21 dagen vanaf€2599
per persoon
KLM vluchten inclusief

Transsiberië Express Rossija

Transsiberië Express van Moskou naar Beijing (groepsreis)

De Transsiberië Express groepsreis is de ultieme treinreis. Tijdens de Transsiberië Express Groepsreis reist u met een kleine groep over 9000 kilometer spoor. De reis gaat maar liefst door zeven tijdzones. De Transsiberië Express is een van de bekendste spoorlijnen ter wereld. Tijdens de treinreis bezoekt u Rusland, Mongolië en China. Deze treinreis laat Rusland zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een ontspannen manier vanuit de trein het uitgestrekte Siberië. U ziet de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China. De reis per Transsiberië Express en Transmongolië Express brengt u in ongeveer drie weken van Moskou naar Beijing. U ziet Moskou met het Rode Plein, Irkutsk met het enorme Baikalmeer en u reist door het uitgestrekte Siberië en Mongolië. U overnacht in een traditionele nomadentent, een Yurt of Ger en kunt kiezen voor een rit te paard of kameel. Reis met de trein door de Bayan-Gobi naar China waar u de Chinese Muur bewandelt en de Verboden Stad bezoekt. Lees ook meer over de Transmongolië Express.

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 15 reizigers
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vluchten (t.w.v. € 700 / juli & aug toeslag inclusief)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding al vanaf 7 reizigers
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Genoemde hotels in *** of ****
 • Alle transfers op de route
 • Compleet excursiepakket
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Overnachtingen in Mongoolse Ger/Yurt
 • Maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • De verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China om uw visum aan te vragen

2,5992,699

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Moskou

Amsterdam - Moskou

Amsterdam – Moskou
Vlucht vanaf Amsterdam naar Moskou met KLM. Aankomst Moskou (SVO) en ontvangst op de luchthaven door uw reisbegeleider. Na de paspoortcontrole gaat u per transfer naar het hotel en maakt u kennis met de metropool Moskou. Inchecken in het hotel. De avond is vrij te besteden.

Suggestie: Vertrek op vrijdagavond (of zaterdagochtend) is ook mogelijk. We hebben in 2020 gekozen voor vertrek op zaterdag per KLM naar Moskou. Zo sluit de reis goed aan op trein 006 en 024 (de Transmongolië Express vanaf Irkutsk via Ulaanbaatar naar Beijing).

Suggestie: Voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de ochtend en aankomst in de middag in Moskou. Als u eerder of later wilt vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Diner suggestie: Gezamenlijk dineren bij een restaurant in de buurt van het hotel. Bijvoorbeeld een Oezbeeks restaurant op enkele minuten afstand.

Izmailoval hotel Transsiberie Express
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 2: Ontdek Moskou met metro & stadstour

Na het onbijt ontvangt de gids u in het hotel. Vandaag bezoekt u het Rode plein, het GUM, de Basiliuskathedraal en de metro via een wandeltocht door het centrum van Moskou. Afronding van stadstour met de gids & lunch in de stad (lunch voor eigen rekening).

Suggestie: aansluitend ‘s middags de Moskou metrotour. Deze tour is inclusief. Na de lunch pakt u de metro en bezoekt u in enkele uren de mooiste metrostations van Moskou.

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans- en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Houd rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en de goedkopere tickets hebben vaak beperkt zicht.

Inclusief: ontbijt

Izmailoval hotel Transsiberie Express
Dit 4-sterren hotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steen worp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en bren gt u in ongeveer 12 minuten naarhet hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 3: het Kremlin bezoeken & Moskou op eigen gelegenheid ontdekken

Ontbijt in het hotel. De dag is vrij te besteden.
Eind van de avond wordt u opgehaald van het hotel en wordt u naar het treinstation gebracht.

Suggestie: Bezoek aan het Kremlin. Boek vooraf tickets en voorkom zo een lange wachtrij. Binnen de muren van het Kremlin besteed men bij zonnig weer zo’n 1,5 tot 2 uur. Voor de ‘schatkamer’ in het Kremlin kun je een aanvullend ticket vooraf bestellen. Je vindt er schatten van o.a. de Russisch Tsaren. Er is een goede, uitgebreide audiotour inclusief.

Inclusief: ontbijt

Izmailoval hotel Transsiberie Express
Dit 4-sterren hotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steen worp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 4 - 7: Het échte begin: de Transsiberië Express naar Irkutsk

Jaroslavsky station - Irkutsk

Net na middernacht vertrekt de trein van Moskou naar Irkutsk.

In trein is een restauratiewagon waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. Je hebt dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regel je eenvoudig ter plekke.

