8 dagen vanaf€1285
per persoon
KLM vluchten inclusief

Groepsreis Moskou St. Petersburg

Dubbele stedenreis Moskou en St. Petersburg (groepsreis)

Tijdens deze stedenreis Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg. Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per trein van Moskou naar St. Petersburg. St. Petersburg met de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting. Wandel over de Nevsky Prospect en bezoek de prachtige Kerk van de Verlosser op het Bloed. Vluchten zijn rechtstreeks met KLM en de privé stadstour wordt verzorgd door een deskundige lokale gids. De hele reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider.

Deze reisbeschrijving is op basis van een groepsreis. Zoekt u een individuele reis? U vindt hier onze dubbele stedenreis Moskou en St. Petersburg (individuele reis).

 • Rechtstreekse KLM vluchten (of Skyteam partners)
 • Nederlandsprekende reisbegeleiding
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen
 • Alle transfer van luchthaven naar hotel v.v. en hotel treinstation
 • Genoemde excursies in Moskou en St. Petersburg
 • Audiosysteem tijdens de excursies
 • Overnachtingen in goed 3* hotel in Moskou
 • De treinreis Moskou – St. Petersburg in 2e klas (incl. stoelreservering)
 • De treinreis per snelle dagtrein
 • Overnachtingen in goed 4* hotel in Sint-Petersburg
 • Een goed uitgedacht reisschema
 • Skip the line ticket voor het Kremlin in Moskou (niet wachten bij de ingang)
 • Skip the line ticket voor de beroemde Hermitage (niet wachten bij de ingang)
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

1,2851,379

Dag 1: Vlucht naar Moskou

Amsterdam - Moskou

Per rechtstreekse KLM vlucht naar Moskou. Ontvangst op de luchthaven in Moskou. Transfer naar uw hotel. Inchecken in het hotel. De avond is vrij te besteden in Moskou.

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de ochtend en aankomst in de middag. Als u eerder of later wilt vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

U overnacht in Hotel Cosmos *** of gelijkwaardig.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Hotel Cosmos ligt slechts één stop van het centrale deel van Moskou. Het metrostation VDNKh ligt op 2 minuten lopen van het hotel. Per metro bent u in 15 minuten vanaf VDNKh op metrostation Ploshchad Revolyutsii (het Revolutieplein, grenzend aan het Rode plein). Het hotel is gebouwd voor de Olympische spelen van 1980 en kijkt uit op de Mira Prospekt. Het kolossale gebouw is vlakbij het museum van Kosmonauten en de Ostankino toren.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 2: Stadsrondrit Moskou inclusief Lenin heuvels, in de middag het beroemde Kremlin

Na het ontbijt start de dag met een uitgebreide stadsrondrit. U ziet op deze manier onder meer de Lenin heuvels (Vorobjovy Gory ofwel de Mussenberg). Vanaf deze Lenin heuvels heeft u een prachtig uitzicht over Moskou met de hoogbouw van het financial district en de beroemde Zeven Zusters, de wolkenkrabbers die gebouwd werden onder bevel van Stalin. Hierna staat een bezoek aan Victory Park op het programma, een gedenkmonument ter ere van de overwinning na de Tweede Wereldoorlog.

Aansluitend aan de tour brengt u een bezoek aan het Rode Plein. Bewonder de Basiliuskathedraal en het Kremlin vanaf het plein, het Mausoleum van Lenin en het GUM warenhuis. Tijdens de tour brengt u ook een bezoek aan het Romanovhuis. Het oudste herenhuis van Moskou waar de familie Romanov heeft gewoond. U krijgt een rondleiding door het huis. Hierdoor krijgt u een goede indruk hoe men in de 17e eeuw leefden. Met de metro bezoekt u enkele van de mooiste metrostations. De metro wordt op werkdagen gebruikt door 10 miljoen passagiers en heeft een lengte van 300 kilometer.

Suggestie: breng een bezoek aan ‘the New Tretjakov’. Dit museum voor moderne kunst is gelegen in het Gorkipark aan de oevers van de Moskva. Morgen bezoekt u de oorspronkelijke Tretjakov Gallery.

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Hou rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en neem geen goedkope met beperkt zicht.

