21 dagen vanaf€1699
per reiziger
KLM vluchten inclusief

Transmongolie-Express-naar-Beijing

Transsiberië en Transmongolië Express van Moskou naar Beijing (individuele reis)

Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven tijdzones waardoor u regelmatig ’s ochtends éven uw horloge zult verzetten. Deze treinreis laat Rusland, Mongolië en China zien op een zeer ontspannen manier. Nadat de reis start in Moskou waarna al snel uitgestrekte steppe en taiga aan uw coupé voorbij trekken. Tussen de treintajecten door maakt u afwisselende tussenstops. Ondertussen ervaart u de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China. Eerst voert de Transsiberië Express u dwars door Siberië richting Irkutsk in het Oosten van Rusland. Daarna buigt de Transmongolië Express af richting het zuiden. Vervolgens reist u via Ulaanbaatar en het National Park Terelj in ongeveer drie weken door naar Beijing.

Wat is inclusief in de Transsiberië en Transmongolië Express?
Deze reisbeschrijving is op basis van een maatwerkreis. Zoekt u een groepsreis? U vindt hier onze Transsiberië Express Groepsreis. Kom alles te weten over de Transsiberië Express en Transmongolië Express

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Daarnaast rechtstreekse KLM vlucht Beijing– Amsterdam
 • luchthavenbelastingen en toeslagen inclusief
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in de genoemde goede hotels
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naarprivé coupé mogelijk)
 • Daarnaast zijn alle reserveringen treintickets & aflevering in uw hotel of bij lokale agent inbegrepen.
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Daarnaast een overnachting in Mongoolse Ger/Yurt o.b.v. ontbijt, lunch en diner
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • De verzorging van de uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China om uw visum aan te vragen

1,699

Dag 1: Vlucht naar Moskou

Amsterdam - Moskou

Vlucht van Amsterdam naar Moskou met KLM zonder overstap.
Transferpakket: Privé transfer van het vliegveld naar het hotel en inchecken.
De avond heeft u vrij te besteden. In de omgeving van het hotel treft u onder andere een goed Oezbeeks restaurantje.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de ochtend en aankomst aan het einde van de middag in Moskou. Vliegt u liever eerder of later? Geef het ons door.

Suggestie: woont u dichterbij Düsseldorf of Brussel? Laat het ons weten, wij passen het reisplan aan naar uw voorkeur.

Izmailoval hotel Transsiberie Express
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 2: Moskou ontdekken per metro en met lokale gids

’s Ochtends ontbijtbuffet in Izmailova Gamma/Delta ****.
Excursiepakket: Uw privé gids ontvangt u in de lobby van het hotel. De tour start meteen in de indrukwekkende metro. Binnen 15 minuten bent u al op het Rode Plein in het hartje van Moskou. U wandelt onder andere langs het waren huis ‘GUM’, de Basiliuskathedraal en het Mausoleum van Lenin. De handigste en leukste manier is om dit als wandeltocht door het centrum van Moskou te doen . Onderweg is er uiteraard gelegenheid voor een kopje koffie. Afronding van stadstour met de gids is rond het 13.00 uur. De lokale gids is Engelssprekend, u kunt ook uw voorkeur voor een Nederlandstalige gids aangeven. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u Moskou op eigen gelegenheid bekijken.

Suggestie excursiepakket plus: Metro tour met gids na afloop van de stadstour.

Inclusief: ontbijt

Bolshoi-theater-in-Moskou-avondprogramma-Transsiberie-Express
Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans- en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillen de culturen binnen het Russische rijk. Deze voorstelling speelt van juni tot en met september.
Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjojtheater een aanrader, de historische zaal is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Houd rekening met het theaterseizoen (het Bolsjojtheater is gesloten in juli en augustus). De ticketprijzen lopen uiteen , waarbij de goedkopere tickets vaak beperkt zicht hebben . U kunt via ons theaterkaartjes boeken .

Izmailoval hotel Transsiberie Express
Dit 4-sterren hotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steen worp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en bren gt u in ongeveer 12 minuten naarhet hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 3: Moskou en het Kremlin (skip-the-line-tickets)

’s Ochtends ontbijt in Izmailova Gamma/Delta ****
Moskou op eigen gelegenheid óf boek vooraf de Kremlin tickets.