Trein (o.b.v. eerste of tweedeklas trein). In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen.

Privécoupé: boek een privécoupé in de eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

De eerste klasse in de Transsiberie Express De Rossija de echte Transsiberië Express
De tweede klasse in de Transsiberie Express
De Rossija de echte Transsiberië Express
De Rossija is de luxere Transsiberië trein. Treinnummer 002. De trein stopt onderweg wat minder vaak en is daardoor iets sneller. De voornaamste reden om te kiezen voor de treinreis per Rossija is de romantiek van de Rossija ofwel de moeder der treinen. Een tweede reden om in de Rossija te reizen is omdat het dé Transsiberië trein is met als eindbestemming Vladivostok.

In de trein: In de Transsiberië en Transmongolië nummer 70 is een restauratiewagon voor ontbijt, lunch en diner aanwezig. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt af en toe een korte stop. Er is dan gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen . In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen , dat regelt u eenvoudig ter plekke.

 Restaurant in de Transsiberië Express
Transsiberië trein en in Rusland hebben vrijwel altijd een restaurant aan boord. Deze restauratiewagon is de plek om medereizigers te ontmoeten, een potje te kaarten en een borrel te drinken. U kunt er uiteraard terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Dag 7: Aankomst in Siberië en overnachting in Irkutsk

Aankomst in Irkutsk. Ontvangst op het station en transfer naar het hotel. U kunt zich na de lange treinreis opfrissen in dit goede 3*** hotel.
Het hotel ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van de Leninstraat en ‘130 Kvartal’ met diverse restaurants en barretjes. Op zo’n vijf minuten wandelen bent u bij de oever van de Angara rivier. De Angara stroomt uit het enorme Baikalmeer op 80 kilometer stroom opwaarts.

Inclusief: ontbijt

Irkutsk hotel
Het Angara hotel is gelegen op steenworp afstand van de oever van de Angara rivier. De kamers hebben uitzicht over het nabijgelegen stadscentrum van Irkutsk en een centraal park. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Lenin op de kruising van de Leninstraat en de Marxstraat. Om de hoek van het hotel is een 24/7 supermarktje en zijn diverse restaurantjes.

Dag 8: het machtige Baikalmeer 'de Parel van Siberië'

Irkutsk - Listvianka aan het Baikalmeer

Transfer naar het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Onderweg brengt u een kort bezoek aan het Taltsi openluchtmuseum.

Listvianka is een klein dorpje aan het Baikalmeer, het kent toerisme maar is ook nog steeds een typisch Russisch dorpje met een orthodox kerkje dat de moeite waard is om te bezoeken. Vanaf de guesthouse wandel je in een half uurtje naar het Baikalmuseum, een aanrader voor reizigers die graag wat meer over de geschiedenis en de flora en fauna van het meer willen weten. Je ziet er Omul (zoetwaterharing) en zoetwaterzeehondjes.

Suggestie: Geniet na de lange treinreis ’s avonds van een Russische Banja (sauna). Vlakbij het guesthouse vind je een heerlijke, luxe Banja inclusief berkentakjes waarmee je volgens Russisch gebruik op je lichaam slaat als vorm van massage.

Inclusief: ontbijt

 De Guesthouse aan het Baikalmeer
Na de lange treinreis komt u aan in het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Tussen groene, bosrijke heuvels overnacht u in het rustige dorpje aan het enorme meer.

Russische-Banja-aan-het-Baikalmeer
U kunt tijdens uw verblijf gebruik maken van de hout gestookte Russische sauna. De Russen noemen dit een banya. Traditioneel mag een bosje berkentakjes niet ontbreken waarmee volgen s Russisch gebruik op het lichaam wordt geslagen als vorm van massage.

Listvianka is een klein dorpje aan het Baikalmeer met nog geen tweeduizend inwoners. Het dorpje kent toerisme maar is nog steeds een typisch Russisch dorpje met houten huisjes, een vismarktje en een orthodox kerkje dat de moeite waard is om te bezoeken . Vanaf de guesthouse wandelt u in een half uurtje naar het Baikalmuseum, een aanrader voor reizigers die graag wat meer over de geschieden is en de flora en fauna van het grootste zoetwatermeer ter wereld willen weten. U ziet er de inheemse Omul (zoetwater haring) en in Listvianka kunt u zelfs de zoetwater zeehondjes bekijken.

Dag 9: Het Baikalmeer en stadstour Irkutsk

Listvianka aan het Baikalmeer - Irkutsk

Ontbijt in het guesthouse. In de loop van de ochtend per boot of bus terug naar Irkutsk. De boot gaat van eind mei tot eind september. Buiten dit seizoen is de transfer per busje. (openbaar vervoer of privé transfer).  Aankomst Irkutsk, ontvangst door de gids en vervolgens aansluitend is de stads tour in Irkutsk. U verblijft in het Angara hotel.

Suggestie: Mocht u nog tijd hebben dan is een bezoek aan een Decembristen huis, die nu ingericht zijn als musea zeker de moeite waard. Een andere optie is de Angara Dam.

Inclusief: ontbijt

Irkutsk hotel
Het Angara hotel is gelegen op steenworp afstand van de oever van de Angara rivier. De kamers hebben uitzicht over het nabijgelegen stadscentrum van Irkutsk en een centraal park. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Lenin op de kruising van de Leninstraat en de Marxstraat. Om de hoek van het hotel is een 24/7 supermarktje en zijn diverse restaurantjes.

Dag 10: Per Transmongolië Express naar Ulaanbaatar: van de taiga naar de steppe

Irkutsk - Ulaanbaatar

Ontbijt in het hotel en transfer naar het station. Vertrek trein Irkutsk-Ulaanbaatar. Treinnummer: #006. Overnachting in de trein.

Inclusief: ontbijt

Vertrek van de Transmongolië van Irkutsk naar Ulaanbaatar. Vandaag besteedt u in de trein, het eerste uur rijd de trein richting het Baikalmeer dat u vervolgens enkele uren aan u voorbij ziet trekken. Een prachtig traject dat u bij daglicht zult zien. In de avond komt u aan bij de grens met Mongolië waarna rond middernacht de trein de heuvels van Noord-Mongolië binnen rijdt. Overnachting in de trein.

In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen .

Onze tip: doe wat boodschappen in Irkutsk en op de stationnetjes. In trein #006 is op zondag of maandag een restauratiewagon aanwezig. Sinds dit jaar is ook in trein #306 doorgaans een restauratiewagon aanwezig.

Inclusief: ontbijt

Dag 11: Aankomst Ulaanbaatar & overnachten in een Yurt in Terelj

Ulaanbaatar - Terelj National Park

Ontbijt in de trein op eigen gelegenheid. Aankomst in Ulaanbaatar en ontvangst door onze agent. U gaat per transfer (busje) naar Terelj National Park. Bij aankomst gaat u eerst lekker ontbijten in Ulaanbaatar. Onderweg is er de gelegenheid om even wat inkopen te doen voor de nachten in het National Park Terelj. Op de route naar Terelj brengt u een bezoek aan het grote standbeeld van Ghenkhis Khan dat met 64 meter hoogte boven de steppen van Mongolië uittorent. Overnachting in een yurt in Terelj National Park o.b.v. volpension.

Suggestie: Maak onder begeleiding van een Mongoolse horseman een paardrijtocht in Terelj National Park. In een tochtje van zo’n twee uur voel je je als een échte nomade.

Inclusief: lunch en diner (dag 11) en ontbijt, lunch, diner (dag 12)


Tijdens de Transsiberië Express is een overnachting in het Terelj Nationale park inbegrepen. U overnacht midden in het Terelj nationale park in een traditionele Mongoolse Yurt of Ger. De Yurt wordt in het voorjaar en najaar verwarmt door middel van een houtkacheltje. De maaltijden zijn inbegrepen. De Yurt is de ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de beroemde Turtle Rock. U kunt ook een jeeptour maken verder het nationale park in, vaak met een bezoek aan een nomaden familie.


Tijdens de Transsiberië is een overnachting in het Terelj Nationale park inbegrepen. U overnacht midden in het Terelj nationale park in een traditionele Mongoolse Yurt of Ger. De Yurt wordt in het voorjaar en najaar verwarmt door middel van een houtkacheltje. De maaltijden zijn inbegrepen . De Yurt is de ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de beroemde Turtle Rock. U kunt ook een jeeptour maken verder het nationale park in, vaak met een bezoek aan een nomaden familie.

Dag 12: Beklim het standbeeld van Ghenkhis Khan & Jeeptour Terelj National Park

Overnachting in een yurt in Terelj National Park o.b.v. volpension.

Suggestie excursiepakket plus: Jeeptour van zo’n vier uur door het weidse landschap van Terelj in Mongolië. Vaak inclusief een bezoek aan een lokale nomadenfamilie.

Dag 13: Transfer naar Ulaanbaatar en stadstour Ulaanbaatar

Terelj National park - Ulaanbaatar

Ontbijt in de Ger of Yurt. Vandaag reist u terug naar Ulaanbaatar waar u een stadstour maakt langs de hoogtepunten van Ulaanbaatar. U brengt een bezoek aan het Ghandan klooster, het Sükhbaatar Square, een prachtig uitzichtpunt met het Zaizan Memorial en het Winterpaleis van de laatste Khan (koning) van Mongolië. De avond is vrij te besteden.

