2 dagen vanaf€79
per persoon

Transsiberië Express naar Vladivostok

Bouwsteen: Taishet met Russische Banya

Na ongeveer drie nachten reizen per Transsiberië Express, ver voorbij het Oeral gebergte komt de trein langs het stadje Taishet. Het stadje ligt in de uitgestrekte taiga van Rusland. Taishet is het stadje waar de beroemde Baikal Amoer Magistraal zich afsplitst van de Transsiberië Express. Veel van onze reizigers worden aangenaam verrast door de tussenstop in het eenvoudige Siberische stadje. U maakt het leven in een klein Russische stadje mee door te overnachten bij een lokale familie.Lees ook meer over de Transmongolië Express.

In het Tayshet overnacht u bij onze vriend en collega Igor. Igor ontvangt u in zijn eigen woning. De lokale familie waar u eet en overnacht heeft een traditionele, eenvoudige Banya waar u kunt ontspannen. Uiteraard mogen bij een Banya ervaring in Siberië de berkentakjes niet ontbreken. Verwacht in Taishet geen luxe, maar u ervaart wel het échte Russische leven.

79

Dag 1: Aankomst in Taishet

Een typisch Siberisch stadje met zo’n 35.000 inwoners midden in de uitgestrekte Taiga van Rusland. Na ongeveer 4500km komt de Transsiberië Express langs het dorpje Taishet. U komt aan per trein vanuit Moskou of een andere Russische stad.

Op het station wordt u ontvangen door uw gids Igor. Hij brengt u naar de homestay. Afhankelijk van uw aankomsttijd verkent u de omgeving. Geniet in de avond van een lokaal diner compleet met een Vodka uit de streek.

Suggestie: Geniet van een Russisch berkentakken sauna, een zogenoemde Banya. Igor heeft een traditionele, eenvoudige Banya bij de homestay waar u kunt ontspannen

Inclusief: ontbijt

Ontmoet uw gids Igor

Igor is onze vriend en collega in Taishet. In het dorpje krijgt u een warm welkom van Igor en zijn vrouw. U zult overnachten bij het gezin in de homestay.

Homestay in Taishet

Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. Ook kunt u ontspannen in de eenvoudige Banya (een Russische traditionele sauna). U ontbijt in uw homestay bij en u kunt aanschuiven bij Igor en zijn vrouw voor een Russische maaltijd.

Dag 2: Stadswandeling Taishet of dagtour en boottocht naar de Biryusa rivier

Na uw ontbijt maakt u een stadswandeling met de gids. U bezoekt een museum over lokale gebruiken en geschiedenis, het treinstation een lokaal marktje en zelfs een school.

Suggestie: Maak een dagtocht naar de Biryusa rivier (ook wel de Ona rivier genoemd).

Na het verkennen van de stad dineert u bij Igor en zijn vrouw. In de avond zet u uw reis per Transsiberië Express voort.

Inclusief: ontbijt

Biryusa rivier
De Biryusa rivier wordt doorkruist door de Transsiberische spoorweg in Biryusinsk. Dit stadje ligt een paar kilometer ten westen van Taishet. Maak tijdens de dagtour een boottocht over de rivier en geniet van een picknick in de prachtige omgeving. In de zomer kunt u in de Biryusa rivier zwemmen.

Bouwsteen Taishet is inclusief

  • Treinkaarten met tussenstop in Taishet
  • Overnachting in homestay inclusief ontbijt en diner

Een échte Siberische ervaring:

  • Een Siberische Banja / Sauna ervaring
  • Stadstour Taishet
  • Ontvangst op het station
  • Transfer van/naar station en/of homestay

Toevoegingen op Bouwsteen Taishet:

  • Genieten van een Banja / Russische sauna
  • Stadstour Taishet (09.00uur tot 13.00uur) €25,- per reiziger
  • Dagtocht naar de Biryusa rivier inclusief picknick
  • Boottocht over de Biryusa rivier incl. zwemmen, picknick en maaltijden (alleen in de zomer)

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.