Inclusief: ontbijt

Wisseling van de wacht - Kremlin - Moskou

Suggestie: Bezoek aan het Kremlin. Boek vooraf tickets en voorkom zo een lange wachtrij. Binnen het Kremlin ziet u de Tsaren klok, diverse kathedralen en de Belltower. Er is een goede, uitgebreide audiotour die bij het en treeticket inbegrepen is.
Om alvast te noteren : Neem naast u skip-the-line-ticket ook uw paspoort mee. Grote rugzakken kunt u bij de en tree in een klusje doen . Het Kremlin is op donderdag gesloten.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Dit 4-sterren hotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steen worp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 4 - 8: De Transsiberië Expess vanaf Jaroslavksy station, het echte begin van de treinreis

Jaroslavsky station
Moskou - Irkutsk

’s Ochtends ontbijtbuffet in hotel Izmailova Gamma/Delta ****.
Transferpakket Na het ontbijt vertrekt u per transfer naar het Jaroslavsky treinstation. Vertrek trein Moskou– Irkutsk. Treinnummer: 70 / 80

Upgrade privécoupé: Boek een privécoupé in de eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

Upgrade ‘de Rossija’: Boek een privécoupé in de eerste klasse van de Rossija, treinnummer 002. Deze trein is wel wat duurder maar ook sneller en luxer.

De eerste klasse in de Transsiberie Express De Rossija de echte Transsiberië Express
De tweede klasse in de Transsiberie Express
De Rossija de echte Transsiberië Express
De Rossija is de luxere Transsiberië trein. Treinnummer 002. De trein stopt onderweg wat minder vaak en is daardoor iets sneller. De voornaamste reden om te kiezen voor de treinreis per Rossija is de romantiek van de Rossija ofwel de moeder der treinen. Een tweede reden om in de Rossija te reizen is omdat het dé Transsiberië trein is met als eindbestemming Vladivostok.

In de trein: In de Transsiberië en Transmongolië nummer 70 is een restauratiewagon voor ontbijt, lunch en diner aanwezig. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt af en toe een korte stop. Er is dan gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen . In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen , dat regelt u eenvoudig ter plekke.

 Restaurant in de Transsiberië Express
Transsiberië trein en in Rusland hebben vrijwel altijd een restaurant aan boord. Deze restauratiewagon is de plek om medereizigers te ontmoeten, een potje te kaarten en een borrel te drinken. U kunt er uiteraard terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Dag 8: Aankomst in Irkutsk 'het Parijs van Siberië'

Irkutsk - Listvianka

Aankomst in Listvianka aan het Baikalmeer. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid het dorpje en de omgeving verkennen . Breng een bezoek aan het Baikalmuseum of het Taltsy openluchtmuseum. U kunt ook gaan mountainbiken of wandelen in de bosrijke heuvels rondom het meer. Overnachting in een gezellig guesthouse in Listvianka.

Suggestie excursiepakket plus: Het Taltsi openluchtmuseum ligt op de route van Irkutsk naar het Baikalmeer. Het openluchtmuseum ligt aan de Angara rivier. Het museum bevat een uitgebreide verzameling van Siberische architectuur, houten huisjes, orthodoxe kerkjes en houten yurts die door de lokale Nomadische bevolking werden gebruikt. U wandelt door het Siberië van enkele eeuwen geleden.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Geniet ’s avonds na de lange treinreis van een Russische Banja (sauna). Vlakbij het guesthouse vindt u een heerlijke, luxe banja.

 De Guesthouse aan het Baikalmeer
Na de lange treinreis komt u aan in het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Tussen groene, bosrijke heuvels overnacht u in het rustige dorpje aan het enorme meer.

Russische-Banja-aan-het-Baikalmeer
U kunt tijdens uw verblijf gebruik maken van de hout gestookte Russische sauna. De Russen noemen dit een banya. Traditioneel mag een bosje berkentakjes niet ontbreken waarmee volgen s Russisch gebruik op het lichaam wordt geslagen als vorm van massage.

