11 dagen vanaf€4299
per reizigers
inclusief vluchten

Kazbegi Georgië

Luxe Trans Kaukasus Express: per trein van Bakoe naar Batoemi

Ontdek de besneeuwde bergtopen van de Kaukasus tijdens een treinreis per Trans Kaukasus Express. U reist van het zonovergoten Bakoe gelegen aan de Kaspische zee naar de subtropische kust van Batoemi aan de Zwarte Zee. Ontdek de prachtige landschappen van de Kaukasus steppes. Zo reist u langs de aardse en okerachtige steppes van Azerbeidzjan door naar de groene heuvels van bergen in Georgië. Ondertussen kunt u genieten van een combinatie van luxe en ontspanning in de trein. Onderweg maakt u kennis met de unieke cultuur van beide landen. Laat staan de heerlijke, traditionele keuken die u tijdens deze treinreis zal verrassen.

U kunt de route van per Trans Kaukasus Express maken van Bakoe in Azerbeidzjan naar Batoemi in Georgië of andersom. Daarbij bieden wij ook de mogelijkheid om Armenië als bouwsteen toe te voegen aan uw luxe treinreis.

 • Retour vluchten vanaf Amsterdam met Turkish Airlines (of gelijkwaardig) in Economy class
 • Duitssprekende reisbegeleider en gidsen ter plaatse
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • 4 nachten aan boord van de trein in de geboekte categorie
 • Overnachten in 4/5-sterren accommodatie op basis van logies/ontbijt
 • Excursies volgens programma in moderne touringcars met airconditioning
 • Alle entreegelden gedurende het excursieprogramma
 • 24/7 lokale partner bereikbaar
 • Arts aan boord van de trein

4,299

Dag 1. Vlucht Amsterdam - Bakoe

Amsterdam - Bakoe

Vandaag vertrekt u vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad Bakoe in Azerbeidzjan. Bakoe staat ook wel bekend als ‘Stad van de Wind’. In de avond kunt u genieten van de prachtige skyline van de stad aan de Kaspische Zee.

U overnacht uw eerste nacht in Bakoe in het Sapphire Inn Hotel **** of gelijkwaardig.

Een accommodatie gelegen in het centrum van Bakoe. In het Akhundoff Restaurant van het hotel kunt u genieten van internationale gerechten. De kamers van de accommodatie zijn klassiek ingericht met moderne meubels. De badkamers zijn voorzien van een bad en sommige kamers beschikken over een balkon.

Dag 2. Ontdek de stad Bakoe

Na het uitgebreide ontbijt in de ochtend is het tijd om de stad te ontdekken. Bakoe staat bekend als belangrijkste havenstad van de Kaspische Zee. Het wordt ook wel ‘Stad van de Wind’ genoemd. De stad is verdeeld in twee delen: het stedelijk centrum en de binnenstad. Het Paleis van de Shirvanshah en de Maagdentoren staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bakoe biedt veel diversiteit in architectuur. Maak kennis met de indrukwekkende skyline Martyrs’ Lane, voorheen bekend als Kirov Park. Dit biedt een prachtig zicht op de Flame Towers. In de middag kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met de stad.

U overnacht uw tweede nacht in Bakoe in het Sapphire Inn Hotel **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en lunch

Dag 3. Nationaal Park Gobustan en aan boord van de Kaukasus Express

Vandaag vertrekt u na het ontbijt in de ochtend naar Gobustan, een Nationaal Park met 12.000 jaar oude rotskunst en 400 moddervulkanen. Gobustan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na deze bijzondere ervaring keert u terug naar Bakoe. De middag heeft u vrij te besteden in de stad. In de avond wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning van de Kaukasus Express. Uw treinreis gaat van start. U reist van Bakoe in de richting van het westen door de Azerbeidzjaanse steppes. U overnacht aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt en diner

Suggestie: U kunt er voor kiezen om in de middag een excursie naar het Absheron schiereiland te maken. U kunt hier de Zoroastrische brandtempel en Yanar Dag zien. Ontdek daarnaast de vlam die continue brandt door het doorsijpelen van aardgas.

Dag 4. Bezoek aan historische steden Goygol en Shaki

In de ochtend arriveert u in de stad Shaki. Deze stad ligt aan de voet van het beboste deel van het Kaukasusgebergte. Op dit treintraject ziet u daardoor de landschappen groener worden. De stad bevat veel hoogtepunten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ontdek Khan’s Palace, het historische centrum en de plaatselijke bazaar vol groentes, fruit en specerijen. Shaki diende vroeger als belangrijke handelspost op de Zijderoute. U ziet hier dan ook veel van terug tijdens uw bezoek aan de stad.

Vanuit Shaki reist u door per trein naar de nabijgelegen stad Goygol. Deze stad staat bekend om haar vele historie uit de 19-eeuwse Duitse nederzettingen. Vanuit hier reist u naar de grens tussen Azerbeidzjan en Georgië. Onderweg ziet u de okerachtige, aardse steppen veranderen in groene heuvels. U reist door naar de hoofdstad van Georgië: Tbilisi.

