5 dagen vanaf€169
Per persoon

Xi'an China

Bouwsteen: Xian (5-daagse reisuitbreiding)

Na uw reis per Transsiberië- en Transmongolië Express door het prachtige Rusland en Mongolië bent u aangekomen in China. Ontdek de hoofdstad Beijing of de hangende tempels in Datong. Daarnaast is ook Xi’an een mooie uitbreiding van uw reis. Kom alles te weten over de historische hoofdstad van de provincie Shaanxi en breng een bezoek aan de diverse tempels die de stad te bieden heeft. Daarnaast is een bezoek aan het bekende Terracottaleger een echte aanrader.

De bouwsteen Xi’an is een mooie toevoeging aan uw reis per Transmongolië Express.

Bouwsteen Xi’an is inclusief

 • nachttrein van Beijing naar Xi’an (hardsleeper)
 • 2 nachten hostel (upgrade naar hotel is incl. ontbijt)

Toevoegingen op uw reis

 • Upgrade naar Days Inn City Center Hotel **** (v.a.€ 49 per reiziger)
 • Upgrade naar softsleeper in de nachttrein (coupé delen met andere reizigers) € 49 per reiziger
 • Upgrade naar Deluxe sleeper in de nachttrein (privé coupé) € 169 per reiziger
 • Bezoek aan het Terracottaleger incl. lunch € 79 per reiziger
 • Stadstour door Xi’an € 49 per persoon (privé)
 • Transfer van en naar hostel
 • Ontvangst op het station

169

Dag 1: Per trein van Beijing naar Xi'an

Beijing - Beijing - Xi'an

Vandaag reist u per nachttrein van Beijing naar Xi’an. De reis duurt ongeveer 15 uur waarbij u de volgende dag aankomt in Xi’an.

Suggestie upgrade sneltrein: Op het traject tussen Beijing en Xi’an rijdt een sneltrein. U reist dan overdag het traject af in ongeveer 7 uur.

Mevo Reizen boekt graag voor u een gereserveerde stoel (2e klasse) in één van de sneltreinen. U reist dan in ongeveer 7 uur van Beijing naar Xi’an. Deze trein rijdt 250 km per uur over het nieuwe spoortraject. Het voordeel hiervan is dat u langer kunt verblijven in Xi’an. Houdt er dan wel rekening mee dat u één nacht langer verblijft in Xi’an.

Dag 2: Aankomst in Xi'an

In de ochtend komt u aan op het station van Xi’an. Hier wordt u opgehaald door de lokale gids en naar uw accommodatie gebracht. Nadat u bent aangekomen in het hotel heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Ontdek de historische stad Xi’an en bezoek de vele hoogtepunten die de stad te bieden heeft.

Xi’an was een belangrijk handelscentrum voor de internationale handel van Oost-Azië. Hierdoor vindt u nog steeds invloeden terug van verschillende volkeren en religies. Tevens was Xi’an ook het begin- en eindpunt van de Zijderoute.

U zult overnachten in het 7 Sages Hostel *** of gelijkwaardig

Transferpakket: Ontvangst op het station en retourtransfer van treinstation Xi’an naar uw accommodatie.

Op drie minuten loopafstand van de oude stadsmuur van Xi’an is het 7 Sages International Youth Hostel gelegen. Dit hostel werd gebouwd in de 20e eeuw, met een honderdjarige geschiedenis. U heeft de keuze om in het hostel in een tweepersoonskamer te overnachten. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hostel beschikt over een gezellige binnenplaats. Geniet van een kop koffie in de binnenplaats of van een goed boek in de bibliotheek van het hostel. Daarnaast is het hostel voorzien van een restaurant. Deze serveert voornamelijk Chinese en Westerse gerechten. Ook is er roomservice beschikbaar.

Days Inn City Center Hotel is op 5 minuten loopafstand van de Klokkentoren en de Trommeltoren van Xian. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontspan in de sauna of geniet van een massage tijdens uw verblijf. In het stijlvolle restaurant van het hotel worden Chinese specialiteiten geserveerd.

