8 dagen vanaf€1175
per persoon
KLM vluchten inclusief

Stedentrip Moskou st Petersburg groepsreis

Stedentrip Moskou en St. Petersburg (groepsreis)

Tijdens deze stedentrip Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg.  Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per trein van Moskou naar St. Petersburg. St. Petersburg met de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting. Wandel over de Nevsky Prospect en bezoek de prachtige Kerk van de Verlosser op het Bloed. Vluchten zijn rechtstreeks met KLM en de privé stadstour wordt verzorgd door een deskundige lokale gids. De hele reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider.

De groepsreis Moskou en St. Petersburg is inclusief:

 • Rechtstreekse KLM vluchten (of Skyteam partners)
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen
 • Alle transfer van luchthaven naar hotel v.v. en hotel treinstation
 • Genoemde excursies in Moskou en St. Petersburg
 • Overnachtingen in goed 3* hotel  in Moskou
 • De treinreis Moskou – St. Petersburg in 2e klas (4 pers coupe)
 • Overnachtingen in goed 3* hotel  in Sint-Petersburg
 • Een goed uitgedacht reisschema
 • Skip the line ticket voor het Kremlin in Moskou (niet wachten bij de ingang)
 • Skip the line ticket voor de beroemde Hermitage (niet wachten bij de ingang)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

1,1751,335

Dag 1: Vlucht naar Moskou

Amsterdam - Moskou

Per rechtstreekse KLM vlucht naar Moskou. Ontvangst op de luchthaven in Moskou. Transfer naar uw hotel. Inchecken in het hotel. De avond is vrij te besteden in Moskou.

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de ochtend en aankomst in de middag. Als u eerder of later wilt vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Hotel Cosmos***
Dit 3-sterrenhotel kijkt uit op de Mira Prospekt in Moskou. Het metrostaton VDNKh ligt op 2 minuten lopen vanaf het hotel. Meer hotel informatie –>

Dag 2: Moskou ontdekken

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt gaat u Moskou ontdekken onder begeleiding van de Nederlandstalige gids.

Met de metro naar het centrum van Moskou. U bezoekt enkele van de mooiste metrostations. De metro wordt op werkdagen gebruikt door 10 miljoen passagiers en heeft een lengte van 300 kilometer. Daarna brengt u een bezoek aan het Rode Plein, het luxe warenhuis GUM, de Basilliuskathedraal in het centrum van Moskou en de Arbat, één van de bekendste straten van Moskou. De wandeling is enkele uren, het tempo is ontspannen.

Suggestie: breng een bezoek aan het Mausoleum van Lenin. Het Mausoleum van Lenin is gratis te bezoeken.

Hotel Cosmos***
Dit 3-sterrenhotel kijkt uit op de Mira Prospekt in Moskou. Het metrostaton VDNKh ligt op 2 minuten lopen vanaf het hotel. Meer hotel informatie –>

Dag 3: Stadsrondrit Moskou en middag op eigen gelegenheid

Na het ontbijt start de dag met een uitgebreide stadsrondrit. U ziet op deze manier onder meer de Lenin heuvels (Vorobjovy Gory ofwel de Mussenberg). Vanaf deze Lenin heuvels heeft u een prachtig uitzicht over Moskou met de hoogbouw van het financial district en de beroemde Zeven Zuster, de wolkenkrabbers die gebouwd werden onder bevel van Stalin. Hierna staat een bezoek aan  Victory Park op het programma, een gedenkmonument ter ere van de overwinning na de Tweede Wereldoorlog.

Aansluitend aan de tour  bezoekt u het Kremlin. Het Kremlin is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjetunie. U ontvangt vooraf toegangstickets. Hiermee bent u zeker van toegang en vermijdt u een lange rij bij de ingang van het Kremlin. Voor liefhebbers van musea raden wij de schatkamer als extra bezoek aan. Hier vindt u onder andere de slee van Tsaar Katerina en vele andere schatten van de rijke Tsaren familie.

Suggestie: breng een bezoek aan ‘the New Tretjakov’. Dit museum voor moderne kunst is gelegen in het Gorkipark aan de oevers van de Moskva. Morgen bezoekt u de oorspronkelijke Tretjakov Gallery.

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Hou rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en neem geen goedkope met beperkt zicht.

Hotel Cosmos***
Dit 3-sterrenhotel kijkt uit op de Mira Prospekt in Moskou. Het metrostaton VDNKh ligt op 2 minuten lopen vanaf het hotel. Meer hotel informatie –>

Dag 4: Treinreis van Moskou naar St. Petersburg

Moskou - St. Petersburg

Na uw ontbijt kunt u uitchecken en de bagage stallen bij het hotel (dit kost ongeveer € 2). U kunt vandaag nog een wandeling maken door de stad waarna de transfer klaarstaat. De reis gaat per ‘Sapsan’ over ongeveer 650 kilomoter. Deze snelle dagtrein van Moskou naar St. Petersburg duurt ongeveer vier uur. Vanuit de trein ziet u Russische dorpjes tussen Moskou en St. Petersburg en de uitgestrekte natuur aan u voorbij trekken. In St. Petersburg wordt u door de lokale gids ontvangen en is er voorzien in een transfer naar het hotel.

Treinreis: per snelle Sapsan dagtrein van Moskou naar St. Petersburg.

Dag 5: Stadstour door St. Petersburg

Na het ontbijt starten we met een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste gebouwen, musea, grachten, bijzondere bruggen, kerken en kathedralen. Tijdens deze tour ziet u onder andere de prachtige St. Isaackathedraal. De tocht loopt verder langs het Paleisplein met het Winterpaleis, waar de Hermitage gevestigd is.