U overnacht aan boord van de Kaukasus Express.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 5. Van Tbilisi naar het hooggelegen Stepantsminda

In de ochtend komt u aan in Tbilisi. Vervolgens maakt u per auto een rit over de Georgische Militaire Weg in de richting van de Kazbek berg. De Militaire weg is een belangrijke verbinding door de Kaukasus van Georgië naar Rusland. De weg heeft een lengte van 212 kilometer en bereikt een hoogte van 2.300 meter. Onderweg maakt u een stop bij het Ananuri Kasteelcomplex. Maak kennis met niet alleen het kasteel, maar ook met de prachtige omgeving en natuur van de Kaukasus bergen. Vanuit hier rijdt u door naar het dorpje Stepantsminda (het vroegere Kazbeki). U overnacht hier op de 5.000 meter hoge berg Kazbek.

Suggestie: Breng een bezoek aan de Drievuldigheidskerk van Gergeti. Deze ligt gelegen op een groene heuvelrug vlak voor de top van de berg Kazbek. U kunt deze plek bezoeken per jeep.

U overnacht in Hotel Porta Caucasia Kazbegi **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Porta Caucasia Kazbegi

Een accommodatie gelegen in Kazbegi. Vanaf het terras heft u prachtig uitzicht over de omgeving. De kamers van het hotel zijn uitgerust met een zithoek. Daarnaast zijn de kamers van alle gemakken voorzien. Geniet in de lounge en de bar van een drankje met uw medereizigers.

Dag 6. Van de prachtige berg Kazbek terug naar hoofdstad Tbilisi

In de ochtend reist u na het ontbijt terug van berg Kazbek terug naar Tbilisi. Onderweg maakt u een stop bij het Klooster van Jvari. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad Mtskheta, voormalige hoofdstad van Georgië en hoog gelegen boven de Aragvi rivier. Terug in Tbilisi kunt u in de middag genieten van vrije tijd in de stad.

Suggestie: Maak een rit per kabelbaan naar de top van de berg Mtatsminda. U heeft hier spectaculair uitzicht over de stad Tbilisi.

U overnacht in The Biltmore Tbilisi Hotel ***** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

The Biltmore Tbilisi Hotel

Tijdens uw verblijf in het Biltmore Tbilisi Hotel kunt u genieten van een binnenzwembad een spa, een sauna en een zonneterras. De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien. Zo is elke kamer uitgerust met een badkamer met bad. In het restaurant en in de bar van de accommodatie worden internationale gerechten geserveerd. Het hotel ligt op loopafstand van het theater van Tbilisi en het Vrijheidsplein. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het prachtige, panoramische uitzicht over de stad Tbilisi.

Dag 7. Vanuit Tbilisi naar Gori, Uplistsikhe en Bordzjomi

Na het ontbijt stapt u in de trein in de richting van de stad Gori, ook wel bekend als geboorteplaats van Joseph Stalin. In het centrum van de stad vindt u het Stalin Museum. Er worden veel bijzondere objecten getoond die een belangrijke rol hebben gespeeld in Stalin zijn leven. Zo wordt bijvoorbeeld de persoonlijke treinwagon tentoongesteld.

U brengt een bezoek aan nabijgelegen Uplistsikhe. Ook wel de oudste stad van Georgië die gehouwen is uit rotsen. Daarnaast was Uplistsikhe ooit een belangrijke handelspost op de Zijderoute. In de middag kunt u genieten van Georgische wijnen in een historisch wijnhuis gelegen in Uplistsikhe. De wijngebieden van Georgië behoren met ongeveer 7.000 jaar tot de oudste ter wereld.

Na een bezoek aan Uplistsikhe reist u per trein door naar Bordzjomi. Deze stad staat bekend om de mineraalwaterindustrie. Ontdek de diepe valleien en de prachtige villa’s van Bordzjomi. In de avond slaapt u aan boord van de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 8. Bezoek de grotstad van Georgië: Vardzia en panoramisch uitzicht over Koetaisi

Geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijt aan boord van de Kaukasus Express. Vanuit hier reist u door naar het stadje Achaltsiche, waar u vervolgens per auto doorreist naar Vardzia, ook wel: ‘de verborgen grotstad van Georgië’. Ontdek de geschiedenis, de verborgen gangen en de geheime tunnel van Vardzia. Vanuit deze unieke ervaring reist u terug naar Achaltsiche. U reist vanaf hier per trein door het Kaukasusgebergte naar de stad Koetaisi. Onderweg maakt u een stop op de heuvel van de Bagrati Kathedraal met het Gelati-klooster. Beide monumenten staan op de UNESO Werelderfgoedlijst. Vanaf dit punt heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Koetaisi. U overnacht aan boord van de Kaukasus Express.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 9. Aankomst Batoemi, havenstad aan de Zwarte Zee

Vandaag arriveert u per Kaukasus Express op uw laatste bestemming van de reis: Batoemi. U neemt bij aankomst in Batoemi afscheid van de bemanning en de trein. Maak in de middag een stadstour door het historische centrum van Batoemi. Ontdek de vele hoogtepunten waar de stad over beschikt. Wandel over Europe Square en ontdek het Medea standbeeld. Maak kennis met de jachthaven van de stad en de Alphabet toren.

U overnacht in Batumi World Palace **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en lunch

Batumi World Palace

De kamers van Hotel Batoemi World Palace zijn elegant en klassiek ingericht. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op zowel Batoemi als de Zwarte Zeekust. Het strand van de Zwarte Zeekust ligt dan ook op loopafstand van de accommodatie. U kunt in het restaurant genieten van Europese en Georgische gerechten. Het hotel ligt centraal gelegen waardoor u alle hoogtepunten van Batoemi op loopafstand kunt bereiken.

Dag 10. Ontdek Batoemi

Breng na het ontbijt een bezoek aan de Botanische Tuinen van Batoemi. Deze tuin staan bekend als subtropisch paradijs van de stad en wordt ook wel ‘De Groene Kaap’ genoemd. De terrassen van de tuinen bieden een panoramisch uitzicht over de Zwarte Zee kust. De middag heeft u vrij te besteden in de stad. In de avond wordt er een afscheidsdiner georganiseerd in het centrum van Bakoe. Tijdens het diner kunt u met uw medereizigers nagenieten van de prachtige reis per Kaukasus Express.

U overnacht uw tweede nacht in Batumi World Palace **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en diner

Suggestie: Vanuit het centrum van de stad vertrekt de Argo lift. Deze skilift brengt u naar een bergtop net buiten Batoemi. U kunt hier genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Suggestie: Ontdek de overdekte markt van de stad. Maak kennis met de nationale gerechten van Georgië.

Dag 11. Vlucht van Batoemi naar Amsterdam

Batoemi - Amsterdam

VLucht Batoemi – Amsterdam

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Batoemi. In de loop van de dag vertrekt uw vlucht van Georgië terug naar Amsterdam.

Inclusief: ontbijt

Trans Kaukasus Express is inclusief

 • Internationale vlucht Turkish Airlines Amsterdam-Bakoe
 • Internationale vlucht Turkish Airlines Batoemi-Amsterdam
 • Duitssprekende reisbegeleider en gidsen ter plaatse
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • 4 nachten aan boord van de trein in de geboekte categorie
 • Overnachten in 4/5-sterren accommodatie op basis van logies/ontbijt
 • Excursies volgens programma in moderne touringcars met airconditioning
 • Alle entreegelden gedurende het excursieprogramma
 • 24/7 lokale partner bereikbaar
 • Arts aan boord van de trein

Transferpakket Inclusief

 • Transfer aankomst Bakoe(vliegveld-accommodatie)
 • Transfer vertrek Batoemi(accommodatie-vliegveld)

Excursiepakket Plus € 119 per reiziger

 • Schiereiland Absheron
 • Jeeprit naar de Gergeti-kathedraal in Stepantsminda

Upgrades en kosten om rekening mee te houden Exclusief

 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Visapapieren Azerbeidzjan € 19 per persoon
 • Eénpersoonstoeslag op aanvraag

 • De wagon beschikt over negen compartimenten
 • Coupé wordt gedeeld met maximaal 4 reizigers
 • Bedden aan beide zijden van de coupé (boven- en onderbedden)
 • De bedden hebben een afmeting van ongeveer 68cm x 187cm
 • De coupé beschikt over een tafel in het midden onder het raam
 • De wagon beschikt over een badkamer met toilet aan elk uiteinde

STANDAARD COUPÉ

 • De wagon beschikt over negen compartimenten
 • Coupé wordt gedeeld met maximaal 2 reizigers
 • Twee bedden aan beide zijden van de coupé
 • De bedden hebben een afmeting van ongeveer 68cm x 185cm
 • De coupé beschikt over een tafel in het midden onder het raam
 • De wagon beschikt over een badkamer met toilet aan elk uiteinde

SUPERIOR COUPÉ

 • De wagon beschikt over zes compartimenten
 • Coupé wordt gedeeld met maximaal 2 reizigers
 • Twee bedden aan één zijde van de coupé boven elkaar
 • Het bovenste bed heeft een afmeting van ongeveer 80cm x 174cm
 • Het onderste bed heeft een afmeting van ongeveer 110cm x 184cm
 • De coupé beschikt comfortabele zitplaatsen
 • Volledig ingericht met een tafel en een kleine kast
 • De coupé beschikt over een privé badkamer met een toilet, wastafel en douche
 • Iedere reiziger wordt voorzien van een badjas en slippers

BOLSHOI COUPÉ

 

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Treinreis Trans Kaukasus Express
vanaf €789 reisduur 4 dagen
Dit is een bouwsteen die u als verlenging kunt boeken aansluitend aan uw treinreis per luxe Trans Kaukasus Express van Bakoe naar Batoemi of de treinreis per luxe Trans Kaukasus...
Wissen