16 dagen vanaf€5299
per reiziger
KLM vluchten inclusief

Tsarengoud Express Baikalmeer

Tsarengoud Express: Moskou – Vladivostok, de luxe Transsiberië Express

De Tsarengoud Express is de luxe treinreis langs de route van de Transsiberië Express dwars door Siberië. Deze spoorlijn reist door ongeveer zeven tijdzones en is de langste treinreis ter wereld. Vanuit de trein geniet u van de prachtige natuur en omgeving van Rusland. Per Tsarengoud reist u binnen twee weken van Moskou naar het oostelijk gelegen Vladivostok in Siberië. Tijdens de reis kunt u genieten van de ultieme luxe van de Tsarengoud Express. Kom tot rust in de comfortabele coupés en geniet van de heerlijke maaltijden tijdens uw reis.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • KLM vlucht Vladivostok – Amsterdam
 • Upgraden naar KLM comfort class of businessclass mogelijk
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers tijdens de reis van Moskou tot en met Beijing
 • Compleet excursiepakket
 • Avondprogramma
 • Bagagedragers
 • Overnachting in luxe **** of ***** hotels
 • Een arts aan boord van de trein
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Koffie en thee gedurende de treinreis
 • Diverse workshops en lezingen tijdens de reis
 • Upgrade privé coupé met douche mogelijk

5,2995,499

Dag 1: Aankomst Moskou en stadstour "City of Lights"

Amsterdam - Moskou

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar Moskou met KLM of een skyteam partner. Aan het einde van de middag komt u aan op het vliegveld van Moskou en wordt u ontvangen door de lokale gids en chauffeur. De transfer brengt u naar het centraal gelegen hotel waar u kunt inchecken. In de avond start het avontuur tijdens het welkomsdiner waar u kennis maakt met uw reisgenoten.

Nadat u heeft genoten van het diner start de avondtour de “City of Lights” en maakt u kennis met de prachtig verlichte stad Moskou. Tijdens de tour maakt u bijvoorbeeld een wandeling over het Rode Plein en maakt u een metrotour langs de mooiste stations van Moskou. Na afloop van de tour keert u terug naar het hotel voor de eerste overnachting.

Transferpakket: U wordt op het vliegveld ontvangen en naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in het Intercontinental Tverskaya Hotel **** of gelijkwaardig

Inclusief: maaltijd/tussendoortje tijdens uw vlucht en het welkomsdiner in Moskou

 Intercontinental Tverskaya

Dit luxueuze en moderne hotel ligt direct aan de Tverskaja oelitsa, één van de belangrijkste straten van Moskou die recht naar het Kremlin loopt. Ook het Rode Plein, winkels en zakendistricten bevinden zich op loopafstand. Doordacht ontworpen luxe-suites met privéterras bieden uitzicht over de levendige stad.

 Intercontinental Tverskaya

Het 5 sterren hotel Baltschug Kempinski in Moscow biedt 227 kamers, 2 restaurants en een bar, een beauty center en een health club. Het hotel is zeer centraal gelegen in het stad centrum en heeft uitzicht op het Kremlin en de ST Basil’s kathedraal.
Inclusief: diner.

Dag 2: Bezoek aan het Kremlin en vertrek per Tsarengoud Express

Moskou - Kazan

Nadat u heeft ontbeten vertrekt u met de gids naar het centrum van Moskou en het Kremlin. Vandaag heeft u voldoende tijd om een bezoek te brengen aan het Rode Plein, de Basilius Kathedraal en het GUM warenhuis.

In de loop van de middag vertrekt u per transfer naar het Kazanskaya station waar de treinreis per Tsarengoud Express van start zal gaan. Terwijl u onder het genot van een drankje wacht tot de trein vertrekt, wordt uw bagage netjes naar de coupé gebracht. De trein verlaat het station van Moskou en de langste treinreis ter wereld kan beginnen. Ondertussen wordt het driegangen diner klaargemaakt waar u van zult genieten kort na het vertrek van de Tsarengoud Express

Overnachting aan boord van de trein.

