21 dagen vanaf€1699
per persoon
vluchten inclusief

Transsiberië Express naar Vladivostok

De échte Transsiberië Express naar Vladivostok

De échte Transsiberië Express met de moeder der Russische treinen. De langste treinroute van Rusland is de reis van Moskou naar Vladivostok. De treinreis start in Moskou en eindigt in Vladivostok, een reis van 9288 kilometer spoor.  Van west naar oost dwars door Siberië maakt u verschillende tussenstops. Op deze manier ontdekt u het echte Rusland, comfortabel per trein. U maakt tijdens deze reis stops in Perm, Jekaterinenburg, Taishet,  Irkutsk aan het Baikalmeer en natuurlijk in Vladivostok. U verblijft in hotels en homestays, wilt u liever wat luxer reizen? Dan kiest u voor eerste klasse en 4* hotels. Lees ook meer over de Transmongolië Express.

 

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Moskou
 • Vlucht vanaf Vladivostok naar Amsterdam met overstap in Moskou
 • Vluchten met KLM of Skyteam partner
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Treintrajecten in de 2e klasse (upgrade naar privé-coupé mogelijk)
 • Reserveringen treintickets en aflevering in het hotel
 • Lokale, deskundige gids conform programma (zie excursiepakket)
 • Overnachtingen in de trein o.b.v logies
 • Overnachtingen in hotel/guesthouse/homestay inclusief ontbijt
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen

1,699

Dag 1: Aankomst in Moskou

Amsterdam - Moskou

Vandaag vliegt u van Amsterdam of Brussel/Dusseldorf naar Moskou met Aeroflot/KLM. Eind van de middag komt u aan in de prachtige stad Moskou. In de middag kunt u inchecken in het hotel. De avond heeft u vrij te besteden.

U overnacht in Moskou in Hotel Izmailova Gamma/Delta **** of vergelijkbaar.

Transferpakket: Transfer van de luchthaven naar de accommodatie.

Suggestie: De vluchten zijn met Aeroflot/KLM. Als u eerder of later wilt vliegen, of met een Skyteam partner, geef het gerust aan ons door. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou.

Suggestie: Dineren bij een restaurant in de buurt van het hotel. Bijvoorbeeld een Oezbeeks restaurant voor de liefhebbers op enkele minuten afstand.

Izmailoval hotel Transsiberie Express

Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou en op steenworp afstand van het Izmailova Kremlin waar u vele souvenirstalletjes vindt. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Deze metrolijn is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De metro gaat elke paar minuten en brengt u in ongeveer 12 minuten naar het hart van Moskou: het Rode Plein.

Dag 2: Moskou ontdekken per metro en met lokale gids

In de ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Moskou ontdekken. Ook kunt u ervoor kiezen om samen met de gids de stad te ontdekken.

U overnacht in hotel Izmailova Gamma/Delta **** of vergelijkbaar.

Inclusief: ontbijt

Excursiepakket: Metroutour Moskou: Ontvangst door uw gids in het hotel. U neemt de metro naar het centrum van Moskou. De stadstour heeft o.a. een bezoek aan het Rode Plein, het GUM warenhuis, de Moskva rivier en de Basilliuskathedraal in Moskou (wandeltocht).

Suggestie: Metro tour met gids na afloop van stadstour (ongeveer 2 uur).

Dag 3: Moskou en het Kremlin (skip-the-line-tickets)

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het Kremlin. Wij regelen graag voor u skip-the-line tickets voor het Kremlin.

U overnacht in hotel Izmailova Gamma/Delta **** of vergelijkbaar.

Inclusief: ontbijt

Wisseling van de wacht - Kremlin - Moskou

Bezoek aan het Kremlin. Boek vooraf tickets en voorkom zo een lange wachtrij. Binnen het Kremlin ziet u de Tsarenklok, diverse kathedralen en de Belltower. Er is een goede, uitgebreide audiotour die bij het entreeticket inbegrepen is.

Om alvast te noteren: Neem naast u skip-the-line-ticket ook uw paspoort mee. Grote rugzakken kunt u bij de entree in een klusje doen. Het Kremlin is op donderdag gesloten.