Suggestie avondprogramma: In een knus theatertje aan de rand van het centrum wordt regelmatig een folkloristische show opgevoerd. In een uur tijd volgen keelzang, dans en acrobatiek elkaar op. De show is niet versterkt en wordt begeleid door traditionele instrumenten.

Inclusief: ontbijt


Het J-Hotel is een nieuw en goed gelegen hotel***. Het hotel heeft een uitsteken d Koreaans restaurant en een goed ontbijtbuffet. Het hotel ligt op 15 minuten wandelen van het centrale Ghenkhis Khan plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar.

Dag 14: De Transmongolië Express door de woestijn

Ulaanbaatar - Datong

Vroeg ontbijten of ontbijt op eigen gelegenheid in de trein. Transferpakket: Vroege transfer naar het station. Vertrek trein naar Datong. Overnachting in de trein. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen. Tijdens dit treintraject passeert u de Mongools-Chinese grens waar de trein wordt opgetild. De trein gaat door op smaller Chinees spoor.

De trein: op deze trein is soms geen restauratiewagon aanwezig. Doe dus alvast wat inkopen in Ulaanbaatar. Denk aan water, wat fruit, noedels, een biertje etc. De volgende ochtend komt u aan in China, het is handig om voor deze aankomst in Ulaanbaatar alvast wat yuan te wisselen.

Dag 15: De Transmongolië Express richting China

In de loop van de ochtend komen we aan bij de Mongools-Chinese grens die we in de loop van de middag passeren. Bij deze grensovergang wordt het onderstel van de trein gewisseld. In de middag komt u aan in Datong.

Suggestie excursiepakket plus: Maak onder begeleiding van een lokale gids ‘s middags een stadstour door Datong.


Hongqi Grand Hotel in Datong is een *** hotel. Vanwege de praktische ligging ten opzichte van het station, het gerestaureerde centrum van de stad én de start van de dagtour naar de Hangende tempels is voor hotel Honqi gekozen. Het hotel heeft een uitgebreid Chinees ontbijtbuffet en een bescheiden westers ontbijtbuffet. Er is WiFi beschikbaar. In het hotel is een pinautomaat, handig want dan kunt u bij aankomst in China meteen pinnen. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? Kies dan voor een upgraden naar het Yunzhong Courtyard hotel****.

Dag 16: De Hangende Tempels en de Yugang Grotten

Ontbijt in het hotel. Vandaag maakt u een dagexcursie naar de Hangende Tempels en de beroemde Yungang Grotten met zo’n 50.000 kleine en grote Boeddhabeelden. Aankomst terug in Datong en overnachting in het hotel.

Inclusief: ontbijt, lunch

Hangende Tempels Datong

Hangende Tempels Datong

Dag 17: per trein of bullittrein naar Beijing

Ontbijt in het hotel. Daarna met gids naar het station en vertrek per dagtrein naar Beijing. Vertrek trein Datong – Beijing. Treinnummer K616. Aankomst in Beijing en transfer naar het Park View Hotel ***.

Inclusief: ontbijt


Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt vanaf het dakterras uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein en de Verboden Stad. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse design en heeft een restaurant. Het hotel heeft WiFi. Vooral de ligging van dit hotel maakt dat er voor het King Park View hotel gekozen is. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? U kunt upgraden naar een **** hotel.

Dag 18: Dagexcursies naar 'de Chinese Muur' naar Mutianyu

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Join-inn dagexcursie naar Chinese Muur inclusief lunch. Aankomst terug in Beijing. (een join-inn excursie is o.b.v. een busje en met een internationaal reisgezelschap). Bij een join-inn maakt u op de heen- en terugweg een ‘commerciële’ stop bij een zijde en/of parelfabriekje.) Een alternatief voor join-inn is een privé excursie naar de muur waarbij u geen stops maakt bij lokale fabriekjes.

Inclusief: ontbijt, lunch


Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt vanaf het dakterras uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein en de Verboden Stad. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse design en heeft een restaurant. Het hotel heeft WiFi. Vooral de ligging van dit hotel maakt dat er voor het King Park View hotel gekozen is. Geeft u de voorkeur aan wat meer luxe? U kunt upgraden naar een **** hotel.

Dag 19: Dagtour naar De Verboden Stad en Tiananmenplein

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Dag vrij te besteden.