Transferpakket: U wordt van uw accommodatie naar het treinstation gebracht per transfer. Hier begint uw treinreis.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie III – Nostalgic coupé
De Tsarengoud Express kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 3: Bezoek aan Kazan met stadstour en de machtige Wolga

Kazan - Jekaterinenburg

Nadat u heeft ontbeten in de trein komt u aan in Kazan en wordt u ontvangen door de lokale gids. De hoofdstad Kazan is gelegen in de Republiek ‘Tatarstan’ en het centrum van de Tartaarse cultuur in Rusland. Tijdens de stadstour door Kazan brengt u een bezoek aan het Kremlin van Kazan. Vanuit het Kremlin heeft u een prachtig uitzicht over de machtige rivier de Wolga. In het Kremlin treft u onder andere de beroemde Kul-Sherif moskee en de oude Peter en Paul Kathedraal.

Tijdens uw bezoek doet u meer kennis op over de turbulente geschiedenis van de Tataren, Kozakken en de Russen. Na afloop van de tour keert u terug naar de trein om de reis oostwaarts richting Siberië te vervolgen. Vanavond dineert u in de trein.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé
Tsarengoud categorie II – Standard classic coupé

De Tsarengoud kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen als ook gebruik van de douche, opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en enkele keren tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 4: Reis door de Oeral en aankomst in Jekaterinburg met stadstour

Jekaterinburg - Novosibirsk

Vandaag arriveert de Tsarengoud Express in Jekaterinburg. De bekende hoofdstad van Oeral waar Europa en Azië in elkaar overlopen. De dag begint met een stadstour die is toegewijd aan de laatste dagen van de keizerlijke familie. De tour brengt u langs de “Kathedraal op het Bloed”, gebouwd op de locatie waar de laatste Russische keizer Nicolaas II en zijn gezin werden vermoord. Terug aan boord van de trein wordt de reis voorgezet door het prachtige Siberië.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

 Tsarengoud coupé

Tsarengoud categorie V – Bolshoi Platinum coupé
De Tsarengoud kent zes verschillende categorieën. De meest luxe categorie is de Bolsjoj Platinum, een coupé met een privé badkamer en toilet. De hier afgebeelde coupé is de standaard coupé voor twee reizigers in de Bolsjoj categorie. Uiteraard zijn alle maaltijden inbegrepen en heeft deze categorie een privé badkamer en toilet, dagelijks opgemaakte bedden, steeds schone handdoeken en regelmatig tijdens de reis nieuw beddengoed.

Dag 5: Aankomst in Novosibirsk: welkom in Siberië

De regio die u vandaag bereikt heeft een geweldige geschiedenis met een unieke Siberische Stijl en natuur. De Tsarengoud Express arriveert in Novosibirsk, een stad die laat zien dat Siberië misschien ver is, maar zeker niet verlaten.

Wanneer u aankomt wordt u welkom geheten met een traditionele Russische gewoonte, namelijk een “brood en zout ceremonie”. Vervolgens verkent u Novosibirsk tijdens de stadstour met een lokale gids die u alle hoogtepunten laat zien. Zo brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het Transsiberië Monument en de rivierkade van de Ob. Na uw bezoek aan Novosibirsk wordt de reis per Tsarengoud Express vervolgd.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Reis door de Taiga van Siberië

Novosibirsk - Irkutsk

Vandaag brengt u de dag door aan boord van de Tsarengoud Express. Geniet van de fantastische uitzichten van Oost-Siberië met bergen, heldere rivieren en groene hellingen. Gedurende de treinreis worden er diverse vermakelijke lezingen over Siberië georganiseerd. Daarnaast geniet u ook van een diner met specialiteitmaaltijden van de Tsaren. Russische gezelligheid wordt gecombineerd met heerlijk eten en een wodkaproeverij.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Stadstour Irkutsk

Nadat u bent aangekomen in Irkutsk krijgt u een stadstour door Irkutsk. De stadstour brengt u langs verschillende hoogtepunten zoals de klassieke Siberische huisjes, het standbeeld van Alexander III en de markthal. Irkutsk staat ook wel bekend als “het Parijs van Siberië” met zijn rijke architectuur en kleurrijke leven. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om een bezoek aan het Taltsy openlucht museum te brengen. Per transfer gaat u naar het museum. Het museum beschikt over diverse houten gebouwen die de traditionele Siberische leven en werken op het platteland uitstralen. Een aantal van deze gebouwen in het museum worden gebruikt als lokale ambachtswinkel met diverse ambachtelijke producten. Na uw bezoek aan het museum gaat u weer per transfer terug naar het hotel.

Transferpakket: U wordt op het treinstation ontvangen en naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in het Mayak Hotel **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Versailles

Hotel Mayak is gelegen aan het Baikalmeer in Listvianka. De kamers bieden diverse faciliteiten zoals een privé badkamer en een televisie. Het hotel beschikt over een restaurant waar u in een elegante setting kunt genieten van lokale gerechten. Kom geheel tot rust in de sauna en stoombad van het hotel. Daarnaast biedt het hotel een 24-uursreceptie, gebruik van wifi en een bagageopslag. Geniet van het hotel en de prachtige omgeving aan het Baikalmeer tijdens uw verblijf in Listvianka.

Dag 8: Bezoek aan het Baikalmeer

Irkutsk - Ulan Ude

Nadat u heeft ontbeten in het hotel brengt u een bezoek aan Listvianka. Dit dorpje is gelegen aan het Baikalmeer. Geniet van het grootste zoetwatermeer ter wereld die wordt omgeven door prachtige natuur. Tijdens uw bezoek aan Listvianka zult u een boottocht maken over het Baikalmeer en alles te weten komen over dit immense meer. Bij goed weer zult u dineren in de vorm van een picknick aan de oever van het Baikalmeer. In de avond vertrekt de Tsarengoud Express richting Ulan Ude.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 9: Bezoek aan Ulan Ude, ontdek Boerjatië en haar nomadische geschiedenis

De Tsarengoud Express brengt u langs de oevers van het Baikalmeer richting de stad Ulan Ude. Na aankomst wordt u per transfer naar het hotel gebracht. Tijdens de Stadstour komt u alles te weten over de stad Ulan Ude en bewonderd u de diverse hoogtepunten die u niet mag missen. Zo brengt u onder andere een bezoek aan “Old Believer kolonie” en u de gebruiken en tradities zult ervaren. De komende twee dagen overnacht u in een hotel in Ulan Ude.

Transferpakket: U wordt op het treinstation ontvangen en naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in Hotel Geser *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Geser
Hotel Geser is gelegen in het centrum van Ulan Ude. Het hotel biedt klassieke kamers die voorzien zijn van diverse faciliteiten zoals een minibar, televisie en een privé badkamer. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant waar u kunt genieten van het ontbijt, lunch en diner. Het restaurant biedt internationale gerechten uit onder andere de Chinese, Italiaanse, Japanse, Thaise en Russische keuken.

Dag 10: Bezoek aan het Dazan Klooster

Vandaag brengt u een bezoek aan het Dazan Klooster. Dit is het grootste boeddhistische klooster van Rusland. In de middag breng u een bezoek aan het openluchtmuseum. Hier komt u meer te weten over het leven van de Inheemse bevolking die leeft aan het Baikalmeer. Na uw bezoek aan Ulan Ude wordt de reis per Tsarengoud Express vervolgd.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 11: Reis per Tsarengoud richting het oosten

Geniet vandaag van de treinreis door de prachtige natuur van Siberië en de uitgebreide luxe die de Tsarengoud Express biedt. Aan boord van de trein is er een proeverij van bijzondere Taiga specialiteiten. U reist vandaag de hele dag met de trein.

Overnachting aan boord van de trein

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 12: Per Tsarengoud Express langs de prachtige landschappen van het Bailmeer.

Ulan Ude - Khabarovsk

Vandaag zet de reis per Tsarengoud Express voort naar Khabarovsk.
Vanuit de trein geniet u van de prachtige landschappen ten oosten van het Baikalmeer.
Onderweg kunt u zich ontspannen met het lezen van een goed boek.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 13: Aankomst in Khabarovsk aan de Amoer

Khabarovsk - Vladivostok

Vandaag komt u in de ochtend aan in Khabarovsk. Op het station wordt u ontvangen door de lokale gids. Vervolgens neemt de gids u mee tijdens de stadstour langs de verschillende hoogtepunten van de stad. Zo brengt u een bezoek aan het regionaal museum met een uitgebreid overzicht van de Russische en en Sovjetgeschiedenis. Na de stadstour maakt u een boottocht over de Amoer. In de avond vertrekt u per trein naar Vladivostok.

Overnachting aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 14: Aankomst in het oostelijk gelegen Vladivostok

Na een overnachting in de Tsarengoud Express komt u in de ochtend aan in Vladivostok. Op het station wordt u ontvangen door de lokale gids en wordt u per transfer naar het hotel gebracht. Vandaag komt u alles te weten over Vladivostok tijdens de stadstour onder begeleiding van een professionele gids. De hoogtepunten die u onder andere bezoekt is het onderzeeërmuseum en het treinstation van de Transsiberië Express.

Transferpakket: U wordt op het treinstation ontvangen en naar uw accommodatie gebracht.

U overnacht in Hotel Versailles*** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Versailles

Hotel Versailles is gelegen in Vladivostok op ongeveer vijf minuten lopen van de Amoer rivier. De kamer is in het hotel zijn klassiek ingericht en beschikken over verschillende faciliteiten zoals een televisie, airconditioning en toiletartikelen. Daarnaast maakt u in het hotel gebruik van het internet, de 24-uurs receptie en bagage opslagruimtes. Het hotel beschikt over een koffietentje waar u kunt genieten van heerlijke diverse soorten koffie.

Dag 15: Ontdek de stad Vladivostok

Na het ontbijt in uw hotel heeft u de mogelijkheid om de stad te ontdekken. Breng een bezoek aan het oceanarium in Vladivostok. Het oceanarium werd geopend in september 2016 en werd opgericht namens de president van de Russische federatie. Het oceanarium is onderdeel van het Nationaal Wetenschappelijk Centrum voor Mariene Biologie en is daarnaast één van de grootste ter wereld. In het gebouw bevind zich onder andere een groot reservoir.
Na afloop van het bezoek aan het oceanarium ontdekt u per boot de haven van Vladivostok. Tijdens de tocht komt u alles te weten over de grootste oostelijk gelegen haven van Rusland.

U overnacht in Hotel Versailles*** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 16: Terugreis naar Amsterdam

Vladivostok - Amsterdam

Nadat u heeft ontbeten in het hotel wordt u per transfer naar het vliegveld van Vladivostok gebracht. Vandaag vertrekt uw vlucht van Vladivostok terug naar Amsterdam waarbij u een tussenstop zult hebben in Moskou.

Transferpakket: U wordt ontvangen in de lobby van uw accommodatie en naar het vliegveld gebracht.

Inclusief: ontbijt, maaltijd/tussendoortje tijdens de vlucht

De Tsarengoud Express is zeer compleet en inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • KLM/skyteam vlucht Vladivostok – Amsterdam
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Compleet transferpakket
 • Compleet excursiepakket
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)

Transferpakket inclusief in de reissom

 • Transfer aankomst Moskou(vliegveld – accommodatie)
 • Transfer vertrek Moskou(accommodatie – treinstation)
 • Transfer aankomst Irkutsk(treinstation – accommodatie)
 • Transfer aankomst Ulan Ude(treinstation – accommodatie)
 • Transfer aankomst Vladivostok(treinstation – accommodatie)
 • Transfer vertrek Vladivostok(accommodatie – vliegveld)

Upgrades Tsarengoud Express

 • Treintrajecten o.b.v. (zeer luxe) 3 diverse klasse naar keuze

Verschillende categorieën cabines van de Tsarengoud Express

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Wissen