Bouwsteen Xian

Bouwsteen: Xi’an en Shanghai met Terracotta Leger (reisuitbreiding)

Na een indrukwekkende treinreis per Transmongolië Express door Rusland en Mongolië bent u nu aangekomen in het kleurrijke China. Na het bezoek aan de Hangende Tempels in Datong en de Chinese muur in Beijing reist u bij deze bouwsteen door per nachttrein naar Xi’an. Xi’an is een stad met een rijke historie. Het was ooit een belangrijke schakel op de Zijderoute. Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi. De stad staat vooral bekend vanwege het imposante Terracottaleger. Behalve het Terracottaleger kunt u een bezoek brengen aan de oude ommuurde binnenstad en de grote bazaar in de kleurrijke Islamitische wijk. U kunt de steden zelf ontdekken of u maakt een stadswandeling met een lokale privé gids.

Bouwsteen Xi’an en Shanghai is inclusief

  • nachttrein van Beijing naar Xi’an (hardsleeper)
  • 2 nachten in een authentiek hostel in Xian (upgrade naar hotel is incl. ontbijt)
  • nachttrein van Xi’an naar Shanghai (hardsleeper)
  • 2 nachten hotel in Shanghai (upgrade naar **** hotel mogelijk)
  • upgrade naar softsleeper/deluxesleeper óf naar de snelle dagtrein mogelijk

199

Dag 1. Vertrek vanuit Beijing per nachttrein naar Xi'an

Beijing - Xi'an

Vandaag vertrekt u per nachttrein vanuit Beijing naar Xi’an. Uw trein vertrekt in de avond vanuit het station van Beijing. De treinreis duurt ongeveer 15 uur. De volgende ochtend zult u aankomen in Xi’an.

Suggestie upgrade sneltrein: Op het traject tussen Beijing en Xi’an rijdt een sneltrein. U reist dan overdag per bullittrein met stoelreservering. De treinreis duurt ongeveer zeven uur.

Mevo Reizen boekt graag voor u een gereserveerde stoel (2e klasse) in één van de sneltreinen. U reist dan in ongeveer 7 uur van Beijing naar Xi’an. Deze trein rijdt ruim 250 km per uur over het nieuwe spoortraject. Houd rekening met één nacht in Xi’an extra.

Dag 2: Aankomst in Xi'an &

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Xi’an.
Boekt u het transferpakket? Dan wordt u op het station ontvangen door onze lokale partner en naar uw accommodatie gebracht. Na aankomst heeft u een vrije dag om Xi’an te verkennen. Veel van de bezienswaardigheden die u tegenkomt stammen uit het verre verleden.

Vroeger was Xi’an het begin- en eindpunt van de Zijderoute. Ook was het een belangrijk centrum voor de internationale handel in Oost-Azië. In Xi’an vindt u hedendaags nog steeds invloeden van verschillende volkeren en religies.

Suggestie: Maak een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Deze stadsmuur behoord tot de oudste en best bewaarde van China. De omtrek van de muur is 13,7 kilometer. Voor ongeveer 40 Yuan kunt u een fiets huren en de omvang van de stadsmuur verkennen.

U overnacht in het 7 Sages Youth Hostel *** of gelijkwaardig.

Transferpakket: Ontvangst op het station en retourtransfer van treinstation Xi’an naar uw accommodatie.

Op drie minuten loopafstand van de oude stadsmuur van Xi’an is het 7 Sages International Youth Hostel gelegen. Dit hostel werd gebouwd in de 20e eeuw, met een honderdjarige geschiedenis. U heeft de keuze om in het hostel in een tweepersoonskamer te overnachten. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hostel beschikt over een gezellige binnenplaats. Geniet van een kop koffie in de binnenplaats of van een goed boek in de bibliotheek van het hostel. Daarnaast is het hostel voorzien van een restaurant. Deze serveert voornamelijk Chinese en westerse gerechten. Ook is er roomservice beschikbaar.

Days Inn City Center Hotel is op 5 minuten loopafstand van de Klokkentoren en de Trommeltoren van Xian. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontspan in de sauna of geniet van een massage tijdens uw verblijf. In het stijlvolle restaurant van het hotel worden Chinese specialiteiten geserveerd.

Dag 3: Bezoek het Terracottaleger

Na het ontbijt vertrekt u naar het indrukwekkende Terracottaleger. Een hoogtepunt dat op ongeveer 40 kilometer afstand van Xi’an ligt. Tijdens het graven van een waterput ten noordoosten van Xi’an, haalden enkele Chinese boeren in 1974 in plaats van water 8.000 terracottabeelden uit de grond! Het Terracottaleger is hier meer dan tweeduizend jaar eerder geplaatst om de graftombe van de eerste keizer, Qin Shi Huangdi, van China te beschermen.

Duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens hebben allemaal een uniek gezicht. Er is geen één beeld dat hetzelfde is als de ander! Laat u betoveren door het unieke Terracottaleger. Een bijzondere en mysterieuze ervaring.

Excursiepakket: Een excursie naar het Terracottaleger is optioneel bij deze bouwsteen bij te boeken.

U overnacht in het 7 Sages Youth Hostel *** of gelijkwaardig.

Op drie minuten loopafstand van de oude stadsmuur van Xi’an ligt het 7 Sages International Youth Hostel gelegen. Dit hostel werd gebouwd in de 20e eeuw, met een honderdjarige geschiedenis. U heeft de keuze om in het hostel in een tweepersoonskamer te overnachten. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hostel beschikt over een gezellige binnenplaats. Geniet van een kop koffie in de binnenplaats of van een goed boek in de bibliotheek van het hostel. Daarnaast is het hostel voorzien van een restaurant. Deze serveert voornamelijk Chinese en westerse gerechten. Ook is er roomservice beschikbaar.

Days Inn City Center Hotel ligt op 5 minuten loopafstand van de Klokkentoren en de Trommeltoren van Xi’an. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontspan in de sauna of geniet van een massage tijdens uw verblijf. In het stijlvolle restaurant van het hotel worden Chinese specialiteiten geserveerd.

Dag 4: Stadstour door Xi'an

Xi'an - Shanghai

Na het ontbijt start uw stadstour door Xi’an. Zoals eerder omschreven hebben de bezienswaardigheden van Xi’an één ding gemeen: deze stammen uit een ver verleden. De stad beschikt over een stadsmuur met een lengte van 14 kilometer, deze is inmiddels gerestaureerd. Evenals de Trommeltoren en de Klokkentoren. De sfeervolle stad is te herkennen aan de Grote Moskee in de oude volksbuurt.

De middag heeft u vrij te besteden. In de avond vertrekt uw nachttrein in de richting van Shanghai.

Suggestie upgrade sneltrein: Op het traject tussen Xi’an en Shanghai rijdt een sneltrein. U reist dan overdag het traject af in ongeveer 8 uur.

Inclusief: ontbijt

Mevo Reizen boekt graag voor u een gereserveerde stoel (2e klasse) in één van de sneltreinen. U reist dan in ongeveer 16 uur van Xi’an naar Shanghai. Deze trein rijdt 250 km per uur over het nieuwe spoortraject. Het voordeel hiervan is dat u langer kunt verblijven in Shanghai. Notitie: Houdt er wel rekening mee dat u één nacht langer verblijft in Shanghai, aangezien u overdag reist.

Dag 5: Aankomst in Shanghai

In de ochtend komt u aan op het treinstation van metropool Shanghai. U heeft een vrije middag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Transferpakket: Transfer van treinstation Shanghai naar de accommodatie.

Suggestie: Tegen een kleine betaling kunt u genieten van het ontbijtbuffet bij de accommodatie.

Shanghai is de grootste stad van China. Shanghai was ooit een klein vissersdorpje aan de kust van China. Al werd hier gauw verandering in gebracht toen de stad in een snel tempo uitgegroeid werd tot de grootste stad ter wereld.

Suggestie: Ontdek één van de bekendste plekken van Shanghai: de Bund. Wij raden u aan deze boulevard in de avond te bezoeken. Dan is de Bund sfeervol en schitterend verlicht. De boulevard is gelegen aan de Huangpu rivier, die dwars door Shanghai loopt.

Suggestie: Een bezoek aan Nanjing Road kunt u niet missen tijdens uw reis. De belangrijkste winkelstraat van Shanghai is verdeeld in twee delen. Zo kunt u een bezoek brengen aan East Nanjing Road, van de Bund naar het Volksplein en aan West Nanjing Road, van het Volksplein naar de wijk Jing’an.

Suggestie: Breng een bezoek aan Tianzifang. Een gezellig wijkje van rode bakstenen huizen. Ontdek de vele steegjes met winkeltjes vol kunst en kitch.

U overnacht in het Charms Hotel Shanghai *** of gelijkwaardig.

Verblijf in het hart van Shanghai. Het Charms Hotel Shanghai ligt in het stadscentrum. Op 15 minuten loopafstand vindt u de beroemde Bund en het treinstation. Daarnaast wandelt u in twee minuten naar de dichtstbijzijnde metrostation. De kamers van de accommodatie zijn van alle gemakken voorzien. Ook is de badkamer uitgerust met toiletartikelen. De accommodatie biedt een restaurant waar u kunt genieten van traditionele gerechten. Ontspan in de avond onder het genot van een drankje in de lobbybar van het hotel.

