12 dagen vanaf€939
per reiziger
inclusief KLM vluchten

Rondreis Rusland - Gouden Ring

Gouden Ring Rusland (individuele reis)

Een rondreis langs de Gouden Ring van Rusland laat u kennis maken met verschillende steden en het Russische platteland. Kom tijdens de reis alles te weten over de twee grootste steden van Rusland, namelijk Moskou en St.Petersburg. Ontdek het imposante Kremlin in Moskou en het grootste museum ter wereld, de Hermitage in St.Petersburg. Per trein reist u door de landschappen van Rusland naar de kleinere steden van de Gouden Ring, zoals Soezdal en Vladimir. Laat u bewonderen door de vele kloosters, kerken en diverse Kremlins. Ontdek het échte Rusland tijdens een reis langs de Gouden Ring.

 • Rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam – St.Petersburg
 • Rechtstreekse KLM vlucht Moskou – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • Privé transfer van Yaroslav naar Soezdal inclusief
 • Privé transfer van Soezdal naar Kostroma inclusief
 • Overnachtingen in 3 en 4 sterren hotels
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Reserveringen van treintickets
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Dagtreinen o.b.v. stoelreservering (upgrade naar ruimere 1e klasse stoelen mogelijk
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

939

Dag 1: Aankomst in St.Petersburg

Amsterdam - St.Petersburg

Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar de Russische stad St.Petersburg. Na aankomst wordt u ontvangen op de luchthaven en per transfer naar het hotel gebracht. De rest van de avond heeft u vrij te besteden.

Suggestie: Maak een avondwandeling door St.Petersburg om de stad al een beetje te verkennen.

Stadsinformatie: St.Petersburg is na Moskou de grootste stad in Rusland. Voordat de stad de naam St.Petersburg kreeg zijn er een aantal andere benaming geweest. Van 1914 tot 1924 heette de stad Petrograd en van 1924 tot en met 1991 leningrad. In de periode van 1712 tot en met 1918 was de stad zelfs de hoofdstad van Rusland. St.Petersburg is een historische en cultureel centrum en heeft een belangrijke haven. Doordat de stad beschikt over architectonische hoogtepunten is St.Petersburg in 1990 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. In St.Petersburg is een mix van West-Europese en Russische architectuur te vinden. Een ander kenmerk van de stad zijn de vele waterwegen. Door de stad stroomt de rivier de Neva en zijn zijrivieren. Door deze waterwegen heeft de stad meer dan 400 bruggen.

Overnachting in het Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

Het Oktiabrskaya Hotel ligt in het centrum van Sint-Petersburg, op 5 minuten lopen van de winkelstraat Nevski Prospekt en het metrostation Vostania. Dit 4-sterrenhotel biedt moderne kamers met een stijlvolle inrichting en WiFi.
Het Oktiabrskaya Hotel heeft een klassieke gevel en beschikt over elegante kamers met een satelliet-tv, een koelkast en een eigen badkamer.

Akyan-hotel-reis-moskou-st-petersburg

Het Akyan Hotel in Sint Petersburg bevindt zich n een prachtig historisch gebouw. In ongeveer vijf minuten wandelt u naar de beroemde Nevsky Prospect en de metro. Het metrostation Plosjad Vosstaniya ligt eveneens op nog geen 400 meter, simpelweg gelijkname Vosstaniya straat uitwandelen. In het hotel is wifi beschikbaar. De kamers hebben airco en er is een uitgebreid ontbijtbuffet.

Akyan St.Petersburg ligt in een historisch gebouw in Sint Petersburg, op 5 minuten lopen van Nevski Prospekt, het treinstation Moskovski en het metrostation Plosjtsjad Vosstanieja. De Tuinen van Tavrichesky en het Mikhailovsky Theater zijn 1,5 km verderop te vinden. In alle ruimtes is WiFi beschikbaar.

