4 dagen vanaf€119
per reiziger
deze bouwsteen is ook los te boeken

Baikalmeer

Bouwsteen: The Great Baikal Trail – 3 daagse hike langs het Baikalmeer

De Great Baikal Trail van Listvianka naar Bolshoye Goloustnoye is een prachtige vierdaagse trail. Vanaf Listvianka maakt u een prachtige wandeling langs verschillende valleien, kliffen en stranden. De trail brengt u langs verschillende uitkijkpunten waar u kunt genieten van een prachtig vergezicht over het Baikalmeer. Tijdens de tussenstop in het Russische dorpje Bolshie Koty omringd door grasvlaktes en natuur komt u geheel tot rust. Tijdens de trail wandelt u langs de kust van het Baikalmeer en komt u aan in Bolshoye Goloustnoye.

Deze driedaagse trail is een unieke en bijzondere toevoeging aan uw Transsiberië of Transmongolië Express reis.

  • Transfer naar het startpunt de trail op dag 1
  • Overnachting in homestays incl. ontbijt
  • Entree en permit voor het beschermde nationale park
  • Transfer van Bolshoye Goloustnoye naar Irkutsk

119

Dag 1: Aankomst Listvianka vanaf Irkutsk

Vandaag vertrekt u afhankelijk van het seizoen per bus of boot naar Listvianka aan het Baikalmeer. Voor deze vierdaagse trail pakt u een kleinere rugzak in met noodzakelijke spullen voor de komende dagen. De rest van uw bagage wordt opgeslagen in het hotel in Irkutsk. Voor de trail is het belangrijk dat u bent voorzien van goede en warme kleding, stevige wandelschoenen en voldoende eten en drinken voor tijdens de trail. De rest van de middag heeft u vrij te besteden om Listvianka te ontdekken.

Listvianka is een klein dorpje gelegen aan het Baikalmeer met ongeveer tweeduizend inwoners. Naast dat het dorpje toerisme kent is het nog steeds een typisch Russisch dorpje met houten huisjes, een vismarktje en een orthodox kerkje. Listvianka is omringd met bosrijke en heuvelachtige natuur. Kom geheel tot rust in een Russische Banja, geniet van het traditionele Omul gerecht en kom alles te weten over de flora en fauna van het baikalmeer in het openluchtmuseum. Bewonder de prachtige natuur aan de voet van het meer in het authentieke dorpje Listvianka .

Overnachting in een homestay

Inclusief ontbijt

 De Guesthouse aan het Baikalmeer

Na de lange treinreis komt u aan in het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Tussen groene, bosrijke heuvels overnacht u in het rustige dorpje aan het enorme meer.

Russische-Banja-aan-het-Baikalmeer

U kunt tijdens uw verblijf gebruik maken van de hout gestookte Russische sauna. De Russen noemen dit een banya. Traditioneel mag een bosje berkentakjes niet ontbreken waarmee volgen s Russisch gebruik op het lichaam wordt geslagen als vorm van massage.

Dag 2: Start Great Baikal Trail naar Bolshie Koty

Listvianka - Bolshie Koty

Nadat u tot rust bent gekomen in de homestay in Listvianka kan de Great Baikal Trail beginnen. Vandaag start u met het eerste deel van ongeveer 25 kilometer naar het kleine typische Siberische dorpje Bolshie Koty.

Het eerste gedeelte van de trail maakt u een klim van ongeveer vijf kilometer bergopwaarts. Dit is dan ook het moeilijkste gedeelte van de trail naar Bolshie Koty. Na de klim bereikt u de top die ongeveer 400 meter boven niveau van het meer ligt. Vanaf dit punt geniet u van het prachtige uitzicht over het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer. Vervolgens loopt het pad naar beneden waar u een klein rustpunt tegenkomt met een tafel. Het wandelpad wordt vervolgd langs de kust van het Baikalmeer en steekt u diverse beekjes over. De bruggen over deze beekjes zijn aangelegd door de vrijwilligers van de Great Baikal Trail. Tijdens de trail wandelt u op sommige punten langs steile kliffen hoog boven het meer en worden de paden soms wat smaller. Hierbij is het belangrijk dat u goed oplet waar u loopt. Ongeveer drie kilometer voor het dorpje Bolshie Koty maakt u een daling richting het kiezelstrand Chernaya Paddy, waar het overloopt in een onverharde weg. Na aankomst in Bolshie Koty kunt u dineren in de homestay en heeft u de mogelijkheid om het pittoreske Russische dorpje te ontdekken.

Overnachting in een homestay.

Inclusief ontbijt

Suggestie: Breng een bezoek aan het Baikal museum in Bolshie Koty (beperkte openingstijden).

