11 dagen vanaf€1295
per reiziger
vluchten inclusief

Oekraïne Groepsreis

Treinreis Oekraïne van Kyiv, Chernivtsi en Lviv naar Odessa (groepsreis)

De groepsreis Oekraïne brengt u langs de hoogtepunten die het land te bieden heeft. Ontdek de hoofdstad Kyiv en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van de stad. Daarnaast brengt u een bezoek aan diverse kastelen en architectonische gebouwen die Oekraïne te bieden heeft. Geniet van de stad Lviv onder het genot van een heerlijk kopje koffie, waar de stad om bekend staat. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de prachtige historische stad van Lviv. Maak een mooie wandeling in Odessa langs de kust van de Zwarte Zee. De complete groepsreis laat u kennis maken met Oekraïne.

Deze reisbeschrijving is op basis van een groepsreis. Zoekt u een individuele reis? U vindt hier onze treinrondreis door Oekraïne(individuele reis).

 • Heen en terugvlucht vanaf Amsterdam
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v
 • Nederlandstalige reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gidsen
 • Overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer met airconditioning
 • Treinreizen in een 4-persoonscouchette
 • Alle excursies inclusief entreegelden
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen

1,295

Dag 1: Aankomst in Kiev en welkomstdiner

Amsterdam - Kiev

Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar het Oekraïense Kiev. Nadat u bent ingecheckt in het hotel heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Vanaf uw centraal gelegen accommodatie ontdekt u de stad met een wandeling langs het Maidenplein of de Khrechatykstraat. In de avond maakt u kennis met uw medereizigers tijdens het welkomstdiner.

Transferpakket: Bij aankomst op het vliegveld wordt u per transfer van het vliegveld naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in Hotel Ukraina **** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en diner

Hotel Ukraine

Hotel Ukraine

Hotel Ukraina is gelegen in het hart van Kiev aan het onafhankelijkheidsplein. De ruime en gezellige kamers bieden een mooi uitzicht over de stad en het plein. De kamers zijn comfortabel en voorzien van diverse faciliteiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een privé badkamer inclusief toiletartikelen. De receptie in het hotel is 24-uur per dag te bereiken voor al uw vragen en maakt u gebruik van het internet. Daarnaast komt u na een dag in Kiev heerlijk tot rust in de sauna van het hotel.

Dag 2: Kiev ontdekken met privé gids - o.a. Sint-Sophia kathedraal en het Marinskii paleis

Nadat u heeft ontbeten in het hotel wordt u ontvangen in de lobby door de gids. Vandaag maakt u een stadstour door Kiev en ontdekt u de verschillende hoogtepunten. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan onder andere het Marinskii paleis, de Sint Volodymyr kathedraal en de Gouden Poort. Deze poort werd in opdracht van prins Yaroslav gebouwd in de 11e eeuw. De gouden poort diende als toegangspoort van de stad en is tegenwoordig een bekend hoogtepunt in de stad.

Kom meer te weten over de geschiedenis van Kiev tijdens het bezoek aan de voormalige Joodse wijk Podol. Kenmerkend is de Andreevsky kathedraal, gebouwd in Russische Barok stijl. De tour wordt vervolgd naar het Michailovskyplein waar het standbeeld van prinses Olga is gevestigd. Naast het plein vindt u de Sint-Sophia kathedraal. Deze kathedraal beschikt over mooie fresco’s uit mozaïek en staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Overnachting in Hotel Ukraina **** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en lunch

Dag 3: Bezoek aan het Holenklooster Pechersk-Lavra en het Oorlogsmuseum

Kiev - Kamenets-Podilski

Na het ontbijt vertrekt u met het openbaar vervoer naar een indrukwekkend hoogtepunt van Kiev. Vandaag brengt u een bezoek aan het Pechersk-Lavra, ook wel het Holenklooster. Het klooster is gebouwd in de 11e eeuw. Het kloostercomplex is gelegen aan de heuvelachtige oever van de Dnjepr rivier en is een belangrijk onderdeel van de Oekraïense orthodoxe kerk. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen zoals kerken, musea en torens. Daarnaast bestaat het gebouw uit een ondergronds gangenstelsel van ongeveer 30 kilometer. De kapellen en gebedsruimtes waren bedoeld als woon -en gebedsruimte voor de monniken. De gangen en holen werden gebruikt als begraafplaats voor de monniken en worden dan ook nog dagelijks aanbeden.

Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan het Tweede Wereldoorlogsmuseum. Deze is gelegen naast het Holenklooster. Het museum is erg indrukwekkend doordat Oekraïne veel heeft geleden onder de Nazi Duitsland. Op eigen tempo ontdekt u de toonzalen in het museum met de vele exposities. Kom alles te weten over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aan het einde van de middag vertrekt u per trein naar het westelijk gelegen Kamenets-Podilski. Na een reis van ongeveer zeven uur komt u aan op de volgende bestemming.

Transferpakket: U wordt van het treinstation met een transfer naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in het 7 days hotel *** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en lunch

Het 7 Days Hotel is gelegen in het historische en culturele gedeelte van de stad Kamenets-Podilski. De kamers zijn voorzien van diverse faciliteiten, zoals een privé badkamer. Daarnaast beschikt het hotel over twee restaurants waar u kunt genieten van diverse Oekraïense, Europese, Japans en Thaise gerechten. Het hotel biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het internet. Kom geheel tot rust in één van de stoomruimtes of hamam.

Dag 4: Stadstour door Kamenets-Podilski

Na het ontbijt in het hotel wordt u ontvangen in de lobby voor de stadstour. Vandaag ontdekt u de oude stad Kamenets-Podilski dat is gesticht in de 11e eeuw. Het is dan ook één van de oudste steden van Oekraïne. De stad is gelegen op een verdedigbare locatie in de lus van de Smotrych rivier. Kamenets-Podilski is meerdere keren aangevallen door onder andere de Mongolen. Tijdens de stadstour wandelt u door het historisch centrum van de stad en brengt u een bezoek aan de belangrijke kerken en pleinen.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het kasteel van de stad dat is gelegen aan de oever van de Smotrych rivier. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en is ondanks de vele verbouwingen goed bewaard gebleven. Vroeger werd vooral gebruikt als verdedigingsmiddel en heeft vele indringers tegen gehouden zoal de Kozakken, Mongolen en Tataren. Tijdens een bezoek aan het kasteel, bezichtigd u de gangen, kerkers en torens waar het kasteel over beschikt.

Overnachting in het 7 days hotel *** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en lunch

Dag 5: Bezoek aan Fort Khortyn en reis naar Chernivtsi

Kamenets-Podilski - Chernivtsi

Vandaag brengt u een bezoek aan het fort van Khortyn. Het fort is gebouwd in de 13e eeuw. Daarnaast zijn veel belangrijke gebeurtenissen die in het westen van Oekraïne zijn gebeurd terug te zien. Het fort van Khortyn is gelegen in het vroegere Bessarabië. Deze regio werd pas in 1940 verdeeld tussen Moldavië en Oekraïne. In het fort kunt u verschillende tentoonstellingen bewonderen.

Nadat u het fort heeft bezocht wordt de reis vervolgd naar Chernivtsi. Deze stad is gelegen aan de Prut rivier in de regio van Boekovina. De stad wordt ook wel beschouwd als één van de grootste culturele en educatieve locatie van Oekraïne. Tot 1940 was Chernivtsi een buitenpost van het Hamburgse rijk. Daarnaast beschikt de stad over een variatie aan bouwstijlen. Doordat de stad verschillende heersers heeft gekend zijn er diverse invloeden zichtbaar zoals Duitse, Joodse en Oekraïense.

Transferpakket: U wordt met een transfer van Kamenets-Podilski naar de accommodatie in Chernivtsi gebracht.

Overnachting in het Georg Palace Hotel **** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en lunch

Het Georg Palace Hotel is gelegen in Chernivtsi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een minibar. Daarnaast kunnen de gasten gebruik maken van de 24-uurs receptie, internet en bagageopslag. Kom geheel tot rust in de sauna of hamam waar het hotel over beschikt.

