1 dag vanaf€69

Fietstour Beijing

Bouwsteen: Fietstour Beijing

Ontdek de historische stad Beijing tijdens de fietstour. Fiets door de oude straatjes van de Hutongs. Bewonder de verschillende hoogtepunten die de stad te bieden heeft, waaronder architectonische gebouwen. De goed uitgedachte fietstour brengt u langs de bekende locaties in Beijing onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids. Ontdek de stad op een makkelijke en duurzame manier tijdens een fietstour door deze wereldstad.

De fietstour door Beijing kunt bijboeken tijdens uw reis perTransmongolië, Zijderoute of Himalaya Express.

 • Lokale Nederlands (soms Engelssprekende) gids
 • Fietshuur

Route langs onder andere:

 • De verboden stad
 • Het Plein van de Vrede
 • De Lama Tempel
 • Confucius Tempel

69

Stop 1: Ontvangst door gids in het hotel

Nadat u heeft ontbeten in het hotel wordt u in de lobby ontvangen door de Nederlandssprekende ervaren gids. Vervolgens reist u per metro naar de fietsverhuurder om de fietsen op te halen. Veel fietsen zijn van klein formaat in China. Om te voorkomen dat u een te kleine fiets ontvangt regelt Mevo Reizen voor u de fietsen. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de fietstour.

Stop 2: Centrum Beijing

Het centrum van Beijing beschikt over een goede fietsvoorziening waardoor u veel delen van de stad kunt bezoeken. In de gezellige Hutongs (de laagbouwwijkjes) is naast wandelen ook fietsen een uitstekend vervoersmiddel om de buurt te verkennen.

Beijing is de hoofdstad van China en is de meest dichtbevolkte stad ter wereld. Daarnaast is de wereldstad Beijing de meest invloedrijke centra voor cultuur, diplomatie, politiek en economie. China wordt al 700 jaar geregeerd vanuit Beijing, hierdoor zijn er ook diverse historische locaties te verkennen. De stad bestaat uit zeven UNESCO wereldwonderen, waaronder de Chinese muur, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Door de lange historie en cultuur heeft Beijing een unieke verzameling aan architectuur, kunst en culinaire gerechten.

Stop 3: Plein van de Hemelse vrede

Tijdens de tour fietst u onder andere langs het Plein van de Hemelse Vrede, ook wel het Tiananmenplein. Dit plein is één van de bekendste locaties in Beijing. Hier ziet u dan ook het portret van de communistische leider Moa Zedong. In het verleden diende het als één van de poorten van de verboden stad. Nu is het omringd door kolossale bouwwerken die gebouwd zijn door de communisten een halve eeuw geleden. Het plein van de Hemelse Vrede is ook vooral bekend om zijn strijdtoneel van de politieke opstanden.

Stop 4: De Verboden Stad

In het centrum van Beijing vindt u de Verboden Stad, ook wel bekend als het ‘Palace Museum’. Dit paleis was ooit het Chinese keizerlijke paleis, en is het grootste en best bewaarde houten paleis ter wereld. De verboden stad diende als ceremonieel en politiek centrum van de Chinese regering en was de thuisbasis voor 24 keizers en hun familie. Nadat het paleis werd verlaten door de laatste keizer van China werd het in 1925 een museum. Sinds dat het wordt gebruikt als museum is de stad niet meer ‘verboden’ en is het open voor publiek. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Verboden stad tijdens de fietstour door Beijing.

Stop 5: De Lama Tempel en Confucius Tempel

De fietstour door Beijing brengt u ook langs de Lama en Confucius tempel. De Lama tempel is de grootste tempel van het Tibetaans Boeddhisme in Beijing. De tempel werd gebouwd in 1694 door keizer Kangxi als verblijfplaats voor zijn zoon prins Yin Zhen. Vanaf 1949 is de tempel een nationaal monument vanwege zijn historische betekenis.

Binnen de Anding-poort is de Confucius Tempel gelegen. De tempel werd ooit gebouwd in 1302, en is de één na grootste tempel die voor Confucius is gebouwd. Confucius was een Chinese filosoof en politicus tijdens de Zhou-dynastie. De tempel van Confucius was de locatie waar mensen eer betoonden aan Confucius tijdens de Zhou-dynastie. De tempel bestaat uit vier binnenplaatsen en zijn de belangrijkste onderdelen onder andere de Xianshi-poort, Dachen-hal en de Chongshengci (aanbiddingszaal).

Stop 6: Tempel van de Hemel (optioneel)

Heeft u meer tijd om de stad Beijing te verkennen? Zo kunt u bijvoorbeeld zuidelijker fietsen langs de Tempel van de Hemel. Deze tempel werd gebouwd gedurende de eerste helft van de 15e eeuw. Het complex van cultusgebouwen is gelegen in een omgeving met tuinen en is omringd door muren en naaldbomen. In deze tempel werden plechtige en rituele ceremonies gehouden door de keizers van de Ming en de Qing dynastieën. De grootste en bekendste ruimte in de tempel is de gebedshal voor de goede oogst. Ieder jaar bezocht de keizer tijdens de langste nacht van het jaar deze ruimte, om de goden te vragen of ze voor een goede oogst konden zorgen.

Bouwsteen fiets tour Beijing is inclusief

 • Lokale Nederlands (soms Engelssprekende) gids
 • Fietshuur

Route langs onder andere:

 • De verboden stad
 • Het Plein van de Vrede
 • De Lama Tempel
 • Confucius Tempel

Toevoegingen aan uw fiets tour:

 • Metroticket om de fietsen op te halen
 • Lunch en drinken tijdens de tour
 • Eventueel entree tickets

Vertrekdata
Dagelijks te boeken

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.