3 dagen vanaf€109
per persoon
bouwsteen Transsiberië Express

Krasnojarsk Datsja

Bouwsteen: Krasnojarsk en overnacht in een Datsja in Siberië

Na enkele dagen op de Transsiberische Spoorlijn is de stad Krasnojarsk een ideale tussenstop tijdens uw treinreis. Gedurende uw reis per Transsiberische Spoorlijn door Rusland en Siberië zult u overal kleine huisjes tegenkomen. Wanneer u deze bouwsteen bij uw treinreis boekt, overnacht u zelf in een Datsja. U waant zich even als een Russische stadsbewoner die in het weekend de stad verlaat en de uitgestrekte natuur in trekt. De Datsja vindt u ongeveer 40 kilometer buiten Krasnojarsk (ongeveer 40 minuten rijden).

Frisse lucht, ruige natuur en u zult veel dierensoorten tegenkomen. Trek de bossen in en ontdek hoe Russen de Datsja gebruiken voor ontspanning. Ook wordt de Datsja gebruikt als moestuin. Steek de barbecue aan en bereid zelf verse producten en groenten uit de eigen tuintjes. In de winter kunt u zelfs skiën of survivaltochten maken door soms wel twee meter sneeuw. Deze bouwsteen is voor de liefhebber van natuur en kamperen met de voordelen van een comfortabele en gezellige Russische Datsja. Lees ook meer over een reis per Transmongolië Express

 • Treinkaarten met tussenstop in Krasnojarsk
 • Overnachting in een homestay
 • Optie 1: Overnachting in een Siberische Datsja
 • Optie 2: Overnachting in een cottage in Stolby National Park
 • Ontbijt bij de overnachtingen inbegrepen
 • Upgrade naar hotelovernachting mogelijk

109

Dag 1: Aankomst in Krasnojarsk per trein

Ontbijt in de trein en aankomst in Krasnojarsk per trein. Ontvangst op het treinstation van Krasnojarsk en transfer naar uw homestay of hotel***. U heeft de rest van de dag vrij te besteden. Ontdek Krasnojarsk vandaag te voet, per fiets of vanaf het water met een boottocht over de Jenisej rivier.
Krasnojarsk: De derde stad van Siberië. De stad ligt aan de machtige Jenisej rivier. Krasnojarsk is niet te vergelijken met andere Siberische steden. Daar waar andere steden Siberische steden vaak vlak zijn, is Krasnojarsk omringd door berglandschappen. Het centrum van Krasnojarsk staat bekend om de unieke architectuur. Eén van de hoogtepunten van de stad is de kapel van Paraskeva Pyatnitsa. De stad beschikt over 200 fonteinen en monumenten en een aantal musea.

Overnachting in een homestay bij een Russische familie.

Homestay in Perm

Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. U ontbijt in uw homestay en u kunt aanschuiven voor een Russische maaltijd.

Hotel Krasnoyarsk

Het hotel ligt zeer centraal aan het theater plein. Op steenworp afstand stroomt de Yenisey rivier. Aan hetzelfde plein treft u de opera van Krasnoyarsk en het Pushkin theater. Ook het regionaal museum is op nog geen 300 meter wandelen vanaf het hotel. Het hotel heeft een uitgebreid ontbijtbuffet, 24/7 receptie, WiFi op de kamers. Het treinstation is ongeveer drie kilometer van het hotel.

Hotel Krasnoyarak

Uitzicht vanuit uw hotel in Krasnoyarsk over de Jenisej.

Hotel Krasnoyarak

Het Oktyabrskaya hotel is gelegen in het historische centrum van Krasnoyars. DVlakbij het hotel is een 24/7 supermarktje en zijn diverse restaurantjes. Het treinstation bevindt zich op nog geen vier kilometer van het hotel. Het museumplein is ongeveer 15 tot 20 minuten wandelen. De oever van de Jenisej ligt op vijf minuten wandelen van het hotel.

Hotel Krasnoyarak

Dag 2: Reis per auto naar de Datsja, de Taiga in. Of overnachting in Stolby National Park.

Na uw ontbijt reist u per auto naar de datsja in de bossen buiten de stad. Wanneer Rusland de koude winter achter zich laat en het voorjaar begint, trekken de Russen er massaal op uit. Weg van de grote stad, op naar het leven op het platteland.

