”.

Overnachting in Hotel Geser *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Geser
Hotel Geser is gelegen in het centrum van Ulan Ude. Het hotel biedt klassieke kamers die voorzien zijn van diverse faciliteiten zoals een minibar, televisie en een privé badkamer. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant waar u kunt genieten van het ontbijt, lunch en diner. Het restaurant biedt internationale gerechten uit onder andere de Chinese, Italiaanse, Japanse, Thaise en Russische keuken.

Dag 8: Bezoek het Datsan Klooster

Ulan Ude - Baikalmeer

Nadat u de stad heeft verkent brengt u ook een bezoek aan het Ivolginsky Datsan Klooster. Het klooster wordt door de Russische boeddhisten ook wel beschouwd als de meest belangrijke en bezocht in Rusland. Het klooster is gelegen aan de voet van de heuvels rond het Baikalmeer. Daarnaast bestaat het klooster uit ongeveer tien tempels, vijf heilige stoepa’s en het museum van de boeddhistische kunstmonumenten. In het klooster vind u ook de residentie van het hoofd van de Russische boeddhisten. In de avond wordt u weer verwelkomt aan boord van de Tsarengoud Express.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie V – Bolshoi Platinum coupé
De Tsarengoud kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers in de Bolsjoj categorie. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen en heeft deze categorie een privé badkamer en toilet, dagelijks opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en regelmatig tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 9: Reis naar het Baikalmeer

Baikalmeer - Irkutsk

Vandaag ontdekt u het Baikalmeer, het grootste zoetwaterreservoir op aarde. In de ochtend reist u per Tsarengoud Express over de oude route direct langs het meer. De trein komt over vele architectonisch bruggen, door tunnels en  viaducten. Vanuit Port Baikal maak u een boottocht over het Baikalmeer. Bij mooi weer vindt het diner plaats als picknick aan de oever van het meer. vervolgens zal de trein zijn weg vinden naar Irkoetsk.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 10: Stadstour door Irkutsk

Irkutsk - Novosibirsk

De trein zal in de ochtend arriveren in Irkutsk. Nadat u bent ingecheckt zal u Irkutsk gaan ontdekken tijdens een stadstour. De tour brengt u langs diverse hoogtepunten zoals de markthal, de klassieke Siberische huisjes en het standbeeld van Alexander III. Irkutsk staat ook wel bekend als “Parijs van Siberië” met zijn rijke architectuur en kleurrijke leven. Rond het middaguur brengt u een bezoek aan het openlucht museum. Bewonder de houten gebouwen met de traditionele Siberische uitstraling van het werken op het platteland. Sommige gebouwen in het museum worden gebruikt als lokale ambachtswinkel met diverse ambachtelijke producten. Vervolgens wordt u per transfer teruggebracht naar uw hotel in Irkutsk.

Overnachting in het Mayak Hotel **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Versailles

Hotel Mayak is gelegen aan het Baikalmeer in Listvianka. De kamers bieden diverse faciliteiten zoals een privé badkamer en een televisie. Het hotel beschikt over een restaurant waar u in een elegante setting kunt genieten van lokale gerechten. Kom geheel tot rust in de sauna en stoombad van het hotel. Daarnaast biedt het hotel een 24-uursreceptie, gebruik van wifi en een bagageopslag. Geniet van het hotel en de prachtige omgeving aan het Baikalmeer tijdens uw verblijf in Listvianka.

Dag 11: Treinreis door Siberië naar Novosibirsk

Na het ontbijt begint de reis van Irkutsk naar Novosibirsk. Bewonder vanuit de trein de prachtige omgeving. Tijdens de treinreis kunt u deelnemen aan een wodka-proeverij met typisch Russische hapjes en rode kaviaar. Leer zo de sfeervolle tradities van Russische gastvrijheid.

Overnachting aan boord van de trein

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 12: Ontdek Novosibirsk

Novosibirsk - Jekaterinburg

Rond het middaguur komt u aan in Novosibirsk. Hier wordt u op de traditionele Russische manier begroet en maakt u een stadstour. Ontdek de diverse hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Gorkovo street waar de typische houten huisjes te vinden zijn of de St.Nicolas kapel in het centrum van de stad. Aan het begin van de hoofdstraat Krasniy Prospekt bevind zich de Alexander Nevsky Kathedraal. De kathedraal is één van de eerste stenen gebouwen van de stad en ontworpen in Neo-Byzantijnse stijl. In het centrum van Novosibirsk vind u ook het monument voor de helden van de revolutie. Oorspronkelijk was het een plaats waar de Sovjetstrijders werden begraven in een gezamenlijk graf in 1920 en pas in 1922 werd het monument geopend. Later in 1957 werden een aantal bekende helden uit de Sovjettijd verplaatst naar een individueel graf met bustesculpturen.

