21 dagen vanaf€1899
per persoon
vluchten inclusief

BAM Express

De Baikal Amoer Magistraal (individuele reis)

De Baikal Amoer Magistraal is een bijna vergeten spoorlijn door het noorden van Siberië. U reist vanaf Krasnojarsk of Taishet via het noordelijkste puntje van het Baikalmeer bij Severobaikalsk naar Tynda en Komsomolslna-Amoer. U eindigt de reis in de havenstad Vladivostok. Deze pioniersreis voert u dwars door Siberië waar de klok in de Sovjettijd is stilgezet.

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Rechtstreekse KLM vlucht Moskou – Amsterdam
 • Vlucht (suggestie: per trein) vanaf Moskou naar Krasnojarsk
 • Vlucht (suggestie: per trein) vanaf Vladivostok naar Moskou
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten met KLM of Aeroflot
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • ontbijt bij aankomst na de nachtvlucht
 • Treintrajecten in de 2e klasse, 4-persoonscoupé in de trein (upgrade naar privé mogelijk)
 • Reserveringen treintickets
 • Lokale, deskundige gids conform programma
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Overnachtingen in de trein o.b.v logies
 • Overnachtingen in hotel/guesthouse/homestay o.b.v. logies en ontbijt
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen

1,899

Dag 1: Vlucht Amsterdam naar Krasnojarsk

Amsterdam - Krasnojarsk

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Moskou met KLM. Tussenstop in Moskou. Vervolgens per vlucht van skyteampartner Aeroflot naar Krasnoyarsk.

Suggestie: de vluchten zijn met een overstap in Moskou. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de middag en aankomst aan in de avond in Moskou. Hierop sluit de vlucht naar Krasjnoyarsk goed aan. Vliegt u liever eerder of later? Geef het ons door.

Suggestie: Woont u dichterbij Düsseldorf of Brussel? Laat het ons weten, wij passen het reisplan aan naar uw voorkeur.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Bent u niet eerder in Moskou geweest? Start de reis met de bouwsteen Moskou. Meer informatie vindt u onder het kopje ‘inclusief en bouwstenen’.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Hotel Izmailova Gamma-Delta: dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 2: Aankomst in Siberië en stadstour Krasnojarsk

Vroeg in de ochtend komt u aan in Krasnojarsk. U kunt kiezen voor een upgrade naar een vroege check-in in het hotel. Bij een vroege check-in is het ontbijt inbegrepen.

Transferpakket: Ontvangst op de luchthaven. U wordt ontvangen door onze lokale chauffeur en u gaat per transfer naar het hotel.

Excursiepakket: ontvangst door de gids in het hotel. Stadstour door de derde stad van Siberië en de hoofdstad van de gelijknamige regio Krasnojarsk Kraj. Een Russische regio die ruim 56 keer groter is dan Nederland. De stad is gelegen aan de Jenisej, de grootste rivier van Siberië. De bekendste bezienswaardigheid is de Paraskeva Pyatnitsa kapel, gebouwd op een heuvel midden in de stad. Mocht u onderweg een zeldzaam tienroebel biljet (zo’n 15 eurocent) bemachtigen, op de voorzijde ziet u de kapel en op de achterzijde de machtige Krasnojarsk dam in de Jenisej.

Inclusief: ontbijt

Hotel Krasnoyarak
Het hotel ligt zeer centraal aan het theater plein. Op steenworp afstand stroomt de Yenisey rivier. Aan hetzelfde plein treft u de opera van Krasnoyarsk en het Pushkin theater. Ook het regionaal museum is op nog geen 300 meter wandelen vanaf het hotel. Het hotel heeft een uitgebreid ontbijtbuffet, 24/7 receptie, WiFi op de kamers. Het treinstation is ongeveer drie kilometer van het hotel.

Hotel Krasnoyarak Uitzicht vanuit uw hotel in Krasnoyarsk over de Jenisey.