Het vier sterren Central Hotel Shanghai is gelegen op tien minuten wandelen van het Volksplein. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en voorzien van diverse faciliteiten. U kunt genieten van een privé badkamer die is voorzien van toiletartikelen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te genieten van een bezoek aan de sauna of een heerlijke massage. In het hotel vindt u drie verschillende eetgelegenheden waar verschillende gerechten worden geserveerd. Zo kunt u diverse traditionele Shanghaise gerechten proberen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een krabschotel of Huai Yang-smaken.

Dag 6: Stadswandeling door Shanghai

Na het ontbijt ontdekt u Shanghai tijdens een stadswandeling met de gids. De gids weet u alles te vertellen over de geschiedenis en de cultuur van de stad. Tijdens de tour zult u bekende maar ook onbekende plekken van de stad ontdekken. De rest van de dag heeft u volledig vrij te besteden.

Inclusief: ontbijt

U overnacht in het Charms Hotel Shanghai *** of gelijkwaardig.

Suggestie: Ontdek de Skyline Pudong. Aan de overkant van de rivier. Dit was tot halverwege de twintigste eeuw een krottenwijk. U kijkt tegenwoordig uit over de meest imposante skyline ter wereld. Maak in de avond een cruise over de Huangpu rivier. Beide kanten van de rivier zijn volledig verlicht. De cruises vertrekken vanaf de Bund en onder de Oriental Pearl Tower in Pudong.

Suggestie: Breng een bezoek aan Tianzifang. Een gezellig wijkje van rode bakstenen huizen. Ontdek de vele steegjes met winkeltjes vol kunst en kitch.

Suggestie: In het midden van het centrum vindt u het Shanghai Museum. Ontdek de prachtige collectie met antieke kunstvoorwerpen. Het Shanghai Museum is toegankelijk zonder betaling.

U overnacht in het Charms Hotel Shanghai *** of gelijkwaardig.

Verblijf in het hart van Shanghai. Het Charms Hotel Shanghai ligt in het stadscentrum van Shanghai. Op 15 minuten loopafstand vindt u de beroemde Bund en het treinstation. Daarnaast wandelt u in twee minuten naar de dichtstbijzijnde metrostation. De kamers van de accommodatie zijn van alle gemakken voorzien. Ook is de badkamer uitgerust met toiletartikelen. De accommodatie biedt een restaurant waar u kunt genieten van traditionele gerechten. Ontspan in de avond onder het genot van een drankje in de lobbybar van het hotel.

Het vier sterren Central Hotel Shanghai is gelegen op tien minuten wandelen van het Volksplein. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en voorzien van diverse faciliteiten. U kunt genieten van een privé badkamer die is voorzien van toiletartikelen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te genieten van een bezoek aan de sauna of een heerlijke massage. In het hotel vindt u drie verschillende eetgelegenheden waar verschillende gerechten worden geserveerd. Zo kunt u diverse traditionele Shanghaise gerechten proberen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een krabschotel of Huai Yang-smaken.

Dag 7: Rechtstreekse KLM vlucht van Shanghai naar Amsterdam

Geniet in de ochtend van het ontbijtbuffet in de accommodatie. Kiest u voor het transferpakket dan wacht, in de loop van de ochtend de chauffeur op u in de lobby van het hotel om u richting het vliegveld Shanghai Pudong te brengen.

Transferpakket: Transfer van uw accommodatie naar het vliegveld van Shanghai.

Suggestie: Tickets voor de Maglev Train. U kunt ervoor kiezen om een transfer te boeken tot en met het Longyang treinstation. Vanaf dit station vertrekt de super snelle Maglev magneet trein. Tijdens de rit van 30 km haalt de zwevende trein een snelheid van 430km per uur.

Bouwsteen Xi’an en Shanghai is inclusief

 • nachttrein van Beijing naar Xi’an (hardsleeper)
 • 2 nachten in een authentiek hostel in Xian (upgrade naar hotel is incl. ontbijt)
 • nachttrein van Xi’an naar Shanghai (hardsleeper)
 • 2 nachten hotel in Shanghai (upgrade naar **** hotel mogelijk)
 • upgrade naar softsleeper/deluxesleeper óf naar de snelle dagtrein mogelijk

Excursiepakket

 • Dagexcursie naar het Terracottaleger € 79 per reiziger inclusief lunch
 • Stadstour door Xi’an € 49 per reiziger(privé)
 • Stadstour door Shanghai € 49 per reiziger (join-inn)

Transferpakket € 89 per reiziger

 • Transfer naar het station in Beijing
 • Transfer bij aankomst in Xian
 • Transfer naar het station in Xian
 • Transfer bij aankomst in Shanghai
 • Transfer naar het vliegveld in Shanghai

Upgrades

 • Upgrade: hotel *** Xian € 69 per reiziger
 • Upgrade: hotel **** Shanghai € 59 per reiziger
 • Upgrade: Softsleeper (een vierpersoonscoupé) € 49
 • Hostel overnachting in Shanghai ipv hotel  € 40 korting per reiziger

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per trein vanuit Beijing

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen