15, 21 of 22 dagen vanaf€1999
per persoon
vluchten inclusief

Khiva - Zijderoute

Rondreis Zijderoute van Ashgabat naar Almaty (individuele reis)

De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit de trein het uitgestrekte landschap. Tijdens de tussenstops overnacht u in hotels of zelfs in een nomaden yurt in de woestijn. In 21 dagen reist u ruim 3000 km. De Zijderoute brengt u in ongeveer drie weken van Teheran naar Almaty. U ervaart de gastvrijheid van Centraal-Azië en de cultuur van Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan.

Gaat uw voorkeur uit naar een groepsreis? Hier vindt u de Zijderoute reizen op een rij.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten van Amsterdam naar Teheran en terugvlucht vanaf Almaty naar Amsterdam (t.w.v. € 700)
 • Lokale gids in Turkmenistan
 • Overnachtingen in *** en **** hotels
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt (2-persoonskamers)
 • Een overnachting in een Yurt (met bed) in de woestijn in Turkmenistan
 • Barbecue (diner) in de woestijn in Turkmenistan
 • Maaltijden zoals beschreven in reisbeschrijving
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Oezbekistan en Kazachstan zijn visumvrij

Zijderoute treinreis

1,999

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Ashgabat

Amsterdam - Ashgabat

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar Ashgabat in Turkmenistan. Vanaf Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Ashgabat. U maakt een overstap in Istanbul.

 

Dag 2. Aankomst in Ashgabat

U komt vroeg in de ochtend aan op de luchthaven van Ashgabat. Bij aankomst in Ashgabat staat de transfer voor u klaar en brengt u naar uw accommodatie. Geniet van het ontbijtbuffet in het hotel.

Transferpakket: Transfer van het treinstation van Ashgabat naar uw accommodatie.

Vandaag ontdekt u de hoofdstad van Turkmenistan. De stad is gelegen in de Karakum woestijn. Aan de voet van het gebergte Kopet-Dag. Witte marmeren paleizen en duizenden fonteinen zult u tegenkomen tijdens uw bezoek aan de stad. Daarnaast biedt de stad een diversiteit aan musea. De belangrijkste industrie van de stad is textiel.

Stadstour Ashgabat: Stadstour door Ashgabat met een Engelssprekende gids. Breng tijdens de stadstour een bezoek aan één van de mooiste moskeeën van Turkmenistan: de Ertugrul Gazi Moskee. Wandel door het Nationaal Onafhankelijkheid Park in de Turkmeense hoofdstad. Het park is één van de attracties van de stad vanwege de vele moderne en Turkmeense architectuur. Ontdek het Monument van de Neutraliteit, het symbool van de stad. U zult het 95 meter hoge bouwwerk van ver al zien, aangezien dit het hoogste bouwwerk van Turkmenistan is. Op 21,5 meter hoogte vindt u een café-bar. Vanuit hier heeft u panoramisch uitzicht over de stad. Niet ver van de stad in de buitenwijken van het dorp Bagir bevindt zich een uniek oud monument: de ruïnes van de oude nederzetting Nissa. Dit monument staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grootste moskee van Centraal-Azië en de belangrijkste van Turkmenistan staat net iets buiten de stad. De Turkmenbashi Ruhy Moskee is grandioos en immens. De moskee werd gebouwd op initiatief van Turkmenbashi, voormalig president, en is naar hem vernoemd. De Turkmenbashi Ruhy Moskee is vernoemd naar hem en betekent ook wel: “de moskee van Turkmenbashi spiritualiteit”. De stadstour door Ashgabat duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden).

U overnacht in het Ak Altyn Hotel **** of gelijkwaardig.

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Vandaag de dag is het Ak Altyn Hotel in Ashgabat één van de beste accommodaties in Turkmenistan. Het hotel heeft een centrale ligging in de Russische wijk, op wandelafstand van de Russische Bazaar. De accommodatie heeft een diversiteit in type kamers. De kamers bieden comfort, kwaliteit en zijn van alle gemakken voorzien. Zo kunt u gebruik maken van uitstekende faciliteiten. De accommodatie biedt een zwembad, een sauna en meerdere diensten. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant. Hier worden met name nationale en Europese gerechten geserveerd.

Dag 3. Ashgabat - Darwaza

Ashgabat - Darwaza

Geniet van het ontbijt in uw accommodatie. De ochtend heeft u vrij te besteden in Ashgabat.

