13 dagen vanaf€1999 per persoon
incl KLM vluchten

Himalaya Express

De Himalaya Express per hemeltrein van Beijing naar Lhasa

Himalaya Express
De Himalaya Express, ook wel de Hemeltrein genoemd. Voor sommige reizigers een bouwsteen na een reis per Transsiberië Express en Transmongolië Express.  Tijdens de Himalaya Express zult u genieten van de eindeloze uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, de boeddhistische tempels en de vriendelijke gezichten van de Tibetaanse bevolking. Deze reis brengt u naar verschillende mooie steden. Onder andere naar Beijing en Xian met als uiteindelijk doel Lhasa, ‘het dak van de wereld’.

Bezoek Beijing, Xi’an en Xining
In Beijing brengt u een bezoek aan de Verboden Stad. Vervolgens trotseert u, de volgende dag de Chinese Muur bij Mutianyu. Na enkele dagen Beijing gaat de echte treinreis beginnen. Stap in de trein en vervolg uw reis naar Xi’an. Bezoek in Xi’an het bijzondere Terracottaleger, maar ook de oude stadsmuren van de stad of de Drum en Bell toren. De treinreis brengt u verder naar Xining. Deze stad ligt op een hoogte van ongeveer 2200 meter. In Xining kunt u uitrusten en alvast wennen aan de hoogte. Tijdens de stop in Xining mag een bezoek aan de bergmeren niet ontbreken.

Vervolg van Himalaya Express
Vervolgens start het meest indrukwekkende deel van de Himalaya Express, stap aan boord van de hemeltrein en geniet van dit unieke treintraject.  Het treintraject voort over de Tibetaanse hoogvlakte naar het dak van de wereld. Tijdens deze treinreis reist u over de hoogste bergpassen met speciale treinwagons. Het landschap vanuit de trein is even indrukwekkend als ruig.

Aankomst en verblijf in Tibet
De volgende dag komt u aan in Lhasa, Tibet. Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Lhasa. Het is één van de hoogst gelegen hoofdsteden van de wereld op 3650 meter hoogte. In Tibet reist u altijd samen met een gids en voor Lhasa heeft u een permit nodig. Tijdens de tour, met Engelstalige gids, bezoekt u onder andere het Potala paleis, de Barkhor street en natuurlijk de Seru monastery.

Terugreis via Chengdu
Per vlucht terug naar China, uw laatste stop is Chengdu. Chengdu staat bekend als de stad van de Reuzepanda’s. Natuurlijk heeft Chengdu nog meer te bieden. Deze stad beschikt over de prachtige Wenshu tempel en de gezellige Jinli street met diverse restaurants in typisch Chinese sfeer.

1,999

Dag 1: Vlucht naar Beijing

Amsterdam - Beijing

Vlucht van Amsterdam naar Beijing met KLM.

U vliegt per avondvlucht met aankomst de volgende ochtend in Beijing.

Suggestie: Voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. Als u eerder of later wil vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Beijing: ook wel Peking genoemd, is de hoofdstad van China en een van de oudste steden van China. Beijing is een stad met ongeveer 23 miljoen inwoners. Deze 3000 jaar oude stad uit de Qin dynastie is absoluut een bezoek waard. Beijing is een stad met contrasten, modern en oude architectuur wisselen elkaar af. Bezoek in Beijing de Verboden stad, het Tian’anmen plein, het vogelnest van de Olympische spelen, de Tempel van de Hemel of het zomerpaleis.

Dag 2: Aankomst in Beijing

In de ochtend aankomst op het vliegveld van Beijing.
Vrije dag in Beijing. Vandaag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Wandel vanaf het hotel naar het Tiananmenplein en naar de Verboden stad.

Transferpakket: Per transfer van het vliegveld naar het hotel.
Excursiepakket: Een join-inn dagexcursie naar de Verboden stad en het Tiananmenplein inclusief lunch is vooraf te boeken.

Dag 3: Dagexcursie Chinese muur en per trein naar Xian

Beijing - Xi'an

Westers en/of chinees ontbijt in het hotel.
Excursiepakket: Dagexcursie naar Chinese muur, inclusief lunch. Het is een join-inn tour met bijbehorende commerciële stops.
U reist terug naar Beijing en vertrekt in de avond per Himalaya Express naar Xian.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation.