In de middag wordt u per transfer naar het station gebracht om de reis per Tsarengoud Express te vervolgen.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 13: Aankomst in Jekaterinburg

Jekaterinburg - Kazan

Rond de middag komt de Tsarengoud Express aan in Jekaterinburg en bewondert u de stad tijdens de stadstour. De stad staat ook wel bekend om de plek waar Tsaar Nicholas II en zijn gezin werden vermoord in 1918. Jekaterinburg is gelegen op de grens van het Europese en Aziatische continent. De tour brengt u door het historische centrum van de stad en langs de “kathedraal op het bloed”. Kom alles te weten over de geschiedenis van de stad Jekaterinburg. Na afloop van de tour keert u terug naar de trein en wordt de reis vervolgd.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 14: Bezoek aan Kazan

Kazan - Moskou

Na het ontbijt in de trein komt de Tsarengoud Express aan in Kazan. Kazan is gelegen in de Rebupliek ‘Tatarstan’ en is het centrum van de Tartaarse cultuur in Rusland. Tijdens de stadstour komt u alles te weten over Kazan en brengt u onder andere een bezoek aan het Kremlin. Het Kremlin biedt een prachtig uitzicht over de machtige rivier de Wolga. Tijden uw bezoek bewonderdt u onder andere de Kul-Sherif moskee en de oude Peter en Paul Kathedraal en doet u alle kennis op over de geschiedenis van de Tataren, Kozakken en de Russen. Na afloop van de reis geniet u van een heerlijke lunch in het centrum van Kazan. Aan het einde van de middag keert u terug naar het station waar de Tsarengoud Express op u staat te wachten om de reis te vervolgen.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 15: Aankomst in Moskou

De Tsarengoud Express zal rond de middag arriveren in de hoofdstad van Rusland, Moskou. Op het station wordt u welkom geheten door de lokale gids en naar uw hotel gebracht. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rode plein om het Kremlin en de Basilius kathedraal te bewonderen. Nadat u heeft genoten van het heerlijke diner vind de “City of Lights” tour door Moskou plaats. Tijdens deze tour reist u per metro door de stad om de prachtige stations te bezichtigen. Daarnaast maakt u ook een wandeling over het Rode Plein in het centrum van de Stad.

Overnachting in het Intercontinental Tverskaya hotel **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Intercontinental Tverskaya

Dit luxueuze en moderne hotel ligt direct aan de Tverskaja oelitsa, één van de belangrijkste straten van Moskou die recht naar het Kremlin loopt. Ook het Rode Plein, winkels en zakendistricten bevinden zich op loopafstand. Doordacht ontworpen luxe-suites met privéterras bieden uitzicht over de levendige stad.

 Intercontinental Tverskaya

Het 5 sterren hotel Baltschug Kempinski in Moscow bied 227 kamers, 2 restaurants en een bar, een beauty center en een health club. Het hotel is zeer centraal gelegen in het stad centrum en heeft uitzicht op het Kremlin en de ST Basil’s kathedraal.
Inclusief: diner.

Dag 16: Terugreis naar Amsterdam

Moskou - Amsterdam

Na het ontbijt in uw hotel heeft u de gelegenheid om nog even te genieten van de veelzijdige stad Moskou voordat u terug reist naar Amsterdam. Aan het einde van de middag wordt u per transfer naar het vliegveld gebracht, waar begin van de avond uw vlucht naar Amsterdam zal vertrekken.

Inclusief: ontbijt

De Tsarengoud Express is zeer compleet en inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • KLM vlucht Amsterdam – Vladivostok
 • Rechtstreekse KLM vlucht Moskou – Amsterdam
 • Upgraden naar KLM comfort class of businessclass mogelijk
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers tijdens de reis van Vladivostok tot en met Moskou
 • Compleet excursiepakket
 • Avondprogramma
 • Bagagedragers
 • Overnachting in luxe **** of ***** hotels
 • Een arts aan boord van de trein
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Koffie en thee gedurende de treinreis
 • Diverse workshops en lezingen tijdens de reis
 • Upgrade privé coupé met douche mogelijk

Upgrades Tsarengoud Express

 • Treintrajecten o.b.v. (zeer luxe) 3 diverse klasse naar keuze

Verschillende categorieën cabines van de Tsarengoud Express

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Wissen