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Houd rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en neem geen goedkope tickets met beperkt zicht.

Dag 4: Transsiberië Express vanaf Jaroslavsky station naar Perm

Moskou - Perm

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om rustig te ontbijten en Moskou of de omgeving van uw hotel te ontdekken. In de middag vertrekt u per trein #70 (of trein #100) van het Jaroslavsky treinsstation in Moskou naar Perm. U overnacht in de trein.

Inclusief: ontbijt

Upgrade privécoupé: Boek een privécoupé in de eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

Upgrade ‘de Rossija’: Boek een privécoupé in de eerste klasse van de Rossija, treinnummer 002. Deze trein is duurder maar ook sneller en luxer.

Upgrade ‘de Rossija’: Boek een privécoupé in de eerste klasse van de Rossija, treinnummer 002. Deze trein is duurder maar ook sneller en luxer.

De eerste klasse in de Transsiberie Express

 De Rossija de echte Transsiberië Express

De tweede klasse in de Transsiberie Express

De Rossija de echte Transsiberië Express

De Rossija is de luxere Transsiberië Express trein. Treinnummer 002. De trein stopt onderweg wat minder en is daardoor iets sneller. De voornaamste reden om te kiezen voor de treinreis per Rossija is de romantiek van de Rossija ofwel de moeder der treinen. De voornaamste reden om in de Rossija te reizen is omdat het dé Transsiberië Express trein is met als eindbestemming Vladivostok.

In de trein: In de Transsiberië Express #70 is een restauratiewagon voor ontbijt, lunch en diner. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt af en toe een korte stop. Er is dan gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

 Restaurant in de Transsiberië Express

Transsiberië treinen in Rusland hebben vrijwel altijd een restaurant aan boord. Deze restauratiewagon is de plek om medereizigers te ontmoeten, een potje te kaarten en een borrel te drinken. U kunt er uiteraard terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Dag 5: Aankomst in Perm

Na uw overnachting in de trein, komt u in de middag aan in de stad Perm. Op het treinstation staat de lokale gids voor u klaar. Hij brengt u van het treinstation naar uw homestay. In de middag en de avond kunt u de stad Perm op eigen gelegenheid ontdekken.

U overnacht in uw homestay.

Inclusief: ontbijt

Homestay Perm

U overnacht in een homestay in Perm. Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. U ontbijt in uw homestay en u kunt aanschuiven voor een Russische maaltijd.

Dag 6: Van Perm naar Jekaterinburg

Perm - Jekaterinburg

Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. U kunt er vandaag voor kiezen om op eigen gelegenheid de stad Perm te ontdekken. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan Perm 36. De gids haalt u dan op bij uw homestay.

In de avond vertrekt u per trein #70 (of trein #100) van Perm naar Jekaterinburg. U overnacht in de trein.

Inclusief: ontbijt

Excursiepakket: Breng een bezoek aan Perm-36 in de bossen ver buiten de stad. Hier bezoekt u het bewaard gebleven straf/werkkamp van de Sovjet tijd. Tegenwoordig is het een museum en kunt u het kamp bezoeken.

Transferpakket: Transfer van de homestay naar het station van Perm.

Suggestie Perm 36: Perm 36 is nagenoeg het enige strafkamp (goelag) dat bewaard is gebleven, nadat het in 1987 werd gesloten. Staatsvijanden kregen hier te maken met een streng regime. In het kamp zijn onder meer de omheining, hutten en cellen nog steeds te zien. U krijgt hier een goed beeld van de geschiedenis van het kamp en het zware leven van de gevangenen.

Dag 7: Ontdek Jekaterinburg

In de ochtend komt u per trein aan in Jekaterinenburg. U heeft de mogelijkheid om u op te frissen en te genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Ook kunt u kiezen voor een stadstour door Jekaterinenburg of een dagexcursie naar de Eurasia grens.

U overnacht in het Transhotel Jekaterinenburg *** of vergelijkbaar.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van station Jekaterinenbrug naar het hotel.

Excursiepakket: Ochtend stadstour Jekaterinburg met Engelssprekende gids (Exclusief entreegelden).

