3 dagen vanaf€239
per persoon
inclusief vlucht

Hermitage - St. Petersburg

Bouwsteen: Sint Petersburg inclusief treinreis

Bouwsteen Sint Petersburg: De Russische stad St. Petersburg is gebouwd op een aantal eilanden die door wel 500 bruggen met elkaar verbonden zijn. Door deze bruggen en kanalen wordt de stad wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. De schilderachtige stad doet aan de Nederlandse Gouden Eeuw denken.

Toeval? Nee, toen Peter de Grote in 1703 de stad stichtte liet hij zich inspireren door zijn reizen naar Nederland inclusief grachten. De bouwsteen St. Petersburg is inclusief 4* hotel, skip-the-line tickets voor de beroemde Hermitage en lokale Engelssprekende gids. Dit is een bouwsteen die u kunt toevoegen aan een reis met de Transsiberië Express, Transmongolië Express of Tsarengoud Express.

 • Transfer van de luchthaven Pulkova naar uw hotel
 • Twee nachten in een vier-sterren hotel inclusief ontbijt
 • Treintickets van St. Petersburg naar Moskou (nachttrein)
 • Skip-the-line-ticket voor de beroemde Hermitage (niet wachten in de rij)
 • De vlucht is onderdeel van de reissom van de ‘hoofdreis’
 • U betaald geen toeslag voor de vlucht naar Sint Petersburg i.p.v. Moskou
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

239

Dag 1: Rechtstreekse KLM vlucht naar St. Petersburg

Amsterdam - St. Petersburg

Aankomst per rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam. Ontvangst op de luchthaven door onze chauffeur, waarna u per transfer naar uw accommodatie in het centrum van St. Petersburg wordt gebracht.

Suggestie: Woont u dichterbij Düsseldorf of Brussel? Laat het ons weten, wij passen het reisplan aan naar uw voorkeur.

Akyan-hotel-reis-moskou-st-petersburg

Het Akyan Hotel in Sint Petersburg bevindt zich n een prachtig historisch gebouw. In ongeveer vijf minuten wandelt u naar de beroemde Nevsky Prospect en de metro. Het metrostation Plosjad Vosstaniya ligt eveneens op nog geen 400 meter, simpelweg gelijkname Vosstaniya straat uitwandelen. In het hotel is wifi beschikbaar. De kamers hebben airco en er is een uitgebreid ontbijtbuffet.

Akyan St.Petersburg ligt in een historisch gebouw in Sint Petersburg, op 5 minuten lopen van Nevski Prospekt, het treinstation Moskovski en het metrostation Plosjtsjad Vosstanieja. De Tuinen van Tavrichesky en het Mikhailovsky Theater zijn 1,5 km verderop te vinden. In alle ruimtes is WiFi beschikbaar.


Hotel Oktiabrskaya hotel ligt aan de beroemde straat Nevsky Prospekt in het centrum van Sint-Petersburg.

Dag 2: St. Peterburg verkennen met lokale gids

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel gaat u St. Petersburg verkennen. Dit kunt u op eigen houtje doen, maar u kunt ook met een lokale, Engelssprekende privé gids de stad verkennen. De gids ontvangt u in de lobby van het hotel waarna u wandelend en per metro langs de hoogtepunten van de stad gaat.

Excursiepakket: Ontvangst door de lokale Engelssprekende gids in de lobby van het hotel. Tijdens de stadstour ziet u onder andere de Bloedkerk en de prachtige Isaackathedraal. U wandelt over de statige Nevski Prospekt, de belangrijkste straat van St. Petersburg. U bezoekt de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting langs de Neva-rivier. Heeft u nog voldoende tijd? Dan kunt u met de metro naar het Alexander Nevski-klooster, gesticht door Peter de Grote in 1710. Op de begraafplaats bij het klooster liggen meerdere beroemdheden begraven, denk aan Tsjaikovski.

Inclusief: ontbijt

Dag 3: Bezoek de Hermitage en ’s avonds per nachttrein naar Moskou

St. Petersburg - Moskou

U ontbijt in het hotel waarna u nog een hele dag in St. Petersburg kunt besteden. U kunt een bezoek brengen aan de Hermitage. Waar u onder andere werken van Rembrandt, Leonardo da Vinci en Matisse kunt bewonderen.U ontvangt vooraf al kaarten voor de Hermitage zodat u niet in de rij hoeft te wachten. Deze skip-the-line-tickets zijn in deze bouwsteen inbegrepen. Het museum heeft een goede audiotour. Bezoekt u het museum bij voorkeur met een gids? Laat het gerust weten.

U kunt de dag ook een uitstap maken naar de Peterhof, het prachtige zomerpaleis uit de Tsaristische tijd. De Peterhof ligt even buiten St. Petersburg. ’s Avonds rond 22.00 vertrekt de nachttrein naar Moskou. Het beddengoed ligt klaar en er is een restauratiewagon aanwezig. De volgende ochtend komt u op tijd aan in Moskou. Vanaf hier kunt u verder reizen per Transsiberië Express, Transmongolië Express of andere reizen door Rusland.

Suggestie: u kunt vandaag ook per snelle ‘Sapsan’ trein van St. Petersburg naar Moskou reizen. De reis per Sapsan is overdag, u ziet meer van het landschap. Houd wel rekening met kosten voor een extra overnachting in St.Petersburg die u anders in de nachttrein had doorgebracht.

Inclusief: ontbijt


De Red Arrow nachttrein van Moskou naar St. Petersburg en vise versa.

De eerste klasse privé coupé in de Red Arrow nachttrein.

Reist u liever overdag? De Sapsan is de hogesnelheidslijn tussen Moskou en St. Petersburg. De afstand van zo’n 700 kilometer wordt zonder tussenstops afgelegd. Met een snelheid van 250 km per uur bent u in ongeveer vier uur tijd op de plaats van bestemming. Houdt wel rekening met een extra overnachting in Moskou óf in St. Petersburg. Immers, u overnacht bij deze upgrade niet in de trein.

De bouwsteen Sint Petersburg is inclusief

 • Transfer van de luchthaven Pulkova naar uw hotel
 • Twee nachten hotel in een *** of **** inclusief ontbijt
 • Treintickets van St. Petersburg naar Moskou (nachttrein)
 • Verlenging van de Russische uitnodigingsbrief
 • Entee ticket voor de Hermitage á € 19 per persoon (u hoeft niet in de rij te wachten)
 • De vlucht is onderdeel van de reissom van de ‘hoofdreis’
  U betaald geen toeslag voor de wijziging van de vlucht naar Sint Petersburg

Toevoeging op de Sint Petersburg bouwsteen

 • Hostel overnachting ipv hotel:  € 50 korting per reiziger
 • Upgrade naar **** hotel: is al inclusief in de bouwsteen
 • Privé stadstour St. Petersburg € 49 per reiziger
 • Upgrade naar privé coupé van Sint Petersburg naar Moskou € 59 per reiziger

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.