3 dagen vanaf€99
per persoon
bouwsteen ook los te boeken

Baikalmeer uitzicht

Bouwsteen: Baikalmeer en boottocht

Breng een bezoek aan Listvianka gelegen aan het Baikalmeer in Rusland. Dit authentieke dorp is omringd met prachtige natuurlijke omgeving. Geniet van de natuur en kom alles te weten over het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer. Verlaat de stad en komt tot rust tijdens een wandeling door de omgeving of een boottocht over het meer.

Een bezoek aan Listvianka en het Baikalmeer is goed te combineren tijdens een reis per Transsiberië of Transmongolië Express.

99

Dag 1: Reis naar Listvianka

Irkutsk - Listvianka

Vanuit Irkutsk reist u per bus naar het dorp Listvianka aan het Baikalmeer. Na de reis van ongeveer een uur komt u aan bij de guesthouse waar u zult verblijven.

Het dorp Listvianka is gelegen aan de voet van het prachtige Baikalmeer omringd door bosrijke en heuvelachtige natuur. Verlaat de stad en kom geheel tot rust in dit authentieke dorp. De charmes van het dorp komen terug in de beschilderde houten huisjes, de vismarkt en het orthodoxe kerkje dat zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Probeer tijdens uw verblijf de traditionele Omul gerechten. Deze zoetwater haring is de lokale specialiteit van Listvianka. In de omgeving van Listvianka heeft u de mogelijkheid om prachtige wandelingen of fietstochten te maken.

De rest van de dag heeft u verder vrij te besteden. Geniet in de avond van de zonsondergang aan het Baikalmeer.

U overnacht in een guesthouse aan het baikalmeer.

 De Guesthouse aan het Baikalmeer

Na de reis komt u aan in het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Tussen groene, bosrijke heuvels overnacht u in het rustige dorpje aan het enorme meer. De overnachting bij de Russische familie is op basis van logies en ontbijt en beschikt u over een badkamer en toilet.

Dag 2: Ontdek Listvianka aan het Baikalmeer

Ontdek het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het Baikalmuseum. Kom meer te weten over de geschiedenis en de flora en fauna van het grootste zoetwatermeer ter wereld. Daarnaast is het een echte aanrader om een boottocht over het Baikalmeer te maken. Tijdens de tour komt u misschien wel een zoetwater zeehond tegen. Dit is afhankelijk in welke periode van het jaar u reist.

Suggestie: Naast deze twee hoogtepunten kunt u ook per lift het prachtige uitzichtpunt over het Baikalmeer bezoeken. Geniet van het uitzicht en maak een mooie wandeling terug naar beneden. Goed om te weten is dat de lift net buiten het dorp is gelegen, en dus het beste bereikbaar is met de taxi.

Suggestie: Kom tijdens uw verblijf in de prachtige omgeving van Listvianka geheel tot rust in een Russische Banja. Dit is ook wel een hout gestookte sauna. Na een bezoek aan de Banja mag een massage met een bosje berkentakjes niet ontbreken. Tijdens deze traditionele Russische massage wordt er met de berkentakjes op de rug geslagen.

 De Guesthouse aan het Baikalmeer

Na de lange treinreis komt u aan in het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Tussen groene, bosrijke heuvels overnacht u in het rustige dorpje aan het enorme meer.

Dag 3: Terugreis naar Irktusk

Listvianka - Irkutsk

Nadat u heeft ontbeten in het Listvianka Club en Grill restaurant van het guesthouse kunt u nog even genieten van Listvianka en het Baikalmeer.

Vandaag reist u per boot of bus terug naar Irkutsk. Dit is afhankelijk van het seizoen waarin u reist. Van eind mei tot september kunt u per boot reizen tussen Irkutsk en Listvianka.

Bij aankomst in Irkutsk wordt uw treinreis voorgezet per Transsiberië Express naar de volgende bestemming.

Bouwsteen Baikalmeer is inclusief

  • Vervoer per marsjroetka (busje) naar Listvianka en terug
  • 2 overnachtingen in een guesthouse
  • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
  • Boottocht Baikalmeer afhankelijk van weersomstandigheden en reisperiode

Optioneel bij te boeken:

  • De reis naar Listvianka per privé transfer

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.