16 dagen vanaf€5399
per persoon
KLM vluchten inclusief

Tsarengoud Express Luxe Treinreizen

Tsarengoud Express: Moskou – Beijing, de luxe Transsiberië Express

De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is deze ontdekkingsreis door zeven tijdzones daarom de meest beroemde spoorlijn ter wereld. Boven al is de Tsarengoud Express dé manier waarop u Siberië op een unieke manier zult beleven. Vanuit de trein maakt u de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China mee.

De reis per Tsarengoud Express brengt u in ruim twee weken van Moskou naar Beijing of van Beijing naar Moskou. U bezoekt onder andere Moskou met het Rode Plein en Irkutsk met het enorme Baikalmeer. De reis voert u door het uitgestrekte Siberië en Mongolië. U ervaart de lokale cultuur van heel dichtbij. Zo kunt u overnachten in een traditionele Nomadentent, een Yurt of Ger. U kunt kiezen voor een rit te paard of kameel. Reis door de Bayan-Gobi per trein naar China waar u, tot slot wandelt over de Chinese Muur en een bezoek brengt aan de Verboden Stad.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Rechtstreekse KLM vlucht Beijing – Amsterdam
 • Upgraden naar KLM comfort class of businessclass mogelijk
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers tijdens de reis van Moskou tot en met Beijing
 • Compleet excursiepakket
 • Avondprogramma
 • Bagagedragers
 • Overnachting in Mongoolse Ger/Yurt (optioneel)
 • Overnachting in luxe **** of ***** hotels
 • Een arts aan boord van de trein
 • Maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Koffie en thee gedurende de treinreis
 • Diverse workshops en lezingen tijdens de reis
 • Upgrade privé coupé met douche mogelijk

5,3996,099

Dag 1: Aankomst in Moskou, welkomstdiner en stadstour 'Moskou by night'

Amsterdam - Moskou

De eerste dag van de reis met de Tsarengoud Express komt u aan in de hoofdstad van Rusland, Moskou. Op het vliegveld wordt u ontvangen door de lokale gids en chauffeur. De transfer brengt u naar het centraal gelegen hotel om in te checken. Na het welkomstdiner en de kennismaking met uw reisgenoten start de avondtour. De “City of Lights” tour is meteen een eerste gelegenheid om de prachtige verlichte metropool Moskou te bewonderen. Tijdens de tour loopt u over het wereldberoemde Rode Plein. Daarnaast maakt u een metrotour waarbij gestopt wordt op de mooiste stations met socialistische kunst, beelden, fresco’s en mozaïeken. Na de tour keert u terug naar het hotel voor de eerste overnachting.

Inclusief: ontbijt maaltijden tijdens uw vlucht en welkomtsdiner

 Intercontinental Tverskaya

Dit luxueuze en moderne hotel ligt direct aan de Tverskaja oelitsa, één van de belangrijkste straten van Moskou die recht naar het Kremlin loopt. Ook het Rode Plein, winkels en zakendistricten bevinden zich op loopafstand. Doordacht ontworpen luxe-suites met privéterras bieden uitzicht over de levendige stad.

 Intercontinental Tverskaya

Het 5 sterren hotel Baltschug Kempinski in Moscow bied 227 kamers, 2 restaurants en een bar, een beauty center en een health club. Het hotel is zeer centraal gelegen in het stad centrum en heeft uitzicht op het Kremlin en de ST Basil’s kathedraal.
Inclusief: diner.

Dag 2: Bezoek aan het Kremlin & aan boord van de Tsarengoud Express

Moskou - Kazan

Na het ontbijt vertrekt u samen met de gids naar het centrum van de stad en het Kremlin. Vandaag is er voldoende vrije tijd om op uw gemak een bezoek te brengen aan het Rode Plein, de Basilius Kathedraal en het GUM. In de loop van de middag gaat u per transfer richting het Kazanskaya station. Uw bagage wordt keurig naar uw coupé gebracht terwijl u onder het genot van een drankje wacht tot de trein klaar is voor vertrek. Terwijl de trein langzaam het station van Moskou verlaat maakt u zich op voor de langste treinreis ter wereld. Ondertussen wordt het diner opgedekt zodat u kort na vertrek de reis zult starten met een heerlijk driegangendiner.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie III – Nostalgic coupé

De Tsarengoud Express kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 3: Kazan met stadstour en de machtige Wolga

Kazan - Jekaterinenburg

Na een uitgebreid ontbijt in de trein komt u aan in Kazan. Wanneer de trein het station binnenrolt staat uw lokale gids al te wachten. Kazan is de hoofdstad van de Republiek ‘Tatarstan’ en tevens het centrum van de Tataarse cultuur in Rusland. De stadstour met gids brengt u naar het Kremlin van Kazan. Vanuit het Kremlin heeft u een weids uitzicht over de machtige rivier de Wolga. U treft in het Kremlin onder andere de beroemde Kul-Sherif moskee en de oude Peter & Paul Kathedraal. Ondertussen leert u meer over de turbulente geschiedenis van de Tataren, Kozakken en de Russen. Na de tour keert u terug naar de trein en vervolgt u de reis verder oostwaarts richting Siberië. U dineert in de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie II – Standard classic coupé

De Tsarengoud kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 4: De reis door de Oeral, aankomst in Jekaterinenburg en stadstour

Jekaterinenburg - Novosibirsk

Vandaag arriveert de trein in Jekaterinenburg. De beroemde hoofdstad van Oeral waar Europa en Azië in elkaar overlopen. U begint de dag met een stadstour toegewijd aan de laatste dagen van de keizerlijke familie. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan de “Kathedraal op het Bloed”, gebouwd op de plaats van het beruchte Ipatiev House, waar de laatste Russische keizer, Nicolaas II en zijn gezin werden vermoord.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie V – Bolshoi Platinum coupé

De Tsarengoud kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers in de Bolsjoj categorie. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen en heeft deze categorie een privé badkamer en toilet, dagelijks opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en regelmatig tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 5: Novosibirsk: welkom in Siberië

Vandaag bereikt u een regio met een geweldige geschiedenis en met unieke Siberische stijl en natuur. De trein arriveert in Novosibirsk, een stad die laat zien dat Siberië misschien ver is, maar zeker niet verlaten. Tijdens de aankomst wordt u welkom geheten met een traditionele Russische gewoonte, een “brood en zout ceremonie”. Daarna sluit u aan bij een stadstour met gids waarmee een bezoek wordt gebracht aan het Transsiberië Monument en de machtige Ob rivierkade. Na afloop van de tour vervolgt de reis met de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 6: Dwars door de uitgestrekte Taiga van Siberië

Novosibirsk - Irkutsk

Deze dag besteedt u aan boord van de Tsarengoud Express. Een mooie kans om te genieten van het fantastische uitzicht van Oost-Siberië met haar bergen, heldere rivieren en groene hellingen. Tijdens de treinreis zijn er vermakelijke lezingen over Siberië. Ook geniet u van een gourmet diner inclusief wodkaproeverij en typisch Russische snacks samen met uw medereizigers van over de hele wereld.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 7: Irkutsk stadstour

Vandaag komt de trein aan in Irkutsk, ook wel bekend als “het Parijs van Siberië” door haar rijke architectuur en kleurrijke leven. Tijdens de stadstour komt u langs klassieke Siberische houten hutjes, het standbeeld van Alexander III en de Markthal. Na de lunch maakt u een trip naar het nabijgelegen Taltsy om een bezoek te brengen aan het beroemde “Openluchtmuseum van Houten Architectuur en Etnografie”, die bestaat uit een aantal gebouwen die een traditioneel Siberisch leven op het platteland uitstralen. Na de tour brengt een transfer u terug naar het hotel in Irkutsk.

Irkutsk hotelHotel Irkutsk ***

Hotel Irkutsk is gelegen aan de oever van de Angara rivier. De kamers hebben uitzicht over de rivier of over het nabijgelegen stadscentrum van Irkutsk. Het hotel beschikt over een fitnessclub en een beautysalon, een restaurant en bar. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Lenin op de kruising van de Leninstraat en de Marxstraat.