Dag 2: Ontdek St.Petersburg

Nadat u heeft ontbeten in het hotel wordt u opgewacht door uw privégids voor een stadstour. Tijdens de stadstour ontdekt u de stad per voet en gedeeltelijk per openbaar vervoer. De gids zal u alles vertellen over het historisch centrum van St.Petersburg, ook wel het “Venetië van het Noorden”. In dit gedeelte van de stad kunt u de verschillende architectonische gebouwen bewonderen zowel in Barokstijl als in de neoklassieke stijl. De stadstour brengt u ook langs de hoogtepunten zoals de Petrus en Paulusvesting, de St.Izaak kathedraal en de Kerk van de verlosser op het bloed. Als afsluiting van de stadstour maakt u een wandeling langs de rivier de Neva.

Overnachting in het Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

Suggestie: Breng een bezoek aan één van de theaters van de stad en geniet van een opera of ballet voorstelling.

inclusief: ontbijt

Dag 3: Bezoek aan de Hermitage

Vandaag brengt u een bezoek aan het grootste museum ter wereld, de Hermitage. Het museum is voor het grootste deel gevestigd in het winterpaleis in St.Petersburg. Vanuit de kunstverzameling van Tsarina Catharina de Grote is het museum ooit ontstaan. Vanaf 1852 werd het museum open gesteld voor het publiek. De Hermitage beschikt over ongeveer 45 zalen en 588 meesterwerken. Tijdens uw bezoek kunt u schilderijen van onder andere Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Matisse en Leonardo da Vinci bewonderen.

Overnachting in het Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt

Dag 4: Per nachttrein naar Moskou

St.Petersburg - Moskou

De afgelopen dagen heeft u St.Petersburg ontdekt tijdens de stadstour en een bezoek aan de Hermitage. Voordat de reis wordt vervolgd heeft u vandaag een vrije dag te besteden in St.Petersburg. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het beroemde Peterhof. Dit paleizencomplex is gevestigd buiten het centrum van St.Petersburg. Bezoek de prachtige tuinen en fonteinen rondom de paleizen. In de buurt van het Peterhof vindt u ook het Catharina paleis. Dit voormalige paleis van de Tsaren is gevestigd in het dorpje Pushkin en komt oorspronkelijk uit 1717. Bewonder de bekende “Amber kamer” in het paleis en krijg een beeld uit het leven van een Tsaar. Daarnaast is het een aanrader om een boottocht te maken over de Neva. Ervaar en bewonder St.Petersburg op een ontspannen manier vanaf het water.

In de avond wordt u per transfer naar het treinstation gebracht waar u aan boord gaat van de nachttrein naar Moskou.

Suggestie: Vandaag kunt u ook per snelle ‘Sapsan’ van St.Petersburg naar Moskou reizen. De reis per Sapsan is overdag. Tijdens deze reis ziet u meer van de Russische landschappen. Houd er wel rekening met de kosten voor een extra overnachting in Moskou. Deze had u anders in de nachttrein doorgebracht.

Overnachting aan boord van de trein.

De Red Arrow nachttrein van Moskou naar St. Petersburg en vise versa.

De eerste klasse privé coupé in de Red Arrow nachttrein.

Reist u liever overdag? De Sapsan is de hogesnelheidslijn tussen Moskou en St. Petersburg. De afstand van zo’n 700 kilometer wordt zonder tussenstops afgelegd. Met een snelheid van 250 km per uur bent u in ongeveer vier uur tijd op de plaats van bestemming. Houdt wel rekening met een extra overnachting in Moskou óf in St. Petersburg. Immers, u overnacht bij deze upgrade niet in de trein.

Dag 5: Aankomst in Moskou

Na een overnachting in de trein komt u vanochtend aan in de hoofdstad van Rusland, Moskou. Op het station wordt u ontvangen door de transfer en naar het hotel gebracht. Nadat u bent ingecheckt wacht de privégids op u in de lobby van het hotel. De gids leidt u door de stad en laat u alle hoogtepunten van Moskou zien. Tijdens de tour maakt u een wandeling over het Rode Plein in het centrum van de stad. Aansluitend loopt u langs het imposante Kremlin en brengt u een bezoek aan de Basilius kathedraal. Een bezoek aan Het GUM warenhuis is een onderdeel van de tour door de stad. De binnenkant van het warenhuis is versierd met klassieke elementen en details. Moskou staat onder andere bekend om zijn prachtige metrostations. Het laatste deel van de tour zult u dan ook afleggen per metro en de verschillende stations bewonderen.