Vervolgens bezoekt u de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting langs de Neva-rivier en het oude hart van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid bij de vesting is de kathedraal, in de Kathedraal ziet u verschillende keizerlijke sarcofagen, waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II.

De laatste stop is het tsarendorp Poesjkin. Daar bezoekt u het Catharina-paleis, het Zomerpaleis ligt zo’n 25 kilometer buiten St. Petersburg. Het Paleis heeft een indrukwekkende gevel, in barokke stijl,  met schitterende atlanten. Verder kunt u de wereldberoemde barnsteenkamer bezoeken. Het paleis wordt omgeven door prachtige tuinen en fonteinen, met een prachtig uitzicht op de enorme gevel van het paleis.

Hotel Oktiabrskaya **** Dit hotel ligt aan de beroemde straat Nevsky Prospekt in het centrum van Sint-Petersburg. Meer hotel informatie –>

Dag 6: Hermitage

Ontbijt in het hotel. Vandaag brengt u een bezoek aan de Hermitage onder begeleiding van de deskundige lokale gids. De Hermitage is één van de grootste en bekendste musea van de wereld. Tegenwoordig bestaat de collectie van de Hermitage uit meer dan drie miljoen stukken, onder andere werken van Rembrandt, Rubens en Leonardo da Vinci zijn te bewonderen.

Rest van de dag is vrij te besteden om naar eigen wens in te vullen. Een suggestie voor de invulling is een bezoek aan de prachtige Bloedkerk. Deze Russisch-orthodoxe kerk is gelegen aan het Gribojedovkanaal en heeft als officiële naam Kerk van de Wederopstanding van Jezus Christus. Echter zijn er veel verschillende andere namen en vertalingen voor de naam van deze kerk.

Inclusief:  U ontvangt voor vertrek alvast een entree ticket voor de Hermitage. Hiermee wandelt u langs de lange rij en kunt u meteen het museum betreden. Het scheel veel tijd, zeker op drukke dagen.

Suggestie avondprogramma: Breng in de avond een bezoek aan een voorstelling in het beroemde Mariinskitheater.

Hotel Oktiabrskaya **** Dit hotel ligt aan de beroemde straat Nevsky Prospekt in het centrum van Sint-Petersburg. Meer hotel informatie –>

Dag 7: het Zomerpaleis buiten St. Petersburg

U ontbijt in het hotel en na het ontbijt staat een bezoek aan het Alexander Nevski-klooster gepland. Het Alexander Nevski-klooster werd gesticht in 1710 door Peter de Grote. Peter de Grote was in de veronderstelling dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen de Zweden had gewonnen. Bij het klooster is een kerkhof waar verschillende beroemde componisten en schrijvers begraven liggen, denk aan Rubinstein en Tsjaikovski.

Het volgende bezoek gaat naar de Kazankathedraal aan de Nevski Prospekt. Deze imposante Kathedraal heeft 96 zuilen en vanaf het bijbehorende plein heeft u uitzicht op de Bloedkerk.

S’middags bezoekt u het Russisch museum met één van de grootste collecties Russische kunst van de wereld.  De rondleiding door het museum geeft u de kans om ook de beschilderde plafonds, verschillende imposante zalen en het enorme trappenhuis te bewonderen.

Hotel Oktiabrskaya **** Dit hotel ligt aan de beroemde straat Nevsky Prospekt in het centrum van Sint-Petersburg. Meer hotel informatie –>

Dag 8: Paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk en vlucht naar Amsterdam

St. Petersburg - Amsterdam

Ontbijt in het hotel. In de ochtend brengen we een bezoek aan het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Het paleis ligt zuidelijk van St. Petersburg en werd gebouwd in het einde van de 18e eeuw in opdracht van Catharina de Grote voor haar zoon en troonopvolger Paul I. Dit neoclassicistisch paleis heeft een prachtige collectie klassieke meubels en porselein.

Vlucht met KLM van St. Petersburg rechtstreeks naar Amsterdam.

Transferpakket: transfer van de accommodatie via het paleis naar de luchthaven is inclusief.

De groepsreis Moskou en St. Petersburg is inclusief:

 • Rechtstreekse KLM vluchten (of Skyteam partners)
 • Nederlandsprekende reisbegeleiding
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen
 • Alle transfer van luchthaven naar hotel v.v. en hotel treinstation
 • Genoemde excursies in Moskou en St. Petersburg
 • Audiosysteem tijdens de excursies
 • Overnachtingen in goed 3* hotel  in Moskou
 • De treinreis Moskou – St. Petersburg in 2e klas (4 pers coupe)
 • Overnachtingen in goed 3* hotel  in Sint-Petersburg
 • Een goed uitgedacht reisschema
 • Skip the line ticket voor het Kremlin in Moskou (niet wachten bij de ingang)
 • Skip the line ticket voor de beroemde Hermitage (niet wachten bij de ingang)
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

Alle genoemde transfers Inclusief

Het excursiepakket  Inclusief

Reis in uw eigen privécoupé

 •  Dagtrein business/1e klas van Moskou naar St. Petersburg € 109 per reiziger

Het avondprogramma: in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater

Upgrades en kosten om rekening mee te houden:

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eigen uitgaven zo’n € 25 per dag
 • Fooigelden gids/chauffeur € 10 per reiziger

Upgrades naar luxe reis:

 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar  in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) laagseizoen € 159  hoogseizoen € 209
 • Business class KLM vluchten Amsterdam – Moskou & St. Petersburg – Amsterdam (op aanvraag)
Wissen