14 dagen vanaf€1339
per persoon
inclusief vluchten & treinreis

Fly drive Georgië en Armenië met Treinreis

Fly drive Georgië en Armenië met Kaukasus treinreis

Ontdek de prachtige landschappen van Georgië, Armenië en het Kaukasus gebergte met de fly drive+trein. Geniet van de historische en culturele bezienswaardigheden van Jerevan. Gedurende reis door Armenië ontdekt u prachtige locaties met allemaal een rijke geschiedenis. De reis wordt per trein vanuit Jerevan voortgezet naar Tbilisi in Georgië. Bewonder de prachtige architectuur tijdens uw verblijf. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke Georgische wijnen. Kortom geniet van de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en heerlijke specialiteiten die de landen te bieden hebben.

Reist u liever de gehele reis met de auto? Dit is mogelijk met de fly drive Georgië car only. Gedurende beide reizen bestuurt u zelf de huurauto. Daarnaast is er wel de mogelijkheid om een chauffeur met gids bij te boeken. De chauffeur brengt u overal naar toe en de gids informeert u over alle bezienswaardigheden. Heeft u langer de tijd om te reizen? De bouwsteen Azerbeidzjan is een mooie uitbreiding van uw reis. Ontdek het prachtige land en de diversiteit van de stad Bakoe.

 • Vlucht vanaf Amsterdam naar Jerevan
 • Vlucht vanaf Tbilisi naar Amsterdam (vluchten t.w.v. €350)
 • Optioneel bouwsteen Azerbeidzjan: vlucht vanaf Bakoe zonder toeslag
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Overnachten in goede 3-sterren accommodatie
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten met Turkish Airlines (of vergelijkbaar)
 • Huurauto o.b.v. Toyota Corolla (upgrade mogelijk)
 • huurauto o.b.v. alle verzekeringen
 • huurauto o.b.v. grensovergangen Georgië en Armenië
 • vrijwel altijd parkeren bij uw hotel
 • Treintickets Jerevan naar Tbilisi (o.b.v. 2e klasse)
 • Upgrade treintickets Jerevan naar Tbilisi naar 1e klasse mogelijk
 • alle overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • 24/7 lokale partner bereikbaar

1,339

Dag 1. Aankomst in Jerevan

Amsterdam - Jerevan

Vandaag vliegt u van van Amsterdam of Düsseldorf naar Jerevan in Armenië. Jerevan is de oudst bewoonde stad ter wereld. De stad heeft een prettige sfeer. Dit komt met name door de gezellige terrassen, mooie straatjes en prachtige pleinen. Een voorbeeld van een beroemd plein in Jerevan is het Republieksplein. Dit plein is ook wel de thuisbasis van de prachtige zingende fonteinen van Jerevan.

U overnacht in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Suggestie: woont u dichterbij Düsseldorf? Laat het ons weten, wij passen het reisplan graag aan naar uw voorkeur.

Transferpakket: Transfer van het vliegveld naar de accommodatie.

Hotel Ani Central Inn

Deze accommodatie ligt op slechts vijftien minute rijden van de luchthaven Zvartnots. Het hotel ligt centraal gelegen, waardoor u veel hoogtepunten op loopafstand kunt bereiken. Zo bent u in vijf minuten op het Republieksplein. Hotel Ani Central Inn biedt een breed scala aan diensten. Vriendelijk personeel, ruime kamers, een 24-uurs receptie en een loungebar. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn deze modern ingericht. Ontspan in de avond bij het binnenzwembad of in de sauna en geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijtbuffet.

Ani Plaza Hotel

Het Ani Plaza Hotel staat ook wel bekend als één van de grootste en beste accommodaties van Jerevan. Ook deze accommodatie ligt centraal gelegen in de stad van Jerevan. Het hotel biedt allerlei faciliteiten. Zo kunt u ontspannen in de spa en schoonheidsinstituten. Geniet van heerlijke Armeense en continentale gerechten in het Ani Restaurant. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht. Deze zijn voorzien van alle gemakken en moderne faciliteiten.

