Tsarengoud Express – Verre treinreizen en bouwstenen

Tsarengoud Express


Tsarengoud Express: de luxe Transsiberië Express

De Tsarengoud Express onderscheidt zich in comfort en luxe van andere treinreizen op de route van de Transsiberië Express. Vanuit de trein ziet u het uitgestrekte Siberië op een ontspannen manier vanuit uw privé-trein. De luxe trein laat u op een unieke wijze diverse landschappen en prachtige uitzichten zien tijdens een traject van 9287 kilometer Transsiberisch spoorlijn. Tijdens een reis per Tsarengoud Express reist u door maar liefst acht verschillende tijdzones. Gedurende de treinreis ontdekt u drie verschillende landen. U heeft de mogelijkheid om de treinreis per Tsarengoud Express te maken van Moskou naar Beijing. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de treinreis andersom te maken van Beijing naar Moskou.


Tsarengoud trein reis
vanaf €4899 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is...
Tsarengoud Express
vanaf €4799 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express voert langs de route van de Transsiberië Express. Volgens velen de beroemdste spoorlijn ter wereld. Een ontdekkingsreis van bijna 9000 km per trein door zeven tijdzones....


Moet ik overstappen tijdens een reis per Tsarengoud Express?

Terwijl u verschillende steden ontdekt, blijft uw privé-trein op het perron staan. U hoeft dus tijdens deze reis niet over te stappen. De Tsarengoud Express blijft gedurende de hele reis dezelfde trein. Op deze manier hoeft u maar één keer in te checken en uw privé couchette zal gedurende de treinreis niet veranderen. Ontdek de treinreis tijdens een 30 minuten durende documentaire; Tsarengoud Express.


Welke tussenstops heeft een reis per Tsarengoud Express?

Tijdens deze reis stopt de trein in Moskou, Kazan, Jekaterinenburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulaanbaatar en Beijing. Bezoek onder andere het Rode Plein van Moskou en het grootste en diepste zoetwaterreservoir; het Baikalmeer bij Irkutsk. Geniet van de reis door het uitgestrekte Siberië en Mongolië. Overnacht in een traditionele nomadentent, een zogenoemde Yurt of Ger. Maak een onvergetelijke excursie te paard of kameel of wandel over de steppen van Mongolië. U reist door de Gobi Woestijn naar China waar u de Chinese Muur en de Verboden stad kunt ontdekken.Bouwstenen: Maatwerk Tsarengoud Express

Wanneer u een reis per Tsarengoud Express maakt dan is de route van Moskou naar Beijing of andersom vooraf vastgesteld. Voor deze gehele route reist u per privé-trein die gedurende de treinreis niet zal veranderen. Om uw reis nóg unieker te maken kunt u er ook voor kiezen om de treinreis te starten of te eindigen in St Petersburg, Xian of Shanghai. In overleg met u maken wij een Tsarengoud Express reis op maat geheel naar uw wensen.


Xi’an als bouwsteen

Xi’an is een stad met veel historie. Xi’an was ooit een belangrijke schakel op de Zijderoute reizen. Xian is de huidige hoofdstad van de provincie Shaanxi. De stad is vooral bekend vanwege het imposante Terracotta leger (een in 1974 ontdekte graftombe). Het indrukwekkende leger is slechts voor een deel blootgelegd. Dit deel bestaat wel uit ruim 8000 opgegraven strijders. Ook kunt u een bezoek brengen aan de oude ommuurde binnenstad en de grote bazaar in de kleurrijke Islamitische wijk. U kunt ‘er s avonds voor kiezen om een Tang Dynastie diner show bij te wonen. Daarnaast kunt u de stad zelf ontdekken of u maakt een stadswandeling met een lokale gids.


Shanghai als bouwsteen

Bezoekt de hoogtepunten van Shanghai zoals: Nanjing Road, the Bund, de Jade Buddha Tempel en de Yu tuinen. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan een acrobatische show.


St. Petersburg als bouwsteen

Een Russische stad dat is gebouwd op een aantal eilanden die door wel 500 bruggen met elkaar wordt verbonden. Onder andere door deze bruggen en kanalen wordt de stad ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. De schilderachtige stad doet aan de Hollandse gouden eeuw denken.Overnachten in de Tsarengoud Express

Wanneer u een reis maakt per Tsarengoud Express verblijft u de gehele periode in dezelfde coupé. Dit maakt het dan ook erg prettig om in- en uit te stappen gedurende de reis. U kunt er zelf voor kiezen in welke categorie coupé u wilt overnachten. De Tsarengoud Express beschikt namelijk over zes soorten cabines. Elke cabine heeft ieder zijn eigen kenmerken. Deze verschillende soort cabines staan onderaan de pagina voor u beschreven.


Is er een douche aanwezig in de Tsarengoud Express?

