3 dagen vanaf€89
per reiziger

Kathedraal Novosibirsk

Bouwsteen: Novosibirsk, het culturele hart van Siberië

Breng een bezoek aan Novosibirsk en bewonder de hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Maak een wandeling langs de oevers van de rivier de Ob of geniet in de lokale restaurants van heerlijke gerechten zoals Pelmeni of Gruzinchiki. Boekt u een stadstour? Dan doet u kennis op over de geschiedenis van de stad, het leven in de Sovjet tijd, de aanleg van de Transsierie Express en de verschillende kathedralen. Het culturele hart van Siberië is een jonge industriële stad en beschikt over diverse hoogtepunten die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf.

De stad Novosibirsk is centraal gelegen op de route van Moskou naar Irkutsk. Wanneer u tijdens de Transsiberië Express en Transmongolië Express een tussenstop wilt maken, is Novosibirsk zeker de moeite waard. Vanaf Novosibirsk reist u ook makkelijk door naar het zuidelijk gelegen Altai gebergte.

  • Treintickets voor de tussenstop in Novosibirsk in de 2e klasse
  • Overnachtingen in homestay bij een lokale familie
  • Ontbijt
  • Upgrade naar hotel *** of **** mogelijk

Stadstour door Novosibirsk langs onder andere:

   • De Alexander Nevsky Kathedraal
   • De Kathedraal van de Hemelvaart
   • Het Historisch Museum Novosibirsk

 

89

Dag 1: Aankomst Novosibirsk

Vandaag komt u per Transsiberië Express aan in Novosibirsk. Per transfer reist u naar de accommodatie en heeft u de middag vrij te besteden om te stad te verkennen.

Novosibirsk is de derde grootste stad van Rusland en is gelegen in het midden van de Transsiberische spoorlijn. De stad is opgericht in 1890 aan de Ob rivier, en telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Novosibirsk is een redelijk jonge stad maar beschikt nog steeds over de orginele houten architectonische gebouwen. Tot ongeveer 1925 was de officiële naam van de stad Novo-Nikolaevsk. Na het vertrek van de laatste Tsaar groeide de stad uit tot één van de grootste Industriële steden van Siberië. De stad stond vooral bekend om het transporteren van kolen naar het oosten van het land. Novosibirsk is ook wel de industrie stad in Siberië met een culturele tint.

Overnachting in een homestay.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Breng een bezoek aan één van de gezellige koffietentje van de stad en geniet van een heerlijke kop koffie.

Homestay in Novosibirsk

Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. U ontbijt in uw homestay en u kunt aanschuiven voor een Russische maaltijd.

Hotel Novosibirsk

Het Azimut Hotel is centraal gelegen bij de verschillende hoogtepunten van de stad. Het hotel beschikt over een eigen opera en ballet theater en een bioscoop. De kamers zijn voorzien van een minibar, televisie en een zithoekje. Het hotel beschikt over een restaurant waar de gasten kunnen genieten van Russische, Europese of houtskool gegrilde gerechten. Kom geheel tot rust in de spa en welness centrum van het hotel.

Dag 2: Stadstour door Novosibirsk

Na het ontbijt wordt u ontvangen door de gids bij uw homestay of in de lobby van het hotel. Vandaag ontdekt u Novosibirsk onder begeleiding van een professionele en Engelssprekende gids tijdens de stadstour.

De gids brengt u langs de verschillende hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Zo brengt u een bezoek aan het oudste stenen gebouw van Novosibirsk, de Alexander Nevsky Kathedraal. De kathedraal is gebouwd in 1898 ter ere van de Tsaar Alexander III omdat hij ooit is begonnen met de bouw van de stad. Tijdens het bezoek aan de kathedraal kunt u de gekleurde wandschilderingen en de vergulde koepels bewonderen. Vervolgens wandelt u verder door de stad langs de Kathedraal van de Hemelvaart. De kathedraal is gebouwd in 1914 en beschikt over vergulde koepels en is van binnen prachtig en kleurrijk versierd. Gedurende de stadstour brengt u ook een bezoek aan het historisch museum. Het museum geeft de geschiedenis van Siberië en Novosibirsk weer. Kom alles te weten over de levensstijl van de Nomaden en het Sjamanisme.

Bewonder de tentoonstelling in het museum waar u verschillende aspecten terug ziet uit het Russische leven van chique jurken tot diverse poppen en marionetten. De stadstour wordt vervolgd met een wandeling over het hoofdplein van de stad, het plein van Lenin. Het plein is gevestigd voor het opera en ballet theater. Op het midden van het plein vindt u het monument van Lenin en is geplaatst op 5 november 1970. Het monument is ter ere van de 53ste verjaardag van de Grote Oktober Sociale Revolutie en het honderd jarig bestaan van Vladimir Ilyich zelf. Het sculptuur van Lenin is gemaakt van brons en weegt ongeveer 10 ton.

Suggestie: Breng een bezoek aan het “Railway Museum Novosibirsk” en kom alles te weten over locomotieven die ingezet werden in de west-Siberische regio.

Overnachting in een homestay.

Inclusief: ontbijt

Hotel Novosibirsk

Het Azimut Hotel is centraal gelegen in Novosibirsk kortbij het opera en ballet theater. Het hotel biedt diverse faciliteiten zoals het gebruik van internet, een 24-uurs receptie en een bagageopslag. De kamers zijn voorzien van een minibar, televisie en een zithoekje. Het hotel beschikt over een restaurant waar de gasten kunnen genieten van Russische, Europese of houtskool gegrilde gerechten. Kom geheel tot rust in de spa en welness centrum van het hotel.

Dag 3: Vrije dag in Novosibirsk en vervolg reis per Transsiberië Express

Geniet van uw ontbijt in uw accommodatie. Vandaag heeft u vrij te besteden in Novosibirsk. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het USSR museum. Doe kennis op over het leven in Sovjet tijd en bewonder de honderden objecten. Bewonder de foto’s, de planken met kolven, petten en helmen maar ook de verzameling oude camera’s en een draagbare grammofoon met platen.

Aan het begin van de avond wordt uw treinreis voorgezet per Transsiberië Express naar de volgende bestemming.

Bouwsteen Novosibirsk is inclusief

 • Treintickets voor de tussenstop in Novosibirsk in de 2e klasse
 • Overnachtingen in homestays inclusief ontbijt

Excursiepakket € 49 per reiziger

 • Privé stadstour met lokale gids door Novosibirsk
 • Ontvangst door de gids in uw accommodatie

Transferpakket € 39 per reiziger

 • Ontvangsttransfer door de chauffeur bij aankomst op het station
 • Vertrektransfer van de accommodatie naar het station

Upgrades bouwsteen Novosibirsk

 • Treintickets voor de tussenstop in Novosibirsk in de 1e klasse/privé coupé
 • Upgrade overnachtingen in het Azimut Hotel *** of gelijkwaardig (v.a.€19,- per reiziger)

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per trein vanuit Moskou
1) Als bouwsteen te boeken bij onze Transsiberië of Transmongolië Express
2) Online te boeken via de knop ‘voeg toe aan reis’

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.