3 dagen vanaf€149
Per persoon

Bouwsteen Perm

 

Perm 36

 

Kathedraal Perm

Homestay Perm

Bouwsteen: Perm met de Goelag Archipel en Kungur IJsgrotten

Bouwsteen Perm: Na ruim 1400 kilometer reizen vanaf Moskou komt de Transsiberië Express of de Transmongolië Express aan in Perm. U wordt ontvangen door onze lokale collega Alexander. Hij of een collega ontvangt u op het treinstation van Perm. U gaat per transfer naar uw homestay of hostel in de stad. Bij vroege aankomst kunt u nog dezelfde dag een stadstour door Perm maken. Na uw overnachting in Perm kunt u een dagexcursie maken. Na uw ontbijt brengt u een bezoek aan Perm 36. Verscholen in de bossen ver buiten de stad vindt u een goed bewaard gebleven strafkamp uit de beruchte Goelag Archipel. De rit van Perm naar het strafkamp Perm-36 is ruim 110km en gaat diep de Russische Taiga in. Tegenwoordig is het kamp opengesteld voor reizigers en bevindt zich een museum in het strafkamp. U kunt het kamp gedurende het hele jaar bezoeken. De dagtour naar Perm-36 kunt u combineren met een bezoek aan de Kungur IJs grotten.

  • ontvangst op het station door onze lokale collega en transfer naar uw homestay adres
  • twee nachten homestay incl. ontbijt in Perm
  • transfer van het station naar uw homestay
  • aanpassing van de treinkaart inclusief de tussenstop in Perm
  • optioneel: dagexcursie naar de Goelag Archipel

149

Dag 1: Aankomst in Perm

U reist over 1400 kilometer spoorlijn van Moskou naar Perm. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door onze gids. Per transfer wordt u naar uw homestay of hostel gebracht. Bij vroege aankomst kunt u een stadstour door Perm maken onder begeleiding van onze gids: Alexander.

Excursiepakket: Maak een stadstour onder begeleiding van onze reisgids Alexander.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar uw homestay of hostel.

Ontmoet uw gids Alexander

Alexander is uitgeroepen tot de beste gids van Perm! Hij neemt u dan ook graag mee naar de meest bijzondere plekken van Perm.

U overnacht in Perm in een homestay bij een lokale familie of in een hostel. Houdt u van wat meer comfort en overnacht u liever in een hotel? Het City Star Hotel *** kunt u bij uw bouwsteen Perm bijboeken.

Homestay in Perm

Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. U ontbijt in uw homestay en u kunt aanschuiven voor een Russische maaltijd.

Hostel Club 1723

Hostel Club 1723

Hostel Club 1723 is gelegen in het centrum van Perm. De accommodatie beschikt over een gedeelde keuken. Daarnaast biedt het hostel een gemeenschappelijke lounge en terras. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een zithoek.

Hotel City Star ***

Hotel City Star is prachtig centraal gelegen in de stad Perm. Wandel in een paar minuten naar de oever van rivier de Kama. De kamers van de accommodatie hebben een minimalistische stijl. Zo zijn de kamers van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt het hotel een eigen restaurant waar zij lokale en Europese gerechten serveren. Geniet in de avond van een drankje in de lobbybar van het hotel.

Dag 2: Breng een bezoek aan Perm-36

Vandaag kunt u ervoor kiezen om na het ontbijt Perm 36 te bezoeken. Ook kunt u de Ijsgrotten van Kungur ontdekken. Beide excursies kunt u bij Mevo Reizen boeken.

Inclusief: ontbijt

Suggestie Perm 36: Perm 36 is nagenoeg het enige strafkamp (de Goelag) dat bewaard is gebleven, nadat het in 1987 werd gesloten. Staatsvijanden kregen hier te maken met een streng regime. In het kamp zijn onder meer de omheining, hutten en cellen nog steeds te zien. U krijgt hier een goed beeld van de geschiedenis van het kamp en het zware leven van de gevangenen.

Excursiepakket: Breng een bezoek aan Perm-36. Hier bezoekt u het goed bewaard gebleven straf/werkkamp uit de Sovjet tijd. Tegenwoordig is het een museum en kunt u het kamp bezoeken.

Dag 3: Vertrek per Transsiberië Express naar uw volgende bestemming

Geniet van uw laatste ochtend in Perm. U heeft de ochtend vrij te besteden in de stad. In de loop van de dag vertrekt u per Transsiberië Express naar uw volgende bestemming.

Inclusief: ontbijt

Toevoegingen op de Perm bouwsteen:

  • Stadstour Perm (Engels of Duitstalige gids) € 49 per reiziger
  • Dag excursie naar de Goelag ‘Perm 36’ € 99 per reiziger
  • Elf uur durende dagexcursie naar de IJsgrotten van Kungur en het beruchte Goelag kamp Perm 36. Inclusief lunch. € 149  per reiziger

Upgrades bouwsteen Perm:

  • Upgrade naar *** hotel (v.a. €19 per reiziger)

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.