U overnacht in Hotel Cosmos *** of gelijkwaardig.

Dag 3: Moskou ontdekken

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt gaat u Moskou ontdekken onder begeleiding van de Nederlandstalige gids.

Met de metro naar het centrum van Moskou. Vandaag brengt u een bezoek aan het Kremlin van Moskou. Binnen de muren van het Kremlin vindt u een verzameling van architectonische gebouwen uit de 15e tot de 20e eeuw. Tot 1700 was het Kremlin het verblijf van de Tsaren en werden zei hier ook begraven. Tijdens de tour zult u enkele sarcofagen bezichtigen en een wandeling maken langs onder andere het vroegere arsenaal, ‘s werelds grootste kanon en de Tsarenklok. Vervolgens wandelt u via het Rode plein naar het Russisch Historisch Museum. Hier komt u alles te weten over de Russische geschiedenis door middel van een collectie aan cultuurschatten.

Suggestie: breng een bezoek aan het Mausoleum van Lenin. Het Mausoleum van Lenin is te bezoeken.

U overnacht in Hotel Cosmos *** of gelijkwaardig.

Dag 4: Treinreis per nieuwe sneltrein van Moskou naar St. Petersburg

Moskou - St. Petersburg

Na uw ontbijt kunt u uitchecken en de bagage stallen bij het hotel (dit kost ongeveer € 2). U kunt vandaag nog een wandeling maken door de stad waarna de transfer klaarstaat. De reis gaat per ‘Sapsan’ over ongeveer 650 kilometer. Deze snelle dagtrein van Moskou naar St. Petersburg duurt ongeveer vier uur. Vanuit de trein ziet u Russische dorpjes tussen Moskou en St. Petersburg en de uitgestrekte natuur aan u voorbij trekken. In St. Petersburg wordt u door de lokale gids ontvangen en is er voorzien in een transfer naar het hotel.

Treinreis: per snelle Sapsan dagtrein van Moskou naar St. Petersburg.

U overnacht in hotel Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

De Sapsan is de hogesnelheidslijn tussen Moskou en St. Petersburg. De afstand van zo’n 700 kilometer wordt zonder tussenstops afgelegd. Met een snelheid van 250 km per uur bent u in ongeveer vier uur tijd op de plaats van bestemming. U overnacht bij de Sapsan treinreis niet in de trein.

Het Oktiabrskaya Hotel ligt in het centrum van St. Petersburg, op 2 minuten lopen van de winkelstraat Nevski Prospekt en het metrostation Vostania. Dit 4-sterrenhotel biedt moderne kamers met een stijlvolle inrichting en WiFi.

Het Oktiabrskaya Hotel heeft een klassieke gevel en beschikt over elegante kamers met een satelliet-tv, een koelkast en een eigen badkamer.

Dag 5: Stadstour door St. Petersburg, tsarendorp Poesjkin en het Catharina-paleis

Na het ontbijt starten we met een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste gebouwen, musea, grachten, bijzondere bruggen, kerken en kathedralen. Tijdens deze tour ziet u onder andere de prachtige St. Isaackathedraal. De tocht loopt verder langs het Paleisplein met het Winterpaleis, waar de Hermitage gevestigd is.

Vervolgens bezoekt u de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting langs de Neva-rivier en het oude hart van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid bij de vesting is de kathedraal, in de Kathedraal ziet u verschillende keizerlijke sarcofagen, waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II.

De laatste stop is het tsarendorp Poesjkin. Daar bezoekt u het Catharina-paleis, dit Zomerpaleis ligt ongeveer 25 kilometer buiten St. Petersburg. Het Paleis heeft een indrukwekkende gevel, in barokke stijl, met schitterende atlanten. Verder kunt u de wereldberoemde barnsteenkamer bezoeken. Het paleis wordt omgeven door prachtige tuinen en fonteinen, met een prachtig uitzicht op de enorme gevel van het paleis.

U overnacht in hotel Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

Dag 6: Bezoek aan het Hermitage inclusief skip-the-line-tickets

Ontbijt in het hotel. Vandaag brengt u een bezoek aan de Hermitage onder begeleiding van de deskundige lokale gids. De Hermitage is één van de grootste en bekendste musea van de wereld. Tegenwoordig bestaat de collectie van de Hermitage uit meer dan drie miljoen stukken, onder andere werken van Rembrandt, Rubens en Leonardo da Vinci zijn te bewonderen.

