Rondreis Rusland Paardrijtocht Altai gebergte

Rusland, Siberië: Paardrijtocht Altai gebergte

Paardrijtocht Altai gebergte: maak een adembenemde reis te paard door het Altai gebergte. Ontdekkingsreizigster en schrijfster Arita Baaijens maakte een tocht door het Altai gebergte en schreef een prachtig boek: Zoektocht naar het paradijs. Een unieke reis naar de Altai in Siberië, Rusland. Voor deze reis heeft u een goede gezondheid nodig. De tocht is geschikt voor beginnende ruiters. Dit berust op ervaringen van het Mevo team en Mevo reizigers. De Paardrijtocht Altai gebergte is inclusief: – Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust – Rechtstreekse KLM vlucht naar Moskou v.v. & rechstreekse vlucht naar Barnaul – Transfer Barnaul – Tiungur v.v. (750 km) – Lokale, deskundige gids tijdens de tocht door de Altai – Overnachtingen in een tent (zorg voor goede, warme bergkleding en uitrusting) – Overnachting in Barnaul – Alle transfers tijdens de gehele reis – Tijdens de tocht alle genoemde maaltijden zoals ontbijt, lunch en diner incl. (zie reisbeschrijving) – Tent, paard, zadel, proviand, matje, slaapzak, kampeerbenodigdheden

1,5991,699

Dag 1: Vlucht naar Moskou

Amsterdam - Moskou

Vlucht v.a. Amsterdam naar Moskou. Aankomst Moskou (SVO) en ontvangst op de luchthaven. Na de paspoortcontrole met een transfer naar het hotel. Inchecken in het hotel. De avond is vrij te besteden.

Izmailova Gamma/Delta ****

Ontbijt is inbegrepen.
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

 

Suggestie: Voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de ochtend en aankomst rond 17.00 uur in Moskou. Als u eerder of later wilt vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Diner suggestie: Gezamenlijk dineren bij een restaurant in de buurt van het hotel. Bijvoorbeeld een Oezbeeks restaurant op enkele minuten afstand.

Dag 2: Moskou en vertrek naar Barnaul

Moskou - Barnaul

Na het onbijt ontvangt de gids u in het hotel. Vandaag bezoekt u het Rode Plein, het GUM, de Basiliuskathedraal en de metro via een wandeltocht door het centrum van Moskou. Afronding van stadstour met de gids & lunch in de stad (lunch voor eigen rekening).

Suggestie: aansluitend ‘s middags de Moskou metrotour. Deze tour is inclusief. Na de lunch pakt u de metro en bezoekt u in enkele uren de mooiste metrostations van Moskou.

Nachtvlucht van Moskou (DME) naar Barnaul.

Dag 3: Aankomst in Barnaul

Barnaul - Tiungur

Ontvangst op de luchthaven van Barnaul door een lokale gids. Vandaag reist u naar het dorp Tiungur. De reis begint bij de oude route door de Altai, genaamd Chuysk (616,7 km). Dit is de ‘snelweg’ naar Mongolië, dwars door de Altai. Een deel van de tocht gaat langs de oever van de grootste rivier van de Gorny Altai , de Katun . Een paar uur later komt u aan op de Seminsky Pass – het hoogste punt van het Chuysk traject, oftewel het hoogste punt van de snelweg naar Mongolië en China. Geniet van het dennenbos en het prachtige uitzicht op de toppen van het Altai gebergte. Op deze bergpas staan lokale bevolking en handelaren uit de Altai en Mongolië met diverse lokale producten en eten. De reis gaat verder naar een vallei van de rivier de Ursul waarna u afscheid neemt van het Chuysk traject en vervolgens Yabogansky passeert. Bewonder de Ust-Kan steppe en de Kleine Kyrlyk. In de loop van deze rit volgt de reis weer een stuk van de rivier de Katun en reist u in ongeveer een uur naar Uimon Valley. De aankomst in Tiungur is aan het begin van de avond. Bij aankomst zet u de tent op en hier overnacht u de eerste nacht midden in de Altai.