Mutianyu Great Wall: Mutianyu Great wall wordt door veel reizigers bezocht. De muur ligt op ongeveer 80 kilometer afstand van de stad. Dit gerestaureerde deel van de muur is 5400 meter lang en beschikt over 23 uitkijktorens. U kunt op verschillende manieren de muur beklimmen/afdalen; wandelend, met de kabelbaan of per rodelbaan. Vanaf de muur heeft u adembenemende uitzichten.

Dag 4: Aankomst Xian en excursie naar het Terracottaleger

Xi'an - Xi'an

In de ochtend aankomst op het treinstation van Xian.
Excursiepakket: Dagexcursie naar het Terracottaleger.
In de avond terug naar Xian om daar per Himalaya Express verder te reizen naar Xining.

Xian: is een stad met veel historie. De historie zorgt ervoor dat de stad een groot aanbod heeft aan mooie bezienswaardigheden. Een aanrader is het Terracottaleger, in het Chinees 兵马俑 . Het Terracottaleger ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van de stad. Het Terracottaleger bestaat uit meer dan 9000 beelden. Deze beelden zijn allemaal uniek en dienen als leger. Andere bezienswaardigheden zijn de Drum en Bell tower, The great Mosque en natuurlijk de Great Wilde Goose Pagoda.

Dag 5: Aankomst Xining

Aankomst op het treinstation in Xining.
Transferpakket: Per transfer naar het hotel
Vandaag heeft u een vrije dag in Xining. Bezoek de hoogtepunten van de stad of breng een bezoek aan de bergmeren.

Xining: Xining is een stad met ongeveer 2 miljoen inwoners. Deze stad ligt aan de rand van de hooglanden van Tibet. Het is een mooie gevarieerde stad. Kaal landschap en afwisselende bevolking. Het is nog een deel onontdekt China er is nog weinig toerisme. In het stadscentrum van Xining is de grootste Moskee van China te vinden een aantal blokken verderop vindt u een praktiserend boeddhistisch klooster.

Tip: Probeer deze stop rustig aan te doen en alvast te wennen aan de hoogte.

Dag 6: Xining

Ontbijt in het hotel
Vandaag kunt u de stad Xining ontdekken op eigen gelegenheid, u kunt er ook voor kiezen om een excursie te doen.
Excursiepakket: stadstour met o.a. de Gele rivier, de langste rivier van China.
Wilt u liever zelf op pad? Bezoek bijvoorbeeld de bergmeren van Xining of het Kumbum- klooster.

Qinghai meer: Zeker een bezoek waard is het Qinghai meer. Het meer ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Het is het grootste zoutwater meer van China. Het meer ligt op 3600 meter hoogte tussen de steppe van de Tibetaanse hooglanden, dit zorgt voor adembenemende uitzichten.

Kumbum-klooster: een hoogtepunt van Xining is het Kumbum- klooster. Dit klooster is gebouwd in het jaar 1577. Het klooster ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Xining en biedt een authentieke ervaring.

Dag 7: Vertrek per Himalaya Express richting Lhasa

Xining - Lhasa

Ontbijt in het hotel. Aan het begin van de middag vertrekt de Hemeltrein van Xining naar Lhasa.

Transferpakket: Transfer van de accommodatie naar het treinstation

De Himalaya Express: er is geen twijfel over mogelijk; de Himalaya Express is een technisch wonder. De trein behaalt een hoogte van 5072 meter en is 1956 kilometer lang, dit betekent dat het de hoogste spoorlijn ter wereld is. Zesentachtig procent van de spoorlijn is boven 4000 meter gebouwd. Om de spoorlijn te kunnen bouwen zijn er zeven tunnels en 160 km aan bruggen gebouwd.

Dag 8: Aankomst in Lhasa

Aankomst op het treinstation van Lhasa.
Transferpakket: Transfer van het treinstation naar de accommodatie.
De middag heeft u vrij te besteden. Het is slim om rustig aan te doen in verband met de hoogte.