Overnachting in het Izmailova hotel Gamma-Delta **** of gelijkwaardig.

Suggestie: Metro tour met gids na afloop van stadstour. Van 13.00 tot 15.00 uur.

Suggestie: breng een bezoek aan het Mausoleum van Lenin. Het Mausoleum van Lenin is te bezoeken. Is de rij niet te lang? Dan is een bezoek aan het Mausoleum tijdens de stadstour te doen.

Inclusief: ontbijt

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans- en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk. Deze voorstelling speelt van juni tot en met september.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjojtheater een aanrader, de historische zaal is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Houd rekening met het theaterseizoen (het Bolsjojtheater is gesloten in juli en augustus). De ticketprijzen lopen uiteen, waarbij de goedkopere tickets vaak beperkt zicht hebben. U kunt via ons theaterkaartjes boeken.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 6: Moskou op eigen gelegenheid

Nadat u heeft ontbeten in het hotel heeft u de mogelijkheid om Moskou op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het historisch centrum van Moskou, het Kremlin. Vroeger werd deze locatie gebruikt als religieus centrum van de Orthodoxe kerk, maar ook als residentie van de Tsaren. Tot op de dag van vandaag zijn hier nog een aantal regeringsgebouwen te vinden.

Overnachting in het Izmailova hotel Gamma-Delta **** of gelijkwaardig.

Suggestie: Reserveer voor uw bezoek aan het Kremlin met “Skip the line” tickets om drukte te vermijden.

Suggestie: Breng een bezoek aan het Mausoleum van Lenin. Hiervoor betaalt u geen entree.

inclusief: ontbijt

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Dit 4-sterren hotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steen worp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 7: Reis via Vladimir naar Soezdal

Moskou - Soezdal

Vandaag verlaat u de drukte van Moskou en reist u verder over het platteland van Rusland naar Soezdal. Per transfer wordt u naar het treinstation gebracht waar de trein zal vertrekken. Tijdens de reis maakt u een tussenstop in de stad Vladimir. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u een wandeling door de stad. De gids brengt u langs hoogtepunten zoals de Gouden Poort en de Demetrius Kathedraal. De Gouden Poort is een uniek voorbeeld van Russische militaire architectuur uit de 12e eeuw. De poort werd gebouwd in 1164 als onderdeel van de verdedigingsmuur rondom Vladimir. Deze poort was ook wel de hoofdingang van de stad.

Overnachting in het Hot Springs Hotel **** of vergelijkbaar.

Na afloop van de stadstour reist u per transfer verder naar de stad Soezdal.

inclusief: ontbijt

Hot Springs Soezdal

Hot Springs Soezdal

Het Hot Springs Hotel is gelegen net buiten de stad Soezdal. Het hotel is gelegen op vijf minuten wandelen van het heilige Euthymius klooster. De kamers zijn rustiek in gericht en beschikt over traditioneel houten meubilair. Elke kamer is voorzien van faciliteiten zoals een privé badkamer en toiletartikelen. Geniet van verschillende gerechten in het restaurant die op het terrein te vinden is. Probeer de typisch Russische specialiteiten of bestel een Europees gerecht. De bar van het hotel biedt een breed assortimenten dranken waar u uit kan kiezen. Op het terrein van het hotel vindt u het Shchurovo Mound Museum en verschillende welness faciliteiten en kom tot rust in de sauna.

Dag 8: Ontdek Soezdal en reis naar Kostroma

Soezdal - Kostroma

Nadat u rustig bent opgestaan en heeft kunnen genieten van het ontbijt wordt u opgewacht door de gids in de lobby. De privé gids laat u kennis maken met het dorpje Soezdal, gelegen aan de Kamenka rivier. Het dorpje staat bekend om de typisch Russische houten huisjes. Daarnaast beschikt Soezdal over een 10e eeuws oude Kremlin en de Kathedraal van de Geboorte van Christus. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het openluchtmuseum met verschillende architectuur.