Op de foto ziet u de Russische Datsja. Ook wel een (vakantie)huis op het platteland of in het bos. De natuur en de ruimte rondom de Datsja biedt veel mogelijkheden om allerlei groenten en fruit uit de Russische bodem te krijgen. In de tijd van de Sovjet-Unie haperde de voedselproductie wel eens. De moestuin rondom de Datsja’s zorgde ervoor dat de bevolking van allerlei voedsel uit eigen tuin werden voorzien.

Geniet vandaag van de omgeving rond de datsja. Maak een mooie wandeling in de natuur of steek de barbecue aan!

Excursiepakket: Maak onder begeleiding van een professionele gids een tour door de stad Krasnojarsk. U wordt door de gids ontvangen bij de accommodatie waar u verblijft. De stadswandeling brengt u langs de verschillende hoogtepunten die Krasnojarsk te bieden heeft. De tour start bij een bezoek aan het Pushkin theater. Dit theater is gebouwd in 1874 op het Staroostrozhnaya plein en is meerdere malen herbouwd en gerenoveerd. Tot op de dag van vandaag is het Pushkin één van de beste theaters van Rusland. Tijdens de wandeling kunt u diverse historische en architectonische hoogtepunten bewonderen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het monument van Pozdeev, de oudste apotheek van de stad en de fonteinen van Krasnojarsk. De stadstour wordt vervolgd naar het plein van de revolutie. Op dit grote centrale plein van de stad vindt u architectonische klassiekers uit het Sovjettijdperk. Hier bevinden zich dan ook de regeringsgebouwen en het standbeeld van Lenin. Kom alles te weten over Krasnojarsk en zijn historie tijdens de stadstour langs de verschillende hoogtepunten.

U overnacht in de Russische Datsja.

Inclusief: ontbijt

Datsja in Krasnojarsk
– Gezellige en warm huisje
– Russische openhaard met in de wintermaanden brandhout.
– Bijgebouwtje met toilet
– Elektriciteit (in ieder geval van mei tot november)
– Warm water en boiler
– Drinkwater neemt u mee vanuit de stad
– Pannen en bestek
– Bedlinnen

Dag 3: Terug naar Krasnojarsk

Geniet in de ochtend van uw ontbijt en de prachtige omgeving rond de Datsja. In de loop van de ochtend reist u terug naar Krasnojarsk. De middag heeft u vrij te besteden in Krasnojarsk.

Excursiepakket: Maak een tour door het adembenemende Stolby National Park. Dit gebied wordt als één van de mooiste natuurgebieden van Rusland gezien. Het Stolby National Park is verbazingwekkend in zijn schoonheid en diversiteit. Vanuit het park heeft u prachtig uitzicht over Krasnojarsk en de omgeving.

In de avond vertrekt u per trein naar uw volgende bestemming per Transsiberië Express.

Inclusief: ontbijt

Schitterende wandelpaden met weidse uitzichten en bijzondere rotsformaties en kliffen (Stolby’s) die boven de bossen uitsteken. Dit gebied heeft een zeer gevarieerde natuur en is in alle seizoenen de moeite waard. Het park ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het treinstation van Krasnojarsk.

Stolby National Park

Stolby National Park

Bouwsteen Taishet is inclusief

 • Treinkaarten met tussenstop in Krasnojarsk
 • Overnachting in een homestay
 • Optie 1: Overnachting in een Siberische Datsja
 • Optie 2: Overnachting in een cottage in Stolby National Park
 • Ontbijt bij de overnachtingen inbegrepen
 • Upgrade naar hotelovernachting mogelijk

Extra bij te boeken op de bouwsteen Krasnojarsk

 • Ontvangst op het treinstation
 • Retourtransfer naar de homestay en het treinstation
 • Retourtransfer naar de Siberische Datsja

Excursiepakket

 • Privé Stadstour Krasnojarsk met Engelssprekende, lokale gids (€49,- per reiziger)
 • Tour naar het adembenemende Stolby National Park

Upgrades bouwsteen Krasnojarsk

 • Upgrade naar **** hotel in Krasnojarsk (v.a. €19,- per reiziger)

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.