Suggestie: Een stadswandeling door Ashgabat zonder een gids is tegenwoordig geen probleem. Wij raden u dan ook aan deze ochtend een wandeling te maken door de stad. Op wandelafstand van het hotel vindt u verschillende hoogtepunten. Bijvoorbeeld het Lenin standbeeld en de Russische bazaar. Ook is het een ervaring op zich om een rit te maken per bus door de stad.

Suggestie: Breng een bezoek aan het overheidsgebouw dat bekend staat als het Bruiloft Paleis. Het gebouw wordt bekroond door een massieve, geometrische gekooide discobal. Het gebouw omvat 11 verdiepingen, die allemaal gewijd zijn aan bruiloften. De grootste zaal van het gebouw, bekend als de “Shamchyrag”, bevindt zich in het midden van het paleis. Het is mogelijk om het paleis te bezoeken, maar de architectuur is ook al bijzonder van buitenaf.

Excursiepakket: In de middag vertrekt u per 4×4 land cruiser van Ashgabat naar de Darwaza gaskrater. De 4×4 land cruiser is voorzien van airconditioning.

Darwaza Gaskrater Turkmenistan

Midden in de Karakum woestijn, op ongeveer 260 kilometer boven Ashgabat, ligt het dorpje Darwaza. Het gebied herbergt een waardevolle bodemschat, ’s werelds grootste gasvoorraden: de Darwaza gaskrater. Geologen deden in 1971 proefboringen, tot zij onverwachts een ondergrondse grot ontdekten gevuld met aardgas. De grond onder de boortoren stortte in, waarna een groot gat in de bodem overblijft. De Darwaza gaskrater in het verlaten hart van Turkmenistan brandt nog steeds. Dit zorgt voor een uniek schouwspel. Vanaf de yurt kamp ziet u in de avond oranjekleurige wolken opstijgen. Zelfs de heuvels rond de krater worden verlicht.

Onderweg bezoekt u een klein dorpje genaamd Erbent. Dit bezoek geeft u een kijkje in het woestijnleven. Erbent wordt namelijk bewoond door de mensen van de Teke-stam. Het dorpje is volledig omringd door zandduinen. Onder het genot van een kopje thee of chal (gefermenteerde kamelenmelk) maakt u kennis met de traditionele leefomstandigheden van de woestijn gemeenschap. Vanuit het dorpje Erbent rijdt u langs een modder krater. Deze krater is niet zo populair als de Darwaza gaskrater. Maar wel een unieke tussenstop die u niet wilt missen. Wanneer de avond valt rijdt u het terrein van de Darwaza gaskrater op. De dag wordt afgerond met een barbecue bij de Darwaza gaskrater.

Transferpakket inbegrepen: De transfer per 4×4 land cruiser van Ashgabat naar Darwaza is inbegrepen in de reis

Excursiepakket inbegrepen: De tussenstops bij de woestijn gemeenschap en de modder krater zijn inbegrepen in de reis

Turkmenistan Darwaza Gaskrater

Darwaza Yurtkamp

Darwaza Yurtkamp

U overnacht bij de Darwaza gaskrater in een traditionele nomadentent, een yurt. In de avond zijn de temperaturen in Darwaza zeer aangenaam.

Dag 4. Darwaza - Khiva

Darwaza - Khiva

U wordt vandaag wakker in de prachtige omgeving van de Darwaza gaskrater. U ontbijt in het yurt kamp. Na het ontbijt zet de reis zich voort per 4×4 land cruiser richting de grens Shavat/Dashoguz met Oezbekistan. Onderweg naar Khiva bezoekt u de Kunya Urgench, gelegen op de linkeroever van de Amu Darja rivier. De oude stad Kunya Urgench bevat een reeks monumenten, voornamelijk uit de 11e en 16e eeuw. Waaronder een moskee, een minaret, mausolea en forten. Sinds 2005 staat het historische Kunya Urgench op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Aan het einde van de middag komt u aan in Khiva. U wordt naar uw accommodatie gebracht. Na het inchecken in de accommodatie heeft u de avond vrij te besteden in Khiva.

Transferpakket: De transfer per 4×4 land cruiser van Darwaza naar Khiva is inbegrepen in de reis

Excursiepakket: De tussenstop Kunya Urgench is inbegrepen in de reis

U overnacht in de Guesthouse Boyjon Ota *** of gelijkwaardig.

