De luxe Registan Express

Registan Express: de luxe Zijderoute (Ashgabat – Almaty)

De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. Tijdens de reis maakt u kennis met de de culturen langs de Zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor handel tussen oost en west. Onder deze locaties zijn enkele UNESCO World Heritage Sites zoals het centrum van Bukhara en Khiva. De Centraal-Aziatische landen Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan spreiden zich uit van de Kaspische Zee in het Westen tot het Tien Shan gebergte in het Oosten. Bovendien is deze reis de uitstekende combinatie van luxe en avontuur. Terwijl u wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied kunt u genieten tijdens u reis per privé trein.

 

Wilt u de reis andersom maken? Mevo Reizen biedt de Registan Express ook aan van Almaty naar Ashgabat.

 

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Turkish Airlines of Lufthansa vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (t.w.v. €650)
 • Gegarandeerde Engelstalige Reisbegeleiding
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde **** hotels (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Alle transfers tijdens de gehele reis
 • Compleet excursiepakket met eventueel uitbreidingsmogelijkheden
 • Treintrajecten o.b.v. diverse coupé types
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Documenten voor Oezbekistan en Kazachstan zijn niet nodig
 • Bagagedragers waar nodig

3,6994,099

Dag 1: Vlucht naar Ashgabat

Amsterdam - Istanbul - Ashgabat

Vlucht van Amsterdam naar Ashgabat.
De vlucht is doorgaans met een overstap in Istanbul of Moskou. Vanuit Amsterdam of Brussel zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Ashgabat.

Suggestie: Bouwsteen Istanbul. Bezoek Istanbul met en tussenstop van één of twee nachten. De oude hoofdstad van het Ottomaanse rijk bied veel mooie bezienswaardigheden, zoals Hagia Sophia. Het gebouw staat op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Suggestie: Bouwsteen Moskou. Bezoek Moskou met en tussenstop van één of twee nachten. Moskou is de hoofdstad van Rusland en bied ook veel mooie bezienswaardigheden zoals het bekende Rode Plein.

Dag 2: Aankomst Ashgabat

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ashgabat. Ontvangst op de luchthaven in Ashgabat door de lokale gids. Transfer naar het centraal gelegen hotel en check-in. Vrije dag vandaag in Ashgabat. In de avond heeft u een welkomstdiner en is de rest van de avond vrij te besteden.

U overnacht in het Grand Turkmen Hotel ***** of gelijkwaardig

inclusief: Diner

Het Grand Turkmen hotel is gelegen in het centrum van Ashgabat nabij het onafhankelijkheidsmonument en Nationaal museum. Het hotel biedt diverse diensten waar u als gast van kunt genieten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een restaurant, café, 24-uurs roomservice, internet en een heerlijke sauna. In het restaurant worden diverse Turkmeense, Turkse, Europese en internationale gerechten bereid. Ook kunt u daarnaast helemaal tot rust komen met een heerlijke massage in de “health club” van het hotel.

Dag 3: Stadstour Ashgabat & bezoek aan Nisa

Na het ontbijt in het hotel bezoekt u een typische Oosterse markt. Vanaf daar reist u naar Nisa voor een bezoek aan de forten van de Parthen. Nisa is de oude hoofdstad van het rijk van de Parthen en bevindt zich ongeveer 18 kilometer van de huidige hoofdstad Ashgabat.

In de middag staat een stadstour door Ashgabat op de planning met een lokale Engelssprekende gids. Ashgabat is de hoofdstad van Turkmenistan en gelegen in de Karakum woestijn. Een stad met indrukwekkende en protserige marmeren paleizen en grote standbeelden van o.a. Turkmenbasi ‘de leider der Turkmenen’. Verder brengt u een bezoek aan de Ertogrul Gazy Moskee, Independence Park, het Nationaal Museum en het ‘Monument of Neutrality’.

Vanavond overnacht u aan boord van de trein, richting Merv in Turkmenistan.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 4: Bezoek aan de oasestad Merv

Vroeg in de ochtend aankomst bij de UNESCO World Cultural Heritage Site Merv. Merv is een stad in een oase in de Karakumwoestijn. Volgens UNESCO is Merv de oudste en best bewaard gebleven oasestad langs de Zijderoute in Centraal Azië.

