13 dagen vanaf€1999
per persoon

De Himalaya Express

De Himalaya Express per hemeltrein van Beijing naar Lhasa

De Himalaya Express. De hoogste treinreis ter wereld, ook wel de Hemeltrein genoemd. Voor sommige reizigers een bouwsteen na een reis per Transsiberië- en Transmongolië Express. Tijdens de Himalaya Express zult u genieten van de eindeloze uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, de boeddhistische tempels en de vriendelijke gezichten van de Tibetaanse bevolking. Deze reis brengt u naar verschillende mooie steden. Zo reist u onder andere naar Beijing en Xi’an met als uiteindelijk doel Lhasa, ‘het dak van de wereld’.

In Beijing brengt u een bezoek aan de Verboden Stad. Vervolgens trotseert u, de volgende dag de Chinese Muur bij Mutianyu. Na enkele dagen Beijing gaat de echte treinreis beginnen. Stap in de trein en vervolg uw reis naar Xi’an. Bezoek in Xi’an het bijzondere Terracottaleger, maar ook de oude stadsmuren van de stad of de Drum en Bell toren. De treinreis brengt u verder naar Xining. Deze stad ligt op een hoogte van ongeveer 2200 meter.

In Xining kunt u uitrusten en alvast wennen aan de hoogte. Tijdens de stop in Xining mag een bezoek aan de bergmeren niet ontbreken. Vervolgens start het meest indrukwekkende deel van de Himalaya Express, stap aan boord van de hemeltrein en geniet van dit unieke treintraject. Het treintraject voort over de Tibetaanse hoogvlakte naar het dak van de wereld. Tijdens deze treinreis reist u over de hoogste bergpassen met speciale treinwagons. Het landschap vanuit de trein is even indrukwekkend als ruig.

De volgende dag komt u aan in Lhasa, Tibet. Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Lhasa. Het is één van de hoogst gelegen hoofdsteden van de wereld op 3650 meter hoogte. In Tibet reist u altijd samen met een gids en voor Lhasa heeft u een permit nodig. Tijdens de tour, met Engelstalige gids, bezoekt u onder andere het Potala paleis, de Barkhor street en natuurlijk de Seru monastery. U reist per vlucht terug naar China, uw laatste stop is Chengdu. Chengdu staat bekend als de stad van de Reuzepanda’s. Natuurlijk heeft Chengdu nog meer te bieden. Deze stad beschikt over de prachtige Wenshu tempel en de gezellige Jinli street met diverse restaurants in typisch Chinese sfeer.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Beijing (of Skyteam partners)
 • Rechtstreekse KLM vlucht Chengdu – Amsterdam (of Skyteam partners)
 • Upgrade naar business of comfortclass mogelijk (upgrade)
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde hotels
 • Hotels inclusief ontbijt
 • Alle transfers tijdens de gehele reis (mits transferpakket afgenomen)
 • Compleet excursiepakket met eventueel wat uitbreidingsmogelijkheden mits excursiepakket afgenomen
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Lhasa op basis van een join inn tour
 • Tibet inclusief uitgebreid excursieprogramma, Engelssprekende gids, entree gelden etc.
 • Permit voor Tibet
 • Visumondersteuning voor China (u ontvangt een reisschema en uitleg)

1,999

Dag 1: Avondvlucht van Amsterdam naar Beijing

Amsterdam - Beijing

U vliegt per avondvlucht vanaf Amsterdam naar Beijing met aankomst de volgende ochtend in Beijing.

Suggestie: Voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. Als u eerder of later wil vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Beijing: ook wel Peking genoemd, is de hoofdstad van China en een van de oudste steden van China. Beijing is een stad met ongeveer 23 miljoen inwoners. Deze 3000 jaar oude stad uit de Qin dynastie is absoluut een bezoek waard. Beijing is een stad met contrasten, modern en oude architectuur wisselen elkaar af. Bezoek in Beijing de Verboden Stad, het Tienanmenplein, het vogelnest van de Olympische spelen, de Tempel van de Hemel of het zomerpaleis.