Guesthouse Boyjon Ota

In Khiva overnacht u in een prachtige guesthouse bij een gezellige familie. U wordt met een warm en hartelijk welkom ontvangen in Khiva. Het guesthouse Boyjon Ota beschikt over een ruime tuin met barbecue faciliteiten en een gemeenschappelijke lounge. Ontspan op het ruime zonneterras van de guesthouse. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht over de tuin en ziet u in de avond de verlichte torens van Khiva. De kamers zijn huiselijk en sfeervol ingericht. De guesthouse biedt heerlijk ontbijt en diner. Daarnaast is de familie zeer behulpzaam en staat de hele dag voor u klaar.

Muso To’ra Hotel

Muso To’ra Hotel

Het Muso To’ra Hotel beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet. De kamers zijn in eigen stijl ingericht en gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt 15 kamers, die u kunt bereiken via de binnentuin. De accommodatie is centraal gelegen en slechts een paar minuten lopen van het Shirazi Khan Madrasah monument.

Dag 5. Khiva

Geniet van het ontbijt in uw accommodatie. Na het ontbijt start de stadstour door Khiva. De gids ontvangt u in de lobby van het hotel.

Khiva staat bekend als een sprookjesachtige stad. De oude binnenstad is een groot openluchtmuseum. Ontdek de vele moskeeën, mausoleums en musea tijdens uw bezoek aan de stad. Khiva is een belangrijke karavaanstad op de Zijderoute. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond kamen karavanen met kamelen door de poorten van de stad. Khiva is gelegen tussen de Karakum woestijn en de Kyzylkum woestijn. Khiva wordt ook wel het ‘openluchtmuseum van Oezbekistan genoemd’.

Stadstour Khiva: Stadstour met Engelssprekende gids in Khiva (excl. entreegelden). De oude ommuurde binnenstad, Itchan-Kala, is een waar openluchtmuseum. Breng al wandelend een bezoek aan de madrassa (een Islamitische universiteit) en de Islam Khodja Minaret. Ook ziet u het mausoleum van de beroemde Mahmud Pakhlavan die, volgens legendes, in de 14e eeuw het leven redde van vele onderdanen door een akkoord te sluiten met de Indiase overheersers. Ook mag de Juma Moskee niet ontbreken. In deze moskee pronken 212 houten pilaren, besneden met Arabische teksten en bloempatronen. De stadstour door Khiva duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden).

De middag heeft u vrij te besteden in de prachtige stad Khiva.

Suggestie: Beklim de hoogste minaret van Oezbekistan: de Islam Khoja Minor. De minaret is 45 meter hoog. Volg de lange draaitrap die u mee neemt naar de top van de minaret. Hier heeft u prachtig uitzicht over de zandkleurige stad.

U overnacht in de Guesthouse Boyjon Ota *** of gelijkwaardig.

Guesthouse Boyjon Ota

In Khiva overnacht u in een prachtige guesthouse bij een gezellige familie. U wordt met een warm en hartelijk welkom ontvangen in Khiva. Het guesthouse Boyjon Ota beschikt over een ruime tuin met barbecue faciliteiten en een gemeenschappelijke lounge. Ontspan op het ruime zonneterras van de guesthouse. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht over de tuin en ziet u in de avond de verlichte torens van Khiva. De kamers zijn huiselijk en sfeervol ingericht. De guesthouse biedt heerlijk ontbijt en diner. Daarnaast is de familie zeer behulpzaam en staat de hele dag voor u klaar.

Muso To’ra Hotel

Muso To’ra Hote

Het Muso To’ra Hotel beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet. De kamers zijn in eigen stijl ingericht en gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt 15 kamers, die u kunt bereiken via de binnentuin. De accommodatie is centraal gelegen en slechts een paar minuten lopen van het Shirazi Khan Madrasah monument.

Dag 6. Khiva - Buchara

Khiva - Buchara

Geniet van het ontbijt in het hotel. Na het ontbijt vertrekt u per trein * van Khiva naar één van de grootste bezienswaardigheden van Oezbekistan: Buchara.

* Op maandag, donderdag en zaterdag rijden de treinen tussen Khiva en Buchara. Reist u op de andere dagen? Dan regelt Mevo Reizen voor u een transfer per bus en chauffeur. Dan reist u in ongeveer 7 uur van Khiva naar Buchara.

Transferpakket: Transfer van uw accommodatie naar het treinstation van Buchara.

Treinreis Khiva naar Buchara

Treinreis Khiva naar Buchara

Treinreis Khiva naar Buchara Business Class op de route van Khiva naar Bukhara

De plaatselijke spoorwegen van Oezbekistan hebben de treindienst tussen Khiva en Buchara net nieuw gestart in het westen van het land. Eeuwen geleden trokken reizigers per kameel door de Kyzylkum-woestijn langs de Zijderoute. Nu rijdt er, op wisselende dagen, een comfortabele trein tussen Khiva en Buchara. Deze treinreis duurt ongeveer 6 uur. De trein is dan ook niet veel sneller dan wanneer u per bus reist. U kunt kiezen voor de Economy Class of Business Class tijdens deze treinreis.