U ontbijt in de trein en gaat vervolgens met een Engelssprekende gids de oude stad Merv bekijken. Het complex bestaat uit gigantische muren met imposante ruïnes van historische gebouwen. U bezoekt het mausoleum van sultan Ahmed Sanjar, oorspronkelijk onderdeel van een groot religieus complex, Kyz kala kasteel en de historische ijs-huisjes. De lunch is bij een lokale familie in de binnenplaats van hun eigen huis.

Het diner en de overnachting zijn aan boord van de trein en u vervolgt de reis naar Buchara, Oezbekistan.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 5: Per trein van Turkmenistan naar Oezbekistan

In de ochtend komt u aan in Buchara in Oezbekistan. Na het ontbijt in de trein gaat u Buchara ontdekken. Buchara is één van de belangrijkste steden in Oezbekistan met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. De stad heeft ongeveer 1000 architecturale monumenten die terugdenken aan de gouden eeuwen van de Zijderoute. Deze gerestaureerde monumenten zijn in de loop der eeuwen meerdere malen herbouwd. Het historisch centrum is door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

In het historische deel van Buchara ziet u de bijna 50 meter hoge Kalyan Minaret en de Lyab-I Hauze ensemble bij de vijver met de Nadir- en Kukeldash-madrassa’s. Een madrassa is het Arabische woord voor school, vaak verwezen naar een Koranschool. In een van de binnenplaatsen van een madrassa kunt u een optreden van dansers onder begeleiding van lokale muzikanten bijwonen. Verder krijgt u een presentatie van de lokale, kleurrijke, klederdracht te zien.

De overnachting is vanavond in hotel Asia Bukhara **** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hal Asia Bukhara Hotel

Zwembad Asia Bukhara Hotel

Tuin Asia Bukhara Hotel

Hotel Asia Bukhara verzorgt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad en een bar met gedeelde lounge. Wanneer het zonnetje schijnt, kunt u buiten heerlijk genieten van een drankje op het fijne terras. De kamers zijn verzorgd, aangenaam en schoon. Deze zijn uitgerust met airconditioning en een eigen badkamer.

Dag 6: Buchara ontdekken

Na het ontbijt in uw hotel gaat u onder begeleiding van een Engelssprekende gids met een transfer naar de prachtige Mir-e-Arab Madrassa en het Samanid Mausoleum, twee van de mooiste gebouwen uit Centraal Azië. Aansluitend gaat u naar het indrukwekkende Ark Fortress, een gigantisch fort dat vroeger de hele stad ommuurde. Het is een stad waar ooit de regering van Buchara ‘s vroegere heersers gevestigd was. De route gaat door naar het Zomerpaleis van de laatste Emir en u sluit de tocht af met een bezoek aan ‘s werelds enige vrouwenmoskee, ongeveer 15 kilometer buiten de stad.

U overnacht in hotel Asia Bukhara, morgen vervolgt u de reis per trein.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Per trein van Buchara naar Khiva

U ontbijt in het hotel en u heeft de ochtend vrij te besteden. De trein vertrekt rond het middaguur richting Khiva in het noorden van Oezbekistan. U verblijft de nacht in de trein en komt morgenochtend aan bij Khiva.

Suggestie: volg de lokale tradities en drink een kopje thee. Voor een mooi uitzicht over het Po Kalon plein, raadt Mevo Reizen u aan om op het dakterras van het restaurant Chasmai-Mirob een kopje thee te drinken.

Suggestie: breng in de ochtend een bezoek aan het Nasreddin Hodja standbeeld.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 8: Het ‘openluchtmuseum’ Khiva

Na het ontbijt in de trein, komt u aan bij de oasestad Khiva. Khiva is een stadje met ongeveer 50.000 inwoners en is al bijna 1500 jaar oud. De oude ommuurde binnenstad, Itchan Kala, is een waar openluchtmuseum. U brengt al wandelend een bezoek aan de Madressa ,een Islamitische universiteit, de Islam Khodja Minaret en u ziet het mausoleum van de beroemde Makhmud Pakhlavan. Volgens legendes uit de veertiende eeuw, redde hij het leven van vele onderdanen, door een akkoord te sluiten met de Indiase overheersers. Deze stad was in de tiende eeuw de meest levendige stad op de Zijderoute, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond kwamen karavanen met kamelen door de poorten van de stad. De lunch is in het Zomer Paleis van de voormalige Emir.