Dag 8: Bezoek aan het Baikalmeer

Na het ontbijt in het hotel ontmoet u de gids die u meeneemt naar het dorpje Litsvanka aan het Baikalmeer. Vanuit dit dorpje ontdekt u het beroemde Baikalmeer, ‘s Werelds diepste zoetwatermeer dat ook wel “de Parel van Siberië” wordt genoemd. Aan het einde van de dag is de Tsarengoud Express reeds richting het Baikalmeer gereden. De trein staat klaar in Port Baikal. Na een oversteek per boot over het Baikalmeer overnacht u in de Tsarengoud Express.

 

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 9: Ulan Ude stadstour en treinreis richting Mongolië

Irkutsk - Ulan Ude

Vandaag neemt de trein u mee naar de kust van het mooie Baikalmeer naar de prachtige Selenga vallei, langs de wilde bergsteppen van Oost-Siberië. Op weg naar de Mongoolse grens stopt u in Ulan Ude, de hoofdstad van de Republiek van Buryatia. Na aankomst ontmoet u de gids voor een tour langs de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad. Na afloop van de stadstour rijdt de trein verder richting de Russisch-Mongoolse grens.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 10: Aankomst in Ulaanbaatar & stadstour

Ulan Ude - Ulaanbaatar

Vandaag komt de trein aan in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Gedurende de stadstour langs de beroemde bezienswaardigheden van de stad ziet u onder andere het legendarische Gandanklooster, dat wordt gezien als het belangrijkste centrum voor het boeddhistische geloof in Mongolië. Daarnaast bezoekt u het Lama Museum, een cluster van vier tempels, toegewijd aan “de Broer van Bogd Khan” die diende als het staatsorakel tijdens zijn bewind. In de avond neemt de gids u mee, zodat u samen met uw medereizigers een gezellige avond tegemoet gaat. Aan het einde van de avond geniet u van een optreden van Mongoolse volkskunst met o.a. keelzang, vioolspel en nationale dans. U keert na afloop terug naar het centraal gelegen hotel voor de overnachting.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Ramada hotel

Het Ramada Hotel Citycenter in Ulaanbaatar is centraal gelegen **** hotel, dit betekend dat alle bezienswaardigheden in de nabije omgeving liggen. Met een uitgebreid ontbijtbuffet, een spa en wellnesscentrum, een fitnesscentrum, ruime kamers en een prachtig uitzicht is Ramada één van de betere hotels van Ulaanbaatar. Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Capital hotel

Hotel Khaan Palace is een zeer luxe hotel in het centrum van Ulaanbaatar. Het hotel bied 99 luxe kamers en suites. Khaan Palace beschikt over een fitness ruimte en een luxe spa. Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Optionele overnachting: U kunt er ook voor kiezen om deze nacht door te brengen in een traditionele Mongoolse Yurt in Terelj National park.

Capital hotelU kunt overnachten in een traditionele Mongoolse Yurt in Terelj National park. In de Yurt vindt u comfortabele bedden. Midden in de Yurt is een ronde opening waar u ’s nachts de adembenemende sterrenhemel kunt aanschouwen.

Dag 11: Trip naar Terelj National Park

Ulaanbaatar - Terelj National Park

Na het ontbijt vertrekt u per touringcar naar een Yurt camp gelegen in het prachtige Terelj National Park. Vandaag heeft u de unieke gelegenheid om een nomadenfamilie te ontmoeten in hun eigen yurt en meer te weten te komen over hun cultuur, levensstijl en tradities. Na de lunch gaat u mee met een speciaal georganiseerde paardrijshow die u mee terug neemt naar de dagen van de Mongoolse Horde van de beruchte Dzjengis Khan. Na de tour vervolgt de treinreis naar de Mongools-Chinese grens.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 12: De steppe van Mongolië en het Chinese smalspoor

Ulaanbaatar - Erlian

Vandaag arriveert u in Erlian, de grensstad tussen Mongolië en China. Hier verlaat u de Tsarengoud Express en stapt u over op een Chinese trein waarmee u de laatste uren richting Beijing reist. Vanwege het smalspoor in China reist u het laatste deel in een Chinese trein. Uiteraard in een privé coupé. In Erlian is er nog tijd om over een Chinese markt te struinen. Later die dag vertrekt de trein naar Beijing.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 13: Aankomst in Beijing

Erlian - Beijing

Dit deel van de treinreis voert langs indrukwekkende landschappen. Via het Chinese plattelandsleven zien we delen van de Chinese muur en de prachtige riviervalleien waar de velden nog steeds geteeld en geoogst worden met de hand. Uiteindelijk arriveert u in de hoofdstad van China, Beijing. Na aankomst ontmoet u de chauffeur op het treinstation en deze brengt u naar het centraal gelegen hotel voor de overnachting. De rest van deze dag is vrij te besteden.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Capital hotel

Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan. Inclusief: ontbijt en diner.

Mevo Reizen - Hotel Kempinski

Kempinski hotel is een luxe hotel in het hartje de wijk Chaoyang in Beijing. Het hotel heeft maar liefst zeven uiteenlopende restaurants en bars en zelfs een verwarmd binnenbad op het dak. De groene tuin geeft u de gelegenheid om u even aan de drukke stad te onttrekken terwijl u geniet de perfecte service van Kempinski. ’s Ochtends kunt u genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 14: Beijing: Tiananmenplein, mausoleum van Mao & Tempel van de Hemel

Na het ontbijt ontmoet u de gids en maakt u een geweldige “sightseeing tour” langs de meest bekende bezienswaardigheden van Beijing. U begint met een bezoek aan de legendarische Tiananmenplein, waar het mausoleum van Mao Zedong, het Nationaal Museum van China, het Huis van de Vergaderingen en het monument voor de Nationale Helden zijn gevestigd. Vervolgens verkent u de beroemde Tempel van de Hemel, waar de Chinese keizers gebeden hebben voor een goede oogst, en bezoekt u een aantal van de hedendaagse architectonische prestaties van de stad, zoals het “Bird’s Nest” Olympisch Stadion en diverse futuristische wolkenkrabbers. Na de lunch kunt u genieten van een wandeling onder begeleiding door de voormalige residentie van de Ming en Qing dynastieën en de Verboden Stad waar u veel indrukwekkende zalen en mysterieuze tempels bezoekt. Na de tour keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag vrij te besteden.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Capital hotel

Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan. Inclusief: ontbijt en diner.

Dag 15: Bezoek aan de Chinese Muur & Ming Graven

Vandaag bezoekt u dé bezienswaardigheid van China, de Chinese muur. Na het ontdekken van dit majestueuze wonder van de architecturale wereld gaat u door naar de beroemde Ming Graven, de begraafplaats van 13 Ming-Dynastie keizers. Na de tour keert u terug naar Beijing en is de rest van de dag vrij. In de avond geniet u van een diner met traditionele “pekingeend” in een van de downtown restaurants.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Capital hotel

Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan. Inclusief: ontbijt en diner.

Dag 16: Vertrek vanuit Beijing richting Amsterdam

Beijing - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag in Beijing. Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Inclusief: ontbijt en maaltijden tijdens uw vlucht

De Tsarengoud Express is zeer compleet en inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Rechtstreekse KLM vlucht Beijing – Amsterdam
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers tijdens de reis van Moskou tot en met Beijing
 • Compleet excursiepakket
 • Overnachting in Mongoolse Ger/Yurt
 • Maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)

Upgrades Tsarengoud Express

 • Treintrajecten o.b.v. (zeer luxe) klasse naar keuze

Verschillende categorieën cabines van de Tsarengoud Express

Bouwstenen Tsarengoud Express

  De reis kunt u aanvullen door de Transsiberië Express reis te verlengen. U reist dan individueel of met enkele andere deelnemers van de groepsreis. Denk hierbij aan een bouwsteen van enkele dagen St. Petersburg. De reis per trein naar Moskou vanuit Nederland of België. U kunt ook na Beijing doorreizen naar Xian en Shanghai. Hieronder vindt u een aantal bouwstenen ter inspiratie.

Toevoegingen op uw reis

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar  in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) € 600
Wissen