Dag 2. Ontdek Jerevan

Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant. Na het ontbijt maakt u kennis met de verhuurder van de huurauto en kunt u uw huurauto ophalen.

In de middag start uw stadstour door de bruisende hoofdstad Jerevan. De geschiedenis van de hoofdstad gaat terug tot de 8e eeuw voor Christus. Jerevan ligt aan de rivier de Razdan, die uitmondt in het Sevanmeer. Wandel tijdens de stadstour langs het Operahuis, Northern Avenue en het Cascade Complex. U ontdekt onder andere Victory Park met het Moeder Armenië standbeeld. Deze staat symbool voor vrede door kracht. Daarnaast leert u de oude manuscripten kennen tijdens een bezoek aan de Matenadaran. Bezoek aan het Tsitsernakaberd Memorial park en het museum van de slachtoffers van de Genocide uit 1915. Na de stadstour heeft u de middag vrij te besteden in Jerevan.

Overnacht in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Optionele afleverservice van de huurauto bij het hotel is mogelijk

Dag 3. Echmiadzin, Zvartnots tempel en de Brandyfabriek

Na de het ontbijt vervolgt uw reis naar een bijzondere plek voor Armeniërs: Echmiadzin. Dit is één van de oudste kerken ter wereld. Tijdens de rondleiding door de kathedraal brengt u een bezoek aan het museum. Maak onderweg een stop bij de Saint Hripsime kerk.

Rijdt in de middag naar de ruïnes van de Zvartnots tempel. Deze tempel staat ook wel bekend als de parel van de 7e eeuwse architectuur. Beide bouwwerken staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag reist u terug naar Jerevan.

Breng een bezoek aan de Brandyfabriek. Ontdek de beroemde, Armeense cognac tijdens een rondleiding door de fabriek. Breng ook een bezoek aan de fruitmarkt in de stad. Proef hier traditionele kazen, gedroogd fruit, noten en brood.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 4. Khor-Virap, Noravank klooster en de Areni wijnregio

Ontdek vandaag het klooster van Khor-Virap, het bekendste klooster van Armenië. Het klooster ligt ongeveer een uur rijden van Jerevan. U rijdt in de richting van de grens van Turkije en u zult uitkijken op de heilige Ararat berg. Het klooster is een belangrijk symbool voor het tot stand komen van de Armeens-apostolische kerk. Gregorius de Verlichter, de man die het christendom in Armenië introduceerde, werd op deze plek dertien jaar lang gevangen gehouden door Koning Tiridates IV.

Reis in de middag door naar het Noravank klooster. Dit is een groot, religieus en cultureel centrum van de 12e eeuw. Noravank ligt in een prachtige natuur met mysterieuze rode kliffen. Nabijgelegen ligt de Areni wijnregio. Bezoek de wijnmakerij voor een rondleiding. Proef verschillende Armeense wijnen van allerlei lokale druivensoorten. U kunt in deze regio ook een bezoek brengen aan het Areni grottencomplex. In deze grotten hebben archeologen een schoen gevonden van 5500 jaar oud. Rijdt aan het einde van de middag terug naar Jerevan.

U overnacht in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 5. Fort van Amberd, Saghmossavank-klooster en de stad Gjoemri

Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijt. Reis 50 kilometer per auto in de richting van het Fort van Amberd. Er is slechts één gekronkelde weg die er naartoe leidt en die door de bergen loopt. In de winter is het onmogelijk om het fort te bereiken per auto, vanwege de bedekte wegen met sneeuw. Het fort is gevestigd op de zuidelijke helling van de berg Ararats. Het fort staat Het fort staat op een rotsachtige kaap gevormd door de rivieren Amberd en Arkhashen, op een hoogte van 2300 meter. De geschiedenis van het fort gaat terug naar de 7e eeuw toen de Armeense vorsten Kamsarakan begonnen met de bouw. U vindt rond het fort overblijfselen van een versterkt drie verdiepingen tellend paleis, een kerk gebouwd in 1026, een badhuis met twee koepels, een geheime doorgang en andere historische gebouwen.