Suggestie: Join-inn dagexcursie naar de Verboden Stad en Tiananmenplein inclusief lunch.

Dag 20: Ontdek Beijing op eigen gelegenheid

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Dag vrij te besteden.

Suggestie: boek een fietstour door Beijing. Dit kan op eigen gelegenheid of met een lokale Engelssprekende gids (goed te weten: wij huren westers formaat fietsen voor u).

Suggestie avondprogramma: breng een bezoek aan een Chinese Kung-Fu show. U kunt ook kiezen voor een acrobatiekshow óf, voor de reizigers die het aandurven,  een reservering maken voor de traditionele Chinese opera.

Dag 21: Transfer naar vliegveld en vlucht naar Amsterdam

Beijing - Amsterdam

Rechtstreekse terugvlucht met KLM van Beijing naar Amsterdam. U kunt ook kiezen voor een vlucht naar Brussel of Düsseldorf. Aankomst op de luchthaven naar keuze.

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel.

Inclusief: ontbijt

De Transsiberië en Transmongolië Express groepsreis is inclusief

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 15 reizigers
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vluchten (t.w.v. € 700 / juli & aug toeslag inclusief)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding al vanaf 7 reizigers
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Genoemde hotels in *** of ****
 • Alle transfers op de route
 • Compleet excursiepakket
 • Overnachtingen in de trein o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Overnachtingen in Mongoolse Ger/Yurt
 • Maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • De verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China om uw visum aan te vragen

Reis in uw eigen privécoupé

 • Moskou – Irkutsk  (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 299
 • Irkutsk – Ulaanbaatar (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 139
 • Ulaanbaatar – Datong (1e klas trein/ 2x2e klasse coupé) per reiziger € 111
  • Vertrek in mei: Ulaanbaatar – Datong altijd 2x2e klasse coupé € 179

Het excursiepakket

 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Moskou met Engels- of Nederlandstalige gids
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Irkutsk met Engelstalige gids
 • Openluchtmuseum bij het Baikalmeer met Engelstalige gids en privé
 • Stadstour (zo’n 4 uur) door Ulaanbaatar naar Shukhbaatar plein, Ghandan klooster, paleis van de laatste Khan.
 • Verblijf in een Mongoolse nomadentent / Yurt inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Dagtour naar de Hangende Tempels en de Yungang Grotten inclusief lunch
 • Dagtour naar de Chinese Muur bij Mutianyu inclusief lunch & privé excursie

Het excursiepakket plus
inclusief Engelssprekende gidsen per reiziger € 199

 • Metrotour (zo’n 3 uur) in Moskou ziet u de prachtigste metrostations. Engels- of Nederlandstalige gids en privé
 • Jeeptour (zo’n 4 uur) door het weidse landschap van Terelj in Mongolië
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Datong | Engelssprekende gids privé
 • Dagtour naar de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede inclusief lunch

Het avondprogramma in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater
 • Aanrader! Avondshow in Ulaanbaatar. Keelzang en traditionele Mongoolse instrumenten
 • Acrobatiekshow, Kung Fu of Chinese opera  in Beijing
 • Avondtour naar de Wangfujing nachtmarkt, CCTV toren & ‘de gouden straat’ in Beijing

Toevoegingen op uw reis

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar niet de accommodatie) € 319

Bouwstenen Transsiberie Express Groepsreis
De reis kunt u onder andere aanvullen door de Transsiberië Express reis te verlengen. Reis bijvoorbeeld individueel of met enkele andere deelnemers van de groepsreis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bouwsteen van enkele dagen St. Petersburg. De reis per trein naar Moskou vanuit Nederland of België. U kunt ook na Beijing doorreizen naar Xian en Shanghai. Hieronder vindt u een aantal bouwstenen ter inspiratie.

Xi'an China
vanaf €169 reisduur 5 dagen
Na uw reis per Transsiberië- en Transmongolië Express door het prachtige Rusland en Mongolië bent u aangekomen in China. Ontdek de hoofdstad Beijing of de hangende tempels in Datong. Daarnaast...
Bouwsteen Xian
vanaf €199 reisduur 7 dagen
Na een indrukwekkende treinreis per Transmongolië Express door Rusland en Mongolië bent u nu aangekomen in het kleurrijke China. Na het bezoek aan de Hangende Tempels in Datong en de...
Hermitage - St. Petersburg
vanaf €239 reisduur 3 dagen
Bouwsteen Sint Petersburg: De Russische stad St. Petersburg is gebouwd op een aantal eilanden die door wel 500 bruggen met elkaar verbonden zijn. Door deze bruggen en kanalen wordt de...

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Wissen