2 dagen vanaf€289
per persoon
2daagse excursie (ook los te boeken)

Tweedaagse Tour Tjsernobyl

Bouwsteen: Tweedaagse tour Tsjernobyl

Tijdens deze reis verblijft u twee dagen in Tsjernobyl. Het unieke aan deze bouwsteen is dat u blijft overnachten in de gesloten zone van Tsjernobyl. Ontdek de de spookstad Pripyat en de overblijfselen van de kerncentrale. Dit doet u onder begeleiding van een professionele Engelssprekende gids. De gids kan u alles vertellen over de gesloten zone van Tsjernobyl.

Tsjernobyl is gekozen als locatie voor een energiecentrale omdat het inwonersaantal laag was en de goede bereikbaarheid via de rivier Pripyat. De bouw van de energiecentrale begon in 1970, waarna de eerste reactor werd geopend in 1977. Op 26 april 1986 sloeg het noodlot toe in het stadje Pripyat. Een experiment in kernreactor 4 mislukt waardoor en een explosie volgt. Er komen 31 mensen om het leven. Het heeft meer dan een week geduurd om 135.000 mensen uit het gebied te halen.

Gaat uw voorkeur uit naar een dagtour? Mevo Reizen biedt ook de dagtour Tsjernobyl aan. U overnacht tijdens deze tour in de gesloten zone van Tsjernobyl.

 • Vervoer gedurende de dagtour
 • Overnachting in een accommodatie binnen de gesloten zone
 • Airconditioning in het busje
 • Klein gezelschap (max. 20 reizigers)
 • Documentaire tijdens de reis
 • Ervaren Engelssprekende gids
 • Toegang tot Tsjernobyl en de gesloten zone
 • Oekraïnse maaltijden zijn inbegrepen (1x ontbijt, 1x diner, 2x lunch)

289

Dag 1. Stop 1. Start van de reis in Kiev, per bus naar Tsjernobyl

Kiev - Tsjernobyl

Vroeg in de ochtend wandelt u na het ontbijt naar het verzamelpunt aan Maidan Nezalezhnosti ‘het Onafhankelijkheidsplein’.

Upgrade: Vindt u het prettig om bij uw hotel opgehaald te worden? Dat kunt u een upgrade bijboeken.

De registratie begint om 8:00 uur. U kunt zich registreren tot uiterlijk 9:00 uur. Voor vertrek worden uw paspoortgegevens gecontroleerd. Zorg dat u uw paspoort bij u heeft.

Onderweg bekijkt u een uitgebreide Engelstalige documentaire over de ramp. Op weg naar de stad Tsjernobyl ziet u een klein verlaten dorpje Cherevach en het grootste dorp van het Tsjernobyl-gebied, Zalissya. Na ongeveer 2,5 uur rijden komt u aan bij het eerste controlepunt Dytyatky. Vervolgens reist u door naar de kerncentrale van Tsjernobyl. Ook komt u langs een tweede checkpoint waar u uw paspoort moet laten zien. Onderweg maakt u een stop bij de koelbassins. Deze zijn onder andere bekend van de enorme meervallen. Als het weer goed is kunt u het geluk hebben om de grote meervallen te zien.

Vervoer tijdens de reis: Voor het comfort en de veiligheid tijdens de reis wordt er gebruik gemaakt van moderne minibussen als vervoer. Denk hierbij aan de minibus Mercedes Sprinter en de VV Crafter. De chauffeurs zijn goed opgeleid en er wordt veel aandacht gegeven aan de onderhoud van de voertuigen. Alle voertuigen zijn voorzien van airconditioning.

Let op: In het rampgebied is het niet toegestaan om te eten. Daarnaast is het verboden om foto’s te maken van de politie en bewakers. Ook mag u niets aanraken.

Kledingvoorschriften: lange mouwen en lange broek. Vooraf kunt u een geigerteller reserveren.

Is een bezoek aan Tsjernobyl gevaarlijk? U kunt Tsjernobyl veilig bezoeken tijdens de dagtour. Zoals omschreven wordt u tijdens de tour meerdere malen gescreend. Luister goed naar de Engelssprekende gids tijdens de tour. U hoeft zich dan geen zorgen te maken.

Dag 1. Stop 2. De kerncentrales

Vanuit Tsjernobyl reist u door naar de gesloten zone. U reist langs verschillende kernreactoren. Voor kernreactor 4 is een monument geplaatst. Dit ter herinnering van de ramp. Ook ziet u de sarcofaag die in 2017 over kernreactor 4 is geplaats om de radioactieve stoffen af te schermen. Het lekken van radioactief materiaal wordt hiermee voorkomen voor minimaal 100 jaar. U kunt de nieuwe Sarcofaag op 100 meter afstand bekijken.

Dag 1. Stop 3. Spookstad Pripyat

Pripyat is de stad die het dichtste bij de kerncentrale stond. Dit stadje is het hardste getroffen door de ramp. De sporen van het abrupt afgebroken leven zijn hier duidelijk te zien. Tijdens uw bezoek aan Pripyat bezoekt u het schoolgebouw, het verlaten zwembad, het kinderdagverblijf en het pretpark. Het pretpark Pripyat zou op 1 mei 1986 worden geopend. Vijf dagen na de ramp. Na het bezoek aan Pripyat reist u terug naar Tsjernobyl. Hier komt u terug voor de typische Oekraïnse lunch in een oude kantine.