Maak vervolgens een stop bij het Saghmossavank-klooster. Deze ligt gelegen aan het einde van Kasagh-kloof. Ook is de Armeense Alfabetstraat een bezoek waard. Dit is een uniek monument dat de 9 letters van het Armeense alfabet voorstelt.

Reis in de middag verder naar de stad Gjoemri. Deze staat ook wel bekend als tweede grootste stad van Armenië. Breng een bezoek aan het Museum van Nationale Architectuur en Stedelijk Leven. Hier kunt u onder andere geconserveerde kunstwerken, meubels en tapijten zien uit Gjoemri. Rijd aan het einde van de middag terug naar Jerevan.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 6. Dilijan en het Sevanmeer

Rijd na het ontbijt via de stad Vanadzor naar de provincie Tavoesj. U komt aan in een spectaculaire, bosrijke omgeving van het plaatsje Dilijan. Deze omgeving wordt ook wel het ‘’Armeense Zwitserland’’ genoemd. Dilijan was in de Sovjettijd één van de bekendste kuuroorden. In het dorpje zelf kunt u wandelen door de museumstraat: ‘’Sharambeyan Street’’, met gebouwen die bewaard zijn gebleven uit de 19e eeuw, het keramiekatelier en het houtsnijwerkatelier. Breng een bezoek aan het Dilijan Nationaal Park. Dit natuurpark staat bekend om haar bergpassen, meren en dorpjes. Daarnaast biedt het park het klooster van Haghartsin. Een klooster geheel afgelegen in de natuur. Tijdens het bezoek ervaart u zelf de rustige sfeer. Het middeleeuwse klooster van Goshavank, gelegen aan de rechterkant van de Getik rivier, is ook de moeite waard om te bezoeken.

Rijd in de middag naar het Sevanmeer. Dit meer neemt 5% van de oppervlakte van Armenië in beslag. Met ongeveer 2.000 meter boven de zeespiegel is het Sevanmeer één van de hoogste zoetwatermeren ter wereld. Ontdek het Sevanavanklooster. Op het schiereiland Sevanavank, gelegen in het Sevanmeer. Tijdens een stop in het plaatsje Noraduz treft u een middeleeuwse begraafplaats aan met honderden kruisstenen (khatchkars) die teruggaan tot de 6e eeuw. Rijd einde middag terug naar Jerevan.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 7. Garni met de Zonnetempel en het Geghard klooster

Geniet in de ochtend van het ontbijtbuffet en check uit bij uw accommodatie. U reist per auto uit Jerevan oostwaarts in de richting van het plaatsje Garni. Hier bevind zich de enige overgebleven tempel in Armenië: de Zonnetempel. Het is een pittoresk monument uit de Hellenistische periode en een indrukwekkend stukje oude Armeense architectuur. Geniet van de ongerepte natuur met zijn prachtige berglandschap.

Neem hierna de tijd om naar Garni Gorde te rijden. Deze prachtige kloof wordt ook wel “Symfonie van de Stenen” genoemd. Ten noordoosten van Garni, hoger in de kloof van de Azat rivier, is een prachtig monument van middeleeuwse Armeense architectuur: het Geghard klooster gelegen. Een klooster dat gedeeltelijk uitgehouwen is in een berg. De betekenis van het Gheghard klooster: “Het klooster van de Speer”. Dit komt voort uit de speer die Jezus had verwond tijdens zijn kruisiging. Nu staat de historische speer tentoongesteld in de schatkamer van Etchmiadzin. Ontdek de rijke geschiedenis en bijzonder, magische sfeer bij beide bezienswaardigheden.

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Jerevan. U kunt uw huurauto afleveren in het centrum. In de avond vertrekt uw trein van Jerevan naar uw volgende bestemming: Tbilisi.

U overnacht in de trein.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Optionele afleverservice van de huurauto bij het treinstation van Jerevan is mogelijk

Suggestie: De treintijden kunnen ten alle tijden veranderen. Neem voorafgaand uw treinreis contact op met onze lokale partner in Jerevan voor het definitieve treinschema.

Yerevan-Tbilisi-Batumi train

De trein van Jerevan naar Tbilisi

Yerevan-Tbilisi-Batumi train

standaard categorie

Yerevan-Tbilisi-Batumi train

Categorie superieur

Yerevan-Tbilisi-Batumi train

Categorie Bolsjoj

Yerevan-Tbilisi-Batumi train

Restauratiewagen

Dag 8. Ontdek Tbilisi

In de ochtend arriveert u per trein in Tbilisi. U kunt uw huurauto ophalen in het centrum van de stad. Vandaag zit er geen ontbijt inbegrepen. Maak alvast kennis met de stad en geniet van een kopje koffie met ontbijt in één van de gezellige straatjes van Tbilisi. Check in de middag in bij uw accommodatie.

Na het inchecken ontdekt u de hoogtepunten van de stad onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Tbilisi wordt ook wel ‘’Het Parijs van het oosten’’ genoemd. De stad biedt een prachtige, bergachtige omgeving. Ook beschikt de stad over gezellige straatjes en traditionele huizen. Tijdens de tour maakt u kennis met de Drievuldigheid kathedraal en de Metekhi tempel. Wandel langs de synagoge en het seminarium. Maak tijdens een wandeling kennis met Tbilisi zijn prachtige straten: hoofdstraat Rustaveli en David Aghmashenebli avenue. Ontdek musea als museum van de Sovjetrepressie en het Georgisch Kunstmuseum. Vervolgens rijdt u naar het Openluchtmuseum van Tbilisi.

U overnacht in het Metekhi Line Hotel *** of gelijkwaardig.

Suggestie: Optionele afleverservice van de huurauto bij het hotel is mogelijk

Suggestie: Vanuit het Europaplein reist u per kabelbaan naar het hoger gelegen Tbilisi. Hier heeft u niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, ook staan hier restanten van het Narikala fort.

Metekhi Line Hotel

Het Metekhi Line hotel is gelegen in het oude centrum van Tbilisi. Op 1 kilometer van het hotel bevinden zich verschillende kerken, kathedralen en een botanische tuin. Het vrijheidsplein ligt op zes minuten rijden van het hotel. De kamers in het Metekhi Line hotel beschikken over uitstekende faciliteiten. Daarnaast is de receptie 24 uur geopend en kunt u gebruik maken van internet. Na een indrukwekkende dag in Tbilisi geniet u op het dakterras van een panoramisch uitzicht. Begin de dag goed met een continentaal en uitgebreid ontbijtbuffet.

Tiflis Palace hotell

Tiflis Palace Hotel

Het Tiflis Palace Hotel is gelegen in het oude centrum van Tbilisi. De Metheki kathedraal ligt op vijf minuten wandelen. De kamers zijn voorzien van een licht en modern interieur. Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, internet en verschillende restaurants. U kunt genieten in één van de restaurants/barren in het hotel. Op het dakterras geniet u van het panorama uitzicht onder het genot van een lekker drankje. Begin uw dag goed met een heerlijk ontbijt in het restaurant of op uw kamer.

Dag 9. Grottenstad Vardzia

Na het uitgebreide ontbijt checkt u uit bij uw accommodatie. U vervolgt u reis vandaag in de richting van de provincie Javakheti. Reis langs de prachtige meren van Georgië, waaronder het grootste meer: Lake Paravani. Maak onderweg een stop om te genieten van de prachtige uitzichten over de meren. Breng ook een bezoek aan het kleine Poka nonnenklooster. De nonnen in dit klooster maken nog steeds kaas op een zeer oude traditionele manier. Reis verder naar Vardzia en maak onderweg een stop bij het indrukwekkende en oudste Khertvisi fort uit de 10e eeuw. In de middag komt u aan bij één van de hoogtepunten van Georgië: grottenstad Vardzia. Ontdek de geschiedenis, de verborgen gangen en de geheime tunnel.