Excursiepakket: Dagexcursie naar de Eurasia grens.

Stadsinformatie Jekaterinburg: Net na het Oeral gebergte begint Azië. Daar, op de grens ligt Jekaterinburg. Veel reizigers worden aangenaam verrast door Jekaterinburg. Daarnaast onderbreekt u het lange traject naar Siberië. U brengt een bezoek aan de 4e grootste stad van Rusland. Zo’n 20 kilometer buiten de stad vindt u een monument waarbij de grens aangegeven wordt tussen Europa en Azië. Verder kunt u een bezoek brengen aan de bekende kathedraal van het bloed. U kunt ervoor kiezen om samen met een Engelssprekende gids de stad te verkennen.

TransHotel Jekaterinenburg

Het TransHotel ligt gelegen in het centrum van Jekaterinenburg. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. U kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarnaast beschikt het hotel over het Biënnale Café.

Dag 8 en 9: Transsiberië Express van Jekaterinenburg naar Taishet

Jekaterinenburg - Taishet

In de ochtend kunt u genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. U heeft vandaag de mogelijkheid om Jekaterinburg of de omgeving van uw hotel te ontdekken op eigen gelegenheid. In de avond vertrekt trein #70 (of trein #100) van Jekaterinburg naar Taishet. U overnacht in de trein.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het station.

Trein #70: In trein #70 is een restauratiewagon waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houdt wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. U heeft dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Dag 10: Aankomt Taishet

Vandaag komt u in de avond aan in Taishet. U wordt ontvangen door onze lokale agent Igor. Om uw verblijf compleet te maken verblijft u bij een lokale familie waar u eet en overnacht.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar de homestay.

Suggestie: Geniet ’s avonds na de lange treinreis van een Russische Banja (sauna). Vlakbij het guesthouse vindt u een heerlijke banja.

Homestay Taishet

U overnacht in een homestay in Taishet. Ervaar een overnachting bij een lokale, Russische familie. Een bijzondere manier om het echte Russische leven, cultuur en gastvrijheid mee te maken. U kunt gebruik maken van de faciliteiten waar de homestay over beschikt. U ontbijt in uw homestay en u kunt aanschuiven voor een Russische maaltijd.

Dag 11: Ontdek Taishet

Geniet in de ochtend van het ontbijt in de homestay. Vandaag kunt u ervoor kiezen om op eigen gelegenheid het dorp te verkennen. Ook kunt u met gids Igor de stad verkennen tijdens zijn stadstour.

Uw overnacht u in de homestay.

Inclusief: ontbijt

Excursiepakket: Stadstour Taishet met Igor. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere het museum, de lokale markt en Siberische huisjes.

Taishet: Een stop met de Transsiberië Express midden in Siberië is een beleving. Veel reizigers worden aangenaam verrast. U maakt het leven in een klein dorpje van heel dichtbij mee. Taishet is een klein maar belangrijk dorpje op de Transsiberië Express waar de BAM (Baikal Amoer) splitst van de Transsiberië express. Daarnaast is het echt de moeite waard om een stadswandeling te maken met een gids. U bezoekt een museum over lokale gebruiken en geschiedenis, markt en zelfs een school.

Dag 12: Taishet en Transsiberië Express naar Irkutsk

Taishet - Irkutsk

U kunt ontbijten in de homestay. Overdag kunt u nog het dorpje Taishet bezoeken of er voor kiezen om te rusten in de banja of de homestay. Eind van de avond vertrekt u per trein #70 (of trein #100) van Taishet naar Irkutsk. U overnacht in de trein.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van de homestay naar het station.

Dag 13: aankomst in Irkutsk en transfer naar Listvianka

Irkutsk - Listvianka

Aankomst per Transsiberië Express in Irkutsk. U vertrekt per transfer naar de vertrekplaats van de boot. Vertrek per boot naar het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. De rest van de dag heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het dorp en de omgeving te verkennen.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket:
Transfer van station naar de boot, per boot naar Listvianka.