Dag 4: De eerste paardrijdag én het laatste dorpje

Kucherla - Oroktoy Creek

Vandaag begint het avontuur te paard. De dag start met uitgebreide instructies over hoe het paard opgezadeld wordt, maar ook hoe u de zadeltassen zo inpakt dat het voor u en het paard prettig is. De hele reis is hetzelfde paard uw reisgenoot. De proviand voor de komende tocht wordt over alle deelnemers verdeeld en uw backpack wordt voor gestald, deze staat na de tocht weer klaar. Via het kleine boerendorp Kucherla start de tocht naar de Belukha. Kucherla is het laatste dorpje op de reis naar de Belukha . Vandaag gaat u de Kuzuyak Pass (1513 m) overwinnen. Het is technisch een rustige start, de rit duurt enkele uren, maar het is wel een behoorlijke klim. Overnachting langs de oever van de Oroktoy beek, een rivier die uitmond in de Katun. Bij aankomst zadelt u het paard af, zet u de tent op en wordt het kampvuur gebouwd. Duur van de tocht: ongeveer 5-6 uur.

Dag 5: De uitgestrekte Altai

Oroktoy Creek - Tuchman

U beklimt de uitgestorven bergen van ‘de Russische taiga’. Eigenlijk noemen Russen al het uitgestrekte gebied ‘Taiga’. Hier is een overvloed aan wilde bessen en paddenstoelen. Dichte bossen wisselen zich af met fantastische alpenweiden met een weids uitzicht over besneeuwde bergtoppen. Bergtoppen die u over enkele dagen gaat beklimmen. U overnacht bij de oorsprong van de Tukhman rivier. De stops zullen deze dagen steeds bij een riviertje of klein stroompje zijn. Het water uit de riviertjes is drinkbaar, maar u kunt er ook voor kiezen om een filter mee te nemen. Duur: ongeveer 6-7 uur.

Dag 6: Alpenweides en hoge kliffen

Tuchman - Tekel

Vandaag reist u een hele dag over de hooggelegen alpenweiden. Deze bergrug wordt ook wel de Katun bergrug genoemd. Vandaag maken we nog een kleine stijging op de hoogvlakte en eindigen we met een steile afdaling naar de rivier Tekel, langs de spectaculaire klif Skynchak. Af en toe, tijdens de steile afdaling stapt u af en neemt u uw paard aan de hand. We stoppen voor de nacht aan de oevers van de rivier de Tekel. Onderweg is er zicht op de hoogste waterval van de Altai, door de bewoners van de Altai de Tekel genoemd. Vandaag bent u zo’n 6-7 uur onderweg. Houd rekening met koude nachten omdat u inmiddels vrij hoog in de bergen bent.

Dag 7: Het gletsjermeer ‘Lake Akkem’ en Shambalha

Tekel - Sarybel bergpas

Na het ontbijt staat het paard reeds opgezadeld voor u klaar. U gooit wél nog de zadeltassen over het zadel en maakt de tent vast. Elke dag gaat dit wat soepeler zodat u dit uiteindelijk zelf kunt. Vandaag volgt de tocht een bergpas met uiteindelijk een vrij lange afdaling met zicht op het Akkem meer. Dit merengebied is voor veel lokale bewoners een spirituele plek met een bijzondere energie. Het is dit gebied waar volgens de lokale bewoners het spirituele koninkrijk Shambalha zich bevindt. Gedurende de dag worden de hellingen rond het meer verlicht door een heldere, blauwe kleur van het meer. Als de avond valt geven de zonnestralen van de ondergaande zon een zachte, roze kleur aan de hellingen. Tussen deze bergen zijn de bloemen en planten, de rotsen en de rivieren onderdeel van oude legendes en verhalen. De tocht te paard duurt vandaag ongeveer 6-7 uur.

Dag 8: Wandeltocht naar het Hemelse Meer

Vandaag kunt u de tent een dagje laten staan, want u gaat met de gids een flinke hike maken naar de voet van de berg Akoyuk (3670 m) en de “Vallei van de Zeven Meren.” Deze wandeling mag gerust adembenemend genoemd worden, u wandelt langs het Akkum Gletsjer meer en via de gletsjer rivier naar het Hemelse Meer. Het is een verbazingwekkend mooi tafereel van meren, talrijke watervallen, bloeiende alpenweiden en sneeuwwitte toppen. Een sprookjesachtig landschap dat doet denken aan scenes uit the Lord of the Rings of the Hobbit. De “Vallei der Zeven Meren” heeft de vorm van een hart. De hoogste meren vindt u op een hoogte van ruim 2600 meter. De wandeling duurt 6-8 uur. Het is mogelijk om ter plaatse met de gids bespreken of u deelneemt aan een lange of kortere tocht.

Dag 9: Eeuwige sneeuw en de hoogste pas van de reis

Lake Akkem - Kedrovaja weides

Start van de dag, tent inpakken, opfrissen in het meer, ontbijten en te paard. Vandaag is de zwaarste klim van deze reis. Uw stoere bergpaard is hier aan gewend, maar ondanks dat zult u nog meer respect krijgen voor uw paard. Vanuit het meer gaat de tocht tot aan de boomgrens en tenslotte voorbij de grens waar alleen nog her en der een dapper plukje gras of mos groeit. Uiteindelijk bereikt u de eeuwige sneeuw met een fantastisch uitzicht op de Belukha, het zuivere Akkem-meer en de kleurrijke valleien. Boven op de pas stoppen we en kunt u bij een steenpiramide genieten van het uitzicht. De reis volgt met een lange afdaling naar de Izekeryu weides in het dal. In dit dal vindt u een klein huisje waar u (als het bewoont is) kunt genieten van een traditionele Banja. Duur: 7-8 uur.

Dag 10: Moerassen en Tiungur

Kedrovaja weides - Izekeryu weides & Tiungur

Onderweg gaat de tocht langs Kuylyu – als er tijd is wordt hier gestopt. Deze grotten zijn ooit bewoond en er zijn nog rotstekeningen. De Kuylyu berg is voor de Altai bewoners een heilige berg. De tocht gaat langs de wat lager gelegen dalen waar een groot stuk door moerassig bosgebied gaat. Doordat u alweer wat meer in het dal bent wordt het weer wat wisselvalliger, prachtige zonnige uren wisselen zich af met hevige buien. Gelukkig heeft u de hele reis een goede regenjas mee die u gemakkelijk onderweg aantrekt. Vandaag duurt de tocht zo’n 6 uur.

Dag 11: Afscheidsdiner én bustocht terug naar Barnaul

Izekeryu weides & Tiungur - Barnaul

Na het ontbijt reist u terug per bus naar Barangol. Onderweg brengt u een bezoek aan het museum van Nicholas Roerich op het landgoed Atamanovo. Nicholas Roerich was één van de eerste ondekkingsreizigers die het uitgestrekte Altai gebergte in kaart bracht. Om de tocht gezellig af te sluiten kunt u nog eens genieten van een heerlijke warme Banja en een gezamenlijk afscheidsdiner. Na het diner vertrekt u naar Barnaul. De reis gaat met de bus en is zo’n 750 km. U overnacht in Barnaul in een goed middelklasse hotel *** inclusief ontbijt. Vertrekt de vlucht vroeg dan ontbijt u op eigen gelegenheid onderweg.

Dag 12: Vlucht via Moskou naar Amsterdam

Barnaul - Amsterdam

’s Ochtends vlucht van Barnaul naar Moskou (DME) vanwaar een transfer naar luchthaven SVO vertrekt. Om 17:30 vertrekt de vlucht van Moskou (SVO) naar Amsterdam.

De reis naar Altai is inclusief:
– Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
– Rechtstreekse KLM vlucht naar Moskou v.v. & rechstreekse vlucht naar Barnaul v.v.
– Transfer Barnaul – Tiungur v.v. (750 km)
– Lokale, deskundige gids tijdens de tocht door de Altai
– Overnachtingen in een tent (zorg voor goede, warme bergkleding en uitrusting)
– Overnachting in Barnaul
– Alle transfers tijdens de gehele reis
– Tijdens de tocht alle genoemde maaltijden zoals ontbijt, lunch en diner incl. (zie reisbeschrijving)
– Tent, paard, zadel, proviand, matje, slaapzak, kampeerbenodigdheden

Upgrades en kosten om rekening mee te houden:

– Visakosten (zie ook http://www.mevoreizen.nl/visa)
– Eigen uitgaven € 20 tot € 50 per dag tijdens de dagen dat u in Moskou bent
– Fooigelden gids/chauffeur
– Transferpakket bij te boeken (Vliegveld Moskou – hotel / hotel – vliegveld Moskou) € 69 p.p.

Wissen
De vertrekdata voor de Altai reizen 2020 worden begin 2020 bevestigd. U kunt een optie nemen op de reis of een reisplan aanvragen. De vertrekdatum kan enkele dagen tot maximaal een week afwijken van uw reisplan. Vluchten kunt u al vrijblijvend in optie zetten. De beste reistijd voor reizen naar de Altai is van mei tot en met september.