Dag 6: Reis naar Lviv

Chernivtsi - Lviv

Nadat u heeft ontbeten in het hotel heeft u de ochtend vrij te besteden. Ontdek Chernivtsi door een wandeling te maken langs de pleintjes en parken die de stad te bieden heeft. Vervolg uw wandeling door de centrale straat van de stad. Hier vindt u vele terrassen en beleeft u een gezellige en aangename sfeer. In de middag wordt de reis per trein vervolgd naar Lviv.

Transferpakket: U wordt ontvangen in de lobby en per transfer van uw accommodatie naar het treinstation gebracht.

Overnachting in het Modern Art hotel **** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt

Het Modern Art Hotel is gelegen in het centrum van Lviv en is een mooie combinatie van gastvrijheid en hedendaagse kunst. Door de authenticiteit van de stad wordt het hotel gevuld met oude verhalen uit de stad en de gastvrijheid van de lokale bewoners. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van een ruime badkamer. Begin de dag met een ontbijt in het restaurant van het hotel. Zelfs het restaurant brengt u terug in de geschiedenis van Lviv, namelijk naar de eerste bioscoop. Hier geniet u van diverse gerechten die voor u bereid worden.

Dag 7: Stadstour door Lviv

Vandaag maakt u kennis met het vroegere Lemsberg wat ook wel beschouwd wordt als de mooiste stad van Oekraïne, Lviv. De stadstour brengt u langs de diverse hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Zo wandelt u door het prachtige historische centrum van de stad, wat tevens ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Daarnaast bezoekt u diverse religieuze gebouwen ,zoals de Armeense kerk, de Bomis Kapel en het Bernardinsky Klooster. Gedurende de stadstour wandelt u ook over het Rynokplein waar u de diverse monumentale panden kunt bewonderen. Deze panden zijn versierd met prachtige ornamenten.

Na de lunch wordt de stadstour vervolgd naar het nationale kunstmuseum van Lviv. Het museum is ook wel het oudste museum die beschikt over een rijke collectie aan voorwerpen. Bezoek de verschillende afdelingen zoals archeologie en schilderkunst.

Overnachting in het Modern Art hotel **** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en lunch

Dag 8: Lviv verder ontdekken & Zwarte Zee Express naar Odessa

Lviv - Odessa

Nadat u gisteren diverse hoogtepunten van Lviv heeft bezocht, heeft u vandaag de ochtend en de middag vrij te besteden om de stad verder te ontdekken. Geniet van een heerlijk kopje koffie op een gezellig terras of maak een heerlijke wandeling door de Armeense tuin. Vanavond zal de nachttrein vertrekken naar Odessa.

Suggestie: Bij interesse organiseert de reisleider een excursie naar de Lychakivsky begraafplaats. Hier hebben meer dan 400.000 mensen hun laatste rust gevonden. Veel van de graven zijn gedecoreerd met prachtige sculpturen en ornamenten.

Transferpakket: U wordt van uw accommodatie met een transfer naar het treinstation van Lviv gebracht.

Overnachting aan boord van de trein

Inclusief: ontbijt

Dag 9: Aankomst in Odessa en de stad verkennen

Na een overnachting aan boord van de trein komt u in de ochtend aan in de badplaats Odessa. Per transfer wordt u naar het hotel gebracht. Hier kunt u inchecken en genieten van het ontbijt. De stad Odessa werd gesticht in 1240 door de Turkse Tataar Khan, Haci I Giray als nederzetting. Tot aan de Turks-Russische oorlog werd de stad overheerst door de Turken. Gedurende de 19e eeuw was Odessa de vierde grootste stad van het Russische Rijk. De stad is zuidwestelijk gelegen aan de kust van de Zwarte Zee en heeft een mediterrane uitstraling.

De stadstour brengt u langs de diverse hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Zo brengt u onder andere een bezoek aan de Potemkin trappen, de Maritime boulevard en het Opera en Ballettheater. Bewonder daarnaast ook de paleizen waar de stad over beschikt, zoals het Vorontsov paleis.