Aan het begin van de middag vertrekt de transfer naar het plaatsje Kostroma. Na een reis van ongeveer drie uur komt u aan het eind van de middag aan bij uw hotel. De rest van de avond heeft u vrij te besteden.

Overnachting in Azimut hotel Kostroma *** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt

Stadsinformatie SoezdalHet stadje Soezdal is gelegen op een heuvelachtige locatie omringd met prachtige natuur. Soezdal telt ongeveer 12.000 inwoners en is ontstaan in de 10e eeuw. De stad heeft een gezellige sfeer en staat bekend om de houten huisjes. Daarnaast zijn er vele historische hoogtepunten te bewonderen zoals het Kremlin. Het stadje beschikt ook over verschillende kerken en kloosters. Hierbij kunt u denken aan het klooster van Sint Euthymius, het Prokovsky klooster en het Rizpolohensky klooster.

Azimut Hotel Kostroma

Azimut Hotel Kostroma

Het Azimut Hotel in Kostroma is dichtgelegen aan de rivier de Wolga. De kamers van het hotel zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van diverse faciliteiten. Iedere kamer is uitgerust met een privé badkamer en een koelkast. Daarnaast beschikt het hotel ook over een badcomplex. Hier kunt u een traditioneel Russisch bad nemen. Het complex biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de sauna of een massage. In het hotel vindt u ook het restaurant BeerStadt waar Europese gerechten worden bereid en u een heerlijk biertje kunt drinken. Het hotel beschikt ook over een restaurant waar typisch Russische gerechten worden bereid zoals borsjtsj.

Dag 9: Bezoek aan Kostroma

Kostroma - Yaroslavl

Vanochtend bent u ontwaakt in het stadje Kostroma, gelegen aan de Wolga rivier. Ontdek de stad onder begeleiding van een professionele gids en kom alles te weten over de verschillende hoogtepunten. Kostroma was in de 16e eeuw de belangrijkste handelsplaats van de Gouden Ring. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan de abdij van St.Ipaty, welke is bewaard gebleven na de brand in 1733. De stad staat daarnaast bekend om twee belangrijke Russische families, namelijk de Romanovs en de Godunovs. Gedurende de tour zal de gids hier alles over vertellen. Kostroma is een oude Russische stad met een rijk historisch en cultureel erfgoed. Daarnaast heeft de stad zijn architectonische gebouwen behouden. Dit zult u dan ook terug zien tijdens de tour door de stad. Naast houten huisjes zult u ook vele kerken en kloosters tegenkomen zoals de Bogoyavlensky klooster en het klooster van de Heilige drie eenheid.

Aan het einde van de middag wordt u per transfer naar het treinstation gebracht. Hier zal de trein naar Yaroslavl vertrekken. Geniet tijdens de twee uur durende reis van de uitzichten over het platteland van Rusland. Na aankomst wordt u per transfer naar het hotel gebracht en heeft u de avond vrij te besteden.

Overnachting in het Park Inn by Radisson Yaroslavl **** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt

Park Inn by Radisson Yaroslavl

Park Inn by Radisson Yaroslavl

Het Park Inn by Radisson is dicht gelegen bij de historische hoogtepunten van Yaroslavl. Het hotel is modern ingericht en is voorzien van verschillende faciliteiten. De kamers beschikken privé badkamer, een televisie en u kunt gebruik maken van internet. In het hotel vindt u verschillende restaurants en cafés. Het Paulaner restaurant serveert verschillende Beierse gerechten en een breed assortiment aan bieren. Daarnaast biedt de lobbybar een breed assortiment aan drankjes.

Dag 10: Yaroslavl verkennen

Yaroslavl - Rostov

Vandaag ontdekt u de stad Yaroslavl onder begeleiding van een privégids en komt u alles te weten over de grootste stad van de Gouden Ring. Tijdens de wandeling door de stad brengt u een bezoek aan verschillende historische hoogtepunten. Hierbij kunt u denken aan onder andere het Kremlin van Yaroslavl, de St. John the Baptist kerk en de St.Illya kerk. Naast deze hoogtepunten beschikt de stad ook over drie theaters. Het Volkov Theater is de meest bekende en is sinds 1911 gevestigd in een groot en indrukwekkend gebouw. De tour brengt u ook langs het meest bekende gebouw van de stad, namelijk het Spaso-Preobrazhensky klooster. Dit klooster werd opgericht in de 12e eeuw en is daarnaast het oudste gebouw van Yaroslavl. Het gebouw werd gemaakt als klooster maar diende ook als kerk of Kremlin in geval van oorlog of calamiteiten.