Listvianka is een klein dorpje aan het Baikalmeer met nog geen tweeduizend inwoners. Het dorpje kent toerisme maar is nog steeds een typisch Russisch dorpje met houten huisjes, een vismarktje en een orthodox kerkje dat de moeite waard is om te bezoeken . Vanaf de guesthouse wandelt u in een half uurtje naar het Baikalmuseum, een aanrader voor reizigers die graag wat meer over de geschieden is en de flora en fauna van het grootste zoetwatermeer ter wereld willen weten. U ziet er de inheemse Omul (zoetwater haring) en in Listvianka kunt u zelfs de zoetwater zeehondjes bekijken.

Dag 9: Het Baikalmeer en stadstour Irkutsk

Listvianka - Irkutsk

Ontbijt in het guesthouse aan het Baikalmeer.

Transferpakket:Transfer terug naar Irkutsk (eventueel via het open luchtmuseum). Aankomst in het centrum van Irkutsk, de gids komt naar het busstation in het centrum van Irkutsk. Samen met de gids wandelt u langs uw accommodatie om uw bagage alvast te stallen.

Excursiepakket: Aansluitend gaat u met de lokale gids het centrum van Irkutsk ontdekken. Tijdens de stadstour door Irkutsk wandelt u langs de Russisch-orthodoxe Kazan kerk uit 1885 en de nog oudere Driekoningen kathedraal in het oude ‘Kremlin’ van Irkutsk aan de Angara rivier. U bezoekt de Karl Marx straat, de Angara oevers en het centrum van Irkutsk. De avond is vrij te besteden.

Suggestie: Mocht u tijd hebben dan is een bezoek aan een Decembristen huisje, die nu ingericht zijn als musea de moeite waard. Een bezoek aan de Angara dam met het gelijknamige schip is een andere suggestie. Deze ijsbreker werd in 1898 besteld door Tsaristisch Rusland omdat men per schip het Baikalmeer wilde oversteken. Dit schip is hiermee onlosmakelijk verbonden met de Transsiberië Express

Inclusief: ontbijt

Irkutsk hotel
Het Angara hotel is gelegen op steenworp afstand van de oever van de Angara rivier. De kamers hebben uitzicht over het nabijgelegen stadscentrum van Irkutsk en een centraal park. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Lenin op de kruising van de Leninstraat en de Marxstraat. Om de hoek van het hotel is een 24/7 supermarktje en zijn diverse restaurantjes.

U kunt in Rusland in veel steden bij lokale families overnachten. Dit is een soort ‘bed and breakfast’ waarbij de Russische gastheer of gastvrouw uw ontbijt verzorgd. Uiteraard heeft u een eigen slaapkamer. Veel reizigers ervaren een nachtje homestay als een leuke toevoeging op de reis. U wordt hartelijk ontvangen en u ervaart hoe lokale bevolking in Siberië leeft. Geeft u de voorkeur aan wat meer privacy of luxe? U kunt ook upgraden naar een hotel in Irkutsk.

Dag 10: Per Transmongolië Express naar Ulaanbaatar: van de taiga naar de steppe

Irkutsk - Ulaanbaatar

Vroeg ontbijt in uw accommodatie.

Transferpakket: Per transfer of op eigen gelegenheid naar het station.
Vertrek van de Transmongolië van Irkutsk naar Ulaanbaatar. Vandaag besteedt u in de trein, het eerste uur rijd de trein richting het Baikalmeer dat u vervolgens enkele uren aan u voorbij ziet trekken. Een prachtig traject dat u bij daglicht zult zien. In de avond komt u aan bij de grens met Mongolië waarna rond middernacht de trein de heuvels van Noord-Mongolië binnen rijdt. Overnachting in de trein.

In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen . Onze tip: doe wat boodschappen in Irkutsk en op de stationnetjes. In trein #006 is op zondag of maandag een restauratiewagon aanwezig. Sinds dit jaar is ook in trein #306 doorgaans een restauratiewagon aanwezig.

Inclusief: ontbijt

Dag 11 & 12: Aankomst Ulaanbaatar & overnachten in een Yurt in Terelj

Ulaanbaatar - Terelj National park

U ontbijt in de trein op eigen gelegenheid. Vroege aankomst in Ulaanbaatar en ontvangst op het station door onze lokale collega.

