21 dagen vanaf€1999 per persoon
vluchten inclusief

Khiva - Zijderoute

Zijderoute treinreis van Teheran naar Almaty (individueel)

De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit de trein het uitgestrekte landschap. Tijdens de tussenstops overnacht u in hotels of zelfs in een Nomaden Yurt in de woestijn. In 21 dagen reist u ruim 3000 km. U ontdekt vier verschillende landen. De Zijderoute brengt u in ongeveer drie weken van Teheran naar Almaty. U ziet de prachtige natuur. U ervaart de gastvrijheid van Centraal Azië en de cultuur van Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. Gaat uw voorkeur uit naar een groepsreis? Hier vindt u de Zijde Route reizen op een rij.

De rondreis Zijderoute is inclusief:

 • Individuele Zijderoute reis op maat
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten van Amsterdam naar Teheran en
  terugvlucht vanaf Almaty naar Amsterdam (t.w.v. € 700)
 • Lokale gids in Turkmenistan
 • Overnachtingen in *** en **** hotels
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privécoupé mogelijk)
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt (2-persoonskamers)
 • Een overnachting in een Yurt (met bed) in de woestijn in Turkmenistan.
 • Barbecue (diner) in de woestijn in Turkmenistan
 • Maaltijden zoals beschreven in reisbeschrijving
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Verzorging documenten voor visa van Iran
 • Per 1 februari 2019 is Oezbekistan visumvrij

Bouwstenen:

 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers gedurende de reis

1,999

Dag 1: Vlucht naar Teheran

Amsterdam - Teheran

Vlucht van Amsterdam naar Teheran. Ontvangst op de luchthaven in Teheran. Transfer naar het hotel en check-in, de aankomst is net na middernacht.

Suggestie: De vluchttijden kunt u alvast raadplegen via Turkish Airlines. Als u eerder of later wilt vliegen geef het ons gerust door.

Transferpakket: U kunt bij ons een transferpakket afnemen. Zowel ontvangst- als uitzwaaitransfer voor elke stop op de route.

Dag 2: Teheran verkennen: stadstour met lokale gids

Na het ontbijt ontvangt de gids u in de lobby van het hotel. Vandaag gaat u de hoofdstad van Iran ontdekken. U kunt onder andere de grote bazaar, het nationaal museum en het voormalige paleis van de Sjah bezoeken.

Excursiepakket: Stadstour in Teheran met Engelstalige gids (excl. entreegelden). Teheran is de hoofdstad van Iran en de stad heeft een schat aan bezienswaardigheden. Beroemd is de bazaar in het zuiden van de stad met de Perzische tapijten uit alle regio’s van het land. U bezoekt het voormalige paleis van de sjah. U wandelt door één van de vele parken die de stad telt.

Dag 3: Nachttrein van Teheran - Isfahan

Teheran - Isfahan

Ontbijt in het hotel. Vandaag is een vrije dag in Teheran. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele musea die de stad rijk is. Transfer van het hotel naar het treinstation. Vertrek trein van Teheran naar Isfahan (slaapcompartiment). Iraanse treinen bieden veilige en comfortabele verbindingen naar alle belangrijke bestemmingen in het land. De meeste lange afstandstreinen bieden eerste en tweede klasse. Vanavond begint de Zijderoute treinreis écht.

Suggestie: Upgrade naar een privécoupé.

Transferpakket: Transfer van uw hotel naar het treinstation.

Dag 4: Aankomst in Isfahan

Vroege aankomst in Isfahan. U kunt ervoor kiezen om alvast in de trein te ontbijten, maar dit kunt u ook doen bij aankomst in Isfahan. Wanneer u een transferpakket heeft bijgeboekt staat de transfer voor u klaar. De transfer brengt u van het treinstation naar het hotel. U kunt inchecken bij het hotel, wanneer de kamer nog niet klaar is kunt u wel alvast uw bagage achterlaten.

Suggestie: Stadstour Isfahan onder leiding van een lokale Engelstalige gids.

Excursiepakket: Stadstour Isfahan te voet met Engelstalige gids (excl. entreegelden). Isfahan de op drie na grootste stad van Iran met een rijke culturele achtergrond. Bekijk pleinen, paleizen, moskeeën, bruggen en kerken van de Werelderfgoedlijst. Geniet van heerlijk Iraans eten en wandel rond in een prachtige groene stad middenin de woestijn. Bezoek ook de Masjed- e Jameh.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel.

Dag 5: Vrije dag in Isfahan

Isfahan - Mashad

In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt. Na uw ontbijt kunt u de stad nog verkennen. In de middag is de transfer van het hotel naar het treinstation. Eind van de middag vertrekt de trein van Isfahan naar Mashad. Deze nacht verblijft u in de trein.

Suggestie: Upgrade naar een privécoupé.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation.

Dag 6: Aankomst in Mashad

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Mashad. De transfer staat op u te wachten op het treinstation.

Suggestie: Stadstour Mashad onder leiding van een Engelstalige gids.

Excursiepakket: Stadstour Mashad te voet met Engelssprekende gids (excl. entreegelden). U bezoekt de highlights van deze bijzondere stad. U bezoekt onder andere de Imam Reza Shrin. Dit is de grootste moskee ter wereld en de belangrijkste bezienswaardigheid van Mashad.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel.

Dag 7: Mashad – Ashgabat

Mashad - Ashgabat

Vandaag reist u per transfer* naar de grenspost. U rijdt allereerst naar de grens bij Bajgiran/Gaudan (grenspost Yablonovka). Naar verwachting komt u aan het begin van de middag aan bij de grenspost (houdt rekening met 30 min. tijdsverschil met Turkmenistan). De grenspost sluit om 17:00 uur Turkmeense tijd. Na het inchecken in het hotel, kunt u de rest van de dag vrij besteden in Ashgabat.

Suggestie: U kunt een Engelssprekende gids bij boeken voor de gehele tijd in Turkmenistan.

*Deze transfer is inclusief in de reis

Dag 8: Ashgabat

In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt in het hotel. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de bezienswaardigheden van Ashgabat. De hoofdstad van Turkmenistan is gelegen in de woestijn. Een stad met mooie marmeren paleizen en een diversiteit aan musea.

Excursiepakket: Stadstour te voet met Engelstalige gids (excl. entree gelden). U brengt onder andere een bezoek aan de Ertogrul Gazy Moskee, Independence Park, Neutrality Arch, Nationaal Museum, Nissa (UNESCO) en Turkmenbashi Moskee-Mausoleum.

Dag 9: Ashgabat – Darwaza

Ashgabat - Darwaza

In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in het hotel. In de middag vertrek u per jeep* (4×4) richting Darwaza. Op de route wordt een bezoek gebracht aan een woestijngemeenschap. In de loop van de avond komt u aan bij de Darwaza gaskrater. Daar wordt het kamp opgeslagen en zult u barbecueën bij de krater.

Suggestie: Op deze tour van Ashgabat naar Darwaza kunt u een Engelstalige gids bijboeken.

Suggestie: U kunt bij de Darwaza gaskrater overnachten in een traditionele nomaden tent, een Yurt.

*Deze transfer per jeep van Ashgabat naar Darwaza is inclusief in de reis.

Dag 10: Darwaza – Shavat (Khiva)

Darwaza - Khiva

Vandaag ontbijt u in het tentenkamp. Na het ontbijt gaat de reis verder per jeep* (4×4) richting de grens Shavat/Dashogus met Oezbekistan. Onderweg naar Khiva bezoekt u de Kunya Urgench. Een historische stad waar tegenwoordig nog diverse gebouwen uit de 11e tot 16e eeuw overeind staan, waaronder een moskee, een minaret, mausoleums en versterkingsmuren. Sinds 2005 staat het historische Oud Urgench op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naar verwachting zal de aankomst in Khiva aan het eind van de middag zijn. U wordt naar het hotel gebracht. Na het inchecken in het hotel heeft u de avond nog vrij te besteden.

*Transfer van Darwaza naar Khiva is inclusief in de reis.

Dag 11: Khiva

In de ochtend kunt u ontbijten in het hotel.

Suggestie: Vandaag kan Khiva bezichtigd worden. Dit is een ‘museumstad’ in de open lucht, hersteld in zijn vroegere glorie. Wandel door smalle steegjes en bekijk machtige forten en idyllische binnenplaatsen.

