Wat zijn de vertrekdagen Transsiberië Express en Transmongolië Express?

Vertrekdagen Transsiberië Express

 

Wat zijn de vertrekdagen Transsiberië Express? Heeft u een offerte van ons ontvangen óf bent u uw Transsiberië Express reis aan het voorbereiden? Dan is het slim om alvast rekening te houden met de vertrekdagen van verschillende treinen. Uw reis start waarschijnlijk met een vliegreis naar Rusland. U kunt dagelijks vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken naar Moskou of St. Petersburg. Houd er vervolgens wel rekening mee dat niet alle treinen dagelijks vertrekken. Hiervoor kunt u een offerte voor de Transsiberië Express of Transmongolië Express aanvragen. U kunt ook zelf alvast aan de slag gaan met uw reisplanning en ons mailen of bellen voor advies.

Vertrekdagen Transsiberie Express

Vertrekdagen Transsiberië Express vanuit Moskou

Reizigers vertrekken vaak vanuit Moskou per trein 070 (dagelijks) of per trein 002 (oneven data). Trein 002 wordt de ‘Rossija’ genoemd, het is een luxere trein met eerste klasse coupés. Daarnaast kunt u wekelijks vertrekken per trein 006 van Moskou naar Ulaanbaatar (woensdag vanuit Moskou). Voor de treinpuristen is er ook een directe treinverbinding tussen Moskou en Beijing per trein 004. Trein 004 vertrek wekelijks en voert van Moskou via de Transsiberië Express via Irkutsk naar Ulaanbaatar met als eindstation Beijing (wekelijks op dinsdag vanuit Moskou). 

trein Moskou St. Petersburg

Vertrekdagen Transmongolië Express vanuit Ulaanbaatar

De trein van Ulaanbaatar naar Beijing gaat niet dagelijks en de dienstregeling wisselt per jaar. Wekelijks vertrek trein 024 vanuit Ulaanbaatar naar Beijing (donderdag). In de zomermaanden wordt hier een trein aan toegevoegd. Deze Transmongolië zomertrein vertrekt ook wekelijks vanuit Ulaanbaatar naar Beijing (vrijdag in 2018 en zaterdag in 2019).

Naast trein 024 is er ook de mogelijkheid om per trein 034 te reizen, deze trein wordt doorgaans door onze reizigers gebruikt die voor een uitstap naar Hohhot of Datong keizen. Trein 034 vertrekt het gehele jaar door tweewekelijks vanuit Ulaanbaatar naar Beijing (maandag en vrijdag).

De Transmongolië van Ulaanbaatar naar China is het uitgangspunt van de reisplanning. 

Vertrekdagen Transsiberië Express

Tussenstops en lokale treinen 

We lezen op diverse reisblogs over lokale boemeltjes van mindere kwaliteit. Regelmatig wordt trein 362 genoemd. Trein 362 is in 2018 vervangen voor de betere trein 306. Deze trein reist op de route tussen Irkutsk en Ulaanbaatar, de reis duurt één nacht. Binnen Rusland, Mongolië en China kunt u ook met lokale treinen reizen. U komt zo in contact met lokale bevolking.  Vindt u het leuk om te reizen met lokale treinen en wilt u bijzondere tussenstops maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.