Transferpakket: per transfer naar het Terelj National Park. Deze transfer is aan te raden omdat er nauwelijks openbaar vervoer is richting het national park Terelj. U overnacht in een traditionele Mongoolse Yurt in het beschermde natuurpark Terelj. Bij aankomst staat de lunch al voor u klaar. Vandaag en morgen kunt u genieten van de uitgestrekte natuur, u kunt wandelen, paardrijden of een jeeptour maken.

Suggestie excursiepakket plus: Jeeptour van zo’n vier uur door het weidse landschap van Terelj in Mongolië. Vaak inclusief een bezoek aan een lokale nomadenfamilie.

Inclusief: lunch en diner (dag 11) en ontbijt, lunch, diner (dag 12)


Tijdens de Transsiberië Express is een overnachting in het Terelj Nationale park inbegrepen. U overnacht midden in het Terelj nationale park in een traditionele Mongoolse Yurt of Ger. De Yurt wordt in het voorjaar en najaar verwarmt door middel van een houtkacheltje. De maaltijden zijn inbegrepen. De Yurt is de ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de beroemde Turtle Rock. U kunt ook een jeeptour maken verder het nationale park in, vaak met een bezoek aan een nomaden familie.

Dag 13: Beklim het standbeeld van Ghenkhis Khan en stadstour Ulaanbaatar

Terelj - Ulaanbaatar

Ontbijt in de yurt en in de loop van de dag terug naar Ulaanbaatar.
Transferpakket: U wordt vanuit het Terelj National Park naar Ulaanbaatar gebracht.

Excursiepakket:Na aankomst in Ulaanbaatar kunt u een stadstour maken langs de hoogtepunten van Ulaanbaatar. U bezoekt het Gandan klooster, Sükhbaatar Square en de Zaizan Memorial. De avond is vrij te besteden, inchecken in het hotel en diner op eigen gelegenheid in de stad.

Suggestie excursiepakket plus: Op de heen- of terugweg naar het Nationalpark kunt u een bezoek brengen aan het grote standbeeld van Ghenkhis Khan.

Inclusief: ontbijt en lunch


Het J-Hotel is een nieuw en goed gelegen hotel***. Het hotel heeft een uitsteken d Koreaans restaurant en een goed ontbijtbuffet. Het hotel ligt op 15 minuten wandelen van het centrale Ghenkhis Khan plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar.

Ramada hotel
Het Ramada Hotel Citycenter in Ulaanbaatar is centraal gelegen 4* hotel. Dit betekend dat alle bezienswaardigheden in de nabije omgeving liggen. Met een uitgebreid ontbijtbuffet, een spa- en wellnesscentrum, een fitnesscentrum, ruime kamers en een prachtig uitzicht is Ramada één van de beste hotels van Ulaanbaatar.

Dag 14: De Transmongolië Express richting de Gobiwoestijn

Vroeg ontbijt in het hotel.

Vroeg ontbijten of ontbijt op eigen gelegenheid in de trein. Transferpakket: Vroege transfer of op eigen gelegenheid naar het station. Vertrek trein naar Datong. Overnachting in de trein. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen. Treinnummer: 24 of 34.

Inclusief: ontbijt

Dag 15: De Transmongolië Express door de uitlopers van de Gobiwoestijn

Ulaanbaatar - Datong

In de loop van de ochtend komt u aan bij de Mongools-Chinese grens die u in de loop van de middag passeert. Bij deze grensovergang wordt het onderstel van de trein gewisseld.

Transferpakket: Ontvangst door de gids op het station. Check in bij hotel Honqi*** op loopafstand van het station. De transfer is kort maar wordt wel als handig ervaren bij aankomst in China waar de het Mongoolse schrift plaats heeft gemaakt voor de Chinese karakters.

Suggestie excursiepakket plus: Maak onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids in de middag een stadstour door Datong.

Dag 16: De Hangende tempels en de Yungang grotten

Ontbijt in hotel en start aan de dagexcursie naar de hangende tempels en de Yungang grotten.

Excursiepakket: Vertrek excursie naar de Hangende tempels en de Yungang grotten. Terug in Datong overnachting in het hotel *** inclusief lunch.