Excursiepakket: In ongeveer 4 uur bezoekt u de stad Khiva. Onder leiding van een Engelssprekende gids (excl. entreegelden) bezoekt u te voet verschillende hoogtepunten van de stad. U bezoekt het Kunya-Ark fort, waaronder Kurinish Khana, Mohammed-Amin-Khan, Madrassah, Islam Khodja Minaret, Palvan-Kari complex, Abd Al Bobo complex , Rafanek Madrassah, Mohammed Rakim Khan , Amir-Tur Madrassah en het Sho-I-Kalandar Bobo Mausoleum.

Dag 12: Khiva - Buchara

Khiva - Buchara

Na het ontbijt vertrek u per busje* naar Buchara, deze rit duurt zo’n 7 uur. Onderweg een stop bij de Amudarya rivier en er is gelegenheid om te lunchen. Bij aankomst in Buchara kunt u in het hotel inchecken.

*Transfer van Khiva naar Buchara is inclusief in de reis

Dag 13: Buchara

U kunt ontbijten in het hotel. Vandaag kunt u zelf de stad gaan bekijken. U kunt ook kiezen voor een stadstour door Buchara. Buchara is één van de belangrijkste steden in Oezbekistan met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden zoals minaretten, moskeeën, mausoleum en bazaars.

Excursiepakket: Tijdens de 4 uur durende stadstour te voet met Engelssprekende gids (excl. entreegelden). Brengt u een bezoek aan Registan, Ark Fortress en Bolo-Hauz complex. Ulug Beg, Abdul Aziz (Madrassahs; Chor-Minor Mausoleums. Ismael Samani mausoleum en het Chashma-Ayub Mausoleum.

Dag 14: Buchara - Samarkand per sneltrein

Buchara - Samarkand

Ontbijt in het hotel. In de ochtend kunt u de stad Buchara nog op eigen gelegenheid bekijken. In de middag is de transfer vanaf het hotel. Vandaag reist u verder per trein van Buchara naar Samarkand. U reist per sneltrein, er wordt een zitplaats voor u gereserveerd. Na enkele uren komt u aan in Samarkand. Vroeg in de avond komt u aan op het treinstation van Samarkand. Wanneer u het transferpakket heeft gereserveerd staat er een transfer op het station klaar. Na het inchecken in het hotel heeft u de avond nog vrij te besteden in Samarkand.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel.

Dag 15: Samarkand

Ontbijt in het hotel. Vandaag heeft u tijd om de stad Samarkand te verkennen. U kunt ervoor kiezen om dit op eigen gelegenheid te doen. Bezoek onder andere het mausoleam, de bazaar of de Moskee van de stad.

Suggestie: Ontdek de stad Samarkand onder leiding van een Engelstalige gids tijdens de stadstour Samarkand.

Excursiepakket: Wandelroute voorbij alle hoogtepunten in de stad, met een Engelssprekende gids (excl. entreegelden). Tijdens de stadstour bezoek u onder andere de volgende bezienswaardigheden in Samarkand: Gur-Emir Mausoleum, Registan Ensemble (inclusief Ulugbek), Shir Dor, Tillya-Kari Madrassahs, Bibi Khanum Moske en een bezoek aan de Samarkand bazaar.

Dag 16: Samarkand - Tashkent per sneltrein

Samarkand - Tashkent

Ontbijt in het hotel. U heeft in de ochtend nog een paar uurtjes om de stad te bekijken. Eind van de ochtend wordt u opgehaald in het hotel en naar het treinstation gebracht. U reist vandaag per trein van Samarkand naar Tashkent (zitplaats-reservering). De trein van Samarkand naar Tashkent, de ‘Afrosiyob’, reist met 250 km/u in zo’n 2,5 uur tussen beide steden. Er is keuze uit eerste en tweede klas en er bevindt zich een restaurant in de trein. In de middag komt u aan op het treinstation van Tashkent. De lokale agent staat weer voor u klaar om u van het treinstation naar het hotel te brengen.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation in Samarkand.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel in Tashkent.

Dag 17: Tashkent

In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijt in het hotel. U kunt de dag naar eigen wens invullen. Zo kunt u de bezienswaardigheden van Tashkent bezoeken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ambachtelijke bazaar, de oosterse markt en het Mausoleum.

Suggestie: Stadstour Tashkent onder leiding van Engelstalige gids.