De boot: De boot gaat van eind mei tot eind september. Buiten dit seizoen is de transfer per busje.(Openbaar vervoer of privétransfer). De boot gaat op maandag pas om 13.30 uur. In een uitzonderlijk geval gaat er geen boot vanwege te veel wind.

Suggestie: Geniet na de lange treinreis ’s avonds van een Russische Banja (sauna). Vlakbij de guesthouse vindt u een heerlijke, luxe banja. Dit is inclusief berkentakjes. Volgens Russisch gebruik is dit een vorm van een massage.

U kunt in Rusland in veel steden bij lokale families overnachten. Een soort Bed and Breakfast waarbij de gastheer of gastvrouw uw ontbijt verzorgd. Uiteraard heeft u een eigen slaapkamer. Veel reizigers ervaren een nachtje homestay als een leuke toevoeging op de reis. U wordt altijd hartelijk ontvangen en u ervaart hoe lokale bevolking in Siberië leeft. Geeft u de voorkeur aan wat meer privacy of luxe? U kunt ook upgraden naar een hotel in Irkutsk.

Dag 14: Aan het Baikalmeer

Geniet van het ontbijt met prachtig uitzicht over het Baikalmeer. Ontdek vandaag het dorpje Listvianka op eigen gelegenheid. Uw tweede nacht in Listvianka overnacht u ook in het guesthouse.

Inclusief: ontbijt

Listvianka: Listvianka is een klein dorpje aan het Baikalmeer, het kent toerisme maar is ook nog steeds een typisch Russisch dorpje met een orthodox kerkje dat de moeite waard is om te bezoeken. Vanaf het guesthouse wandel je in een half uurtje naar het Baikalmuseum, een aanrader voor reizigers die graag wat meer over de geschiedenis en de flora en fauna van het meer willen weten. Je ziet er Omul (zoetwater haring) en zoetwater zeehondjes.

Suggestie: Neem de kabelbaan omhoog naar een mooi uitkijkpunt over het meer. De overkant is vanwege de enorme omvang vanzelfsprekend in nevelen gehuld. De kabelbaan fungeert in de winter als skilift, de mogelijkheid om te skiën op deze piste is beperk tot welgeteld één afdaling

Dag 15: Terug naar Irkutsk

Listvianka - Irkutsk

In de loop van de ochtend reist u terug naar Irkutsk. Bij aankomst in Irkutsk, wordt u hartelijk ontvangen door de gids. Aansluitend kunt u kiezen voor de stadstour in Irkutsk. De avond is vrij te besteden.

U overnacht in het Angara Hotel *** of vergelijkbaar.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: In de loop van de ochtend per boot of bus terug naar Irkutsk.

Excursiepakket: Stadstour Irkutsk. Tijdens de stadstour door Irkutsk ontdekt u enkele kerken waaronder de Russisch-orthodoxe Kazan kerk uit 1885 en de nog oudere Driekoningenkathedraal in het oude ‘Kremlin’ van Irkutsk aan de Angara. U bezoekt de Karl Marx straat, de Angara oevers en het centrum van Irkutsk.

Suggestie: Mocht u tijd hebben dan is een bezoek aan een Decembristen huis, die nu ingericht zijn als musea de moeite waard.

Angara hotel: Het Angara hotel ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van de Karl Marx met diverse restaurants en barretjes. Op zo’n vijf minuten wandelen bent u bij de oever van de Angara rivier. De Angara ontspringt 80 kilometer stroomopwaarts uit het enorme Baikalmeer.

Irkutsk hotel

Het Angara hotel is gelegen op steenworp afstand van de oever van de Angara rivier. De kamers hebben uitzicht over het nabijgelegen stadscentrum van Irkutsk en een centraal park. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Lenin op de kruising van de Leninstraat en de Marxstraat. Om de hoek van het hotel is een 24/7 supermarktje en zijn diverse restaurantjes.

Dag 16, 17, 18 en 19: Per Transsiberië Express van Irkutsk naar Vladivostok

Irkutsk - Vladivostok

Na het ontbijt vertrekt u per trein van Irkutsk naar Vladivostok. U overnacht in de trein.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het station

Trein: In de trein is een restauratiewagon aanwezig waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houdt wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. U heeft dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Dag 20: Aankomst Vladivostok

Aankomst op het station van Vladivostok. U kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid te stad te ontdekken. Daarnaast kunt u ook onder begeleiding van een gids een stadstour maken.