Graffiti-tekeningen: In de jaren na de ramp zijn verschillende graffiti-artiesten naar Tsjernobyl gereisd. Herinneringstekeningen werden door de artiesten op de muren gespoten. U zult bij een bezoek aan de gesloten zone schaduwachtige kinderfiguren tegenkomen. Dit zou de geest van de voormalige bewoners moeten voorstellen.

Dag 1. Stop 4. Dorpje Opachychi

Vanuit Tsjernobyl reist u naar het dorpje Opachychi. In dit dorpje ontmoet u inwoners die in de Tsjernobyl-zone wonen. Aan het einde van de middag reist u terug.

Dag 1. Stop 5. Dineren in de kantine van de gesloten zone

In de avond kunt u gebruik maken van het diner dat wordt geserveerd in de kantine binnen de gesloten zone.

Tsjernobyl Kantine

Kantine Tsjernobyl

De maaltijden worden aangeboden in twee hoofdkantines binnen de gesloten zone. Eén bevindt zich in Hotel Desyatka. De tweede kantine is #19, deze is gelegen in de buurt van de Tsjernobyl centrale. Alle maaltijden zijn afkomstig van buiten de gesloten zone.

Dag 1. Stop 6. Overnachten in (of net buiten) de gesloten zone

De gesloten zone van Tsjernobyl beschikt over drie verschillende accommodaties. Bij een overnachting in de gesloten zone verblijft u in Hotel Pripyat, Hotel Polissya of Hotel Rektan.

Bij een overnachting in de gesloten zone verblijft u in Hotel Pripyat (foto 2), Hotel Polissya (foto 3) of Hotel Rektan (Desyatka). Alle drie de accommodaties zijn gedateerd. De accommodaties hebben geen sterren. U kunt dus een typische Sovjettijd accommodatie met service verwachten. De accommodaties zijn voorzien van schoon beddengoed. U nuttigt uw maaltijden in de kantine van de gesloten zone.

Hotel Rektan Tsjernobyl

Hotel Pripjay Tsernobyl

Hotel Polissa Tsjernobyl

Country Cottage Tsjernobyl

Countryside Cottage Tsjernobyl

Nét buiten de ingang van de gesloten zone ligt het Countryside Cottage Tsjernobyl gelegen. De accommodatie biedt volledige en verzorgde luxe. De accommodatie is van alle gemakken voorzien. De kamers zijn uitgerust met een airconditioning en volledig ingerichte keuken. U kunt zich ontspannen in de woonkamer of buiten op het terras. Daarnaast kunt u genieten van de hottub in de tuin. Vanuit hier heeft u prachtig uitzicht over de Teterev rivier en de bossen.

Suggestie: Kook traditionele Oekraïnse gerechten op de barbecue, plant of graaf aardappelen uit de tuin, vis in de vijver of ontdek de omgeving per fiets.

Dag 2. Stop 7. Ontbijt en uitchecken accommodatie

In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in één van de kantines. U checkt na het ontbijt uit in uw accommodatie.

Dag 2. Stop 8. Verken gesloten zone Tsjernobyl en lunch

U ontdekt vandaag meer binnen de gesloten zone van Tsjernobyl. Zo maakt u in de ochtend kennis met de “Russian Woodpecker”, de verlaten militaire basis en de verlaten stad Tsjernobyl 2. In de middag luncht u in de kantine binnen de gesloten zone.

Dag 2. Stop 9. Verken gesloten zone Tsjernobyl

Na de lunch verkent u meer van de omgeving. Denk hierbij aan de Brug des Doods en het Rode Woud. U brengt in de middag ook een bezoek aan de oude haven van Pripyat. Hier liggen nog oude passagiersboten.

Dag 2. Stop 10. Vertek van Tsjernobyl naar Kiev

Tsjernobyl - Kiev

Aan het einde van de middag reist u terug naar Kiev. U komt bij het verlaten van Tsjernobyl opnieuw langs controle-punt Dytyatky. Zo wordt u de laatste keer gecontroleerd op stralingsniveu. Wanneer u na herhaaldelijke scans als ‘clean’ wordt bevonden, kunt u de gesloten zone verlaten.

De dagtour Tsjernobyl is inclusief

 • Vervoer gedurende de dagtour
 • Overnachting in een accommodatie binnen de gesloten zone
 • Airconditioning in het busje
 • Klein gezelschap (max. 20 reizigers)
 • Documentaire tijdens de reis
 • Ervaren Engelssprekende gids
 • Toegang tot Tsjernobyl en de gesloten zone
 • Oekraïense maaltijden zijn inbegrepen (1x ontbijt, 1x diner, 2x lunch)

Upgrademogelijkheden
Luxe overnachting Countryside Cottage Tsjernobyl (nét buiten de gesloten zone)

Houdt er rekening mee dat de route door de gids kan worden gewijzigd naar de meest geschikte route voor die dag. Dit vanwege de weersomstandigheden, het comfort van de groep of onvoorspelbare omstandigheden, die buiten controle liggen.

Suggestie

Tsjernobyl verlaten gebouw
vanaf €89 reisduur 1 dag of 2 dag
Een bezoek aan de oude kerncentrale van Tsjernobyl mag u niet missen tijdens uw reis naar Oekraïne. Tijdens deze bouwsteen ontdekt u de spookstad Pripyat en de overblijfselen van de...

Vertrekdata
Deze reis kun je momenteel niet bij ons boeken. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.