Rond de middag brengt de transfer u naar het treinstation waar u aan boord gaat van de trein richting Rostov. Na een reis van ongeveer een uur komt u aan in Rostov en wordt u naar het hotel gebracht waar u meteen kunt inchecken. De rest van de avond heeft u vrij te besteden.

Overnachting in het Selivanov Hotel *** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt

Park Inn by Radisson Yaroslavl

Park Inn by Radisson Yaroslavl

Het Selivanov Hotel is gelegen in de oude stad Rostov, tegenover het Nevomeer. De kamers van het hotel zijn klassiek ingericht waar u geheel tot rust kunt komen. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van een privé badkamer, internet en staat de receptie 24 uur per dag voor u klaar. In het hotel vindt u het restaurant “Paris” waar u kunt genieten van verschillende gerechten. Hierbij kunt u denken aan Europese of Russische gerechten. Daarnaast kunt u iedere dag gebruiken maken van een continentaal ontbijt. Kom geheel tot rust in de sauna van het hotel of in één van de massagestoelen.

Dag 11: Bezoek aan Rostov en reis naar Moskou

Rostov - Moskou

Ontdek vandaag de stad Rostov onder begeleiding van een privégids. Rostov is één van de oudste steden van Rusland en is gelegen aan het Neromeer. Daarnaast staat de stad vooral bekend om zijn oude kerken met kleurrijke koepels. Gedurende de tour brengt u een bezoek aan verschillende hoogtepunten zoals het Kremlin en het Spaso Yakolevsky klooster. Het klooster werd rond 1390 gesticht door de bisschop van Rostov. Na zijn dood in 1392 werd hij hier ook begraven.

Nadat u heeft geluncht brengt de transfer u naar het station waar de trein terugkeert naar Moskou. Na de drie uur durende reis komt u aan in Moskou en wordt u naar het hotel gebracht.

Suggestie: Maak een boottocht over het Neromeer en bekijk Rostov vanaf het water.

Overnachting in het Izmailova hotel Gamma-Delta **** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 12: Rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam

Moskou - Amsterdam

Vandaag heeft u de ochtend vrij te besteden in Moskou. Rond de middag brengt de transfer u naar de luchthaven waar aan het begin van de avond het vliegtuig naar Nederland vertrekt.

inclusief: ontbijt

De Gouden Ring is inclusief

 • Rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam – St.Petersburg
 • Rechtstreekse KLM vlucht Moskou – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • Privé transfer van Yaroslav naar Soezdal inclusief
 • Privé transfer van Soezdal naar Kostroma inclusief
 • Overnachtingen in 3 en 4 sterren hotels
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Reserveringen van treintickets
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Dagtreinen o.b.v. stoelreservering (upgrade naar ruimere 1e klasse stoelen mogelijk
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

Kosten om rekening mee te houden:

 • Visakosten
 • Bijkomende kosten ter plaatsen: fooien, optionele excursies

Excursiepakket Gouden Ring(€389,- per reiziger)

 • Stadstour Moskou
 • Stadstour St.Petersburg
 • Stadstour Vladimir
 • Stadstour Suzdal
 • Stadstour Kostroma
 • Stadstour Yaroslavl
 • Stadstour Rostov

Excursiepakket Gouden Ring(€179,- per reiziger)

 • Skip the line tickets Hermitage
 • Dagexcursie paleizencomplex Peterhof (chauffeur, auto en entree tickets)
 • Skip the line tickets Kremlin
 • Metrotour Moskou

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar St. Petersburg.

Reissom
Ontvang een een maatwerk reisplan.

Vanafprijs
Geldig in de wintermaanden december, januari en februari.

Wissen