Excursiepakket: Stadstour bezoek de hoogtepunten van Tashkent in ca. 4 uur met Engelssprekende gids (excl. entree gelden). U bezoekt tijdens de stadstour te voet de volgende bezienswaardigheden; Kukeldash Madrassah, Kaffal Shashi Mausoleum, Barak Khan Madrassah, Moskee op Khasty Imam Street en Chor-Su-Oosterse markt (ambachtelijke bazaar).

Dag 18: Tashkent - Almaty - de steppe van Kazachstan en de bergen van de Ile-Alatau

Tashkent - Almaty

U ontbijt vandaag in het hotel. De ochtend kunt u de stad Tashkent nog bezoeken. In de middag zal de transfer plaats vinden van het hotel naar het treinstation. Vandaag reist u per trein van Tashkent naar Almaty. Deze trein brengt u in ongeveer 17,5 uur van Oezbekistan naar Kazachstan. U overnacht in de trein. Er is voor u een 2e klasse compartiment gereserveerd.

Suggestie: Upgrade naar een 1e klasse/ privécoupé.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het treinstation.

Dag 19: Almaty

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Almaty. De transfer staat voor u klaar en brengt u naar het hotel. Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad bekijken of een stadstour maken met een lokale gids.

Transferpakket: Transfer van het treinstation naar het hotel.

Excursiepakket: Stadstour ca. 4 uur. Wandelroute naar alle hoogtepunten in de stad, met een Engelssprekende gids (excl. entreegelden). Almaty is een interessante mix van de westerse en oosterse cultuur. Bezienswaardigheden zijn onder andere: het Park van 28 Panfilov Guardsmen, de hemelvaartkathedraal. Om de echte smaak van de stad te voelen, de sfeer en de lokale kleur, moet u de “Green Bazaar” bezoeken. Een bezoek aan de Green Bazaar is een fascinerend avontuur. U kunt er van alles proeven, maar ook deelnemen aan of een kookproces bekijken. U kunt hier ook nationale delicatessen kopen. U zult ook door de belangrijkste culturele, zakelijke en sociale centra van de stad lopen.

Dag 20: Vrije dag in Almaty

Ontbijt in het hotel. Vandaag kunt u de hoogtepunten van de stad bezoeken. Denk hierbij aan de Zenkov kathedraal of het centrale park.

Suggestie: Dagexcursie naar het Altyn-Emel Nationaal Park waar u onder andere prachtige zandduinen kunt vinden. Verder kunt een bezoek brengen aan Charyn Canyon, volgens velen in Kazachstan de grootste canyon na de ‘Grand Canyon’.

Dag 21: Vlucht van Almaty naar Amsterdam

Almaty - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van de Zijderoute aangebroken. Vroeg in de ochtend vertrekt u per transfer van het hotel naar de luchthaven. In de ochtend vertrekt u per vliegtuig richting Amsterdam.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het vliegveld.

De rondreis Zijderoute is inclusief:

 • Individuele Zijderoute reis op maat
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten van Amsterdam naar Teheran en
  terugvlucht vanaf Almaty naar Amsterdam (t.w.v. € 700)
 • Lokale gids in Turkmenistan
 • Overnachtingen in *** en **** hotels
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privécoupé mogelijk)
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt (2-persoonskamers)
 • Een overnachting in een Yurt (met bed) in de woestijn in Turkmenistan.
 • Barbecue (diner) in de woestijn in Turkmenistan
 • Maaltijden zoals beschreven in reisbeschrijving
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Verzorging documenten voor visa van Iran
 • Per 1 februari is Oezbekistan visumvrij

Alle genoemde transfers  € 269 per reiziger

 • Alle transfers tijdens de gehele reis

Het excursiepakket  inclusief Engelssprekende gidsen € 429 per reiziger

 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Sommige dagen lunch incl. (afhankelijk van het excursiepakket)
 • Sommige dagen diner incl. (afhankelijk van het excursiepakket)

Toevoegingen op de Zijderoute treinreis:

 • Privé coupé € 199 per reiziger
 • Eigen uitgaven  € 20 per dag
 • Fooigelden gids/chauffeur  €5 per fooi
 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar  in de accommodatie heeft u uw eigen kamer, ons advies is om in Turkmenistan aan te sluiten bij een reisgezeldschap) vanaf € 499
U kunt dagelijks vertrekken per vlucht naar Teheran vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. We maken graag een offerte op maat. Meer informatie vindt u hier.
Wissen