21 dagen dagen vanaf€1599
per persoon
KLM/SU vluchten inclusief

Transsiberië Express trein

De echte Transsiberië Express naar Vladivostok

De échte Transsiberië Express met de moeder der Russische treinen. De langste treinroute van Rusland is de reis van Moskou naar Vladivostok. De treinreis start in Moskou en eindigt in Vladivostok, een reis van 9288 kilometer spoor.  Van west naar oost dwars door Siberië maakt u verschillende tussenstops. Op deze manier ontdekt u het echte Rusland, comfortabel per trein. U maakt tijdens deze reis stops in Perm, Ekaterinenburg, Taishet,  Irkutsk aan het Baikalmeer en natuurlijk in Vladivostok. U verblijft in hotels en homestays, wilt u liever wat luxer reizen? Dan kiest u voor eerste klasse en **** hotels.

1,599

Dag 1: Aankomst in Moskou

Amsterdam - Moskou

Hotel Izmailova Gamma/Delta ****

 • Vandaag vliegt u van Amsterdam of Brussel/Dusseldorf naar Moskou met Aeroflot/KLM. Eind van de middag is de aankomst in Moskou.
 • Transferpakket: ontvangst door de lokale agent, transfer van de luchthaven naar de accommodatie.
 • Inchecken in het hotel, de avond heeft u vrij.

Suggestie: de vluchten zijn met Aeroflot/KLM. Als u eerder of later wilt vliegen, of met een Skyteam partner, geef het ons door. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou.

Diner suggestie: dineren bij een restaurant in de buurt van het hotel. Bijvoorbeeld een Oezbeeks restaurant voor de liefhebbers op enkele minuten afstand.

 Izmailova Gamma/Delta ****
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation  Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 2: Ontdek Moskou

Hotel Izmailova Gamma/Delta ****

 • In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in het hotel.
 • Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Moskou gaan bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om samen met de gids de stad te bekijken.
 • Excursiepakket: ontvangst door gids in het hotel
  U neemt de metro naar het centrum van Moskou. De stadstour heeft o.a. een bezoek aan het Rode Plein, het GUM warenhuis, de Moskva rivier en de Basilliuskathedraal in Moskou (wandeltocht).

Suggestie: metro tour met gids na afloop van stadstour (ongeveer 2 uur).

 Izmailova Gamma/Delta ****
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation  Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 3: Moskou op eigen gelegenheid

Hotel Izmailova Gamma/Delta ****

 • In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in het hotel.

Suggestie: bezoek aan het Kremlin (zie upgrade tickets).

Upgrade tickets: bezoek aan het Kremlin. Boek vooraf tickets en voorkom zo een lange wachtrij. Binnen de muren van het Kremlin besteedt u bij zonnig weer zo’n 1,5 tot 2 uur. Voor de ‘schatkamer’ in het Kremlin kunt u een aanvullend ticket vooraf bestellen. U vindt er schatten van o.a. de Russisch Tsaren. Er is een goede, uitgebreide audiotour inclusief.

Suggestie avondprogramma: de Kostroma Russische dans en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.
Suggestie avondprogramma: voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Houd rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en neem geen goedkope tickets met beperkt zicht.

 Izmailova Gamma/Delta ****
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation  Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 4: De Transsiberië Express vanaf Jaroslavsky station

Moskou - Perm
 • In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in het hotel. In de ochtend heeft u nog de mogelijkheid om Moskou of de omgeving van uw hotel te ontdekken.
 • Transferpakket: transfer van het hotel naar het Jaroslavsky station.
 • Trein #70 (of trein #100) van Moskou naar Perm.

Trein #70: in trein #70 is een restauratiewagon waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houdt wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. U heeft dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Dag 5: Aankomst in Perm

Homestay Perm

 • In de middag komt u aan in Perm. Op het treinstation staat de lokale partner voor u klaar. Hij brengt u van het treinstation naar de homestay. In de middag en de avond kunt u de stad Perm op eigen gelegenheid gaan ontdekken.
 • Transferpakket: transfer van het treinstation naar de homestay

Dag 6: Perm/Ekaterinburg

Perm - Ekaterinburg
 • Vandaag kunt u ontbijten in uw homestay. Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan bekijken. U kunt er ook voor kiezen om naar Perm 36 te gaan, de gids haalt u op in de homestay. Aan het eind van de middag vertrekt de trein van Perm naar Ekaterinburg.
 • Trein #70 (of trein #100) van Perm naar Ekaterinburg
 • Aankomst trein #70 (of trein #100) in Ekaterinburg
 • Excursiepakket: breng een bezoek aan Perm-36 in de bossen ver buiten de stad. Hier bezoekt u het  bewaard gebleven straf/werkkamp van de Sovjet tijd. Tegenwoordig is het een museum en kunt u het kamp bezoeken.
 • Transferpakket: transfer van de homestay naar het station.
 • Transferpakket: transfer van station naar het hotel.

Perm 36: perm 36 is nagenoeg het enige strafkamp (goelag) dat bewaard is gebleven, nadat het in 1987 werd gesloten. Staatsvijanden kregen hier te maken met een streng regime. In het kamp zijn onder meer de omheining, hutten en cellen nog steeds te zien. U krijgt hier een goed beeld van de geschiedenis van het kamp en het zware leven van de gevangenen.

Dag 7: Ontdek Ekaterinburg

Transhotel ***

 • Vandaag ontbijt u in het hotel.
 • Excursiepakket: ochtend stadstour Ekaterinburg met Engelssprekende gids. Exclusief entreegelden.

Suggestie: dagexcursie naar de Eurasia grens.

Ekaterinburg: net na het Oeral gebergte begint Azië. Daar, op de grens ligt Ekaterinburg. Veel reizigers worden aangenaam verrast door Ekaterinburg. Daarnaast onderbreekt u het lange traject naar Siberië. U brengt een bezoek aan de 4e grootste stad van Rusland. Zo’n 20 kilometer buiten de stad vindt u een monument waarbij de grens aangegeven wordt tussen Europa en Azië. Verder kunt u een bezoek brengen aan de bekende kathedraal van het bloed. U kunt ervoor kiezen om samen met een Engelssprekende gids de stad te verkennen.

Dag 8 -9: Transsiberië Express van Ekaterinenburg naar Taishet

Ekaterinenburg - Taishet

Transhotel ***

 • In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in het hotel. U heeft nog de hele dag de mogelijkheid om Ekaterinburg of de omgeving van uw hotel te ontdekken.
 • Transferpakket: transfer van het hotel naar het station.
 • Trein #70 (of trein #100) van Ekaterinburg naar Taishet.

Trein#70: in trein #70 is een restauratiewagon waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houdt wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. U heeft dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Dag 10: Aankomt Taishet

Homestay Igor

 • Vandaag komt u in de avond aan in Taishet. U wordt ontvangen door onze lokale agent Igor. Om uw verblijf compleet te maken verblijft u bij een lokale familie waar u eet en overnacht. U kunt ervoor kiezen om een
  bezoek te brengen aan een echte Siberische Banja(sauna).
 • Transferpakket: transfer van het treinstation naar de homestay.

Dag 11: Ontdek Taishet

Homestay Igor

 • Vandaag ontbijt u in de homestay.
 • Excursiepakket: stadstour Taishet met Igor. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere het museum, de lokale markt en Siberische huisjes.

Taishet: een stop met de Transsiberië Express midden in Siberië is een beleving. Veel reizigers worden aangenaam verrast. U maakt het leven in een klein dorpje van heel dichtbij mee. Taishet is een klein maar belangrijk dorpje op de Transsiberië Express waar de BAM (Baikal Amur) splitst van de Transsiberië express. Daarnaast is het echt de moeite waard om een stadswandeling te maken met een gids. U bezoekt een museum over lokale gebruiken en geschiedenis, markt en zelfs een school.

Dag 12: Taishet en Transsiberië Express naar Irkutsk

Taishet - Irkutsk

Homestay Igor

 • U kunt ontbijten in de homestay. Overdag kunt u nog het dorpje Taishet bezoeken of er voor kiezen om te rusten in de Banja.
  Eind van de avond vertrekt u per trein richting Irkutsk.
 • Transferpakket: transfer van de homestay naar het station.
 • Trein #70 (of trein #100) van Taishet naar Irkutsk.

Dag 13: aankomst in Irkutsk en transfer naar Listvianka

Irkutsk - Listvianka

Guesthouse Listvianka

 • Aankomst van de Transsiberië Express in Irkutsk en transfer naar de vertrekplaats van de boot.
 • Vertrek per boot naar Listvianka. Aankomst in Listvianka aan het

Baikalmeer. Rest van de dag op eigen gelegenheid het dorp en de omgeving verkennen.

 • Transferpakket: transfer van station naar de boot, per boot naar Listvianka.

De boot: de boot gaat van eind mei tot eind september. Buiten dit seizoen is de transfer per busje.(Openbaar vervoer of privétransfer). De boot gaat op maandag pas om 13.30 uur. In een uitzonderlijk geval gaat er geen boot vanwege te veel wind.

Suggestie: geniet na de lange treinreis ’s avonds van een Russische Banja (sauna). Vlakbij het guesthouse vind je een heerlijke, luxe banja inclusief berkentakjes waarmee je volgens Russisch gebruik op je lichaam slaat als vorm van massage.

Dag 14: Aan het Baikalmeer

Guesthouse Listvianka  

 • Ontbijt in het Guesthouse.

Listvianka: Listvianka is een klein dorpje aan het Baikalmeer, het kent toerisme maar is ook nog steeds een typisch Russisch dorpje met een orthodox kerkje dat de moeite waard is om te bezoeken. Vanaf het guesthouse wandel je in een half uurtje naar het Baikalmuseum, een aanrader voor reizigers die graag wat meer over de geschiedenis en de flora en fauna van het meer willen weten. Je ziet er Omul (zoetwater haring) en zoetwater zeehondjes.

Suggestie: Neem de kabelbaan omhoog naar een mooi uitkijkpunt over het meer. De overkant is vanwege de enorme omvang vanzelfsprekend in nevelen gehuld. De kabelbaan fungeert in de winter als skilift, de mogelijkheid om te skiën op deze piste  is beperk tot welgeteld één afdaling.

Dag 15: Terug naar Irkutsk

Listvianka - Irkutsk

Angara Hotel ***

 • Ontbijt in het guesthouse.
 • Transferpakket: In de loop van de ochtend per boot of bus terug naar Irkutsk.
 • Aankomst Irkutsk, ontvangst door de gids en vervolgens aansluitend is de stadstour in Irkutsk.
 • Excursiepakket: stadstour Irkutsk.

Stadstour Irkutsk: voor de stadstour door Irkutsk van enkele uren langs enkele kerken waaronder de Russisch-orthodoxe Kazan kerk uit 1885 en de nog oudere Driekoningenkathedraal in het oude ‘Kremlin’ van Irkutsk aan de Angara. U bezoekt de Karl Marx straat, de Angara oevers en het centrum van Irkutsk. De avond is vrij te besteden.

Suggestie: mocht je nog tijd hebben dan is een bezoek aan een Decembristen huis, die nu ingericht zijn als musea of de Angara dam de moeite waard.

Angara hotel: het hotel ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van de Karl Marx met diverse restaurants en barretjes. Op zo’n vijf minuten wandelen bent u bij de oever van de Angara rivier. De Angara ontspringt 80 kilometer stroomopwaarts uit het enorme Baikalmeer.

Dag 16 - 19: Transsiberië Express Irkutsk naar Vladivostok

Irkutsk - Vladivostok
 • Ontbijten in het hotel op dag 16.
 • Transferpakket: transfer van het hotel naar het station
 • Vertrek trein van Irkutsk naar Vladivostok.

Trein: in de trein is een restauratiewagon waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houdt wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. U heeft dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Dag 20: Aankomst Vladivostok

Hotel Vladivostok ***

 • Aankomst op het station van Vladivostok
 • Transferpakket: transfer van het station naar het hotel.
 • Excursiepakket: stadswandeling, met bezoek aan de bekende brug ‘de Gouden Hoorn’.

Vladivostok: Vladivostok is gesticht op 2 juli 1860 en vormt het eindpunt van de Transsiberië spoorlijn. Het is tevens de thuishaven van de Russische Pacifische vloot. Tsaar Alexander III besloot aan het einde van de 19e eeuw dat er een spoorwegverbinding moest komen tussen het Westen van Rusland en het grondstofrijke oosten van de Siberische laaglanden. De stad is jarenlang gesloten geweest voor buitenlanders. Vladivostok kent als centrum van de regio een rijk cultureel leven.

Dag 21: Extra dag Vladivostok of Vlucht naar Nederland

Vladivostok - Amsterdam

Hotel Vladivostok

 

 • Ontbijt in het hotel
 • Transferpakket: transfer van het hotel naar het vliegveld.
 • Vlucht via Moskou naar Nederland, tussenstop in Moskou.

Inclusief:

 • Vlucht vanaf Amsterdam of Düsseldorf/Brussel naar Moskou
 • Vlucht vanaf Vladivostok naar Amsterdam of Düsseldorf/Brussel.
 • Vluchten met KLM of Aeroflot
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Treintrajecten in de 2e klasse, o.b.v. 4-persoons coupé in de trein
 • Reserveringen treintickets
 • Lokale, deskundige gids conform programma
 • Overnachtingen in de trein o.b.v logies
 • Overnachtingen in hotel/guesthouse.homestay o.b.v. logies en ontbijt
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen

Transferpakket:

 • Alle genoemde transfers in de dag tot dag beschrijving

Excursiepakket:

 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Moskou. (Engelstalige gids privé)
 • Dagtour naar Perm 36
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Ekaterinenburg. (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Taishet. (Engelstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Irkutsk. (Engels of Duitstalige gids privé)
 • Stadstour (ongeveer 4 uur) in Vladivostok. (Engelstalige gids privé)

Upgrades en kosten om rekening mee te houden:

 • Visakosten € 65 pp, handelingskosten € 40
 • Eigen uitgaven ca. € 20 per dag
 • Fooigelden gids/chauffeur (ca. € 30 pp voor de gehele reis)
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé, privé kamer in accommodaties) € 599
 • Upgrade privé coupé € 499 per reiziger

Avondprogramma: (in overleg en afhankelijk van de voorstellingen)

 • Bolsjoj Theater Moskou
 • Kostroma Russische dans en ballet € 50 per ticket

U kunt dagelijks vertrekken per vlucht naar Moskou vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.
We maken we graag een offerte op maat. De vanaf prijs kunnen we bieden in de wintermaanden december, januari en februari. Meer informatie over het beste reisseizoen voor de Transsiberië Express vindt u hier.

Wissen