De prive-trein beschikt over 6 verschillende compartimenten in één treinstel. Categorie I, de Standaard coupé beschikt over sanitaire voorzieningen aan weerszijden van de wagon, maar heeft geen douche tot zijn beschikking. Vanaf categorie II , de Standaard Classic coupé dan bevind zich iedere tweede of vierde coupé van de wagon een gedeelde douchecabine. Dit geldt ook voor de Standaard Superior coupé.

Wanneer u kiest voor Categorie III, de Nostalgic Cabin, dan heeft u per twee coupés een ‘privé douche’ tot uw beschikking. Vanaf Categorie IV, de Bolshoi Cabin en de Bolshoi Platinum Cabin krijgt u optimale luxe. Deze coupés zijn inclusief privé en ensuite badkamer.

Tijdens de tussenstops verblijft u in vier- of vijf-sterren hotels.

Download de gratis ‘startgids’ Tsarengoud Express

Sfeerimpressie Tsarengoud Express

Andere uitgebreide Tsarengoud documentaire vindt u hier.

 • Tsarengoud Coupe Categorie I Standaard

  Met 9 compartimenten per treinstel en sanitaire voorzieningen aan weerszijden van de wagon, bieden deze Standaard coupés een sociale sfeer en een goed comfort. Aan beide zijden van de coupé bevinden zich twee bedden boven elkaar. De afmetingen van deze bedden zijn 70×190 cm per bed. In het midden van de coupé onder het raam bevindt zich een tafeltje. U deelt deze coupé in de Tsarengoud Express met vier reizigers. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tegen een
  meerprijs de Standaard coupé te delen met drie reizigers.

 • Tsarengoud Coupe Categorie II Standaard KlassiekU heeft aanzienlijk meer ruimte in de Standaard Classic coupé. Deze coupé wordt gedeeld door twee reizigers. Ook hier bestaat een treinstel uit 9 compartimenten met aan weerszijden van de wagon sanitaire voorzieningen. De afmeting van de bedden zijn 70×190 cm per bed, deze zijn tegenover elkaar geplaatst in de coupé. Tussen de twee bedden en onder het raam bevind zich een tafeltje. In iedere tweede of vierde coupé van de wagon bevind zich een gedeelde douchecabine.

 • Tsarengoud Coupe Categorie II Standaard SuperiorDeze prachtig onderhouden coupé biedt een comfortabele accommodatie voor twee reizigers. U reist in een tweepersoons coupé. De afmeting van de bedden zijn 70×190 cm per bed. Daarbij is er in het midden van de twee bedden een tafeltje aanwezig onder het raam. Een treinstel bestaat uit 9 compartimenten. Ook is er een gedeelde douchecabine beschikbaar in iedere eerste of derde coupé van het treinstel.

 • Tsarengoud treincoupéDeze nostalgische coupés zijn een bijzondere keuze. Uw tijd in de trein wordt een avontuur op zich. De coupés hebben een op de jaren ‘50 geïnspireerd interieur.
  Stap terug in de tijd in de stijl en luxe van de voormalige Sovjet-leiders. Voor reizigers die een unieke ervaring zoeken, is dit een goede keuze omdat de juiste sfeer wordt gecreëerd voor jouw treinreis. Deze coupé heeft alle basisvoorzieningen en twee comfortabele bedden met een afmeting van 80×190 cm per bed. Per twee coupés is er de beschikking over een ‘privé douche’. U kan ook gebruik maken van de gecombineerde, sanitaire voorzieningen aan weerszijden van de wagon. Een treinstel bestaat uit 8 compartimenten.

 • Tsarengoud Coupe Categorie III NostalgieDe Bolshoi coupés kunnen op het gebied van comfort en service concurreren met Bolshoi Platinum coupés. Voor optimale luxe is er extra ruimte toegevoegd in vergelijking tot lager geprijsde coupés. Een lagere prijs en gelijkwaardige voorzieningen inclusief privé en ensuite badkamer. De Bolshoi coupé beschikt over een tweepersoonsbed met afmeting 110×185 cm en een hoog bed met afmeting 80×175 cm. Daarnaast heeft u een kleine kledingkast tot uw beschikking. Een treinstel beschikt over slechts 6 compartimenten. Privacy, comfort en luxe in één. Deze coupé biedt ruimte aan twee reizigers.

 • Tsarengoud Coupe Categorie V Bolshoi Platinum Platinum coupés bieden de meest luxueuze en comfortabele voorzieningen gedurende de treinreis. Deze coupés hebben een privé douche en comfortabele bedden voor twee reizigers. Meer comfort en ruimte betekent dan ook minder mensen met slechts 5 compartimenten per wagon. Deel je verhalen met medereizigers of rust uit met de privacy en luxe van een flatscreen TV, airconditioning en een grote kledingkast. Aarzel niet om koffie, thee of snacks te bestellen die bij de coupé geserveerd worden.

 • Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld bij financiële problemen of een faillissement tijdens een reis per Tsarengoud Express. Daarnaast zorgt de SGR voor bijvoorbeeld uw verblijf tijdens uw reis of de terugreis in dit soort situaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt een reis per Tsarengoud Express onder de garantie van het Calamiteitenfonds.