Lhasa: Lhasa is de traditionele hoofdstad van Tibet en de hoofdstad van de Tibetaanse Autonome Regio. Lhasa wordt ook wel het dak van de wereld genoemd. Het is een van de hoogst gelegen hoofdsteden van de wereld op 3650 meter. In Tibet reist u altijd samen met een gids en voor Lhasa heeft u een permit nodig.

Dag 9: Lhasa ontdekken

Ontbijt in het hotel. Vandaag start de tour door Lhasa. U bezoekt vandaag onder andere het Potala paleis. Het Potala paleis is de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama, de geestelijk leider van de Tibetanen. De volgende stop is de Jokhang Tempel. Deze tempel is de oudste boeddhistische tempel ter wereld en ligt in de Barkhor buurt. Dit is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Lhasa. De Jokhang tempel staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De tour wordt vervolgd naar de Barkhor street, deze straat ligt in het oude centrum van Lhasa. Het is een zeer oude straat rond de Jokhang tempel en het is een must see tijdens een tour in Lhasa.

Dag 10: Lhasa ontdekken

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de tweede tour in Lhasa op het programma. De tour start vandaag bij het Drepung klooster. het Drepung klooster ligt op 8 kilometer afstand van Lhasa. Drepung was eens één van de grootste kloosters van de wereld. Het is opgericht in het jaar 1416. Binnen een jaar had dit klooster een bevolking van 2000 monniken. De volgende stop is het Sera klooster. Het klooster behoort bij de drie grootste kloosters van Lhasa. Sera ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van Lhasa. Het klooster werd gesticht in het jaar 1419.

 

Dag 11: Vlucht naar Chengdu

Lhasa - Chengdu

Ontbijt in het hotel. De ochtend is nog vrij te besteden in Lhasa.
Transferpakket: Transfer van het hotel naar het vliegveld.
In de middag vertrek per vlucht van Lhasa naar Chengdu. Aan het eind van de middag komt u aan in Chengdu.
Transferpakket: Transfer van het vliegveld naar de accommodatie.

Chengdu: Chengdu is een 4000 jaar oude stad in China met ongeveer 14.5 miljoen inwoners. Chengdu staat bekend als de stad van de panda’s. Deze stad vernieuwd zich snel en ook in deze stad ziet u veel oude en moderne architectuur.

Dag 12: Ontdek Chengdu

Ontbijt in het hotel. Vandaag kunt u de stad Chengdu op eigen gelegenheid ontdekken. U kunt er ook voor kiezen om een dag excursie te maken naar het panda breeding centre.

Excursiepakket: dagexcursie naar Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding.

Chengdu: Chengdu is de stad die bekend staat om de panda’s, maar deze stad heeft veel meer te bieden. Bezoek de smalle gezellige straatjes, bijvoorbeeld de Chunxi road. Breng een bezoek aan het Dujiangyan Irrigation System, de grote Boeddha van Leshan of de Qingcheng een berg die wordt beschouwd als heilige grond van het Taoïsme.

Dag 13: Vliegreis Chengdu – Amsterdam

Chengdu - Amsterdam

Westers en/of chinees ontbijt in het hotel. De reis is ten einde gekomen. Vandaag vliegt u weer terug naar Nederland.
Transferpakket: Transfer naar het vliegveld

15:30  Terugvlucht Chengdu – Amsterdam
19:20  Aankomst in Amsterdam

Inclusief:

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vluchten (of Skyteam partners)
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde hotels
 • Alle transfers tijdens de gehele reis mits transferpakket afgenomen
 • Compleet excursiepakket met eventueel wat uitbreidingsmogelijkheden mits excursiepakket afgenomen
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Lhasa op basis van een join inn tour
 • Permit voor Tibet

Upgrades en kosten om rekening mee te houden:

 • Visakosten
 • Eigen uitgaven € 20 per dag
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Upgrade naar een privé coupé
 • Éénpersoonstoeslag

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Beijing.

Reissom
Ontvang een vrijblijvend een maatwerk reisplan.

Vanafprijs

Geldig in de wintermaanden december, januari en februari.

Wissen