2 dagen vanaf€99
per persoon
deze excursie is ook online te boeken

tallinn-helsinki-ferry

Bouwsteen: Tallinn naar Helsinki per ferry

Tallinn – Helsinki Ferry:  deze bouwsteen brengt u in twee uur per veerboot van Tallinn naar Helsinki. Helsinki ligt aan zuidkust van Finland aan de Finse Golf. Wanneer u aankomt in de hoofdstad Helsinki ziet u dat het een is mix van Scandinavische en Slavische invloeden. Ontdek deze stad op eigen gelegenheid of tijdens een privé stadstour.

Maakt u de Fly drive door de Baltische Staten, dan vaart u de volgende dag terug naar Tallinn om de reis te vervolgen. De reizen per Rail Baltica of de groepsreis eindigen in Helsinki. U kunt er voor kiezen om uw reis te vervolgen per veerboot naar Lübeck in Duitsland. U vaart langs de eilanden van de scherenkust van Finland. Breng een dag door op de Oostzee. Op de veerboot tussen Helsinki naar Lübeck kunt u genieten van een sauna aan boord. Ook heeft de boot een restaurant en kunt u genieten van de zon aan dek.

  • Boottickets Tallinn – Helsinki
  • Overnachting in een *** hotel inclusief ontbijt in Helsinki
  • Terugvlucht per rechtstreeks KLM vlucht zit in de basisreis

99

Dag 1: per ferry van Tallinn naar Helsinki in de ochtend

Tallinn - Helsinki

Vanuit Tallin ligt Helsinki aan de overzijde van de Finse Golf. De overtocht is slechts twee uur varen.

De passagiersterminal ligt tegen de binnenstad van Tallinn aan en is vanuit uw hotel gemakkelijk te bereiken met de taxi, bus of tram. U bent vanaf uw hotel binnen 15 á 20 minuten per auto of tram in de haven. Kiest u voor een wandeling? De wandeling door het mooie Šnelli park is ongeveer 2,5km.

Inclusief: ontbijt

bouwsteen Baltische Staten
Wandeling door het Snelle Park vanaf uw hotel naar de haven van Tallinn

Suggestie: maak een stadstour onder begeleiding van een deskundige lokale Engelsprekende gids. Bezoek de Domkerk, maak een wandeling over het Senaatsplein en bewonder de Uspenski kathedraal. De Uspenski kathedraal valt op door de dertien karakteristieke uivormige koepels.

Breng een bezoek aan het Senaatsplein in het centrum van de stad. De bouwwerken om het plein heen, zoals de Domkerk zijn ook een bezoek waard. De kerk komt ui het jaar 1852. Het kerkgebouw is in een neoclassicistische stijl gebouwd. De buitenkant van de kerk is mooi wit met  daarboven op groene koepels met gouden versiersels.

Een andere prachtige kerk in Helsinki is de Russisch-Orthodoxe Uspenski-kathedraal. Helsinki is een redelijk jonge stad. Het is geen verzameling van middeleeuwse straten, maar een moderne stad.

Hotel Arthur

Dit hotel ligt op slechts 350 meter van het centraal station van Helsinki en tegenover het metrostation. Het hotel heeft een verzorgt een uitgebreid ontbijtbuffet en heeft een sauna die u kunt reserveren. De WiFi is . De kamers van Hotel Arthur zijn voorzien van een bureau, een televisie en een eigen badkamer met een douche. Het eigen restaurant van Hotel Arthur serveert traditioneel Finse gerechten en is ingericht met decoratieve gordijnen en kristallen kroonluchters.

Suggestie: Helsinki ligt verspreid over meerdere eilanden, een boottocht langs de diverse eilanden is een ontspannen manier om de stad vanaf het water te leren kennen.

Dag 2: Vrije dag Helsinki en in de avond doorreizen

Na het ontbijt in uw hotel heeft u vandaag vrij te besteden in Helsinki.

Vlieg aan het einde van de middag vanaf Helsinki met KLM terug naar Amsterdam.

Fly drive Baltische staten: Per ferry terug naar Tallinn en vervolg de reis door de Baltische Staten.

Doorreizen per ferry naar Lubeck en trein naar Nederland: U kunt er ook voor kiezen om uw reis te vervolgen per veerboot naar Lübeck in Duitsland. U vaart langs de eilanden van de scherenkust van Finland. Breng een dag door op de Oostzee. Op de veerboot tussen Helsinki naar Lübeck kunt u genieten van een sauna aan boord. Ook heeft de boot een restaurant en kunt u genieten van de zon aan dek. Bij aankomst overnacht u in Lübeck. De volgende dag reist u per trein (twee overstappen) van Lübeck terug naar Nederland.

Inclusief: ontbijt

De bouwsteen Tallinn naar Helsinki Ferry is inclusief

  • Boottickets Tallinn – Helsinki
  • Overnachting in een *** inclusief ontbijt in Helsinki

Upgrades op de bouwsteen

  • Engelssprekende gids in Helsinki € 69 per reiziger
  • Transfer van uw hotel in Tallinn naar de haven in Tallinn € 25 per reiziger
  • Diverse upgrade tijdens de overtocht mogelijk
  • Retourticket voor de Ferry naar Tallinn (o.a. bij de Fly Drive) v.a. € 49

Eénpersoonstoeslag € 49 per reiziger

  • Reist u alleen? Dan boeken we een privékamer voor u in een volwaardige kamer.

Vertrekdata
Als bouwsteen te boeken bij onze reizen door de Baltische Staten

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.