U overnacht in het Valodia’s Cottage *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Vardzia Resort

Valodia’s cottage hotel is een comfortabele plek in een rustige omgeving. Het is gelegen aan de weg die naar het klooster in Varzdia lijdt. De accommodatie is omringd met prachtige bloemen met uitzicht op de Mtkvari rivier. De locatie is geschikt voor culturele bezichtigingen en wandeltochten. Het hotel biedt karakteristieke kamers met ieders een eigen stijl. Geniet van een heerlijk ontbijt op een prachtige locatie.

Vardzia Resort

Het Vardzia Resort is gelegen in een prachtige omgeving. De locatie is geschikt voor verschillende activiteiten zoals wandelen en fietsen. Het resort biedt verschillende faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, wifi en een restaurant. De kamers zijn mooi ingericht met onder andere een televisie. Elke dag kunt u genieten van een lekker drankje en verschillende gerechten in het restaurant.

Dag 10. Stad stad Akhaltsikhe en kuuroord Bordzjomi

Na het ontbijt vervolgt u reis in de richting van de stad Akhaltsikhe. De naam Akhaltsikhe betekent ‘’Nieuw Kasteel’’ in het Georgisch. Het indrukwekkende kasteel genaamd de Rabat Citadel domineert deze stad en is een aantal jaar geleden rijkelijk gerestaureerd. Breng een bezoek aan de citadel en het museum. Na uw bezoek aan Akhaltsikhe reist u door naar kuuroord Bordzjomi. Een stad dat gelegen is in een dal, omring door bergen en prachtige groene bossen. Deze stad staat ook wel bekend vanwege zijn beroemde, sprankelende water genaamd Bordzjomi. Het is het beroemdste mineraalwater van Georgië dat van vulkanische oorsprong is. Vergeet dus geen slok te nemen van dit beroemde water tijdens uw bezoek aan Bordzjomi.

Suggestie: Ontdek ook Bordzjomi Central Park. Hiervandaan kunt u een ritje maken per kabelbaan voor een prachtig uitzicht van de omgeving. U overnacht in het Bordzjomi Park Guesthouse, Guesthouse Verde of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Guest House Borjomi Verde (of gelijkwaardig)

Guest House Borjomi Verde (of gelijkwaardig)

Guesthouse Verde ligt op 1 minuut loopafstand van de Kura rivier. Het treinstation van Bordzjomi ligt op 4 kilometer afstand van de accommodatie. Op tien minuten loopafstand vindt u verschillende restaurants en cafés. Hier kunt u genieten van diverse gerechten. De kamers beschikken over verschillende faciliteiten zoals een televisie en eigen badkamer.

Golden Tullip Hotel

Golden Tullip Hotel
Het Golden Tulip Hotel is gevestigd in een 19e-eeuws huis. De prachtig ingerichte kamers zijn voorzien van verschillende faciliteiten. Zo kijkt u vanaf het balkon uit op de prachtige bergen. Het hotel biedt faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, internet en fitnesscentrum. Aan het einde van de dag kunt u tot rust komen in de hottub die het hotel aanbiedt. Begin uw dag goed met een heerlijk ontbijt van het buffet bij de accommodatie.

Dag 11. Gori, Uplistsikhe en Kazbegi

Vandaag reist u naar de stad Gori, ook wel bekend als geboorteplaats van Joseph Stalin. In het centrum van de stad vindt u het Stalin Museum. Er worden veel bijzondere objecten getoond die een belangrijke rol hebben gespeeld in Stalin zijn leven. Zo wordt bijvoorbeeld de persoonlijke treinwagon tentoongesteld.

U brengt een bezoek aan nabijgelegen Uplistsikhe. Bekend als de oudste stad van Georgië die gehouwen is uit rotsen. Daarnaast was Uplistsikhe ooit een belangrijke handelspost op de Zijderoute. In de middag kunt u genieten van Georgische wijnen in een historisch wijnhuis gelegen in Uplistsikhe. De wijngebieden van Georgië behoren met zin 7.000 jaar tot de oudste ter wereld.