Dag 2: Aankomst in Beijing, vroege check-in en Beijing verkennen

In de ochtend aankomst op het vliegveld van Beijing.
Vrije dag in Beijing. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Wandel vanaf het hotel naar het Tienanmenplein en naar de Verboden Stad.

U overnacht in het King Park View Hotel *** of gelijkwaardig.

Transferpakket: Transfer van het vliegveld in Beijing naar de accommodatie. De gids en chauffeur ontmoeten u op het vliegveld. Met een transfer wordt u naar het centraal gelegen hotel gebracht om in te checken.

Suggestie: Tegen een kleine betaling kunt u bij aankomst genieten van het ontbijt in het restaurant van de accommodatie.

Excursiepakket: Een join-inn dagexcursie naar de Verboden Stad en het Tiananmenplein inclusief lunch is vooraf te boeken.

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt vanaf het dakterras uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein en de Verboden Stad. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse design en heeft een restaurant. Het hotel heeft WiFi. Vooral de ligging van dit hotel maakt dat er voor het King Park View hotel gekozen is. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? U kunt upgraden naar een authentieke accommodatie.

Bamboo Garden Hotel Beijing is een typische accommodatie met een Qing-dynastie binnenplaats. De oude bomen, bamboebossen en binnenplaatsen zijn voor bijna een eeuw met elkaar verbonden. De accommodatie beschikt over eer dan 30 kamers. Deze zijn eenvoudig, elegant en chique ingericht. Het Bamboo Garden Hotel beschikt over een a la carte restaurant. Daarnaast kunt u genieten van een drankje in de thee bar van de binnenplaats.

Dag 3: Dagexcursie Chinese muur en per trein naar Xi'an

Beijing - Xi'an

Westers en/of chinees ontbijt in het hotel. Dagexcursie naar Chinese Muur, inclusief lunch. Het is een join-inn tour met bijbehorende commerciële stops.

Inclusief: ontbijt

Excursiepakket: Mutianyu Great wall wordt door veel reizigers bezocht. De muur ligt op ongeveer 80 kilometer afstand van de stad. Dit gerestaureerde deel van de muur is 5400 meter lang en beschikt over 23 uitkijktorens. U kunt op verschillende manieren de muur beklimmen of afdalen. Wandelend, met de kabelbaan of per rodelbaan. Vanaf de muur heeft u adembenemende uitzichten.

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Beijing en vertrekt u in de avond per Himalaya Express naar Xi’an.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation. Ontvangst in de lobby van uw accommodatie. U wordt ontvangen door onze collega’s met een bordje met uw naam. U wordt naar het station van Beijing gebracht.

U overnacht in de nachttrein naar Xi’an.

Dag 4: Aankomst Xi'an, vrije dag te besteden

In de ochtend aankomst op het treinstation van Xi’an.

Transferpakket: In de ochtend komt u aan op het treinstation van Xi’an. Per transfer wordt u van het treinstation naar de accommodatie gebracht

Suggestie: Tegen een kleine betaling kunt u bij aankomst genieten van het ontbijt in het restaurant van de accommodatie.

Vandaag heeft u vrij te besteden in Xi’an.
U kunt er voor kiezen om een stadstour met privé gids te boeken.

Xi’an: is een stad met veel historie. De historie zorgt ervoor dat de stad een groot aanbod heeft aan mooie bezienswaardigheden. Een aanrader is het Terracottaleger, in het Chinees 兵马俑 . Het Terracottaleger ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van de stad. Het Terracottaleger bestaat uit meer dan 9000 beelden. Deze beelden zijn allemaal uniek en dienen als leger. Andere bezienswaardigheden zijn de Drum en Bell tower, The great Mosque en natuurlijk de Great Wilde Goose Pagoda.

Vroeger was Xi’an het begin- en eindpunt van de Zijderoute. Ook was het een belangrijk centrum voor de internationale handel in Oost-Azië. In Xi’an vindt u hedendaags nog steeds invloeden van verschillende volkeren en religies.