Rest van de dag is vrij te besteden om naar eigen wens in te vullen. Een suggestie voor de invulling is een bezoek aan de prachtige Bloedkerk. Deze Russisch-orthodoxe kerk is gelegen aan het Gribojedovkanaal en heeft als officiële naam Kerk van de Wederopstanding van Jezus Christus. Echter zijn er veel verschillende namen en vertalingen voor de naam van deze kerk.

Inclusief: U ontvangt voor vertrek alvast een entree ticket voor de Hermitage. Hiermee wandelt u langs de lange rij en kunt u meteen het museum betreden. Het scheelt veel tijd, zeker op drukke dagen.

Suggestie avondprogramma: Breng in de avond een bezoek aan een voorstelling in het beroemde Mariinskitheater.

U overnacht in hotel Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

Dag 7: het Zomerpaleis buiten St. Petersburg

U ontbijt in het hotel en na het ontbijt staat een bezoek aan het Alexander Nevski-klooster gepland. Het Alexander Nevski-klooster werd gesticht in 1710 door Peter de Grote. Peter de Grote was in de veronderstelling dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen de Zweden had gewonnen. Bij het klooster is een kerkhof waar verschillende beroemde componisten en schrijvers begraven liggen, denk aan Rubinstein en Tsjaikovski.

Het volgende bezoek gaat naar de Kazankathedraal aan de Nevski Prospekt. Deze imposante Kathedraal heeft 96 zuilen en vanaf het bijbehorende plein heeft u uitzicht op de Bloedkerk.

‘s Middags bezoekt u het Russisch museum met één van de grootste collecties Russische kunst van de wereld. De rondleiding door het museum geeft u de kans om ook de beschilderde plafonds, verschillende imposante zalen en het enorme trappenhuis te bewonderen.

U overnacht in hotel Oktiabrskaya **** of gelijkwaardig.

Dag 8: Paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk en vlucht naar Amsterdam

St. Petersburg - Amsterdam

Ontbijt in het hotel. In de ochtend brengen we een bezoek aan het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Het paleis ligt zuidelijk van St. Petersburg en werd gebouwd in het einde van de 18e eeuw in opdracht van Catharina de Grote voor haar zoon en troonopvolger Paul I. Dit neoclassicistisch paleis heeft een prachtige collectie klassieke meubels en porselein.

Vlucht met KLM van St. Petersburg rechtstreeks naar Amsterdam.

Transfer: transfer van de accommodatie via het paleis naar de luchthaven is inclusief.

De groepsreis Moskou en St. Petersburg is inclusief

 • Rechtstreekse KLM vluchten (of Skyteam partners)
 • Nederlandsprekende reisbegeleiding
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen
 • Alle transfer van luchthaven naar hotel v.v. en hotel treinstation
 • Genoemde excursies in Moskou en St. Petersburg
 • Audiosysteem tijdens de excursies
 • Overnachtingen in goed 3* hotel  in Moskou
 • De treinreis Moskou – St. Petersburg in 2e klas (incl. stoelreservering)
 • De treinreis per snelle dagtrein
 • Overnachtingen in goed 3* hotel  in Sint-Petersburg
 • Een goed uitgedacht reisschema
 • Skip the line ticket voor het Kremlin in Moskou (niet wachten bij de ingang)
 • Skip the line ticket voor de beroemde Hermitage (niet wachten bij de ingang)
 • Russische uitnodiging voor uw visumaanvraag

Alle genoemde transfers Inclusief

Het excursiepakket  Inclusief

Reis in uw eigen privécoupé

 •  Dagtrein business/1e klas van Moskou naar St. Petersburg € 109 per reiziger

Het avondprogramma in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eigen uitgaven zo’n € 25 per dag
 • Fooigelden gids/chauffeur € 10 per reiziger

Upgrades naar luxe reis

 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar  in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) laagseizoen € 209 en hoogseizoen € 359
 • Comfort Class KLM vluchten Amsterdam – Moskou & St. Petersburg – Amsterdam (op aanvraag)

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Wissen