Inclusief: ontbijt en lunch


Hongqi Grand Hotel in Datong is een *** hotel. Vanwege de praktische ligging ten opzichte van het station, het gerestaureerde centrum van de stad én de start van de dagtour naar de Hangende tempels is voor hotel Honqi gekozen. Het hotel heeft een uitgebreid Chinees ontbijtbuffet en een bescheiden westers ontbijtbuffet. Er is WiFi beschikbaar. In het hotel is een pinautomaat, handig want dan kunt u bij aankomst in China meteen pinnen. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? Kies dan voor een upgraden naar het Yunzhong Courtyard hotel****.

Luxe hotel Datong Yunzhong Traditional Courtyard - upgrade hotel Datong - Transmongolië Expres
Het Datong Yunzhong Courtyard hotel ligt midden in de oude stad Datong. Het centrum van Datong is prachtig gerestaureerd en ’s avonds sfeervol verlicht. Binnen vijf minuten wandelen bent u bij de Huayan-tempel en de oudste bekende Negen-Drakenmmuur. Het hotel is vanuit een gezellige binnenplaats met een traditionele inrichting opgebouwd. Er is WiFi beschikbaar.

Dag 17: per trein of bullittrein naar Beijing

Datong - Beijing

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transferpakket: Na het ontbijt met gids naar het station en vertrek per dag trein naar Beijing. Vertrek trein Datong – Beijing. Treinnummer K616. Aankomst in Beijing.

Transferpakket: Transfer naar uw hotel in Beijing.

Inclusief: ontbijt


Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt vanaf het dakterras uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein en de Verboden Stad. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse design en heeft een restaurant. Het hotel heeft WiFi. Vooral de ligging van dit hotel maakt dat er voor het King Park View hotel gekozen is. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? U kunt upgraden naar een **** hotel.

Capital hotel
Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan.

Dag 18: Dagexcursie naar de Chinese Muur bij Mutianyu

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel.

Excursiepakket: Dagexcursie naar de Chinese Muur inclusief lunch. Na afloop terug naar Beijing. Deze excursie is op basis van een join-in excursie inclusief lunch, gids, een busje en met een internationaal reisgezelschap. Bij een join-in maakt u op de heen- en terugweg een ‘commerciële’ stop bij een zijde- en/of parelfabriekje. Een alternatief voor join-in is een privé excursie naar de muur waarbij u geen stops maakt bij lokale fabriekjes.

Inclusief: ontbijt en lunch


Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt vanaf het dakterras uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein en de Verboden Stad. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse design en heeft een restaurant. Het hotel heeft WiFi. Vooral de ligging van dit hotel maakt dat er voor het King Park View hotel gekozen is. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? U kunt upgraden naar een **** hotel.

Dag 19: De Verboden Stad en Tiananmenplein

’s Ochtends Westers en Chinees ontbijt in het hotel. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Wandel vanaf het hotel naar het Tiananmenplein en naar de Verboden stad.

Suggestie excursiepakket plus: Dagtour naar de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede inclusief lunch.

Inclusief: ontbijt

Dag 20: Ontdek Beijing: het Bird Nest, de Lamatempel of de Zijdemarkt

’s Ochtends uitgebreid Westers/Chinees ontbijtbuffet in het hotel. Dag vrij te besteden. Bezoek bijvoorbeeld de Tempel van de Hemel of de imposante gebouwen zoals het ‘Bird Nest’ in het Olympisch dorp van Beijing.

Inclusief: ontbijt

Fietstour BeijingSuggestie: Fiets samen met een lokale ervaren gids door Beijing. U fiets samen met gids naar het Plein van de Hemelse Vrede en langs de verboden stad. U fietst door de Hutongs waar de fiets het ideale vervoersmiddel is. Beijing een prettige en veilige stad om te fietsen omdat er veel fietspaden zijn. Eventjes voelt u zich een échte local op de fiets door de smalle steegjes van de stad.

Dag 21: Transfer naar vliegveld en vlucht naar Amsterdam

Beijing - Amsterdam, Brussel

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel.

Transferpakket: Transfer naar het vliegveld.

Rechtstreekse terugvlucht met KLM van Beijing naar Amsterdam. U kunt ook kiezen voor een vlucht naar Brussel of Düsseldorf. Aankomst op de luchthaven naar keuze.

Inclusief: ontbijt

De Transsiberië- en Transmongolië Express is inclusief

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Rechtstreekse KLM vlucht Beijing– Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in de genoemde goede hotels
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Reserveringen treintickets & aflevering in uw hotel of bij lokale agent.
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies eno ntbijt
 • Overnachting in Mongoolse Ger/Yurt o.b.v. ontbijt, lunch en diner
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • De verzorging van skip-the-line-tickets Kremlin vanaf € 19 per reiziger
 • De verzorging van de uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China om uw visum aan te vragen

Alle genoemde transfers €279 per reiziger

Het excursiepakket €279 per reiziger

 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Moskou & Engels- of Nederlandstalige gids
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Irkutsk & Engelstalige gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) door Ulaanbaatar naar Shukhbaatar plein en Ghandan klooster
 • Dagtour naar de Hangende Tempels en de Yungang grotten inclusief lunch
 • Dagtour naar de Chinese muur bij Mutianyu inclusief lunch

Het excursiepakket plus inclusief Engelssprekende gidsen € 249 per reiziger

 • Metrotour in Moskou. U bezoekt de prachtigste metrostations van Moskou
 • Engels- of Nederlandstalige lokale gids en deze tour is privé
 • Openluchtmuseum bij het Baikalmeer en Engelstalige gids en privé
 • Bezoek aan het standbeeld van Ghenkhis Khanen Engelstalige gids en privé
 • Jeeptour door het weidse landschap van Terelj in Mongolië
 • Stadstour in Datong inclusief lokale Engelssprekende gids
 • Dagtour naar de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede inclusief lunch

Upgrade: reis in uw eigen privé-coupé

 • Moskou – Irkutsk (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 299
 • Irkutsk – Ulaanbaatar (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 139
 • Ulaanbaatar – Datong (1e klas trein/ 2x2e klasse coupé) per reiziger € 111

Het avondprogramma in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater (prijs op aanvraag)
 • Kostroma Russische dans en ballet vanaf € 50 per ticket
 • Mongoolse keelzang met traditionele instrumenten en acrobatiek € 25 per ticket
 • Kong Fu of acrobatiek € 39 per ticket
 • Chinese opera € 69 per ticket

Upgrades en kosten om rekening mee te houden tijdens uw reis

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) € 319
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Upgrade naar een privé coupé (eerste klasse óf privé coupé in de tweede klasse)
 • Upgrade naar privé excursie naar de Chinese muur bij Mutianyu
 • Upgrade naar ****hotels

Bouwstenen Transsiberië Express

Door middel van bouwstenen kunt u de reis uitbreiden. Denk onder andere aan een bouwsteen van enkele dagen St. Petersburg. De reis per trein naar Moskou vanuit Nederland of België. Of bijvoorbeeld met een tour door Mongolië of een tocht rond het Baikalmeer. Daarnaast is een tussenstop in Jekaterinenburg of een overnachting in Taishet, een klein dorpje midden in Siberië, de moeite waard. Ook behoort een verlenging naar Xian en Shanghai tot de mogelijkheden. In plaats van Ulaanbaatar en Beijing kunt u de treinreis maken tot en met Vladivostok. De échte Transsiberië Express. Onderaan deze pagina vindt u bouwstenen ter inspiratie.

Xi'an China
vanaf €169 reisduur 5 dagen
Na uw reis per Transsiberië- en Transmongolië Express door het prachtige Rusland en Mongolië bent u aangekomen in China. Ontdek de hoofdstad Beijing of de hangende tempels in Datong. Daarnaast...
Bouwsteen Xian
vanaf €199 reisduur 7 dagen
Na een indrukwekkende treinreis per Transmongolië Express door Rusland en Mongolië bent u nu aangekomen in het kleurrijke China. Na het bezoek aan de Hangende Tempels in Datong en de...
Hermitage - St. Petersburg
vanaf €239 reisduur 3 dagen
Bouwsteen Sint Petersburg: De Russische stad St. Petersburg is gebouwd op een aantal eilanden die door wel 500 bruggen met elkaar verbonden zijn. Door deze bruggen en kanalen wordt de...

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Moskou (of St. Petersburg).

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Vanafprijs
Geldig in de wintermaanden november, december, januari en februari (m.u.v. de kerstperiode).

Wissen