Amu Darja rivier: Tijdens deze treinreis steekt u de Amu Darja rivier over. Deze rivier stroomt door Afghanistan, Turkmenistan, Tadzjikistan en Oezbekistan. De Amu Darja rivier wordt beschouwd als de diepste rivier van Centraal-Azië. De rivier mondt uit in het Aralmeer. Amu Darja heeft zijn naam te danken aan de oude stad Amul. Amy Darja is ongeveer 1415 kilometer.

In de middag komt u aan in Buchara. Een stad dat ongetwijfeld tot de verbeelding van elke reiziger spreekt. Check in bij uw accommodatie. De avond heeft u vrij te besteden in Buchara.

Tip: Maak tijdens uw bezoek aan Buchara kennis met één van hun specialiteiten: dumplings. Een restaurant dat zeer wordt aangeraden voor dumplings is Chinar.

Transferpakket: Transfer van het treinstation van Buchara naar uw accommodatie.

U overnacht in het Bibi-Khanym Hotel *** of gelijkwaardig.

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Ak Altyn Hotel Ashagbat

In Buchara is het Bibi-Khanym Hotel de uitstekende plek om te ontspannen. Op loopafstand van de accommodatie vindt u een tal aan hoogtepunten en restaurants. De accommodatie bevindt zich in een fijne omgeving. De kamers van de accommodatie zijn comfortabel en huiselijk ingericht in Oezbeekse stijl. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar bij de receptie. Geniet van een drankje in de binnentuin tijdens uw verblijf.
Tip: Het is ook mogelijk om bij het Bibi-Khanym Hotel een fiets te huren. Een unieke ervaring om de prachtige stad Buchara te ontdekken per fiets.

Dag 7. Buchara

Na het ontbijt in uw accommodatie start de stadstour door Buchara. De gids ontvangt u in de lobby van het hotel.

Buchara staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Officieel is de naam van de stad: ‘Buxoro’. Buchara is één van de oudste steden van Centraal-Azië. Op het hoogtepunt stonden er maar liefst 250 madrassa’s in de stad. Door de Zijderoute kwamen veel karavanen langs de stad. Hierdoor ontstond er een levendige handel en rijkdom. Dit is terug te zien in de diverse architectuur in de stad. Bukhara heeft maar liefst 140 architectonische monumenten. Het is alsof je door een openluchtmuseum wandelt tijdens een tour door de stad. Bukhara bestaat al ongeveer 2.500 jaar.

Stadstour Buchara: Tijdens de stadstour wandelt u langs de Ark Fortress. Ook wel het oudste architectonisch monument van Bukhara. Bekijk tijdens de stadstour de indrukwekkende Bolo-Hauz Moskee. De naam van de moskee betekent ‘boven de vijver’ en verwijst naar de vijver (wat Hauz betekent) voor de moskee. De stadstour duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden). De gids neemt u mee langs smalle straatjes, groene parken en tuinen en langs historische en architectonische monumenten. Buchara biedt vele hoogtepunten aan die vrijwel allemaal dicht bij elkaar op loopafstand liggen. De stadstour door Buchara duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden).

Excursiepakket: Stadstour door Buchara met een Engelssprekende gids.

U overnacht in het Bibi-Khanym Hotel *** of gelijkwaardig.

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

In Buchara is het Bibi-Khanym Hotel de uitstekende plek om te ontspannen. Op loopafstand van de accommodatie vindt u een tal aan hoogtepunten en restaurants. De accommodatie bevindt zich in een fijne omgeving. De kamers van de accommodatie zijn comfortabel en huiselijk ingericht in Oezbeekse stijl. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar bij de receptie. Geniet van een drankje in de binnentuin tijdens uw verblijf.
Tip: Het is ook mogelijk om bij het Bibi-Khanym Hotel een fiets te huren. Een unieke ervaring om de prachtige stad Buchara te ontdekken per fiets.

Dag 8. Buchara - Samarkand per sneltrein

Buchara - Samarkand

Geniet van het ontbijt in het hotel.
Deze ochtend heeft u vrij te besteden in Buchara.