U overnacht in hotel Teplo Vladivostok *** of vergelijkbaar.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van het station naar het hotel.

Excursiepakket: Stadswandeling, met bezoek aan de bekende brug ‘de Gouden Hoorn’.

Stadsinformatie Vladivostok: Vladivostok is gesticht op 2 juli 1860 en vormt het eindpunt van de Transsiberië spoorlijn. Het is tevens de thuishaven van de Russische Pacifische vloot. Tsaar Alexander III besloot aan het einde van de 19e eeuw dat er een spoorwegverbinding moest komen tussen het Westen van Rusland en het grondstofrijke oosten van de Siberische laaglanden. De stad is jarenlang gesloten geweest voor buitenlanders. Vladivostok kent als centrum van de regio een rijk cultureel leven.

Hotel Vladivostok

Hotel Teplo in Vladivostok is een keurig 3-sterren hotel. De ligging ten opzicht van het Hermitage Vladivostok, het stadscentrum en de S-56 onderzeeër en het beroemde treintje de heuvels op is uitstekend. Al deze bezienswaardigheden zijn binnen 1,5 kilometer te vinden. Het hotel heeft nette kamers, 24/7 receptie. Het ontbijt is inbegrepen.

Azimut Hotel Vladivostok

Het Azimut hotel Vladivostok is met 4-sterren de luxere keuze. Het hotel heeft een uitgebreid ontbijtbuffet en mooie nieuwe kamers. Een deel van de kamers biedt een fantastisch uitzicht over de baai van Amoer. Het centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn op wandelafstand binnen twee kilometer.

Hotel Krasnoyarak

Hotelkamer in Vladivostok, soms met uitzicht over de Baaij van Amoer.

Dag 21: Extra dag Vladivostok of Vlucht naar Nederland

Vladivostok - Amsterdam

Breng na het ontbijt nog wat tijd door in Vladivostok op eigen gelegenheid. In de middag of avond vertrekt uw vlucht via Moskou terug naar Nederland. U maakt een tussenstop in Moskou.

Inclusief: ontbijt

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het vliegveld.

De échte Transsiberië Express is inclusief:

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Moskou
 • Vlucht vanaf Vladivostok naar Amsterdam met overstap in Moskou
 • Vluchten met KLM of Skyteam partner
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Treintrajecten in de 2e klasse (upgrade naar privé-coupé mogelijk)
 • Reserveringen treintickets en aflevering in het hotel
 • Lokale, deskundige gids conform programma (zie excursiepakket)
 • Overnachtingen in de trein o.b.v logies
 • Overnachtingen in hotel/guesthouse/homestay inclusief ontbijt
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen

Alle genoemde transfers: € 259 per reiziger

 • Alle genoemde transfers in de dag tot dag beschrijving

Het excursiepakket: € 299 per reiziger

 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Moskou (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Perm (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Ekaterinenburg (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Taishet (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Irkutsk (Engels of Duitstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Vladivostok (Engelstalige gids privé)

Het excursiepakket plus: inclusief Engelssprekende gidsen € 199 per reiziger

 • Metrotour (ongeveer 3 uur) in Moskou (Engelstalige gids privé)
 • Dagtour naar Perm 36 inclusief lunch, vervoer, entreekosten en lokale gids
 • Openluchtmuseum onderweg naar het Baikalmeer (privé excursie)

Toevoegingen op uw reis:

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Fooigelden gids/chauffeur (richtprijs € 30 per reiziger voor de gehele reis)
 • Eénpersoonstoeslag € 399 per reiziger
  (u deelt wél de treincoupé maar in de accommodatie heeft u uw eigen kamer)
 • Upgrade privé-coupé voor twee reizigers € 499 per reiziger

Avondprogramma: (in overleg en afhankelijk van de voorstellingen)

 • Bolsjoj Theater Moskou
 • Kostroma Russische dans en ballet € 50 per ticket

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Moskou.

 

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen