7 dagen vanaf€599
per persoon
vluchten inclusief

Bouwsteen Iran Zijderoute

Treinreis Iraanse Zijderoute van Teheran naar Ashgabat

De bouwsteen laat u kennis maken met het prachtige Iran. Een bezoek aan de culturele hoofdstad Teheran mag dan ook niet ontbreken. Ontdek de verschillende hoogtepunten die de stad te bieden heeft, zoals de Milad Toren. Per trein reist u door naar Isfahan. Bewonder de prachtige gebouwen en maak een wandeling over één van de grootste pleinen ter wereld. Het laatste deel van de reis brengt u naar de stad Mashhad. De stad staat ook wel bekend als meest heilige stad van Iran. Hierdoor zijn er vele moskeeën te vinden. Ontdek de historie en de cultuur van Teheran, Isfahan en Mashhad tijdens deze bouwsteen Iran.

Heeft u meer tijd om te reizen? Start uw Zijderoute reis in Iran.

 • Vlucht van Amsterdam naar Teheran
 • Overnachtingen in *** en **** hotels
 • Treinticket met tussenstop in Isfahan
 • Treinticket met tussenstop in Mashhad
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privécoupé mogelijk)
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt (2-persoonskamers)
 • Maaltijden zoals beschreven in reisbeschrijving
 • Verzorging documenten voor visa van Iran

Bouwstenen Zijderoute

599

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Teheran

Amsterdam - Teheran

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar Teheran. U wordt ontvangen op de luchthaven in Teheran. Per transfer wordt u naar uw accommodatie gebracht. De aankomst is net na middernacht.

Suggestie: De vluchttijden kunt u alvast raadplegen via Turkish Airlines. Als u eerder of later wilt vliegen geef het ons gerust door.

Transferpakket: U kunt bij Mevo Reizen een transferpakket afnemen. Voor zowel ontvangst- als uitzwaai transfer bij elke stop op de route.

U overnacht in het Pamchal Hotel *** of gelijkwaardig.

Het Pamchal Hotel in Teheran is centraal gelegen in een rustige omgeving in het stadscentrum. Veel hoogtepunten van de stad zijn op loopafstand te bereiken. De accommodatie biedt comfort en heeft een rustige sfeer. Het hotel beschikt over een restaurant met een breed aanbod aan Iraanse en buitenlandse gerechten. U kunt in de bar ontspannen en genieten van uw drankje. De kamers van het hotel zijn verzorgd en van alle gemakken voorzien.

Dag 2: Teheran verkennen: stadstour met lokale gids

Na het ontbijt ontvangt de gids u in de lobby van het hotel. Vandaag gaat u Teheran ontdekken, de hoofdstad van Iran. De stad heeft een schat aan bezienswaardigheden en ontelbaar veel musea, parken en bazaars. Wandel tijdens de stadstour over de vele pleinen en langs prachtige bouwwerken.

Breng onder andere een bezoek aan het overweldigende Golestan Paleis. Bekend als het paleis van de voormalige president van de Shah van Perzië. Het paleis is gebouwd in de zestiende eeuw en geeft een interessante kijk in het Iraanse adellijke leven. Het Golestan Paleis is tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie voor Iraanse kunstenaars. Vergeet niet een wandeling te maken door de schitterende tuin met meerdere zwembaden.

Beroemd is de bazaar in het zuiden van de stad. De bazaar is maar liefst 10 kilometer lang. Vindt er prachtige Perzische tapijten uit alle regio’s van Iran.

Bekijk de Iraanse hoofdstad van bovenaf! De hoge Borj-e Milad toren van 435 meter hoog, biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Het is de zesde hoogste toren ter wereld. Wij raden u aan om deze toren aan het einde van de middag te bezoeken. Zo geniet u van het uitzicht wanneer het nog licht is, maar ziet u ook de stad wanneer het langzaam donker wordt. Wanneer u geluk heeft, ziet u een waanzinnige zonsondergang vanaf de toren.

Excursiepakket: Stadstour in Teheran met Engelssprekende gids (exclusief entreegelden).

Suggestie: Bezoek tijdens uw verblijf in Teheran de voormalige Amerikaanse Ambassade. In 1979 vond hier een maandenlange gijzeling plaats door een groep Iraanse studenten. Na de gijzeling is het gebouw nooit meer in gebruik genomen door de Amerikaanse overheid. Het gebouw is te herkennen aan de anti-Amerika graffiti en tekeningen.

U overnacht in het Pamchal Hotel *** of gelijkwaardig.

Dag 3: Nachttrein van Teheran naar Isfahan

Teheran - Isfahan

Na het ontbijt in uw accommodatie heeft u een vrije dag in Teheran te besteden. Het meest centraal gelegen is de Ferdoswi Square en het Laleh park. Dit zijn beide goede startpunten om de stad te gaan verkennen.