In de avond vertrekt de trein richting Samarkand.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 9: Samarkand met bezoek aan Registan Ensemble

U ontbijt in de trein, waarna u vandaag Samarkand bezoekt. Samarkand wordt algemeen beschouwd als de prachtigste en belangrijkste stad op de wereld tijdens de heerschappij van Timur. Timur was een Mongoolse krijgsheer in de late 14e en vroege 15e eeuw. Tijdens uw tocht door de stad brengt u een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden in Samarkand waaronder het Registan Ensemble. Registan is het grote plein in het oude, historische hart van Samarkand. Om het plein heen zijn drie Madrassa’s en verschillende siertuinen te vinden. Achter één van de drie Madrassa’s is een bazaar te vinden. Ten slotte bezoekt u de Shah-i-Zinda, het eeuwenoude kerkhof met bijbehorende moskee.

U overnacht in het Registan Plaza Hotel *** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hal Asia Bukhara Hotel
Zwembad Asia Bukhara Hotel

Het Registan Plaza Hotel is centraal gelegen. U vindt verschillende hoogtepunten van de stad op loopafstand. De kamers van de accommodatie zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel is voorzien van een bar met lounge, een sauna en een binnenzwembad. Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 10: Samarkand ontdekken

Vandaag bezoekt u een zijdetapijt fabriek, Samarkand is befaamd om haar goudborduurwerk. Verder brengt u een bezoek aan een Oezbeekse familie die gespecialiseerd is in het maken van papier van moerbei bast. De witte moerbei komt veelvuldig voor in het gebied. De bladeren van de witte moerbei zijn belangrijk voor de zijdeproductie, de zijderups heeft deze bladeren als enige voedselbron.

De tour heeft stops bij het Ulug Beg Observatorium, bij de ruïnes van de Bibi Khanum moskee en het Gur Emir mausoleum, de laatste rustplaats van de voormalige heerser Timur Lenk.

U overnacht in het Registan Plaza Hotel *** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 10 (optioneel): Panjakent in Tadzjikistan

Voor de invulling van dag 10 heeft u een extra optie. Vandaag krijgt u de mogelijkheid om naar Panjakent in Tadzjikistan te reizen. Panjakent is een historische stad en behoorde ooit tot het pre-islamitische rijk Sogdiana in Centraal Azië. De ruïnes van de oude stad liggen aan de rand van de moderne stad.

U bezoekt het historische Rudaki museum, de Alim Dodcho moskee en de ruïnes van de oude stad aan de oevers van de Zeravchan rivier.

Houd rekening met het aanvragen van Visa voor Tadzjikistan.

U overnacht in het Registan Plaza Hotel *** of gelijkwaardig in Samarkand.

Panjakent

Dag 11: Per trein via de bergen naar Shakhrisabz

Vanuit Samarkand bezoekt u de omliggende regio. U gaat vandaag richting de bergen waar vuuraanbidding en Shamanisme nog steeds beoefend wordt in de vorm van rituelen en mythes. U woont een traditionele ceremonie bij waarbij u de kans krijgt om de regio’s unieke folklore te ervaren. En ook een blik te werpen op het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

De reis gaat per trein verder richting de geboorteplaats van Timur, de groene stad Shakhrisabz. U vervolgt de reis langs de Zijderoute naar deze stad op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de stad ziet u monumentale architecturale gebouwen uit de 14e en 15e eeuw, waaronder het Grote Paleis van de Mongoolse heerser. Timur heeft naast zijn paleis ook zijn graftombe hier gebouwd. Hij is echter begraven in Samarkand waar u eerder een bezoek bracht.

In de avond vertrekt u per trein richting Tasjkent. Aan boord kunt u een Oezbeekse wijnproeverij bijwonen.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 12: Bezoek aan Tasjkent

In de ochtend komt de trein aan in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. In vergelijking met veel andere steden in Centraal-Azië is Tasjkent een moderne stad. De stad heeft een prachtige metro, aangelegd in de Sovjet tijd, en er zijn meerdere universiteiten en hogescholen. Op de Zijderoute was Tasjkent een belangrijke halte tussen Europa en Azië. Tijdens de socialistische revolutie in 1917 zijn veel historische bouwwerken verloren gegaan.In 1966 werd Tasjkent
getroffen door een verwoestende aardbeving. Het huidige Tasjkent dateert vooral uit die periode.

De stadstour geeft een goed beeld van deze groene oase in het steppelandschap. Deze tour voert u langs diverse bezienswaardigheden van de hoofdstad van Oezbekistan. U brengt een bezoek aan Kukeldash Madrassa, de traditionele religieuze school, gebouwd met de kenmerkende gele bakstenen uit de 16e eeuw. U bezoekt de Kavoj en Amir monumenten en neemt een kijkje bij typische Kazachse modderstenen huisjes. In de avond kunt u een concert in de muziekhal bijwonen, als het programma dit toelaat.

In de avond vertrekt de trein richting Kazachstan en overnacht u in de trein.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 13: Per trein van Oezbekistan naar Kazachstan

Vandaag gaat u de grens over van Oezbekistan naar Kazachstan, u kunt tijdens de grensovergangen gewoon in uw compartiment verblijven. U arriveert in de middag in Türkistan.

Na aankomst bezoekt u de stad en bekijkt u bijvoorbeeld het mausoleum van Khoja Ahmed Yasawi. Een reis door de stad geeft u
de mogelijkheid om de eeuwenoude Islamitische architectuur te bewonderen. Türkistan is één van de oudste en best bewaarde steden van Kazachstan.

Aansluitend reist u door naar Almaty en overnacht u in de trein.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 14: Bezoek aan Almaty

Na uw lunch in de trein komt u aan in Almaty. Na aankomst start de stadstour door Almaty onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.

Almaty is de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Deze levendige Centraal-Aziatische stad heeft een sfeer die oost en west samenbrengt. Oude Sovjetgebouwen wisselen af met kleurrijke markten en hippe koffiebarretjes. Tijdens de stadstour brengt u een bezoek aan de Zenkov-Kathedraal, één van de grootste houten bouwwerken ter wereld. Verder bezoekt u het Wedding Paleis, het Almaty Circus en de centrale moskee.
Ook in Almaty doet de oude Zijderoute haar naam eer aan, in het centrum van de stad bevindt zich een grote, kleurrijke bazaar met koopmannen uit heel Centraal-Azië. Naast allerlei soorten fruit en groenten vindt u hier natuurlijk kruiden en specerijen. Het in Nederland zo dure Saffraan koopt u hier voor een fractie van de Europese prijzen.

Het diner is in een traditionele Kazachse nomadische Ger. U overnacht in Hotel Rahat Palace ***** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hotel Rahat Palace

Kamer Hotel Rahat Palace

Deze kamers van Hotel Rahat Palace bieden een panoramisch uitzicht over Almaty of de Alatau-bergen. De kamers van de accommodatie zijn klassiek ingericht. U kunt tijdens uw verblijf genieten van verschillende internationale en Kazachstaanse gerechten in het Dzhambul Restaurant of het Grill Restaurant. Geniet van een drankje in de Yourt Bar & Lounge of in de zomerse tuin. U kunt tijdens uw verblijf een massage boeken of genieten van de hot tub en de sauna.

Dag 15: Vlucht Almaty – Amsterdam

Almaty - Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar huis. U gaat per transfer naar het vliegveld en vanuit daar richting Amsterdam. U heeft een overstap in Istanbul of Moskou, waarna u vlucht naar Amsterdam vertrekt.

De Registan Express is inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Turkish Airlines of Lufthansa vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (t.w.v. €650)
 • Gegarandeerde Engelstalige Reisbegeleiding
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde hotels (of vergelijkbaar)
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Alle transfers tijdens de gehele reis
 • Compleet excursiepakket met eventueel uitbreidingsmogelijkheden
 • Treintrajecten o.b.v. diverse coupé types
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Documenten voor Oezbekistan en Kazachstan zijn niet nodig
 • Bagagedragers waar nodig

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Visakosten (zie onze visumpagina)
 • Eigen uitgaven
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Éénpersoonstoeslagen
 • Upgrade naar Businessclass vlucht op aanvraag
Wissen