3 dagen vanaf€209
per persoon
deze excursie is ook online te boeken

Tunnel of love

Bouwsteen: Tunnel of Love

Bezoek één van de meest romantische bezienswaardigheden in Oekraïne tijdens uw dubbele stedenreis Kyiv en Lviv: de Tunnel of Love.

Een spoorweg van 3 kilometer, gelegen in het dorpje Klevan in Oekraïne. Bezoekers vanuit de hele wereld reizen naar de betoverende Tunnel of Love. De tunnel is namelijk ontstaan zonder dat de bevolking daar echt iets voor gedaan heeft. Tegenwoordig wordt de spoorlijn alleen gebruikt door een goederentrein dat hout naar de fabriek aan het einde van de spoorlijn brengt. Deze goederentrein snoeit de bomen op een natuurlijke wijze door maximaal drie keer per dag door de tunnel te rijden. U kunt hierdoor ook veilig door de tunnel lopen tijdens uw bezoek aan de Tunnel of Love.

 • Treintraject 2e klasse van Kyiv naar Lutsk
 • Treintraject 2e klasse van Lutsk naar Lviv
 • Transfer treinstation Lutsk-Tunnel of Love
 • Wandelen naar en door de Tunnel of Love
 • Transfer Tunnel of Love naar Lviv

209

Stop 1. Nachttrein vanuit Kiev naar Lutsk en transfer naar Klevan

Kiev - Lutsk

Uw trein vertrekt in de avond van Kiev naar Lutsk. U komt de volgende ochtend vroeg aan. U wordt ontvangen door de Engelssprekende gids en chauffeur. Vanuit het treinstation van Lutsk rijdt u per transfer naar het stadje Klevan. Dit stadje staat bekend om zijn hoogtepunt: ‘de Tunnel of Love’. De tunnel is gelegen in de bossen van Klevan.

De reis van Lutsk naar Klevan duurt ongeveer 50 minuten.

Suggestie:Tijdens de rit van Lutsk naar Klevan stopt de chauffeur onderweg bij een restaurant of café. Hier kunt u genieten van een ontbijt en een kop koffie.

Stop 2. Bezoek aan Tunnel of Love en stadstour Lutsk

Vroeger was de Tunnel of Love een normale treinpassage. Doordat de bewoners van Klevan de bomen vrij hebben laten groeien, zijn deze over het spoor naar elkaar toegegroeid. De spoorlijn is nog steeds in gebruik. Driemaal daags rijdt er een treintje door de tunnel. Deze brengt hout naar de fabriek, gelegen aan het einde van het spoor. Op deze manier blijft het spoor vrij en behoudt hij de vorm van de tunnel. U kunt veilig door de tunnel lopen tijdens uw bezoek aan de Tunnel of Love.

Beste reistijd Tunnel of Love: De Tunnel of Love is het gehele jaar door te bezoeken. Zowel in de zomer, herfst en winter is de tunnel buitengewoon mooi. Wanneer u de tunnel bezoekt in de periode van eind mei tot oktober, dan zijn de bladeren groen en de bomen bladerrijk. Houdt u van de winter? Van december tot februari is de tunnel bedekt met sneeuw.

Stop 3. Transfer naar Lutsk en stadstour door Lutsk

Vanuit de Tunnel of Love reist u terug naar Lutsk, één van de oudste steden van het westen van Oekraïne. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architectuur. Deze is vergelijkbaar met die van Kiev en Lviv.

Tijdens de stadstour ontdekt u de hoogtepunten van Lutsk. Zo wandelt u over de Lesi Ukrainky Main Street. Dit is de belangrijkste voetgangersstraat waar u veel restaurants, cafés en barretjes zult vinden. Wanneer u helemaal doorloopt naar het einde van de straat, komt u uit op het Theaterplein. Kijk naar rechts wanneer u op dit plein staat en u ziet de Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid. Een katholieke, orthodoxe kathedraal gebouwd in barokke stijl.

Wandel langs één van de belangrijkste attracties van Lutsk: het kasteel van Lubart. Het kasteel staat zelfs op het Oekraïense bankbiljet van 200 UAH. Dichtbij het kasteel van Lubart, is de Kathedraal Van St. Peter En Paul gelegen. Uw tour voert langs het Dominicanenklooster. Dit is het eerste katholieke klooster in de provincie Volyn. Het klooster heeft een opvallende uitstraling van een combinatie van rode en witte kleuren.

Suggestie: Lutsk beschikt over verschillende musea: het Arsenaalmuseum, het Boekenmuseum, de kunstgalerie en het Klokkenmuseum. In het klokkenmuseum vindt u één van de oudste klokken van Oekraïne.

Stop 4. Nachttrein van Lutsk naar Lviv

Lutsk - Lviv

In de avond vertrekt uw nachttrein van Lutsk naar Lviv.
Vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Lviv.

De bouwsteen Tunnel of Love is inclusief

 • Treintraject 2e klasse van Kiev naar Lutsk
 • Treintraject 2e klasse van Lutsk naar Lviv
 • Transfer treinstation Lutsk-Tunnel of Love
 • Wandelen naar en door de Tunnel of Love
 • Transfer Tunnel of Love naar Lutsk

Upgrades

 • Engelssprekende gids van Lutsk naar de Tunnel of Love
 • Stadstour in Lutsk met een Engelstalige lokale privé gids
 • Privé coupé in de trein Kiev – Lutsk

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.