2 dagen vanaf€69
per persoon

Bouwsteen Kazan - Transsiberië Express

Bouwsteen: Kazan en Tatarstan met de machtige Wolga

Breng een bezoek aan de hoofdstad van Tatarstan, Kazan. De stad is gelegen aan de Wolga en de zuidelijke spoorlijn van de Transsiberië Express. Ontdek de historische stad en kom alles te weten over de relatie tussen de Tsaren, Russen en de Wolga-Tartaren. Ontdek tijdens de stadstour alle hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Daarnaast kunt u een mooie wandeling maken langs de oevers van de machtige Wolga.

Kazan is de eerste stop na het vertrek van de Transsiberië Express vanuit Moskou. Een bezoek aan Kazan is zeker de moeite waard als toevoeging aan uw Transsiberië of Transmongolië Express reis

 • Homestay bij lokale familie in Kazan
 • Inclusief ontbijt
 • Upgrade naar *** of **** hotel mogelijk
 • Tussenstop treinticket Moskou – Kazan in de 2e klasse
 • Tussenstop treinticket Kazan – Irkutsk in de 2e klasse

Bezoek aan onder andere

 • Promenade van Kazan: de Boumanstraat
 • Historisch centrum van de stad
 • Het Kremlin van Kazan
 • Peter en Paul Kathedraal
 • St.Nicholas Kathedraal

69

Dag 1: Aankomst in Kazan en het ontdekken van de stad

Vandaag komt u aan in de stad Kazan. Na aankomst in uw accommodatie heeft u de tijd om de stad te verkennen.

Geschiedenis:
Kazan is één van de oudste steden van Rusland gelegen aan de rivier de Wolga. Het is de hoofdstad van Tatarstan, een zelfstandige regio in Rusland. De stad werd meer dan 1000 jaar geleden opgericht als een buitenpost aan de grens van de Wolga Bulgaria staat. Gedurende de jaren van 1220 tot 1240 werd de staat veroverd door de Mongolen. Vervolgens werd ook onder andere de stad Kazan opgenomen in de Gouden Horde. Vanaf ongeveer de 13e en 14e eeuw werd Kazan een belangrijk politiek en handels centrum. In 1438 werd het fort van Kazan veroverd door de Gouden Horde, Khan Ulugh Muhammad. Vanaf dat moment werden er onder andere ledewaren, aardewerk en wapens ontwikkelt. Kazan handelde hierin met bijvoorbeeld Moskou, het Krim en het Ottomaanse rijk.

Midden door de stad stroomt de Kazanka rivier die de stad in twee delen opsplitst. De delen zijn met elkaar verbonden door middel van verschillende bruggen en dammen. Het historische deel van de stad vind u in het zuiden en het nieuwe deel van de stad in het noorden. Volgens legendes is de naam van de stad verbonden aan het Tartaarse woord “kazan” wat ook wel “ketel” betekent. De legende vertelt ook wel dat de stad is opgericht op de plek waar water gekookt werd in een ketel die zonder vuur in de grond was gegraven. Kazan is een stad die veel verschillende nationaliteiten en religies kent. De twee religies die nauw met elkaar verbonden zijn is de Soennitische Islam en de Orthodoxie. De stad beschikt dan ook over ongeveer 40 moskeeën, 40 orthodoxe kerken, 1 synagoge.

Suggestie: Bezoek een typisch Tartaars restaurant en probeer de traditionele gerechtjes zoals Öçpoçmaq (gevuld gehaktpasteitje met groenten) of ĈakĈak (deegballetjes met honing).

Overnachting in homestay of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

Homestay in Perm

Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. U ontbijt in uw homestay en u kunt aanschuiven voor een Russische maaltijd.

AMAKS Hotel

Het AMAKS Hotel is net buiten het centrum van Kazan gevestigd. Per metro reist u binnen ongeveer 15 minuten naar het historisch centrum van de stad. De hotelkamers zijn ruim opgezet en zijn voorzien van diverse faciliteiten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een televisie, kledingkast en bureau. Daarnaast kunt u gebruik maken van de hotelfaciliteiten zoals de 24-uurs receptie, bagageopslag en internet. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke diverse gerechten. Zo worden er onder andere Russische en Europese gerechten bereid. Daarnaast kunt u geheel tot rust komen in het wellnesscentrum van het hotel.

Radisson Park Inn Hotel

Het Radisson Park Inn Hotel is gelegen in het zuidelijke deel van de stad dichtbij het historisch centrum. De kamers beschikken over een elegant interieur en hebben alles wat u nodig heeft om tot rust te komen. Zo zijn er diverse faciliteiten waar u gebruik van kunt maken zoals een ruime badkamer. In het hotel maakt u gebruik van het high-speed internet. Het hotel beschikt over een Barr & Grill waar u kunt genieten van diverse gerechten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld dumplings of een gegrilde steak.

Dag 2: Stadstour door Kazan en vervolg van de reis

Nadat u heeft ontbeten in uw homestay of hotel wordt u ontvangen door een gids voor de stadstour door Kazan. De tour wordt begeleidt door een professionele en Engelssprekende gids die u alle hoogtepunten van de stad laat zien.

Tijdens de stadstour door Kazan bewondert u de diverse architectuur die de stad te bieden heeft. Hierbij kunt u denken aan de Gostiny Dvor of het gebouw van het Ministerie van Landbouw. Daarnaast wandelt u door de historische straatjes van Kazan en komt u uit op de kleurrijke promenade van Kazan: de Boumanstraat. De promenade loopt door het hart van Kazan en heeft verschillende boetiekjes, restaurants en souvenirwinkeltjes.

De stadstour brengt u naar één van de bekendste hoogtepunten van de stad, namelijk het Kremlin van Kazan. Het Kremlin is gevestigd in het midden van de stad aan de oevers van de Wolga. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen zoals de officiële residentie van de Tartaarse president, de ‘Söyembikä’ toren, en de Qol Shariff Moskee. Tijdens de tour brengt u ook een bezoek aan “Tatar Village” in het centrum van de stad. Hier vindt u een dorp dat is nagebouwd in traditionele stijl. Het dorpje biedt verschillende plekken voor lunch, diner of vermaak. Kazan beschikt ook over diverse moskeeën, kathedralen en tempels. Zo brengt u onder andere een bezoek aan de Peter en Paul Kathedraal, de tempel van alle religies en de St.Nicholas kathedraal. Gedurende de stadstour maakt u ook een wandeling langs de oevers van de Kazanka rivier die dwars door de stad stroomt.

Aan het begin van de avond wordt uw treinreis voorgezet per Transsiberië Express naar de volgende bestemming.

Bouwsteen Kazan is inclusief

 • Homestay overnachting in Kazan
 • Inclusief ontbijt
 • Tussenstop voor de treinticket Moskou – Kazan – Irkutsk in de 2e klasse

Bouwsteen Kazan upgrades

 • Transferpakket €49 per reiziger
 • Upgrade naar een *** (v.a. €19,- per reiziger) of **** hotel (v.a. €29,- per reiziger)
 • Tussenstop voor de treinticket Moskou -Kazan – Irkutsk in de 1e klasse

Excursiepakket

 • Privé stadstour Kazan inclusief lokale deskundige gids (€39,- per reiziger)

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.