Dag 3: Bezoek aan het Terracottaleger

Nadat u heeft ontbeten vertrekt u richting het indrukwekkende Terracottaleger. Op 40 kilometer afstand van Xi’an vindt u dit bijzondere hoogtepunt. In 1974 vonden een aantal Chinese boeren tijdens het graven van een waterput geen water maar 8.000 terracottabeelden. Twee duizend jaar eerder zijn deze beelden geplaatst om de graftombe van de keizer, Qin Shi Huangdi te beschermen. De levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens zijn allemaal uniek en zien er dus allemaal anders uit. Bewonder het unieke Terracottaleger voor een mysterieuze maar bijzondere ervaring.

Excursiepakket: Een excursie naar het Terracottaleger is optioneel bij deze bouwsteen bij te boeken.

U overnacht in het 7 Sages Youth Hostel *** of gelijkwaardig.


Op drie minuten loopafstand van de oude stadsmuur van Xi’an is het 7 Sages International Youth Hostel gelegen. Dit hostel werd gebouwd in de 20e eeuw, met een honderdjarige geschiedenis. U heeft de keuze om in het hostel in een tweepersoonskamer te overnachten. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hostel beschikt over een gezellige binnenplaats. Geniet van een kop koffie in de binnenplaats of van een goed boek in de bibliotheek van het hostel. Daarnaast is het hostel voorzien van een restaurant. Deze serveert voornamelijk Chinese en westerse gerechten. Ook is er roomservice beschikbaar.

Days Inn City Center Hotel is op 5 minuten loopafstand van de Klokkentoren en de Trommeltoren van Xi’an. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontspan in de sauna of geniet van een massage tijdens uw verblijf. In het stijlvolle restaurant van het hotel worden Chinese specialiteiten geserveerd.

Dag 4: Stadstour door Xi'an

Na uw ontbijt in het hotel start de stadstour door Xi’an. De stad Xi’an beschikt naast het Terracottaleger nog over veel meer interessante hoogtepunten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Trommel en klokken toren. Deze klokken werden vroeger geluid bij zonsopgang en zonsondergang. De stadsmuur van Xi’an is ongeveer 14 kilometer lang en kan bezocht worden per fiets. Naast deze hoogtepunten heeft Xi’an ook diverse pagodes, één daarvan is de “Great Wild Goose” pagode. Dit is één van de grootste boeddhistische pagodes in China. Daarnaast herkent u de sfeervolle stad ook wel aan de grote moskee in de oude volksbuurt.

De middag heeft u verder vrij te besteden. In de avond vertrekt u terug naar Nederland of gaat u op doorreis.

Suggestie: Maak een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Deze stadsmuur behoord tot de oudste en best bewaarde van China. De omtrek van de muur is 13,7 kilometer. Voor ongeveer 40 Yuan kunt u een fiets huren en de omvang van de stadsmuur verkennen.

Bouwsteen Xi’an is inclusief

 • De nachttrein van Beijing naar Xi’an (hardsleeper)
 • 3 overnachtingen in het 7 Sages International Youth Hostel ***

Toevoegingen op uw reis

 • Upgrade naar Days Inn City Center Hotel **** (v.a.€ 49 per reiziger)
 • Upgrade naar softsleeper in de nachttrein (coupé delen met andere reizigers) € 49 per reiziger
 • Upgrade naar Deluxe sleeper in de nachttrein (privé coupé) € 169 per reiziger
 • Bezoek aan het Terracottaleger incl. lunch € 79 per reiziger
 • Stadstour door Xi’an € 49 per persoon (privé)
 • Transfer van en naar hostel
 • Ontvangst op het station

Vertrekdata
Dagelijks te boeken.
Bouwsteen in combinatie met Transsiberië- en Transmongolië Express.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.