Suggestie: Volg de lokale tradities en drink een potje thee. Voor een mooi uitzicht over het Po Kalon plein raadt Mevo Reizen u aan om een potje thee te drinken op het dakterras van het restaurant Chasmai-Mirob

Suggestie: Breng in de ochtend een bezoek aan het Nasreddin Hodja Standbeeld.

Nasreddin Hodja Standbeeld

De imam Nasreddin Hodja is een legendarisch figuur. Hij hield de mensen graag een beetje voor de gek. Hij verzon voor elk probleem een oplossing. Geheel op zijn eigen manier. Wanneer Nasreddin Hodja achterstevoren op zijn ezel zat en de mensen wezen hem daarop, zei hij dat zijn ezel achteruit loopt. Nasreddin Hodja staat in de islamitische wereld bekend om de verhalen en anekdoten rond zijn persoon. Hij is ook wel te vergelijken met personages als Dik Trom en Tijl Uilenspiegel.

In de middag vertrekt u per sneltrein ‘de Afrosiyob’, van Buchara naar Samarkand.

Transferpakket: Transfer van uw accommodatie naar het treinstation van Buchara.

Afrosiyob Oezbekistan

Oezbekistan Afrosiyob

Welkom in de Afrosiyob

De trein van Buchara naar Samarkand, ‘de Afrosiyob’, reist met een snelheid van 250 km/u in ongeveer 2,5 uur tussen beide steden. Er is keuze uit de eerste en tweede klasse in de trein.
* In deze reis is een reservering in de tweede klasse inclusief.
Er bevindt zich een restaurant in de Afrosiyob.

Bij aankomst op het treinstation van Samarkand wordt u hartelijk ontvangen door onze gids. Hij brengt u van het station naar uw accommodatie. De middag en avond heeft u geheel vrij te besteden in Samarkand.

Transferpakket: Transfer van het treinstation van Samarkand naar uw accommodatie.

U overnacht in het Ideal Hotel *** of gelijkwaardig

Ideal Hotel Samarkand

Ideal Hotel Samarkand

Hotel Ideal ligt op een rustige locatie in Samarkand. Het hotel heeft een binnentuin waar u in de schaduw een drankje kunt drinken. Het beroemde mausoleum van Amoer Timoer bereikt u na 20 minuten wandelen langs de groene universiteit boulevard. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten verder en dan staat u op het beroemde Registan-plein. In de ochtend kunt u genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant van het hotel. Hier worden met name Oezbeekse en Europese gerechten geserveerd.

Dag 9. Samarkand

Geniet in de ochtend van het ontbijt in uw accommodatie. Na het ontbijt start de stadstour door Samarkand. De gids ontvangt u in de lobby van het hotel.

Samarkand is één van de oudst bewoonde steden van Centraal-Azië. Veel van de hoogtepunten van de stad stammen uit de 14e eeuw. De tijd waarin Timoer Lenk onder leiding was. Samarkand is opgedeeld in twee delen. Het toeristische gedeelte en een gedeelte waar voornamelijk de lokale bevolking komt. Wij raden u dan ook aan een kijkje te nemen bij dit gedeelte van de stad.

Stadstour Samarkand: Een echt hoogtepunt van Samarkand is de Registan. Het plein vormt het stadshart van de historische stad. In het Perzisch betekent Registan ‘plaats van zand’. Het plein is omringd door drie grote madrassa’s. Deze zijn versierd met in Perzische stijl prachtig tegelwerk en bladgoud. Tip: Bekijk Registan niet alleen van de voorkant, maar loop eens een rond het complex. Ontdek de vele siertuinen om de Registan. Shah I Zinda behoort tot de beroemdste en één van de grootste mausoleums van Centraal-Azië. Al is Gur-e-Amir niet even imposant als Shah I Zinda, maar deze mag u ook niet missen tijdens de stadstour. Ontdek de Bibi Khanum Moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld. De stadstour door Samarkand duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden).

Suggestie: Breng een bezoek aan de Siyob bazaar, gelegen naast de Bibi Khanum Moskee. Het is erg leuk om een rondje over de bazaar te wandelen en lokale lekkernijen te proeven. Tip: proef de lokale snack: Halva. Dit is een zoete, regionale snack in allerlei soorten varianten verkrijgbaar.

Suggestie: Wilt u een écht traditioneel, Oezbeeks gerecht proberen tijdens uw verblijf? Plov is hét symbool van de Oezbeekse keuken.

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Plov wordt doorgaans bereid door Oezbeekse families als lunch. De recepten worden van generatie op generatie overgedragen. U kunt het gerecht ook zelf bereiden. Benieuwd naar het recept? Mevo Reizen vertelt u graag over het Plov recept voor vier personen.