Suggestie: Wilt u de drukte van de stad ontvluchten? Bezoek dan de buitenwijk Darband. Een wijk met traditionele restaurants en gezellige terrassen. Darband ziet er heel anders uit dan het centrum van Isfahan. Tijdens deze trip kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de natuur.

Suggestie: Bezoek het Nationaal Museum van Isfahan. Het museum heeft zich gespecialiseerd in de kunst uit Perzië en het post-Islamitische tijdperk. Vindt er kunstwerken van wel 9000 jaar oud.

In de avond vertrek u per transfer van uw accommodatie naar het treinstation. Vanavond begint uw reis per Zijderoute écht. De trein naar Isfahan vertrekt rond 11 uur in de avond. U vertrekt vanuit Teheran naar Isfahan. Wij boeken voor u een slaapcompartiment in de trein.

Iraanse treinen bieden veilige en comfortabele verbindingen naar alle belangrijke bestemmingen in het land. De meeste lange afstandstreinen bieden eerste en tweede klasse. In deze reis is standaard eerste klasse of privé coupé voor vier deelnemers inbegrepen.
Upgrade: Upgrade naar een privé coupé is aan te raden voor echtparen. Het is in Iran ongebruikelijk de coupé te delen met ‘onbekende’ reizigers van het andere geslacht. Binnen de groepsreis is dit uiteraard geen probleem omdat u de coupé deelt met deelnemers van de groep.

Dag 4: Aankomst in Isfahan & bezoek aan het Naqsh-e Jahan plein

Vandaag heeft u de mogelijkheid om in de trein te ontbijten, maar dit kunt u ook doen bij aankomst in Isfahan. Wanneer u een transferpakket heeft bijgeboekt staat de transfer voor u klaar op het treinstation. De transfer brengt u van het station naar uw accommodatie. U kunt inchecken bij het hotel. Wanneer de kamer nog niet klaar is kunt u wel alvast uw bagage achterlaten.

Ontdek in de middag het prachtige Isfahan tijdens de stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Isfahan is de op drie na grootste stad van Iran. De stad heeft de reputatie één van de mooiste steden ter wereld te zijn. Daarnaast wordt de stad ook vaak vertaald naar ‘’De halve wereld in één stad’’. Door de geschiedenis van Isfahan trekt de stad tot op de dag van vandaag bezoekers over de hele wereld.

Wandel over één van de grootste pleinen ter wereld: het Naqsh-e Jahan plein (ook wel bekend als Meidan-e Emam). Het plein vormt het hart van Isfahan. Aan dit prachtige plein vindt u de Qaisarieh Bazaar. Dit was ooit de meest luxe winkelcentra van Iran, gebouwd in 1029. De poort van de bazaar is volledig versierd met mozaïektegeltjes. Bekijk het architectonische meesterwerk, de Sheikh Lotfollah Moskee. Het duurde 18 jaar om deze moskee te bouwen. Isfahan biedt vele moskeeën die u het liefste allemaal ziet tijdens uw bezoek. Eén die u ook zeker niet mag missen is de Masjed-e Shah (Jame Moskee, vrijdagmoskee).

U overnacht in het Sheikh Bahaee Hotel *** of gelijkwaardig.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel.

Excursiepakket: Stadstour Isfahan te voet met Engelssprekende gids (excl. entreegelden).

Het Sheikh Bahaee Hotel is centraal gelegen in de straat genaamd: ‘Chahar Bagh Abbasi Street’. Deze straat heeft een 400 jaar oude geschiedenis. De accommodatie is één van de meest charmante en elegante hotels in Isfahan. De accommodatie is centraal gelegen. De hoogtepunten van de stad kunt u vanuit uw accommodatie op loopafstand bereiken. Geniet tijdens uw verblijf van een drankje of maaltijd in het restaurant op het dakterras. Hier worden Iraanse, traditionele en internationale gerechten geserveerd. Vanuit hier heeft u prachtig uitzicht over de historische stad Isfahan. De accommodatie beschikt over 52 kamers. De kamers van het hotel zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien.

Dag 5: Vrije dag in Isfahan: wandel over de Khaju brug en proef een Saffraanijsje met citroen

Isfahan - Mashhad

Ontbijt in het hotel. Vandaag heeft u vrij te besteden in Isfahan.

Suggestie: Op iedere hoek van de straat in de stad vindt u heerlijk eten. Wel heeft de stad één lekkernij die u niet mag missen: Saffraanijs met citroen. Dit zorgt ook voor een beetje verkoeling.

