Geschiedenis BAM Spoorlijn in twee interviews

BAM Spoorlijn


De Baikal Amoer Magistraal

De Baikal Amoer Magistraal is een treinreis die start vanaf het dorpje Taishet. Het stadje Taishet is gelegen tussen Krasnoyarsk en Irkutsk ver in Siberië langs de Transsiberië Express. De BAM-spoorlijn takt hier af van de Transsiberië Express. Maak een reis van duizenden kilometers door nauwelijks bewoond gebied. De reis voert u langs de uitgestrekte taiga, via meren en bergketens die het grootste deel van het jaar besneeuwd zijn. Vanuit Taishet reist u langs steden als Oest-Koet, Severobajkalsk, Tynda en uiteindelijk Komsomolsk na Amoere. U leert de echte cultuur van Rusland kennen tijdens een reis per BAM Express. De geschiedenis van de BAM Spoorlijn wordt weergegeven in twee interviews.


De onbekende spoorlijn in Rusland – Edwin Trommelen

In 2017 is het boek ”Het rijk van de BAM” uitgebracht door Edwin Trommelen. Zoals de auteur het zelf noemt: ”Mijn reis met die andere Transsiberië Express”. In 2015 heeft Edwin zelf de BAM Spoorlijn bereisd. Zijn doel was tijdens de reis om de bevolking te spreken die de spoorlijn indertijd hebben gebouwd. Leuk weetje: onze collega Tatjana in Irkutsk heeft destijds zelf aan de BAM spoorlijn gebouwd. Daarnaast was zijn doel om op zoek te gaan naar de duistere voorgeschiedenis van de BAM Express in de Stalintijd. Tijdens een interview met Radio NPO1 vertelt Edwin zijn eigen verhaal.

BAM interview


Nooit meer slapen – Jelle Brandt Corstius

Schrijver, Ruslandkenner en programmamaker Jelle Brandt Corstius woonde van 2005 tot 2010 in Moskou. Daar schreef hij zijn boek ”BAM – Een reis van niets naar niets”. Jelle heeft een reis per BAM Express samen met twee vrienden gemaakt. Jelle vertelt zijn verhaal aan Peter van der Wielen tijdens een interview met VPRO.

BAM interview


Maatwerkreizen BAM Spoorlijn

U kunt kiezen voor de ervaring van een lange treinreis per BAM Express. Ook kunt u de treinreis onderbreken door bouwstenen toe te voegen aan uw reis. Bovendien stellen wij in overleg met u graag een reis per BAM Express op maat samen. Ook kunt u uw reis zowel in Moskou als in Vladivostok starten. Vanaf Komsomolsk na Amoere of Taishet reist u in ongeveer 14 dagen met diverse tussenstops over de BAM Spoorlijn.