Suggestie: Afhankelijk van het speelschema heeft u de mogelijkheid om een voorstelling bij te wonen in het Opera en Ballettheater.

Transferpakket: Na aankomst in de ochtend wordt u, met een transfer, van het treinstation naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in het Wall Street Hotel **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt


In het hart van Odessa is het prachtige Wall Street Hotel gelegen. Het hotel staat voor gastvrijheid comfort van hoog niveau en een ideale locatie. De kamers zijn elegant ingericht en zijn voorzien meubilair met hoge kwaliteit. Geniet van het ontbijt buffet of laat uw ontbijt op de kamer bezorgen. Maak daarnaast gebruik van de diverse faciliteiten die het hotel te bieden heeft zoals internet en de 24-uurs service bij de receptie.

Dag 10: Vrije dag in Odessa

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in de stad Odessa. Maak een heerlijke wandeling langs de boulevard van de Zwarte Zee of breng een bezoek aan een museum. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het kunstmuseum. Bewonder de rijke collectie met werken van onder andere Vrubel en Repin.

Suggestie: Bij interesse organiseert de reisleider een excursie naar de Catacomben van Odessa.

Overnachting in het Wall Street Hotel **** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt

Dag 11: Terugreis naar Amsterdam

Odessa - Amsterdam

Geniet van de laatste ochtend in Odessa en tevens laatste dag op deze reis. Vandaag vertrekt uw vlucht van Oekraïne terug naar Amsterdam. Onderweg maakt u een tussenstop in Kiev.

Transferpakket: U wordt van uw accommodatie naar het vliegveld van Odessa gebracht.

Inclusief: ontbijt

Groepsreis Oekraïne is inclusief

 • Rechtstreekse vlucht Amsterdam-Kiev
 • Vlucht Odessa-Amsterdam
 • Transferpakket
 • Nederlandstalige reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gidsen
 • Overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer met airconditioning
 • Treinreizen in een 4-persoonscouchette (upgrade naar privécoupé mogelijke)
 • Alle excursies inclusief entreegelden
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • De reis gaat al door bij zes deelnemers

Transferpakket inclusief in de reissom

 • Transfer aankomst Kiev(vliegveld-accommodatie)
 • Transfer aankomst Kamenets-Podilski(treinstation-accommodatie)
 • Transfer vertrek Chernivtsi(accommodatie-treinstation)
 • Transfer vertrek Lviv(accommodatie-treinstation)
 • Transfer aankomst Odessa(treinstation-accommodatie)
 • Transfer vertrek Odessa(accommodatie-vliegveld)

Excursiepakket

 • Alle genoemde excursies zijn inclusief de Oekraïne groepsreis

Kosten om rekening mee te houden

 • Toeristenbelasting (te voldoen in het hotel) ca. € 10 per reiziger in totaal
 • Metrokaartjes tijdens stadstour in Kiev
 • Bijkomende kosten ter plaatsen: fooien, optionele excursies
 • Boekingskosten € 25 per boeking en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eenpersoonstoeslag (privé hotelkamer) v.a. € 230 per reiziger

Upgrades en extra bij te boeken

 • Upgrade treinticket Lviv-Odessa naar 2-persoonscouchette € 100 per reiziger
 • Kaartjes voor het Opera en Ballettheater in Odessa

Bouwstenen

Tsjernobyl verlaten gebouw
vanaf €89 reisduur 1 dag of 2 dag
Een bezoek aan de oude kerncentrale van Tsjernobyl mag u niet missen tijdens uw reis naar Oekraïne. Tijdens deze bouwsteen ontdekt u de spookstad Pripyat en de overblijfselen van de...
Tunnel of love
vanaf €209 reisduur 3 dagen
Bezoek één van de meest romantische bezienswaardigheden in Oekraïne tijdens uw dubbele stedenreis Kyiv en Lviv: de Tunnel of Love. Een spoorweg van 3 kilometer, gelegen in het dorpje Klevan...

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Wissen