1 dag vanaf€49
per persoon

Ulaanbaatar Mongolië

Bouwsteen: Stadstour Ulaanbaatar

Bewonder Ulaanbaatar tijdens de stadstour langs de diverse hoogtepunten. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids komt u alles te weten over de hoofdstad van Mongolië. De goed uitgedachte stadstour van Mevo Reizen brengt u langs de belangrijkste hoogtepunten die u niet mag missen.

Tijdens de reis per Transmongolië Express, Transsiberië Express of rondreis door Mongolië is een bezoek aan Ulaanbaatar zeker de moeite waard.

 • Engelssprekende gids
 • Vervoer per bus gedurende de tour
 • Entreeticket voor Gandan Khiid klooster
 • Entreeticket voor Bogd Khaan winterpaleis

Route langs onder andere:

 • Gandan Khiid klooster
 • Bogd Khaan winterpaleis
 • Zaisan Memorial
 • Genghis Khan plein

49

Stop 1: Ontvangst door de gids in uw hotel

Na het ontbijt in het hotel wordt u ontvangen in de lobby door de Engelssprekende gids.

Ulaanbaatar wordt ook wel uitgesproken als Ulan-Bator. De stad kreeg deze naam tijdens de socialistische revolutie en betekent ook wel “Rode Held”. Naast dat Ulaanbaatar de hoofdstad is van Mongolië is het ook de grootste stad van het land gelegen aan de oever van de Tuul-rivier. Ulaanbaatar wordt omgeven door vier heilige bergen en dichte dennenbossen aan de Noordelijke zijde. De stad is gelegen op een hoogte van 1350 meter en is de koudste hoofdstad ter wereld. In de winter kunnen de temperaturen dalen tot ongeveer -40 graden. Bezoek de diverse hoogtepunten die de stad te bieden heeft zoals het Ghengis Khan plein, het Gandan Khidd klooster of het Nationaal Historisch Museum.

Stop 2: Het Gandan Khiid klooster

Het Gandan Khiid klooster is één van de meest belangrijke boeddhistische centra in Mongolië. Begin 19e eeuw bestond het klooster uit ongeveer 100 tempels en kloosters. Nadat de religieuze zuivering plaatsvond in 1937 bleven er maar enkele gebouwen over. Pas begin 1990 stonden de Mongolen weer open voor het Boeddhistische geloof. Het klooster bestaat uit verschillende gebouwen zoals de Ochidara tempel en de Didan Lavran tempel. Wilt u meer weten over het Gandan Khiid klooster? De gids vertelt u alles over het klooster tijdens de stadstour door Ulaanbaatar.

Stop 3: Het Bogd Khaan Paleis

Het Bogd Khaan paleis, ook wel bekend als het groene paleis is gebouwd tussen 1893 en 1903. Het paleis diende als residentie van de achtste heerser van Mongolië, Bogd Khaan. Vanuit het paleis werd het land geregeerd en werden er diverse zaken uitgevoerd zowel voor het land als voor de religie. Het paleis bestaat uit zeven tempels, twee binnenplaatsen en is aan de buitenkant afgewerkt met heldere kleuren zoals rood, blauw en wit. Bogd Khaan verbleef in het paleis tot aan zijn dood in 1924. Sinds de dood van Bogd Khaan is het paleis omgebouwd tot museum. In het Winterpaleis is een kamer te bewonderen waar te zien is hoe de Mongoolse heerser leefde. Daarnaast zijn ook de geschenken van Bogd Khaan toon gesteld zoals luipaardhuiden, gouden laarzen van een Russische Tsaar en een gewaad gemaakt van vossen. Ontdek het leven van de Mongoolse heerser Bogd Khaan tijdens een bezoek aan het Winterpaleis.

Stop 4: Zaisan Memorial

Het Zaisan Memorial is gelegen op een heuvel zuidelijk gelegen van de stad Ulaanbaatar. Het monument is ter ere aan de omgekomen Mongoolse en Sovjet soldaten tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Het cirkelvormige monument is beschilderd met diverse scenes zoals de vriendschap tussen de volkeren en de nederlaag van het Japanse leger. Het monument is te bereiken met een trap van vijfhonderd treden. Bovenaan de trap wordt de klim beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Ulaanbaatar, het landschap en de Tuul rivier.

Stop 5: Het Genghis Khan plein

Midden in de stad Ulaanbaatar ligt het Genghis Khan plein. Tot en met 2013 werd dit ook wel het Sukhbaatar plein genoemd. In 1921 verklaarde Damdin Sukhbaatar hier de onafhankelijkheid van China. De ‘held van de revolutie’, Damdin Sukhbaatar wordt midden op het plein afgebeeld met een enorm standbeeld. Rondom het plein zijn diverse oude gebouwen gevestigd zoals de Opera, de Nationale Kunst Galerij en het Beursgebouw. Aan de noordzijde van het plein is het grote bronzeren standbeeld van Genghis Khan gevestigd. Het Genghis Khan plein wordt voornamelijk gebruikt voor ceremonies en festiviteiten, zoals de opening van het Naadam festival.

Stop 6: Nationaal Historisch Museum (optioneel)

Vanaf het Genghis Khaan plein is het Nationaal Historisch Museum van Ulaanbaatar makkelijk te bereiken. Na afloop van de stadstour heeft u de mogelijkheid om hier een bezoek aan te brengen.

Het museum beschikt over diverse tentoonstellingen over de Mongoolse cultuur. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld rotstekeningen uit het stenen tijdperk en de diverse klederdracht. Bewonder de prachtige collectie kostuums, hoeden en juwelen. Daarnaast komt u ook alles te weten over de geschiedenis van Mongolië. Zo bevat de laatste zaal in het museum een tentoonstelling over de democratische revolutie in 1990 en de overgang van communisme naar democratie. Wanneer u meer kennis op wilt doen over de Mongoolse historie en cultuur is een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum een echte aanrader.

Bouwsteen stadstour Ulaanbaatar is inclusief

 • Engelssprekende gids
 • Vervoer per bus gedurende de tour
 • Entreeticket voor Gandan Khiid klooster
 • Entreeticket voor Bogd Khaan winterpaleis

Route langs onder andere:

 • Gandan Khiid klooster
 • Bogd Khaan winterpaleis
 • Zaisan Memorial
 • Genghis Khan plein

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.