Excursiepakket: De bezienswaardigheden van Xi’an hebben één ding gemeen: deze stammen uit een ver verleden. De stad beschikt over een stadsmuur met een lengte van 14 kilometer, deze is inmiddels gerestaureerd. Evenals de Trommeltoren en de Klokkentoren. De sfeervolle stad is te herkennen aan de Grote Moskee in de oude volksbuurt.

Excursiepakket plus: Maak vandaag een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Deze stadsmuur behoord tot de oudste en best bewaarde van China. De omtrek van de muur is 13,7 kilometer. Voor ongeveer 40 Yuan kunt u een fiets huren en de stadsmuur verkennen.

U overnacht in het Seven Sages International Youth Hostel *** of gelijkwaardig.

Op drie minuten loopafstand van de oude stadsmuur van Xi’an ligt het 7 Sages International Youth Hostel gelegen. Dit hostel werd gebouwd in het begin van de vorige eeuw, met een honderdjarige geschiedenis is dit hostel al een stukje geschiedenis op zichzelf. U heeft de keuze om in het hostel in een tweepersoonskamer te overnachten. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hostel beschikt over een gezellige binnenplaats. Geniet van een kop koffie in de binnenplaats of van een goed boek in de bibliotheek van het hostel. Daarnaast is het hostel voorzien van een restaurant. Deze serveert voornamelijk Chinese en westerse gerechten. Ook is er roomservice beschikbaar.

Days Inn City Center Hotel ligt op 5 minuten loopafstand van de Klokkentoren en de Trommeltoren van Xi’an. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontspan in de sauna of geniet van een massage tijdens uw verblijf. In het stijlvolle restaurant van het hotel worden Chinese specialiteiten geserveerd.

Dag 5: Xi'an en excursie naar het Terracottaleger

Xi'an - Xining

In de ochtend geniet u van het ontbijt in de accommodatie. Vandaag brengt u een bezoek aan het Terracottaleger.

Inclusief: ontbijt

Excursiepakket: Dagexcursie naar het Terracottaleger. Een hoogtepunt dat op ongeveer 40 kilometer afstand van Xi’an ligt. Tijdens het graven van een waterput ten noordoosten van Xi’an, haalden enkele Chinese boeren in 1974 in plaats van water 8.000 terracottabeelden uit de grond! Het Terracottaleger is hier meer dan tweeduizend jaar eerder geplaatst om de graftombe van de eerste keizer, Qin Shi Huangdi, van China te beschermen.

Duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens hebben allemaal een uniek gezicht. Er is geen één beeld dat hetzelfde is als de ander! Laat u betoveren door het unieke Terracottaleger. Een bijzondere en mysterieuze ervaring.

Transferpakket: Per transfer van de accommodatie naar het treinstation. Ontvangst is in de lobby van uw accommodatie. U wordt ontvangen door onze collega’s met een bordje met uw naam. Vertrektransfer naar het treinstation

In de avond wordt u opgehaald bij de accommoodatie om per Himalaya Express verder te reizen naar Xining.

U overnacht in de nachttrein van Xi’an naar Xining.

Dag 6: Aankomst in Xining, acclimatiseren aan de voet van de Himalaya

Aankomst op het treinstation in Xining. Vandaag heeft u een vrije dag in Xining.
Bezoek de hoogtepunten van de stad of breng een bezoek aan de bergmeren en het Kumbum-klooster.

Transferpakket: Na aankomst op het treinstation in Xining wordt u met een transfer naar het hotel gebracht.

Suggestie: Tegen een kleine betaling kunt u bij aankomst genieten van het ontbijt in het restaurant van de accommodatie.

Xining: Xining is een stad met ongeveer 2 miljoen inwoners. Deze stad ligt aan de rand van de hooglanden van Tibet. Het is een mooie gevarieerde stad. Kaal landschap en afwisselende bevolking.

Excursiepakket: Vandaag gaat u met een Engelstalige lokale privé gids langs de hoogtepunten van de stad. Xining is nog een deel onontdekt China en er is nog weinig toerisme. In het stadscentrum van Xining is de grootste Moskee van China te vinden een aantal blokken verderop vindt u een praktiserend boeddhistisch klooster. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan de Gele rivier, de langste rivier van China.

Wilt u liever zelf op pad? Bezoek bijvoorbeeld de bergmeren van Xining of het Kumbum- klooster.

Excursiepakket plus: dagexcursie Kumbum-klooster en Qinghai meer.
Een hoogtepunt van Xining is het Kumbum- klooster. Dit klooster is gebouwd in het jaar 1577. Het klooster ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Xining en biedt een authentieke ervaring.
Zeker een bezoek waard is het Qinghai meer. Het meer ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Het is het grootste zoutwater meer van China. Het meer ligt op 3600 meter hoogte tussen de steppe van de Tibetaanse hooglanden, dit zorgt voor adembenemende uitzichten.

U overnacht in het Qinghai Baiyun Xiangling Hotel *** of gelijkwaardig.

Het Qinghai Baiyun Xiangling Hotel ligt op 9 minuten loopafstand van het treinstation van Xining. De 3-sterren accommodatie beschikt over een restaurant, een 24-uur receptie en een wasserijservice. In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt in het restaurant van de accommodatie. Daarnaast kunt u ook voor roomservice kiezen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Zo ontvangt u badkamervoorzieningen als een badjas, pantoffels, een haardroger en toiletartikelen.

Dag 7: Vertrek per Himalaya Express richting Lhasa

Xining - Lhasa

Ontbijt in het hotel. Aan het begin van de middag vertrekt de Hemeltrein van Xining naar Lhasa.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van de accommodatie naar het treinstation

De Himalaya Express: er is geen twijfel over mogelijk; de Himalaya Express is een technisch wonder. De trein behaalt een hoogte van 5072 meter en is 1956 kilometer lang, dit betekent dat het de hoogste spoorlijn ter wereld is. Zesentachtig procent van de spoorlijn is boven 4000 meter gebouwd. Om de spoorlijn te kunnen bouwen zijn er zeven tunnels en 160 km aan bruggen gebouwd.

Dag 8: Aankomst in Lhasa

Aankomst op het treinstation van Lhasa.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar de accommodatie. De middag heeft u vrij te besteden. Het is slim om rustig aan te doen in verband met de hoogte.

Suggestie: Tegen een kleine betaling kunt u bij aankomst genieten van het ontbijt in het restaurant van de accommodatie.

Lhasa: Lhasa is de traditionele hoofdstad van Tibet en de hoofdstad van de Tibetaanse Autonome Regio. Lhasa wordt ook wel het dak van de wereld genoemd. Het is een van de hoogst gelegen hoofdsteden van de wereld op 3650 meter. In Tibet reist u altijd samen met een gids en voor Lhasa heeft u een permit nodig.

U overnacht in het Yak Hotel Lhasa *** of gelijkwaardig.

Het Yak Hotel is gelegen aan de Beijing East Road in de oude stad van Lhasa. Het Yak hotel heeft meer dan 100 comfortabele kamers. Deze zijn van alle faciliteiten voorzien. De accommodatie is in 2004 gerenoveerd. Het Yak hotel werd bekroond met de ‘China Top 100 Tourist Hotel Member Unit’. Daarnaast werd de accommodatie in 2007 bekroond met de titel ‘China Top 100 Tourist Hotel’ door het China Tourism Forum Organizing Committee.

Dag 9: Lhasa ontdekken met lokale gids

Ontbijt in het hotel. Vandaag start de tour door Lhasa. U bezoekt vandaag onder andere het Potala paleis. Het Potala paleis is de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama, de geestelijk leider van de Tibetanen.

De volgende stop is de Jokhang Tempel. Deze tempel is de oudste boeddhistische tempel ter wereld en ligt in de Barkhor buurt. Dit is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Lhasa. De Jokhang tempel staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De tour wordt vervolgd naar de Barkhor street, deze straat ligt in het oude centrum van Lhasa. Het is een zeer oude straat rond de Jokhang tempel en het is een must see tijdens een tour in Lhasa.

Inclusief: ontbijt

U overnacht in het Yak Hotel Lhasa *** of gelijkwaardig.

Het Yak Hotel is gelegen aan de Beijing East Road in de oude stad van Lhasa. Het Yak hotel heeft meer dan 100 comfortabele kamers. Deze zijn van alle faciliteiten voorzien. De accommodatie is in 2004 gerenoveerd. Het Yak hotel werd bekroond met de ‘China Top 100 Tourist Hotel Member Unit’. Daarnaast werd de accommodatie in 2007 bekroond met de titel ‘China Top 100 Tourist Hotel’ door het China Tourism Forum Organizing Committee.

Dag 10: de omgeving van Lhasa ontdekken met lokale gids

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de tweede tour in Lhasa op het programma. De tour start vandaag bij het Drepung klooster. het Drepung klooster ligt op 8 kilometer afstand van Lhasa. Drepung was eens één van de grootste kloosters van de wereld. Het is opgericht in het jaar 1416. Binnen een jaar had dit klooster een bevolking van 2000 monniken. De volgende stop is het Sera klooster. Het klooster behoort bij de drie grootste kloosters van Lhasa. Sera ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van Lhasa. Het klooster werd gesticht in het jaar 1419.

Inclusief: ontbijt

U overnacht in het Yak Hotel Lhasa *** of gelijkwaardig.

Het Yak Hotel is gelegen aan de Beijing East Road in de oude stad van Lhasa. Het Yak hotel heeft meer dan 100 comfortabele kamers. Deze zijn van alle faciliteiten voorzien. De accommodatie is in 2004 gerenoveerd. Het Yak hotel werd bekroond met de ‘China Top 100 Tourist Hotel Member Unit’. Daarnaast werd de accommodatie in 2007 bekroond met de titel ‘China Top 100 Tourist Hotel’ door het China Tourism Forum Organizing Committee.

Dag 11: Vlucht naar Chengdu

Lhasa - Chengdu

Ontbijt in het hotel. De ochtend is nog vrij te besteden in Lhasa.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het vliegveld.
In de middag vertrek per vlucht van Lhasa naar Chengdu. Aan het eind van de middag komt u aan in Chengdu.

Chengdu: Chengdu is een 4000 jaar oude stad in China met ongeveer 14.5 miljoen inwoners. Chengdu staat bekend als de stad van de panda’s. Deze stad vernieuwd zich snel en ook in deze stad ziet u veel oude en moderne architectuur.

U overnacht in Holiday Inn Express Chengdu Wuhou *** of gelijkwaardig.

Holiday Inn Express Chengdu Wuhou is een comfortabele en gezellige 4-sterren accommodatie. De kamers van het hotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een bank en een bureau. In restaurant Great Room kunt u in de ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. In het hotel kunt u gebruikmaken van de wasserij en de 24-uurs receptie.

Verblijf in het hart van Chengdu. Het Buddha Zen Hotel is biedt een unieke overnachting in een traditioneel gebouw. De accommodatie biedt kamers met moderne Chinese inrichting en een flatscreen-tv. De kamers hebben klassieke, houten meubels. Daarnaast biedt het hotel koffie- en theefaciliteiten in de kamer. Na een dag vol activiteiten kunt u genieten van de sauna of de spa. Ook kunt u gebruikmaken van de theekamer. Het hotel beschikt over een Chinees restaurant waar u in de ochtend kunt genieten van het ontbijtbuffet.

Dag 12: Ontdek Chengdu en excursie naar het panda breeding center

Ontbijt in het hotel. Vandaag kunt u de stad Chengdu op eigen gelegenheid ontdekken. U kunt er ook voor kiezen om een dag excursie te maken naar het Panda Breeding Centre.

Inclusief: ontbijt

Chengdu: Chengdu is de stad die bekend staat om de panda’s, maar deze stad heeft veel meer te bieden. Bezoek de smalle gezellige straatjes, bijvoorbeeld de Chunxi road. Breng een bezoek aan het Dujiangyan Irrigation System, de grote Boeddha van Leshan of de Qingcheng een berg die wordt beschouwd als heilige grond van het Taoïsme.

Excursiepakket plus: dagexcursie naar Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding.

Holiday Inn Express Chengdu Wuhou is een comfortabele en gezellige 4-sterren accommodatie. De kamers van het hotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een bank en een bureau. In restaurant Great Room kunt u in de ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. In het hotel kunt u gebruikmaken van de wasserij en de 24-uurs receptie.

Verblijf in het hart van Chengdu. Het Buddha Zen Hotel is biedt een unieke overnachting in een traditioneel gebouw. De accommodatie biedt kamers met moderne Chinese inrichting en een flatscreen-tv. De kamers hebben klassieke, houten meubels. Daarnaast biedt het hotel koffie- en theefaciliteiten in de kamer. Na een dag vol activiteiten kunt u genieten van de sauna of de spa. Ook kunt u gebruikmaken van de theekamer. Het hotel beschikt over een Chinees restaurant waar u in de ochtend kunt genieten van het ontbijtbuffet.

Dag 13: Vliegreis Chengdu – Amsterdam

Chengdu - Amsterdam

Rechtstreekste vlucht van Chengdu naar Amsterdam met KLM.

U bent aan het einde gekomen van uw reis, vandaag vertrekt het vliegtuig terug naar Amsterdam.
Waarbij u vliegt per middagvlucht vanaf Chengdu naar Amsterdam met aankomst in de avond.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het vliegveld. Ontvangst in de lobby van uw accommodatie. U wordt ontvangen door onze collega’s met een bordje met uw naam.

Inclusief: ontbijt

De Himalaya Express per hemeltrein van Beijing naar Lhasa is inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Beijing (of Skyteam partners)
 • Rechtstreekse KLM vlucht Chengdu – Amsterdam (of Skyteam partners)
 • Rechtstreekse vlucht Lhasa – Chengdu
 • Upgrade naar business of comfortclass mogelijk (upgrade)
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde hotels
 • Hotels inclusief ontbijt
 • Alle transfers tijdens de gehele reis (mits transferpakket afgenomen)
 • Compleet excursiepakket met eventueel wat uitbreidingsmogelijkheden mits excursiepakket afgenomen
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Lhasa op basis van een join inn tour
 • Tibet inclusief uitgebreid excursieprogramma, Engelssprekende gids, entree gelden etc.
 • Dag 9: Tibet excursieprogramma inbegrepen in het reisprogramma
 • Dag 10: Tibet excursieprogramma inbegrepen in het reisprogramma
 • Entree permit voor Tibet
 • Visumondersteuning voor China (u ontvangt een reisschema en uitleg)

Excursiepakket € 389 per reiziger

 • Join-inn dagexcursie naar de Chinese Muur (inclusief lunch)
 • Join-inn dagexcursie naar de Verboden stad en het Tiananmenplein (inclusief lunch)
 • Join-inn dagexcursie naar het Terracottaleger (inclusief lunch)
 • Stadstour Xi’an (ong. 4 uur) onder begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Stadstour Xining (ong. 4 uur) onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Excursiepakket plus € 199 per reiziger

 • Fietstocht Xian o.a. over de stadsmuur inclusief privé gids
 • Dagexcursie Qinghai bergmeer en het Tibetaans Kumbum Klooster klooster
 • Join-inn dagexcursie naar de Reuzenpanda’s in Chengdu

Transferpakket € 289 per reiziger

 • Alle genoemde transfers gedurende de reis
 • De transfers in Lhasa zijn een verplicht onderdeel van de reis

Upgrade: reis in uw eigen privé-coupé € 284 per reiziger

 • Beijing – Xian (deluxe softsleeper / 2x2e klasse coupé privé softsleeper)
 • Xian – Xining (deluxe softsleeper / 2x2e klasse coupé privé softsleeper)
 • Xining – Lhasa (2x2e klasse privé coupé softsleeper)

Upgrade: 4-sterren accommodaties € 249 per reiziger

 • Bamboo Garden Hotel – **** Beijing (double/twin room incl. ontbijt)
 • Days Inn City Center Hotel – **** Xi’an(double/twin room incl. ontbijt)
 • Buddha Zen Hotel – **** Chengdu(double/twin room incl. ontbijt)

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Visakosten
 • Eigen uitgaven € 20 per dag
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Éénpersoonstoeslag € 199 per reiziger

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht vanuit Beijing

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen