3 dagen vanaf€169
per reiziger
binnenhut inclusief

Haven Vladivostok

Bouwsteen: Startpakket Ferry naar Japan en de Transsiberië Express

De “Eastern Dream” veerboot brengt u van het Siberische Vladivostok naar het Japanse Sakaiminato. Tijdens de reis kunt u genieten van de diverse faciliteiten die de veerboot te bieden heeft. Zo kunt u genieten van heerlijke maaltijden in het restaurant, tot rust komen in de sauna of een bezoek brengen aan de winkeltjes. Ontdek de Japanse stad Sakaiminato en bewonder de verschillende hoogtepunten. Vanaf Sakaiminato kunt u verder reizen met een Japan Railwaypass die Mevo Reizen graag voor u regelt. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om Japan verder te ontdekken per auto of camper.

De bouwsteen Japan is een unieke en bijzondere toevoeging aan de originele Transsiberië Express reis.

 • Tickets voor veerboot van Vladivostok naar Sakaiminato
 • Overnachtingen in de economy class aan boort van de veerboot

Upgrades Startpakket Japan:

 • Upgrade naar de junior suite of de Superior room op de veerboot

Optioneel Startpakket Japan:

 • Overnachting in het Onyado Nono **** in Sakaiminato
 • Railwaypass Japan
 • Auto of camper

169

Dag 1: Verkennen Vladivostok en vertrek veerboot

Vladivostok - Donghae

Nadat u heeft ontbeten in het hotel heeft u de ochtend vrij te besteden. Ontdek Vladivostok op eigen gelegenheid en breng een bezoek aan de verschillende hoogtepunten. Wanneer u in de periode van maart tot en met november reist vertrekt uw veerboot aan het begin van de middag. Reist u van december tot en met februari vertrekt de veerboot aan het begin van de avond. Dit is dus afhankelijk van het seizoen waarin u reist.

Overnachting aan boort van de veerboot.

Stadsinformatie Vladivostok:
Vladivostok is het eindpunt van de Transsiberische spoorlijn en is gesticht op 2 juli 1860. Daarnaast is het de thuishaven van de Russische Pacifische Floot. Aan het einde van de 19e eeuw besloot Tsaar Alexander III dat er een spoorwegverbinding moest komen tussen het oosten en westen van Siberië. Deze spoorlijn is jaren lang gesloten geweest voor buitenlanders. In de regio kent het centrum van Vladivostok een rijk en cultureel leven.

Economy Class

De economy class bestaat uit een grote slaapzaal. In de slaapzaal is een toilet aanwezig en wordt de badkamer buiten de slaapzaal gedeeld.

Dag 2: Aankomst veerboot in Donghae

Donghae - Sakaiminato

Vandaag komt de veerboot aan in de plaats Donghae in Noord-Korea. Hier zal de veerboot een tussenstop maken van ongeveer drie uur. Vervolgens wordt de reis vervolgt naar het Japanse Sakaiminato.

Informatie veerboot:
De veerboot “Eastern Dream” is gebouwd in 1993 en wordt vervoerd door DBS cruise ferry. Het schip behaalt een lengte van ongeveer 140 meter en op volle snelheid behaald de veerboot een snelheid van 22 knopen. Dit is omgerekend 40 kilometer per uur. De veerboot beschikt over een ruimte voor 500 passagiers, 66 voertuigen en 130 containers. Daarnaast zijn er diverse faciliteiten aanwezig zoals een restaurant, winkel en een sauna. Reizigers hebben een keuze uit drie verschillende type kamers zoals de economy class, junior suite en de president room.

Overnachting aan boord van de veerboot

Junior Suite

De junior suite is een tweepersoonskamer aan boord van de veerboot. De suite beschikt over diverse faciliteiten zoals een kledingkast, televisie en een badkamer met douche en haardroger. Het is mogelijk om een junior suite te boeken met een kingsize bed of twee aparte bedden.

Junior Suite

De president room is een luxe kamer aan boort van de veerboot naar Japan. De kamer bestaat uit een slaapkamer, woonkamer en badkamer. De faciliteiten waar de kamer over beschikt zijn onder andere een televisie, kledingkast, bank, koelkast, waterkoker en een tafel met stoelen. Daarnaast bestaat de badkamer uit een bad, douche en een haardroger.

Dag 3: Aankomst in Sakaiminato

Na uw overnachting aan boord van de veerboot komt u in de ochtend aan in het Japanse Sakaiminato. Vandaag heeft u vrij te besteden om Sakaiminato te ontdekken. Vanuit Sakaiminato heeft u de mogelijkheid om door te reizen met de trein doormiddel van een Railwaypass of verkent u Japan per auto of camper. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een overnachting te maken in Sakaiminato.

Suggestie: Tijdens uw verblijf in Sakaiminato is het een echte aanrader om een bezoek te brengen aan het Matsue kasteel of het bloemen park Tottori Hanakairo.

Stadsinformatie Sakaiminato:
Sakaiminato is gelegen op het puntje van het schiereiland Yumigahama. Vanaf het begin is de stad gegroeid met een mooie haven. De stad is beschermt tegen moesson (periodieke wind) en de ruige golven van de Japanse zee door het schiereiland van shimane dat is gelegen net voor de stad. Sakaiminato beschikt over een haven, luchthaven en een spoorlijn en is dus voorzien van verschillende infrastructuren. Een belangrijk handelsonderdeel van de stad is de visserij. De stad is daarom ook goed op weg om een stad van internationale visserij handel te worden.

Hotel Onyado Nono

Het Onyado Nono hotel is gelegen in het Japanse Sakaiminato waar u aankomt met de ferry. De ferry terminal is gelegen op ongeveer 100 meter van het hotel. De hotelkamers beschikken over comfortabele bedden en een televisie. Daarnaast kunt gebruik maken van de diverse faciliteiten zoals het restaurant, de 24-uurs receptie en het internet. Kom geheel tot rust in de warmwaterbronnen en de heerlijke sauna die het hotel te bieden heeft.

Bouwsteen startpakket Japan is inclusief

 • Tickets voor veerboot van Vladivostok naar Sakaiminato
 • Overnachtingen in de economy class aan boort van de veerboot

Upgrades Startpakket Japan

 • Upgrade naar de junior suite of de Superior room op de veerboot

Optioneel Startpakket Japan

 • Overnachting in het Onyado Nono **** hotel in Sakaiminato
 • Railwaypass Japan
 • Auto of camper

Vertrekdata
Dagelijks te boeken

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Of boek online als losse bouwsteen