Suggestie avondprogramma: Breng in de avond een bezoek aan een traditionele Folkloristische show. Dit is een mengelmoes van een modeshow en Oezbeekse dans in traditionele kleding. De show duurt ongeveer 1 uur.

Suggestie: Ontdek de wijn en cognac regio van Samarkand tijdens een wijnproeverij.

Afrosiyob Oezbekistan

Oezbekistan Afrosiyob

Kom alles te weten over de wijnen uit Oezbekistan. Tijdens deze tour kunt u genieten van een proeverij van lokale wijnen en cognac. Reizigers die houden van heerlijke wijnen en cognac zullen deze proeverij waarderen.

Dag 10. Samarkand - Tasjkent per sneltrein

Samarkand - Tasjkent

Geniet van het ontbijt in het hotel. De ochtend heeft u vrij te besteden in Samarkand
In de loop van de middag vertrekt u per trein van Samarkand naar Tasjkent.

Transferpakket: Transfer van uw accommodatie naar het treinstation van Samarkand.

Afrosiyob Oezbekistan

Oezbekistan Afrosiyob

Welkom in de Afrosiyob

De trein van Samarkand naar Tasjkent, ‘de Afrosiyob’, reist met een snelheid van 250 km/u in ongeveer 2 uur tussen beide steden. Er is keuze uit de eerste en tweede klasse in de trein.
* In deze reis is een reservering in de tweede klasse inclusief.
Er bevindt zich een restaurant in de Afrosiyob.

In de avond komt u aan op het treinstation van Tasjkent. U wordt hartelijk ontvangen door onze gids. Hij brengt u van het station naar uw accommodatie. De avond heeft u geheel vrij te besteden in Tasjkent.

Transferpakket: Transfer van het treinstation van Tasjkent naar uw accommodatie.

U overnacht in Hotel Uzbekistan *** of gelijkwaardig.

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Op slechts 100 meter afstand van het Amir Temur-plein is Hotel Uzbekistan gelegen. De accommodatie beschikt over klassiek ingerichte kamers en suites. Het interieur van de kamers bestaat uit donkere houten meubels. Geniet tijdens uw verblijf van een drankje in Café-bar Vena of ontspan in de sauna van de accommodatie. In het elegante restaurant worden Europese gerechten en lokale specialiteiten geserveerd. Dichtbij de accommodatie vindt u het metrostation Amir Temur. Deze biedt aansluiting op twee verschillende metrolijnen.

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Het Leader hotel in Tasjkent ligt iets buiten de stad gelegen. Het is een vrij nieuwe accommodatie. Op 15 minuten wandelen vanaf het hotel bent u bij het Kosmonaut Metrostation. Vanuit dit metrostation kunt u veel hoogtepunten van de stad bereiken. De kamers van het hotel zijn modern ingericht. De accommodatie biedt een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 11: Tasjkent

Geniet in de ochtend van het ontbijt in uw hotel. De Engelssprekende gids haalt u op in de lobby van uw hotel.

Stadstour Tasjkent: Tijdens de stadstour door Tasjkent neemt de gids u mee langs de hoogtepunten van de stad. De tour start bij de Kukeldash Madrassa, een traditionele en religieuze school, gebouwd met de kenmerkende gele bakstenen uit de 16e eeuw. Ook brengt u een bezoek aan de Barak-Khan Madrassa. Deze is vernoemd naar de opdrachtgever Nauruz Ahmad Khan. Ontdek de Kaffal Shashi Mausoleum, een indrukwekkende moskee in de Khasty Imam straat. Daarnaast brengt u een bezoek aan de kleurrijke Oosterse markt, Chorsu. Een geweldige manier om de lokale kant van Tasjkent te leren kennen. De stadstour door Tasjkent duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden).

Suggestie: Wilt u de stad op een unieke manier ontdekken? Pak eens de metro. Tasjkent was namelijk één van de eerste met een metrostation. De inwoners van de stad zijn er erg trots op. Het netwerk werd geopend in 1977. Tot op heden heeft Tasjkent het enige metronetwerk van Centraal-Azië. Koop een kaartje op één van de stations en ontdek de stad tijdens een metro tour.

U overnacht in Hotel Uzbekistan *** of gelijkwaardig.

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Op slechts 100 meter afstand van het Amir Temur-plein is Hotel Uzbekistan gelegen. De accommodatie beschikt over klassiek ingerichte kamers en suites. Het interieur van de kamers bestaat uit donkere houten meubels. Geniet tijdens uw verblijf van een drankje in Café-bar Vena of ontspan in de sauna van de accommodatie. In het elegante restaurant worden Europese gerechten en lokale specialiteiten geserveerd. Dichtbij de accommodatie vindt u het metrostation Amir Temur. Deze biedt aansluiting op twee verschillende metrolijnen.

Leader Hotel Oezbekistan

Leader Hotel Oezbekistan

Het Leader hotel in Tasjkent ligt iets buiten de stad gelegen. Het is een vrij nieuwe accommodatie. Op 15 minuten wandelen vanaf het hotel bent u bij het Kosmonaut Metrostation. Vanuit dit metrostation kunt u veel hoogtepunten van de stad bereiken. De kamers van het hotel zijn modern ingericht. De accommodatie biedt een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 12. Tasjkent - Almaty

Tasjkent - Almaty

Geniet in de ochtend van het ontbijt in uw accommodatie.
Deze ochtend heeft u vrij te besteden in Tasjkent.

Suggestie: Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan het Spoorwegmuseum van Tasjkent. In het openluchtmuseum staan tientallen Sovjet-treinen. U heeft de mogelijkheid om de treinen van binnen te bekijken. Elke trein vertelt zijn eigen verhaal.

Suggestie: Breng een bezoek aan het Amur Timur plein. Hier ziet u een groot standbeeld van Amur Timur Maydoni op zijn paard.

In de middag vertrekt u per trein van Tasjkent in de richting van de steppe van Kazachstan en de bergen van Lle-Alatau. Met als eindbestemming: Almaty.

Transferpakket: Transfer van uw accommodatie naar het treinstation in Tasjkent.

U overnacht in de trein.

Trein van Tasjkent naar Almaty

U reist per trein van Tasjkent naar Almaty door het uitgestrekte Kazachse steppe landschap. Deze trein brengt u in ongeveer 17,5 uur van Oezbekistan naar Kazachstan. U overnacht in de trein. * Tijdens deze reis is er voor u een tweede klasse compartiment gereserveerd.
Upgrade: U kunt ook kiezen voor een upgrade naar een eerste klasse/privé coupé in deze trein.

Dag 13. Almaty

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Almaty. De transfer staat voor u klaar en brengt u naar het hotel. Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken. In de middag staat de stadstour gepland. De gids ontvangt u in de lobby van het hotel.

Tip: Omdat u vroeg aankomt in de ochtend, is het mogelijk om in uw accommodatie gebruik te maken van het ontbijtbuffet (ongeveer €10 per persoon)

Transferpakket: Transfer van het treinstation in Almaty naar uw accommodatie

Stadstour Almaty: De stadstour brengt u langs alle hoogtepunten van de stad. De tour is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Almaty is een interessante mix van de westerse en oosterse cultuur. Bezienswaardigheden zijn onder andere: het Park van 28 Panfilov Guardsmen en de Hemelvaartkathedraal. Om de echte sfeer van de stad te ontdekken, moet u de “Green Bazaar” bezoeken. Een bezoek aan de Green Bazaar is een fascinerend avontuur. U kunt er van alles proeven, maar ook deelnemen aan een kookproces. Ook kunt u hier nationale delicatessen kopen. U zult door de belangrijkste culturele, zakelijke en sociale centra van Almaty lopen. De stadstour door Almaty duurt ongeveer 4 uur (excl. entreegelden)

Suggestie: Een herkenningspunt van Almaty is de 372 meter hoge televisietoren op de Kok Tobe-heuvel. Het park bovenop de heuvel wordt zowel door bezoekers als door de lokale bevolking bezocht. Vanaf de heuvel heeft u prachtig panoramisch uitzicht over de stad Almaty. Dit park is te bereiken per kabelbaan vanuit het centrum of per taxi.

U overnacht in het Hotel Kazzhol Almaty **** of gelijkwaardig.

Hotel Kazzhol Almaty

Hotel Kazzhol Almaty

Hotel Kazzhol in Almaty is een modern ingerichte accommodatie. Elk ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in de elegante ontbijtzaal van Kazzhol. In de avond kunt u genieten van traditionele gerechten uit de regio Almaty. Alle maaltijden worden geserveerd met ecologische producten. Geniet tijdens uw verblijf van de sauna, de spa of het binnenzwembad. Ook kunt u gebruik maken van de massage- en schoonheidssalon. Hoogtepunten van Almaty zijn binnen 4 kilometer van het Hotel Kazzhol gelegen.

Dag 14. Almaty

Geniet in de ochtend van het ontbijt in uw accommodatie. Vandaag heeft u de gehele dag vrij te besteden in Almaty.

Excursieprogramma plus: Breng een bezoek aan Medeu in Almaty, de hoogste ijsbaan ter wereld. Een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur in de hooglanden van Almaty. Pak de gondel naar de Shymbulak berg. Hier vindt u het Shymbulak Mountain Resort, gelegen in de kloof van Zailijsky Alatau op een hoogte van 2260 meter. Vanuit het resort heeft u vele mogelijkheden voor activiteiten in de natuur. Wij raden u aan om Bar 3200 te bezoeken. Deze bar ligt op het hoogste punt van 3200 meter en biedt een panoramisch uitzicht over de bergen.

Suggestie: Ongeveer 15 kilometer buiten de stad ligt het prachtige Big Almaty Lake. Gelegen in het Trans-Ili Alatau gebergte. Eén van de dingen die het Big Almaty Lake uniek maken is dat het verboden is om in het meer te zwemmen. Het is namelijk de belangrijkste waterbron voor de bewoners van Almaty! De kleuren van het meer variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. Verwacht de helderste en mooiste turquoise in september en begin oktober. Het meer ligt op slechts 10 kilometer afstand van de grens met Kirgizië.

Suggestie: Breng een bezoek aan het Altyn Emel National Park. Eén van de meest spectaculaire en afgelegen plekken in de buurt van Almaty in Kazachstan. Het park is ongeveer 4 keer de grootte van Hong Kong en ook wel de thuisbasis van een aantal unieke en diverse landschappen! Het Altyn Emel National Park staat bekend om zijn zingende zandduinen, kleurrijke bergen en uitgestrekte steppen. Niet alleen de natuur is indrukwekkend. Ook heeft het nationale park een rijke geschiedenis.

Suggestie: Ontdek het indrukwekkende Charyn Canyon. Volgens velen is dit in Kazachstan de grootste canyon na de Grand Canyon in Amerika. Charyn Canyon is uit de steppe klei gehouwen door de gelijknamige rivier.

U overnacht in het Hotel Kazzhol Almaty **** of gelijkwaardig.

Hotel Kazzhol Almaty

Hotel Kazzhol Almaty

Hotel Kazzhol in Almaty is een modern ingerichte accommodatie. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in de elegante ontbijtzaal van Kazzhol. In de avond kunt u genieten van traditionele gerechten uit de regio Almaty. Alle maaltijden worden geserveerd met ecologische producten. Geniet tijdens uw verblijf van de sauna, de spa of het binnenzwembad. Ook kunt u gebruik maken van de massage- en schoonheidssalon. Hoogtepunten van Almaty zijn binnen 4 kilometer van het Hotel Kazzhol gelegen.

Dag 15. Vlucht van Almaty naar Amsterdam

Almaty - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw treinreis per Zijderoute aangebroken. Vroeg in de ochtend vertrekt u per transfer van het hotel naar de luchthaven. In de loop van de ochtend vertrekt u per vliegtuig richting Amsterdam.

Transferpakket: Transfer van het hotel naar het vliegveld.

Zijderoute individuele reis is inclusief

 • Individuele Zijderoute reis op maat
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten van Amsterdam naar Teheran en terugvlucht vanaf Almaty naar Amsterdam (t.w.v. € 700)
 • Lokale gids in Turkmenistan
 • Overnachtingen in *** en **** hotels
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt (2-persoonskamers)
 • Een overnachting in een Yurt (met bed) in de woestijn in Turkmenistan.
 • Barbecue (diner) in de woestijn in Turkmenistan
 • Maaltijden zoals beschreven in reisbeschrijving
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Verzorging documenten voor visa van Iran
 • Oezbekistan en Kazachstan zijn visumvrij

Alle genoemde transfers € 269 per reiziger

 • Alle transfers tijdens de gehele reis
 • Alle vervoer en transfers in Turkmenistan zijn vooraf geregeld vanwege de geldende regels

Het excursiepakket inclusief Engelssprekende gidsen € 429 per reiziger

 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Sommige dagen lunch incl. (afhankelijk van het excursiepakket)
 • Sommige dagen diner incl. (afhankelijk van het excursiepakket)

Toevoegingen op de rondreis Zijderoute

 • Privé coupé € 199 per reiziger
 • Eigen uitgaven € 20 per dag
 • Fooiengelden gids/chauffeur € 5 per fooi
 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eenpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) vanaf € 499

Vertrekdata
Dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam naar Ashgabat.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen