Russisch ballet, gewoon thuis via Mevoreizen.nl

Russisch ballet

Russisch ballet: beroemde Russische balletvoorstellingen

De steden Moskou en St. Petersburg staan onder andere bekend om de prachtige theaters. Theaters waar u vanuit een luxe loge kunt genieten van een balletvoorstelling of een operavoorstelling. Maar wist u dat dit ook gewoon vanuit huis kan? Heerlijk als reisvoorbereiding of gewoon omdat het prachtige voorstellingen zijn. Daarom vindt u hier drie Russische balletvoorstellingen. Geniet online van Russisch ballet in het Mariinsky theater.

Het Mariinsky theater en het Mariinskiballet

Het Mariinskiballet behoort tot één van de attracties in St. Petersburg. Eerst was de de naam van het ballet ‘het Keizerlijk ballet’. Daarna kreeg het ballethuis in de Sovjettijd het de naam Kirovballet. Tegenwoordig is het Mariinskiballet de meest gangbare naam van het balletgezelschap. Een voorstellingen als Romeo en Julia behoort tot de echte Russische balletklassiekers. Maar natuurlijk mag Het Zwanenmeer niet ontbreken. Russisch ballet waar veel van onze reizigers een bezoek aan brengen.

Bekijk hier klassieke en wereldberoemde Russische balletvoorstellingen.

Het Bolsjoj theater en het Bolsjojballet

Het Bolsjojballet is een internationaal, klassiek balletgezelschap. Bolsjoj betekent in het Russisch ‘groot’. Wellicht staat daarom het Bolshoi ballet staat al jarenlang aan de wereldtop? Marius Petipa, een Franse danser die in 1847 naar Sint Petersburg ging maakte de choreografie van 57 balletten, waaronder “Sleeping Beauty”, “de Notenkraker” en “het Zwanenmeer”. Hij werkte onder andere samen met de beroemde componist Tschaikowsky. Het Bolsjojballet bracht Het Zwanenmeer in première op 4 maart 1877 in Moskou in het Bolsjojtheater.

Benieuwd naar onze treinreizen?

Via onderstaande link vindt u een overzicht van onze (trein)reizen. Daarnaast vindt u stedenreizen naar Moskou en Sint Petersburg. U kunt onder andere kiezen voor een groepsreis Moskou en St. Petersburg met Nederlandssprekende, deskundige reisleiding. U kunt ook kiezen voor een individuele stedenreis naar Moskou en Sint Petersburg.