Tsarengoud Express documentaire

Tsarengoud Express documentaire

Tsarengoud Express documentaire: een half uur adembenemde beelden van de Tsarengoud Express, de luxe treinreis van Moskou naar Beijing. 

 

De Tsarengoud Express documentaire: geniet in een half uur van de meest prachtige beelden van Rusland, Mongolië en China. De Tsarengoud Express onderscheidt zich in comfort en luxe van de meeste andere treinreizen. De treinreis voert van Moskou naar Beijing of van Beijing naar Moskou op slechts enkele data per jaar. U kunt deze unieke reis in mei, juni, juli, augustus en september maken. In deze film komen de verschillende Tsarengoud couchettes aan bod.  Zo kunt u reizen in de luxe ‘Bolsjoj couchette’  met een ensuite toilet en douche. In de trein worden regelmatig lezingen gegeven en uiteraard maakt u interessante stops onderweg. Het ontbijt, de lunch en een uitgebreid diner zijn inclusief.  Uiteraard zijn de rechtstreekse KLM vluchten bij de reis inbegrepen. 

De route en steden waar de Tsarengoud onderweg een tussenstop maakt:

De reis start in Moskou. Via Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude in Rusland vervolgt u de reis naar het uitgestrekte Mongolië. U stop in Ulaanbaatar en brengt een bezoek aan het prachtige Terelj National Park. Uiteindelijk vervolgt u de reis per Tsarengoud trein naar  Beijing. 

De Tsarengoud Express in het kort

De Tsarengoud is een speciaal samengestelde trein. De trein vertrekt in Moskou en volgt de Transsiberië Express route tot en met Ulan Ude. Vanaf Ulan Ude vervolgt de Tsarengoud de route via de Transmongolië Express. 

Vijf verschillende treinklassen in de Tsarengoud

De Tsarengoud bestaat uit verschillende wagons waardoor er, in tegenstelling tot de ‘gewone’ Transsiberië Express geen drie maar vijf verschillende klassen zijn. Categorie I en II zijn vergelijkbaar met reguliere treinen, categorie II superior en hoger zijn ruimer of beschikken zelf over een eigen badkamer. Alle reizigers in de Tsarengoud hebben de beschikking over een douche onderweg, heerlijk eten in de restauratiewagon, uitgebreid excursiepakket en lezingen.