Aan het einde van de middag rijdt u over de Georgische Militaire Weg in de richting van de Kazbek berg. De Militaire weg is een belangrijke verbinding door de Kaukasus van Georgië naar Rusland. De weg heeft een lengte van 212 kilometer en bereikt een hoogte van 2.300 meter. Onderweg maakt u een stop bij het Ananuri Kasteelcomplex. Maak kennis met niet alleen het kasteel, maar ook met de prachtige omgeving en natuur van de Kaukasus bergen.

U overnacht in Kazbegi in het Tower Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Tower Hotel

Het Tower Hotel is gelegen in Stepantsminda in Kazbegi. Naast het hotel kunt u genieten van een tuin met prachtige bloemen. De faciliteiten die het hotel aanbiedt is internet, een 24-uurs receptie en parkeergelegenheid. Geniet van heerlijke lokale gerechten in het restaurant van het hotel.

Rooms Hotel

Rooms Hotel

Het Rooms Hotel is gevestigd aan de voet van de Kazbek-berg in het dorp Stepantsminda. De kamers van het Rooms Hotel zijn modern ingericht en beschikken over verschillende faciliteiten. Verder geniet u in het hotel van het stijlvolle restaurant. Hier kunt u kiezen uit verschillende internationale gerechten. U kunt van de maaltijden genieten op het terras met een prachtig uitzicht op de bergen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om rustig een boek te lezen en genieten van een heerlijk drankje in de lobby. Het hotel biedt verschillende faciliteiten aan zoals een 24-uurs receptie, internet en een bibliotheek.

Dag 12. Drievuldigheidskerk van Gergeti en Tbilisi

Breng in de ochtend een bezoek aan de Drievuldigheidskerk van Gergeti. Deze ligt gelegen op een groene heuvelrug vlak voor de top van de berg Kazbek. U kunt deze plek bereiken per auto. Wanneer het weer het toelaat, kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op de Kazbegi-berg. Deze is 5054 meter hoog. Rijdt vanaf de Kazbegi terug naar Tbilisi. In de middag kunt u op eigen houtje de stad Tbilisi of de omgeving ontdekken.

U overnacht in het Metekhi Line Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 13. Regio Kakheti en Georgische wijnen

Vandaag ontdekt u de regio Kakheti, gelegen in het oosten van Georgië. Dit staat ook wel bekend als het koninkrijk van eindeloze wijngaarden, schilderachtige bergen en oude tradities.

Ontdek vandaag verschillende dorpjes, gelegen in de prachtige omgeving. Rijdt naar een boerderij op de Gombori Pass. Hij maakt traditionele kleipotten. Ook kunt u het dorpje Qvevri ontdekken. Proef hier de heerlijke wijnen en Chacha (vuurwater). Reis door naar de Alaverdi St. Kathedraal uit de 11e eeuw. Deze is gelegen op 18 km van de stad Telavi in de Alazani-Rivier vallei. Alaverdi is de hoogste kathedraal van Georgië, namelijk tot 50 meter. In de middag rijdt u door naar een 19 eeuws Tsinandali Park. Dit park beschikt over het landgoed van de familie Chavchavadze. U kunt een rondleiding volgen door het huis-museum. Geniet in de middag van een wijntour bij een grote wijnmakerij. U kunt nog extra genieten van de Georgische wijnen.

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Tbilisi. U kunt uw huurauto afleveren in het centrum.

U overnacht in het Metekhi Line Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Optionele ophaalservice van de huurauto bij uw accommodatie in Tbilisi is mogelijk

Dag 14. Vlucht van Tbilisi naar Amsterdam

Tbilisi - Amsterdam

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Tbilisi. In de loop van de dag vertrekt u vlucht van Georgië terug naar Amsterdam.

Inclusief: ontbijt
Suggestie: Wanneer u kiest voor de verlenging naar Azerbeidzjan, heeft u vandaag vrij te besteden (of reis mee met onderstaande tour) in Tbilisi. In de avond vertrekt uw trein van Tbilisi naar Baku.

Suggestie: Wij adviseren om tijdens uw vrije dag in Tbilisi de optionele tour naar Bodbe en Sighnaghi te maken. Bodbe is de vereerde laatste rustplaats van St. Nino, die Georgië al in 337 na Christus tot het christendom bekeerde. Ontdek daarna het kleine dorpje Sighnaghi. Dit dorpje is genesteld binnen verdedigingsmuren. U heeft hier prachtig uitzicht op de prachtige vallei van de Alazani rivier.

Transferpakket: Transfer van de accommodatie naar het vliegveld of het treinstation van Tbilisi (voor uw reisuitbreiding naar Azerbeidzjan)

Fly drive Georgië en Armenië + treinreis is inclusief

 • Vlucht vanaf Amsterdam naar Jerevan
 • Vlucht vanaf Tbilisi naar Amsterdam (vluchten t.w.v. €350)
 • Optioneel bouwsteen Azerbeidzjan: vlucht vanaf Bakoe zonder toeslag
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Overnachten in goede 3-sterren accommodatie
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten met Turkish Airlines (of vergelijkbaar)
 • Huurauto o.b.v. Toyota Corolla (upgrade mogelijk)
 • huurauto o.b.v. alle verzekeringen
 • huurauto o.b.v. grensovergangen Georgië en Armenië
 • vrijwel altijd parkeren bij uw hotel
 • Treintickets Jerevan naar Tbilisi (o.b.v. 2e klasse)
 • Upgrade treintickets Jerevan naar Tbilisi naar 1e klasse mogelijk
 • alle overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • 24/7 lokale partner bereikbaar

Excursiepakket € 72 per reiziger

 • Stadstour Jerevan (Engelstalige gids)
 • Stadstour Tbilisi (Engelstalige gids)

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Upgrade: vernachten in 4****-sterren accommodatie o.b.v. logies/ontbijt € 348 per reiziger
 • Upgrade: Huurauto Daihatsu Terios (of vergelijkbaar) € 36 per reiziger
 • Upgrade: Privé chauffeur tijdens de gehele reis € 360 per reiziger
 • Upgrade: Privé gids tijdens de gehele reis € 570 per reiziger
 • Reisverzekering
 • Borg (€ 500) huurauto ter plaatse
 • Tip: u kunt de borg via Mevo Reizen bij Allianz verzekeren
 • Brandstof en parkeerkosten huurauto
 • Entreeprijzen bezienswaardigheden
 • Fooiengelden
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eénpersoonstoeslag op maat

Ophaal/afhaalservice huurauto € 87 per reiziger

 • afleverservice van de huurauto bij het hotel in Jerevan
 • ophaalservice van de huurauto bij het treinstation in Jerevan
 • afleverservice van de huurauto bij het treinstation in Tbilisi
 • ophaalservice van de huurauto bij het hotel in Tbilisi

Transferpakket € 57 per reiziger

 • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie in Jerevan
 • Transfer van de accommodatie naar de luchthaven in Tbilisi

Bouwstenen

Bakoe Azerbeidzjan
vanaf €384 reisduur 8 dagen
Naast de prachtige de reis door Georgië en Armenië biedt Mevo Reizen ook een uitbreiding naar Azerbeidzjan. Tijdens deze bouwsteen reist u per trein van Georgië naar Bakoe. Na aankomst...

Fly drive Armenië
vanaf €719 reisduur 8 dagen
Naast de reis door Georgië en Armenië kunt u ook doorreizen naar Azerbeidzjan. Per auto reist u naar de grens van Azerbeidzjan. Hier ontvangt u een nieuwe huurauto waarmee u...

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Jerevan, Tbilisi of Bakoe.

 

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Bouwstenen

Bakoe Azerbeidzjan
vanaf €384 reisduur 8 dagen
Naast de prachtige de reis door Georgië en Armenië biedt Mevo Reizen ook een uitbreiding naar Azerbeidzjan. Tijdens deze bouwsteen reist u per trein van Georgië naar Bakoe. Na aankomst...

Fly drive Armenië
vanaf €719 reisduur 8 dagen
Naast de reis door Georgië en Armenië kunt u ook doorreizen naar Azerbeidzjan. Per auto reist u naar de grens van Azerbeidzjan. Hier ontvangt u een nieuwe huurauto waarmee u...
Wissen