Kust Baikalmeer

Het dorpje Bolshi Koty is één van de meest pittoreske locaties aan het Baikalmeer. Daarnaast is het dorpje alleen te bereiken per boot of te voet, er lijden dus geen wegen naar Bolshie Koty. Het dorpje werd gesticht in de tweede helft van de 19e eeuw als goudwinningsgebied. Ongeveer 100 jaar lang werd er goud gewonnen vanuit de bodem van de Koty en Sennaya rivieren. Naast dat er goud werd gewonnen was er in het dorp ook een bakkerij en glasblazerij te vinden. Tegenwoordig wonen er ongeveer 70 mensen in Bolshie Koty. De meeste inwoners zijn met pensioen en leven van de landbouw en visserij. Ander voedsel, producten of materialen wordt geleverd per boot vanuit Irkutsk of Listvianka. Kom geheel tot rust in dit Siberische dorpje omringd met beboste heuvels, kliffen en natuurlijk het Baikalmeer.

Dag 3: Vervolg Great Baikal Trail naar Bolshoe Goloustnoe

Bolshie Koty - Bolshoe Goloustnoe

Na uw overnachting in de homestay begint vandaag het tweede deel van de trail langs het Baikalmeer. Vandaag maakt u een wandeling van ongeveer 30 kilometer naar het dorpje Bolshoe Goloustnoe.

Het eerste deel van deze trail wandelt u langs de kust van het Baikalmeer. Dit pad kunt u blijven volgen maar een echte aanrader is om de trap naar beneden te nemen. Hierbij komt u uit op een rotsachtige strand. Vanaf dit punt volgt het pad verder langs de kust. In de Sennaya Vallei stijgt het wandelpad richting de “Cape Scriper” waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het Baikalmeer. Vervolgens wandelt u door het Espenbos en daalt het pad weer door de vallei richting het meer. Hierbij is het aan te raden om verder naar de kust af te dalen, dit heeft te maken met de conditie van de wandelpaden die bovenlangs lopen. Wanneer u Kaap Sobolev bereikt zult u weer een stijging maken. Op dit punt zijn de wandelpaden wat smaller langs een stijle klif waar u goed moet uitkijken. Het wandelpad loopt verder door naar de Bolshaya Kadilnaya vallei gelegen in het Pribaikalsky Nationaal Park. Een onverharde weg leidt u richting het Malaya Kadilnaya pad waar u een bezoek kunt brengen aan de “Chapel Cave”. Deze grot ligt ongeveer 300 meter boven het niveau van het meer en is ontstaan op 25 februari 1985. Vervolgens volgt u het pad richting het strand waar na 700 meter een trap bevind die u terug naar het wandelpad lijdt. Het laatste deel van de wandeling is heuvelachtig waarbij u af en toe langs het Baikalmeer loopt. Via een onverharde weg bereikt u uiteindelijk het dorpje Bolshoe Goloustnoe.

Suggestie: Breng een bezoekje aan de winkeltjes en cafétjes in Bolshoe Goloustnoe.

Overnachting in een homestay / geusthous is Bolshoe Goloustnoe.

Inclusief ontbijt

Uitzicht Baikalmeer

Het unieke Siberische dorpje Bolshoe Goloustnoe is gebouwd in de klassieke houten stijl aan de zuidelijke oever van het Baikalmeer. Het dorp telt ongeveer 600 inwoners en de meeste gezinnen houden schapen en runderen. In 1673 werd het dorp voor het eerst bewoond door de Boerjaat genaamd Soryel. Ongeveer vijftig jaar later volgde de eerste Russische kolonisten, en bouwden onder andere overwinteringsplaatsen en boerderijen. Ze hielden zich vooral bezig met vissen, zeehondenjacht en akkerbouw. In 1949 werden omringde dorpen bij elkaar gezet als collectivisatieplan van Stalin en werden de dorpelingen rond 1954 gevestigd in één dorp. Dit had te maken met de bouw van de waterkrachtcentrale in Irkutsk die ervoor kon zorgen dat bepaalde dorpen onder water zouden lopen. Uiteindelijk leverde de bouw van de krachtcentrale geen elektriciteit op in het dorp. Rond de eind jaren 50 werd er een houtcollectief opgericht en werd dit de belangrijkste industrie en inkomsten van het dorp. Bolshoe Goloustnoe is omringd door steile vlaktes bedekt met pijnbomen, gras en wilde bloemen. In de natuurrijke omgeving van het dorp zijn verschillende dieren te vinden zoals bruine beren, lynxen of elanden. Geniet van de Siberishe gastvrijheid, natuur en kom heerlijk tot rust.

Dag 4: Reis terug naar Irkutsk per busje of privé transfer

Bolshoe Goloustnoe - Irkutsk

Na het ontbijt vertrekt u op tijd weer richting Irkutsk. U vervolgt uw reis per Transsiberië Express.

Inclusief ontbijt

Bouwsteen Great Baikal Trail inclusief:

  • Transfer naar het startpunt de trail op dag 1
  • Overnachting in homestays incl. ontbijt
  • Entree en permit voor het beschermde nationale park
  • Transfer van Bolshoye Goloustnoye naar Irkutsk

Upgrades Great Baikal Trail:

  • Privé gids tijdens de trail
  • Privé transfer tijdens de trail

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.