Irkutsk

Bouwsteen: Stadstour Irkutsk

Irkutsk is de grootste stad van Oost-Siberië en wordt ook wel ‘’Het Parijs van Siberië’’ genoemd. Maak kennis met de Russische stad als stopt tijdens een treinreis per Transsiberië Express of Transmongolië Express. De stadstour is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Ontdek het standbeeld van de beroemde Tsaar Alexander III, wie begon met de aanleg van de Transsiberië Express. Loop ook langs het Babr beeld in het historische centrum van Irkutsk. Dit is het symbool van de stad. Babr is het oude Russische woord voor ‘’Siberische Tijger’’.

De stadstour neemt u mee langs verschillende hoogtepunten van Irkutsk waaronder de Christus de Verlosser-kerk, de Kazan kerk en het Monument de Eeuwige Vlam. Ook mag de Epifaniekathedraal niet missen tijdens de stadstour. Deze kathedraal bestaat uit een mix van Siberische en Russische motieven uit de barokcultuur.

  • Engelssprekende gids
  • Vervoer per bus gedurende de tour

Route langs onder andere:

  • De Bogoyavlensky Kathedraal
  • Znamensky Klooster
  • De centrale markt Tsenralnyy Rynok

49

Stop 1. Ontvangst door gids in het hotel

Na het ontbijt in uw hotel wordt u ontvangen in de lobby door de Engelssprekende gids. Tijdens deze stadstour komt u alles te weten over de grootste stad van Siberië: Irkutsk. De gids neemt u mee langs alle hoogtepunten van de stad. Van Lenin-standbeelden tot bijzonder oude huisjes en indrukwekkende kathedralen. De stad heeft zich ontwikkelt tot een kunst- en cultuurcentrum. De hoogtepunten van Irkutsk zijn zeer divers.

Stop 2. Bogoyavlensky Kathedraal

De Bogoyavlensky kathedraal in Irkutsk is het grootste en meest religieuze monument van de stad. Deze kathedraal staat op de lijst van de meest waardevolle en architectonische monumenten van Siberië. De kathedraal is gedateerd van 1693 en oorspronkelijk gebouwd van hout. Een verwoestende brand heeft ervoor gezorgd dat er een grote stenen orthodoxe kathedraal werd gebouwd. Deze bouw heeft ongeveer 20 jaar geduurd. Aan het einde van de 18e eeuw werd er een bakkerij geopend. Pas in de 20e eeuw werd de bakkerij gesloten en werd de kerk gerestaureerd door de Russische architect Oranskaya en in 1995 ingewijd.

Suggestie: De kathedraal heeft een 15 meter hoge klokkentoren met vier klokken. Het is mogelijk om de toren te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over het westelijke gedeelte van Irkutsk.

Stop 3. Znamensky Klooster

Het Znamensky klooster in Irkutsk dateert van 1689 en werd gebouwd door Vlas Sidorov. Het Znamensky klooster, is een Russisch-orthodox vrouwenklooster uit de 17e eeuw. Oorspronkelijk is het klooster gebouwd van hout. Inmiddels is deze sinds 1772 gerenoveerd. Het klooster is één van de belangrijkste kloosters in Siberië die het christendom verspreiden. Het gebouw is kenmerkend aan de barokke bouwstijl. Veel delen van het klooster zijn geschilderd door beroemde Russische kunstenaars.

Stop 4. Centrale markt Irkutsk (Tsenralnyy Rynok)

Krijg een goed beeld van het dagelijkse leven van de inwoners van de stad. Op de markt worden verse groenten, snoepjes en zelf gebakken taarten verkocht. Ook zult u veel marktkramen tegenkomen waarbij Omul wordt verkocht. Dit is de beroemdste vis in Siberië.

Stop 5. Kvartal 130

Ontdek de bijzondere houten architectuur van Irkutsk van de wijk Kvartal 130. De meeste houten huizen zijn gebouwd in de 17e eeuw. Kvartal 130 is een wijk geheel in de traditionele Siberische bouwstijl. Deze is inmiddels volledig gereconstrueerd. De wijk beschikt over veel traditionele Siberische restaurants en winkelcentra.

Stop 6. Rivier Angara

Irkutsk wordt door de rivier Angara in tweeën gedeeld. Deze immense rivier stroomt vanuit het Baikalmeer dwars door de stad. Aan de oostkant van de rivier is een mooie promenade aangelegd met een groen park. Het Historisch Museum ligt aan de rechteroever van de Angara. U kunt zelfs een ferry nemen naar de eilandjes in de Angara rivier.

Suggestie: Breng een bezoek aan de Decembristen huizen van Volkonsky en Trubetskoy in Irkutsk. Deze huizen zijn nu ingericht als musea. Kom meer te weten over de geschiedenis en het leven van de Decembristen.

Suggestie: Ontdek de Karl Marx straat. Ook wel de ‘’Bolshaya’’ (Grote Straat). Deze straat staat bekend als de belangrijkste en één van de oudste van Irkutsk. U vindt hier allerlei winkels en gezellige terrassen.

Aan het begin van de avond wordt uw treinreis voorgezet per Transsiberië Express naar de volgende bestemming.

Suggestie: Heeft u langer de tijd? Mevo Reizen biedt ook de bouwsteen Baikalmeer met boottocht vanuit Irkutsk aan.

Bouwsteen stadstour Irkutsk is inclusief

  • Engelssprekende gids
  • Vervoer per bus gedurende de tour

Route langs onder andere:

  • De Bogoyavlensky Kathedraal
  • Znamensky Klooster
  • De centrale markt Tsenralnyy Rynok

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Wissen