Hotel Krasnoyarak

Het Oktyabrskaya hotel is gelegen in het historische centrum van Krasnoyars. DVlakbij het hotel is een 24/7 supermarktje en zijn diverse restaurantjes. Het treinstation bevindt zich op nog geen vier kilometer van het hotel. Het museumplein is ongeveer 15 tot 20 minuten wandelen. De oever van de Jenisej ligt op vijf minuten wandelen van het hotel.

Hotel Krasnoyarak

Dag 3: Ontdek Krasnojarsk en bezoek aan Stolby nationaal park

Ontbijt in het hotel en een vrije dag. Denk bijvoorbeeld aan een dagexcursie naar het Stolby natuurpark of een tour naar de beroemde Jenisej Dam. U kunt ook kiezen voor een overnachting in het Stolby Nationaal park.

Suggestie: Vlakbij Kasnojarsk ligt het uitgestrekte natuurpark ‘Stolby Nationaal Park’. U kunt overnachten in een ‘Russische Datcha’ in het national park. De ideale uitvalsbasis om in het nationale park te wandelen en van de ongerepte natuur te genieten.

Stolby natuurpark: net buiten Krasnojarsk vindt u het Stolby natuurpark. Frisse lucht, ruige natuur, vogels en eekhoorntjes. In het laaglaand groeien vooral loofbossen en in de hoger gelegen gebieden vindt u coniferenbossen. Er is een rijke biodiversiteit van flora en fauna te vinden. Zo zijn er bijna 60 verschillende diersoorten te vinden.

Inclusief: ontbijt

stolby datchaOvernachting in een houten cabin midden in het Stobly National Park. Vanaf mei tot en met september zijn er in de omgeving faciliteiten en is er een winkeltje open. Sowieso is het raadzaam om voorbereid naar het national park te gaan. Neem voldoende eten en drinken mee. Ontbijt, lunch en diner zijn niet inbegrepen.

Dag 4: Transsiberië Express naar Taishet & BAM spoorlijn naar Severobaikalsk

Krasnojarsk - Severobaikalsk

Ontbijt in het hotel in Krasnojarsk. Vandaag gaat de reis per trein verder Siberië in. De treinreis van zo’n 1500 kilometer voert via Taishet, Bratsk en Ust-Kut naar het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer.

Transferpakket: transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Severobaikalsk.

Suggestie: Onderweg passeert u het het dorpje Taishet, hier begint de BAM spoorlijn écht. U kunt in Taishet een tussenstop maken. Taishet is het dorpje waar de BAM spoorlijn zich afsplits van de Transsiberië Express naar Vladivostok. U overnacht bij Igor in een homestay en kunt een stadstour maken, de Taiga verkennen en heerlijk in de eenvoudige Russische sauna ontspannen.

Inclusief: ontbijt

De eerste klasse in de Baikal Amoer Magistraal

De BAM ExpressDe eerste klasse in de Baikal Amoer Magistraal

De Rossija de echte Transsiberië ExpressDe tweede klasse in de Baikal Amoer Magistraal

In de trein
In de BAM Express is soms een restauratiewagon voor ontbijt, lunch en diner aanwezig. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt af en toe een korte stop. Er is dan gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Restaurant in de Transsiberië Express

Treinen in Rusland hebben vaak een restaurant aan boord. De BAM Express is daarop een uitzondering vanwege het beperkt aantal reizigers. De restauratiewagon is de plek om medereizigers te ontmoeten, een potje te kaarten en een borrel te drinken. U kunt er uiteraard terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Dag 5: Ontdek Severobaikalsk of excursie rond Severobaikalsk

Aankomst per trein in Severobaikalsk.

Aankomst per trein in Severobaikalsk. Severobaikalsk betekend letterlijk ‘noord Baikal’. De stad doet haar naam eer aan want het ligt vlakbij het noordelijkse puntje van het enorme Baikalmeer. Zo’n 600 kilometer noordelijker dan het bekende Irkutsk.

Transferpakket: Transfer naar het guesthouse en lunch in het dorpje.

Excursiepakket: excursie naar Baikalskoje met een wandeling langs de ‘Great Baikal Trail’ van zo’n twee kilometer. De Great Baikal Trail is een wandelpad dat langs de oevers van het Baikalmeer. De route loopt over honderden kilometers richting het zuiden. U wandelt tijdens deze tour een paar kilometer. Avondeten bij aankomst in het dorpje Baikalskoje.

Severobaikalsk: in 1970 werd Severobajkalsk gesticht als nederzetting met stedelijk karakter. Zoals veel steden aan de BAM-spoorlijn was de bouw aan een Sovjetrepubliek of stad toegewezen. In het geval van Severobajkalsk was dit Leningrad (St. Petersburg). Men dacht hier uiteindelijk meer dan 100.000 mensen te gaan huisvesten, dat liep anders. Tegenwoordig telt het stadje zo’n 25.000 inwoners. En het inwonersaantal daalt jaar op jaar. Het is de meest populaire stop aan de BAM-spoorlijn met zijn ligging aan de noordelijke oevers van het Baikalmeer. Vanuit Severobaikalsk zijn interessante excursies en prachtige wandelingen te maken. Verder huisvest het stadje een interessant BAM museum.

Baikalskoje: het dorpje Baikalskoje ligt ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Severobaikalsk. Het wandelpad van ‘the great baikal trail’ loopt hoog langs het meer en biedt mooie uitzichten over het Bailalmeer. In het dorpje lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Dag 6: Severobaikalsk ontdekken of dagexursie Nishneangarsh en Kichera

Ontbijt in het guesthouse. Vandaag kunt u Severobaikalsk en omgeving ontdekken op eigen gelegenheid.

Suggestie: excursie naar Nishneangarsh en Kichera met lunch. Diner op eigen gelegenheid in Severobaikalsk. Aan het noordelijk uiteinde van het meer liggen deze twee kleine dorpjes. Kitschera, tegenwoordig zo’n 1300 inwoners, was aan de Estse Sovjetrepubliek toegewezen, het stationnetje is gebouwd in Estse architectonische stijl.

Inclusief: ontbijt

Dag 7: Ontdek het Baikalmeer

Severobaikalsk - Novaya Chara

Ontbijt in het guesthouse. De ochtend is vrij te besteden in Severobaikalsk. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het Baikalmeer en nuttig een vroege lunch, op eigen gelegenheid, in een café aan de oever van het Baikalmeer. In de middag vertrekt de trein naar Novaia Chara.

Transferpakket: transfer naar het station, vertrek met de trein naar Novaia Chara.

Suggestie: Heeft u minder reistijd? U kunt ook rechtstreeks naar Tynda reizen en de tussenstop in Novaia Chara overslaan.

Dag 8: Langs de BAM-Express en aankomst Novaia Chara

Ontbijt in de trein en aankomst in Novaia Chara in de ochtend. De start van twee dagen Novaia Chara, de excursies naar Chara Sands en het Kodar gebergte, zijn optioneel toe te voegen aan uw reisschema.

Transferpakket: Transfer vanaf het station naar het hotel. Check-in en de rest van de dag vrij te besteden.

Excursiepakket: naar Chara Sands, met de auto (40km). Inclusief wandeling en lunch bij de zandduinen.

Novaia Chara: Novaia Chara is een dorpje gelegen aan de Chara rivier. Zoals op vele plekken heeft de BAM niet de gewenste economische ontwikkeling gebracht zoals voorspeld. De Chara zandduinen vormen een gebied van 37 vierkante kilometer zandduinen ten Noordwesten van Novaia Chara. Om naar de Novaia Chara zandduinen te reizen doorkruist u een rivier. In het voorjaar komt het voor dat vanwege smeltend sneeuw uit het Kodar gebergte de route onbegaanbaar is.

Het hotelletje in Novaia Chara is basic, u gaat een beetje terug in de tijd.

Dag 9: Excursie naar Kodar gebergte en de BAM bergtop

Ontbijt in het hotel. Vandaag heeft u een vrije dag of per auto de bergen in. In de loop van de avond vertrekt u per nachttrein naar Tynda.