Suggestie: Wilt u een stukje Armenië verkennen in Iran? Breng dan vandaag een bezoek aan het Armeense Kwartier. Wandel door de prachtige wijk en bezoek de Vank Kathedraal. De kathedraal heeft een sprookjesachtig interieur. Bekijk wonderbaarlijke schilderwerken en houtsnijwerken.

Suggestie: Bezoek de Kuh-e Soffeh berg. Isfahan is gezegend met een prachtige ligging aan de voet van dit gebergte. De berg is omringd met een park, vanuit hier kunt u een 3 kilometer lange wandeling maken. Deze wandeling brengt u naar de top van de 400 meter hoge berg. U kunt ook per kabelbaan omhoog gaan. Onderweg vindt u vele theehuizen en restaurants.

Suggestie: Loop over de vele bruggen van Isfahan. De Zayande rivier begint in het Zagrosgebergte en stroomt recht door het hart van Isfahan. De populairste brug is de Khaju brug. De oudste brug is de Shahrestan brug en de mooiste brug is de Si-o-se brug. Si-o-se betekent ‘’33 bruggen’’. Dit geeft een duidelijke beschrijving van de 33 bruggen die samenkomen in een groot bruggencomplex in Isafahan.

Aan het einde van de ochtend of het begin van de middag staat de transfer naar het treinstation klaar voor het hotel. U vertrekt per dag- en nachttrein naar Mashhad.

U overnacht in de trein.

Upgrade: Upgrade naar een privécoupé in de trein.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation.

Dag 6: Aankomst in Mashhad: bezoek betoverende moskee van Imam Reza

In de ochtend of in de loop van de middag komt u aan op het treinstation van Mashhad. De transfer brengt u van het station naar uw accommodatie. U kunt inchecken bij het hotel. Wanneer de kamer nog niet klaar is kunt u wel alvast uw bagage achterlaten.

Ontdek de stad in de middag tijdens de stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Jaarlijks reizen meer dan twintig miljoen pelgrims af naar Mashhad. De stad staat bekend als de meest heilige stad van Iran. Breng een bezoek aan de betoverende moskee van Imam Reza. Dit heiligdom is de meest religieuze heilige plaats voor Iraanse moslims. Het complex is fascinerend en door zijn schoonheid en architectuur is het één van de mooiste moskeeën ter wereld.

Excursiepakket: Stadstour Mashhad onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar uw accommodatie.

U overnacht in het Almas Hotel **** of gelijkwaardig.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel.

Het Almas Hotel 1 in Mashhad is een vier-sterren accommodatie gelegen in het centrum van de religieuze hoofdstad. Het hotel ligt op steenworp afstand van verschillende hoogtepunten. De accommodatie beschikt over een restaurant dat heerlijke en diverse westerse en oosterse gerechten serveert. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de roomservice. Ook biedt het hotel een spa waar u heerlijk kunt ontspannen. Kom tot rust in de modern ingerichte kamers.

Dag 7: Transfer door de bergen van Mashhad naar Ashgabat

Mashhad - Ashgabat

Vandaag reist u per transfer naar de grenspost tussen Iran en Turkmenistan. U rijdt allereerst naar de grens bij Bajgiran/Gaudan (grenspost Yablonovka). Naar verwachting komt u aan het begin van de middag aan bij de grenspost (houd rekening met 30 min. tijdsverschil met Turkmenistan). De grenspost sluit om 17:00 uur, Turkmeense tijd. Aan de Turkmeense kant van de grens staat de lokale Turkmeense partner op u te wachten. De rit vanuit de bergen naar Ashgabat is vanaf de grens nog een half uurtje.

Transferpakket: Deze transfer is altijd bij de reis inbegrepen

Grensovergang: Het is lastig in te schatten hoeveel tijd u nodig heeft om de grens te passeren. Daarom houden wij rekening een ruime marge. De Turkmeense partner staat in alle gevallen al klaar aan de Turkmeense zijde van de grens.

Hier vindt u de Zijderoute treinreis vanaf Ashgabat

De reis Iran is inclusief

 • Vlucht van Amsterdam naar Teheran
 • Overnachtingen in *** en **** hotels
 • Treinticket met tussenstop in Isfahan
 • Treinticket met tussenstop in Mashad
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privécoupé mogelijk)
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt (2-persoonskamers)
 • Maaltijden zoals beschreven in reisbeschrijving
 • Verzorging documenten voor visa van Iran
 • Visapapieren Iran

Excursiepakket

 • Stadstour Teheran onder begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Stadstour Isfahan onder begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Stadstour Mashhad onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Transferpakket

 • Alle transfers gedurende de reis

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Upgrade naar treintrajecten op basis van een privécoupé € 99 per reiziger
 • Fooiengelden
 • Visum voor Iran
 • Eenpersoonstoeslag € 199 per reiziger

Vertrekdata
Dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam naar Teheran.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen