Tsarengoud Express documentaire

Tsarengoud Express documentaire

Tsarengoud Express documentaire: een half uur adembenemde beelden van de Tsarengoud Express, de luxe treinreis van Moskou naar Beijing. 

 

De Tsarengoud Express documentaire: geniet in een half uur van de meest prachtige beelden van Rusland, Mongolië en China. De Tsarengoud Express onderscheidt zich in comfort en luxe van de meeste andere treinreizen. De treinreis voert van Moskou naar Beijing of van Beijing naar Moskou. De trein vertrekt op slechts enkele data per jaar. U kunt deze unieke treinreis in mei, juni, juli, augustus en september maken. In deze film komen de verschillende Tsarengoud couchettes aan bod.  U kunt reizen in de luxe ‘Bolsjoj couchette’  met een ensuite toilet en douche. In de trein worden lezingen gegeven en uiteraard maakt u interessante stops onderweg. Het ontbijt, de lunch en een uitgebreid diner zijn inclusief.  De rechtstreekse KLM vluchten zijn bij Mevo Reizen altijd bij de reis inbegrepen. 

De route en steden waar de Tsarengoud onderweg een tussenstop maakt

De Tsarengoud reis start in Moskou. Via Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude in Rusland vervolgt u de reis. U doorkruist de steppe van het uitgestrekte Mongolië. U maakt een tussenstop in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Vanuit Ulaanbaatar brengt u een bezoek aan het prachtige Terelj National Park. Uiteindelijk vervolgt u de reis per Tsarengoud trein naar  Beijing.

De Tsarengoud Express in het kort

De Tsarengoud is een speciaal samengestelde luxe trein. De trein vertrekt in Moskou en volgt de Transsiberië Express route tot en met Ulan Ude. Vanaf Ulan Ude vervolgt de Tsarengoud de route via de Transmongolië Express richting Mongolië en China.

Vijf verschillende treinklassen in de Tsarengoud

De Tsarengoud bestaat uit verschillende wagons.  In tegenstelling tot de ‘gewone’ Transsiberië Express geen drie maar vijf verschillende treinklasses. Categorie I en II zijn vergelijkbaar met reguliere treinen, categorie II superior en hoger zijn ruimer of beschikken zelf over een eigen badkamer. Alle reizigers in de Tsarengoud hebben de beschikking over een douche onderweg, heerlijk eten in de restauratiewagon, uitgebreid excursiepakket tijdens de tussenstops. Tijdens de langere trajecten worden er lezingen verzorgd. 

Onze eigen Tsarengoud reiservaring

Het was zover. De visa zijn geregeld en de nodige voorbereidingen getroffen. De luxe Tsarengoud Express gaat over enkele dagen vanuit Moskou vertrekken. De vlucht met KLM en de eerste dagen in Moskou zijn voor ons bekend terrein,  al is de hotelkamer in het Kempinski hotel met uitzicht op het Rode Plein en het Kremlin een ervaring op zich.  Na de twee dagen in Moskou begint ons treinhart sneller te kloppen.

Langzaam komt de Tsarengoud in beweging

Vandaag begint de treinreis. Op het Kazanskaya Vokzal aan de oostzijde van Moskou, één van de negen kopstations van Moskou, staat de Tsarengoud op ons te wachten.  Het eerste traject voert richting Kazan. De hoofdstad van Tatarstan aan de machtige rivier de Volga. Maar voordat de Tsarengoud vertrekt wordt het gezelschap verwelkomt in het station met een glaasje wijn of  champagne. Wanneer de bagage aan boord wordt gebracht geniet u van een Russische violist en koor. Nadat de bagage aan boord is gebracht wandelt u richting uw coupé. Terwijl de trein langzaam in beweging komt wordt uw diner geserveerd in de restauratierijtuig.  Na een heerlijk diner, wat natafelen of een spelletje zoekt u de coupé op voor uw eerste nacht in de Tsarengoud. Morgenvroeg zult u 800 kilometer oostwaarts wakker worden in Kazan. De eerste tussenstop op deze indrukwekkende treinreis van zo’n 9000 kilometer . De reis gaat nu écht beginnen. 

Tsarengoud trein reis
vanaf €4899 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is...
Tsarengoud Express
vanaf €4799 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express voert langs de route van de Transsiberië Express. Volgens velen de beroemdste spoorlijn ter wereld. Een ontdekkingsreis van bijna 9000 km per trein door zeven tijdzones....