Suggestie: per 4×4 gaat u richting het Kodar gebergte. Het hoogste punt van het Kodar gebergte is 3072 meter. Deze hoogste berg ontleent ook zijn naam aan de spoorlijn, ‘de BAM-piek’. Door de noordelijke ligging zijn de toppen van de bergen het grootste deel van het jaar besneeuwd. Het vertrekpunt van de wandeling ligt op zo’n 40km rijden van Novaia Chara. Voor wandelaars is extra dag in Novaia Chara een aanrader, de tour is inclusief lunch onderweg.

Transferpakket: transfer van het hotel naar het station en vertrek van de trein naar Tynda.

Inclusief: ontbijt

Dag 10: BAM Express vanaf Novaia Chara en aankomst in Tynda

Novaia Chara - Tynda

U ontbijt in de trein. Vandaag reist u over het laatste stuk dat aangelegd is door de Komsomollers, de jeugdbeweging van de Sovjettijd. Aankomst in Tynda in de loop van de middag. De avond in Tynda is vrij te besteden.

Transferpakket: U wordt opgehaald bij de lobby van uw accommodatie. De privé chauffeur brengt u van de accommodatie naar het treinstation.

Tynda op bijna 7000 kilometer van Moskou gelegen, wordt ook wel de hoofdstad van de BAM-spoorlijn genoemd de stad is sinds 1975 met de spoorlijn verbonden. Het grote standbeeld van de BAM-werker symboliseert het harde werk van de arbeiders. Tynda werd gebouwd door en opgedragen aan Moskou. Een bezoek aan het lokale BAM-museum van Tynda mag niet ontbreken aan deze tussenstop. Vanaf Tynda gaat de BAM-spoorlijn verder zonder bovenleiding.

In Tynda maakt u een overnachting in een simpel hotel of in een guesthouse. U zult dan overnachten bij de lokale bevolking van Tynda. Deze accommodaties zijn voorzien van basisvoorzieningen. Daarnaast kunt u in de ochtend gebruik maken van het ontbijt.

Dag 11: Ontdek de omgeving van Tynda en Evenken dorp

Ontbijt in het hotel of guesthouse. Omdat u gisteren laat aankwam heeft u vandaag de mogelijk om Tynda te ontdekken.

Excursiepakket: stadstour en excursie naar het lokale BAM-museum en stadswandeling met uitleg door de lokale gids over het standbeeld van de BAM-werker.

Excursiepakket Plus: De omgeving van Tynda is van oudsher het gebied van een nomadische volken, één daarvan is het Evenken volk. Deze bevolkingsgroep leefde hier lang voordat de Sovjet Unie begon aan de bouw van de BAM spoorlijn. Deze etnische bevolkingsgroep is van oorsprong rendierhouder. Ze houden zich vooral bezig met de jacht, visserij en handwerken. U bezoekt een dorpje dat nog altijd op deze traditionele manier woont en leeft. Kortom, een aanvulling op de reis die naast de Sovjet geschiedenis ook de nomadische historie van het enorme gebied toont. De lunch is inclusief.

Inclusief: ontbijt

In Tynda maakt u een overnachting in een simpel hotel of in een guesthouse. U zult dan overnachten bij de lokale bevolking van Tynda. Deze accommodaties zijn voorzien van basisvoorzieningen. Daarnaast kunt u in de ochtend gebruik maken van het ontbijt.

Dag 12: BAM van Tynda naar Komsomolsk-na-Amoer

Ontbijt in hotel en vrije ochtend in Tynda. Vanaf Tynda start het tweede deel van deze ontdekkingsreis door het verre Siberië. De bovenleiding loopt tot en met Tynda. Het vervolg van de de treinreis zal per diesellocomotief worden getrokken.

Aan eind van de middag vertrekt u per trein van Tynda naar Komsomolsk-na-Amoer

Transferpakket: transfer van het hotel naar het station.

Tijdens de treinreis: tijdens de BAM-spoorlijn is het vooraf lastig in te schatten of de trein een restauratiewagon heeft. Doet u dus voor vertrek wat inkopen. Denk aan water, wat fruit, noedels, een biertje, brood etc. Het komt ook voor dat de personenwagons aan een goederentrein gekoppeld worden.

Inclusief: ontbijt

Dag 13: in de BAM Express: de treinreis door het eindeloze Siberië

Tynda - Komsomolsk-na-Amoere

Vandaag brengt u door in de trein, overnachting in de trein.

De trein maakt af en toe een korte stop. U heeft dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. Omdat de Baikal Amoer Magistraal door enorm uitgestrekt gebied trekt raden wij u aan vooraf voldoende inkopen te doen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u ter plekke.

De trein: op deze trein is meestal geen restauratiewagon. Doet u dus vandaag wat inkopen. Denk aan water, wat fruit, noedels, een biertje etc.

Dag 14: Aankomst Komsomolsk-na-Amoer aan de oevers van de 2,5 km brede rivier de Amoer.

Vandaag brengt u de dag grotendeels door in de trein. Neem de tijd om van de uitgestrekte Taiga te genieten, wat te lezen, te eten en drinken. U komt in de loop van de dag aan in Komsomolsk-na-Amoer.

Transferpakket: U wordt opgehaald bij uw accommodatie. Een privé chauffeur brengt u van uw accommodatie naar het treinstation

Excursiepakket: stadstour met bezoek aan de Yury Gagarin vliegtuigfabriek en de eerste BAM tunnel. Bezoek het Great Patriotic War Memorial in de stad en wandel langs het Nauka mozaik of het de moziak voor de arbeiders in de elektriciteitsfabriek.

Komsomolsk: Komsomolsk, gelegen aan de machtige rivier de Amoer, werd al in 1932 gesticht door jonge communisten als onderdeel van de industrialisatie campagne om de Sovjetunie in de moderne wereld te krijgen. Het werd al gauw de vierde grootste stad in het Russische Verre Oosten. De plaats groeide uit tot een industriestad met ongeveer 250.000 inwoners en als belangrijkste economische sectoren de staalindustrie, machinebouw, aardolieverwerking, voedselproductie, scheepsbouw en vliegtuigindustrie. De stad was in de Sovjettijd gesloten voor buitenlanders. Komsomolsk is het eindpunt van de Baikal-Amoerspoorweg. U kunt hier diverse musea bezoeken waarvan de Luchtvaartfabriek Gagarin bijzondere is. Ook het Great Patriotic War memorial is een bezoek waard.

Hotel Voskhod Komsomolsk

De kamers in het Voskhod hotel zijn voorzien van een eigen badkamer, airconditioning en kledingkast. Daarnaast kunt u in het hotel genieten van heerlijke gerechten in het restaurant. Ook beschikt het hotel zich over een gemeenschappelijke lounge. In het hotel kunt u in de ochtend gebruik maken van een ontbijtbuffet.

Dag 15: Ontdek Komsomolsk of excursie naar een sjamanistisch volk: de Nanai

Ontbijt in het hotel. Vandaag kunt u Komsomolsk op eigen gelegenheid ontdekken.

Excursiepakket Plus: dagexcursie naar het dorp Verchnaja Ekon, bevolkt door de Nanai bevolking, inclusief lunch. Werchnaja Ekon is gelegen aan de rivier de Amoer en wordt bewoont door een sjamanistisch volk: de Nanai. Het dorpje telt nog geen zeshonderd inwoners.

Inclusief: ontbijt

Hotel Voskhod Komsomolsk

De kamers in het Voskhod hotel zijn voorzien van een eigen badkamer, airconditioning en kledingkast. Daarnaast kunt u in het hotel genieten van heerlijke gerechten in het restaurant. Ook beschikt het hotel zich over een gemeenschappelijke lounge. In het hotel kunt u in de ochtend gebruik maken van een ontbijtbuffet.

Bouwsteen: Vanino en Sovetskaya Gavan

Het échte eindpunt van de Baikal Amoer Magistraal ligt nog zo’n 600 kilometer verder naar het Oosten bij de stadjes Vanino en Sovetskaya Gavan. Kleine havenstadjes aan de Japanse zee. Kiest u ervoor om door te reizen? Houdt dan rekening met twee dagen reistijd. U reist grotendeels via hetzelfde traject terug richting Khabarovsk.

Dag 16: Trein Komsomolsk naar Khabarovsk

Komsomolsk-Na-Amoer - Khabarovsk

Ontbijt in het hotel. Vandaag reist u overdag per trein van Komsomolsk-na-Amoere naar Khabarovsk. Tijdens deze treinreis buigt u af richting het zuiden. De trein komt aan het begin van de avond aan in Khabarovsk.

Transferpakket: Een privé chauffeur brengt u van uw hotel naar het treinstation in Komsomolsk-Na-Amoer.

Transferpakket: Na aankomst wordt u van het treinstation in Khabarovsk naar de accommodatie gebracht door een privé chauffeur.

Inclusief: ontbijt

Hotel Voskhod Komsomolsk
Het Intourist hotel is gelegen in het historische centrum van Khabarovsk. De oevers van de Amoer rivier liggen op 5 minuten lopen van het hotel. De kamers van het hotel zijn voorzien van diverse faciliteiten zoals een eigen badkamer met toiletartikelen. In de bar van het hotel kunt u genieten van diverse drankjes. Het restaurant van het hotel serveert verschillende gerechten waar u van kunt genieten.

Dag 17: Khabarovsk ontdekken

Khabarovsk werd in 1858 gesticht als militaire post waar de rivier de Oessoeri uitmondt in de Amoer. De nederzetting werd Charabovka genoemd, naar de 17e eeuwse pionier Jeforej Chabarov. In 1895 kreeg Khabarovsk zijn huidige naam. De stad werd tijdens de Russische burgeroorlog pas in 1922 veroverd door de bolsjewieken en ligt dicht bij de Chinese grens. Khabarovsk is het culturele centrum van de regio. Het heeft een universiteit, theaters en musea, waaronder een museum voor natuurhistorie en een museum voor beeldende kunst, waar een zeldzame collectie van oude Russische iconen bezichtigd kan worden.

Excursiepakket: Stadswandeling door Khabarovsk langs de bezienswaardigheden van de stad. U bezoekt onder andere de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal en u krijgt een prachtig uitzicht over de rivier de Amoer en de grote brug van Khabarovsk.

Suggestie: Bezoek aan museum voor beeldende kunst, waar een zeldzame collectie van Russische iconen te zien is.

Hotel Voskhod Komsomolsk

Het Intourist hotel is gelegen in het historische centrum van Khabarovsk. De oevers van de Amoer rivier liggen op 5 minuten lopen van het hotel. De kamers van het hotel zijn voorzien van diverse faciliteiten zoals een eigen badkamer met toiletartikelen. In de bar van het hotel kunt u genieten van diverse drankjes. Het restaurant van het hotel serveert verschillende gerechten waar u van kunt genieten.

Dag 18: De treinreis naar Vladivostok & overnachting in de trein

Khabarovsk - Vladivostok

Ontbijt in hotel en in de middag vertrek van de trein richting Vladivostok.

Transferpakket: In de middag heeft u een privé transfer van het hotel naar het treinstation in Khabarovsk.

Inclusief: ontbijt

Dag 19: Aankomst in Vladivostok en de stad ontdekken

Aankomst station van Vladivostok.

Transferpakket: Transfer vanaf het station naar het hotel.

Vladivostok: Vladivostok is gesticht op 2 juli 1860 en vormt het eindpunt van de Transsiberië spoorlijn. Het is tevens de thuishaven van de Russische Pacifische vloot. Tsaar Alexander III besloot aan het einde van de 19e eeuw dat er een spoorwegverbinding moest komen tussen het Westen van Rusland en het grondstofrijke oosten van de Siberische laaglanden. De stad is jarenlang gesloten geweest voor buitenlanders. Vladivostok kent als centrum van de regio een rijk cultureel leven. Kortom, een mooie afsluiter van de indrukwekkende Baikal Amoer treinreis.

Inclusief: ontbijt

Hotel Vladivostok

Hotel Teplo in Vladivostok is een keurig 3-sterren hotel. De ligging ten opzicht van het Hermitage Vladivostok, het stadscentrum en de S-56 onderzeeër en het beroemde treintje de heuvels op is uitstekend. Al deze bezienswaardigheden zijn binnen 1,5 kilometer te vinden. Het hotel heeft nette kamers, 24/7 receptie. Het ontbijt is inbegrepen.

Hotel Vladivostok Hotelkamer in hotel Teplo in Vladivostok.

Azimut Hotel Vladivostok

Het Azimut hotel Vladivostok is met 4-sterren de luxere keuze. Het hotel heeft een uitgebreid ontbijtbuffet en mooie nieuwe kamers. Een deel van de kamers biedt een fantastisch uitzicht over de baai van Amoer. Het centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn op wandelafstand binnen twee kilometer.

Hotel KrasnoyarakHotelkamer in Vladivostok, soms met uitzicht over de Baaij van Amoer.

Dag 20: Vrije dag in Vladivostok of stadstour met lokale gids

Vandaag heeft u een vrije te besteden dag in Vladivostok.

Excursiepakket: Stadswandeling, met uitzicht over de bekende Russky brug over ‘Oosterse Bosporus’. Wandelend gaat u langs de Tsaristische gebouwen in het centrum, afgewisseld door de typische Sovjet bouw. U vervolgt de tour met het funicular treintje, het treintje brengt u in een minuut de heuvels van de stad op. Vanuit daar heeft u een prachtig uitzicht over de baai ‘de Gouden Hoorn’.

Inclusief: ontbijt

Dag 21: Vlucht van Vladivostok naar Amsterdam

Vladivostok - Amsterdam

Ontbijt en transfer naar het vliegveld.

Transferpakket: transfer naar het viegveld.

Inclusief: ontbijt

Vlucht via Moskou naar Amsterdam.

De BAM-spoorlijn is inclusief

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Rechtstreekse KLM vlucht Moskou – Amsterdam
 • Vlucht (suggestie: per trein) vanaf Moskou naar Krasnojarsk
 • Vlucht (suggestie: per trein) vanaf Vladivostok naar Moskou
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten met KLM of Aeroflot
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • ontbijt bij aankomst na de nachtvlucht
 • Treintrajecten in de tweede klasse, 4-persoonscoupé in de trein (upgrade naar privé mogelijk)
 • Reserveringen treintickets
 • Lokale, deskundige gids conform programma
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Overnachtingen in de trein o.b.v logies
 • Overnachtingen in hotel/guesthouse/homestay o.b.v. logies en ontbijt
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen

Alle genoemde transfers  €279 per reiziger

Het excursiepakket  €279 per reiziger

 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Krasnojarsk. (Engelstalige gids privé)
 • Dagtour Baikalskoje met wandeling, de Grote Baikal Trail 2km
 • Dagexcursie naar Chara Sands (inclusief lunch)
 • Bezoek aan het BAM-museum en excursie naar een Evenkendorp in Tynda(inclusief lunch)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Komsomolsk & (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Khabarovsk & (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Vladivostok. (Engelstalige gids privé)

Upgrade: reis in uw eigen privé-coupé

 • Krasnoyarsk – Vladivostok (eerste klasse/privécoupé) per reiziger € 499

Upgrades en kosten om rekening mee te houden tijdens uw reis

 • Vroege check-in bij aankomst in Krasnoyarsk € 39
 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar & de accommodatie heeft u uw eigen kamer) € 319
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Upgrade naar een privé coupé (eerste klasse óf privécoupé in de tweede klasse)
 • Upgrade naar ****hotels waar mogelijk

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Moskou met doorvlucht naar Krasnoyarsk.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen