Tsarengoud Express – Verre treinreizen en bouwstenen

Tsarengoud Express


Tsarengoud Express: de luxe Transsiberië Express

De Tsarengoud Express onderscheidt zich in comfort en luxe van andere treinreizen op de route van de Transsiberië Express. Vanuit de trein ziet u het uitgestrekte Siberië op een ontspannen manier vanuit uw privé-trein. De luxe trein laat u op een unieke wijze diverse landschappen en prachtige uitzichten zien tijdens een traject van 7.661 kilometer Transmongolisch spoorlijn. Tijdens een reis per Tsarengoud Express reist u door maar liefst acht verschillende tijdzones. Gedurende de treinreis ontdekt u drie verschillende landen. U heeft de mogelijkheid om de treinreis per Tsarengoud Express te maken van Moskou naar Beijing. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de treinreis andersom te maken van Beijing naar Moskou. Interesse in een reis per Tsarengoud Express? Download de startgids.

Tsarengoud Express Luxe Treinreizen
vanaf €5399 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is...
tsarengoud transsiberië
vanaf €5299 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express voert langs de route van de Transsiberië Express. Volgens velen de beroemdste spoorlijn ter wereld. Een ontdekkingsreis van bijna 9000 km per trein door zeven tijdzones....


Tsarengoud Express naar Vladivostok

De Tsarengoud Express naar Vladivostok volgt de route van Moskou tot en met Vladivostok. De langste aaneengesloten treinreis ter wereld voert over 9288 kilometer van Moskou tot het verre oosten van Siberië. In vijftien dagen ziet u steden als Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude, Khabarovsk en Vladivostok. In deze reis ligt de nadruk op het enorme Rusland en ziet u meer van Siberië. Naarmate de reis verder oostwaarts voert neemt het toch al beperkte toerisme verder af. Na afloop heeft u de iconische Transsiberië Express van het begin tot en met het eindpunt afgelegd.

Tsarengoud Express Baikalmeer
vanaf €5299 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is de luxe treinreis langs de route van de Transsiberië Express dwars door Siberië. Deze spoorlijn reist door ongeveer zeven tijdzones en is de langste treinreis ter...
Treinreizen Rusland
vanaf €5299 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express brengt u langs de originele route van de Transsiberië Express dwars door Siberië. De langste treinreis ter wereld reist door prachtige natuur en zeven tijdzones. Per...


Moet ik overstappen tijdens een reis per Tsarengoud Express?

Terwijl u verschillende steden ontdekt, blijft uw privé-trein op het perron staan. U hoeft dus tijdens deze reis niet over te stappen. De Tsarengoud Express blijft gedurende de hele reis dezelfde trein. Op deze manier hoeft u maar één keer in te checken en uw privé couchette zal gedurende de treinreis niet veranderen. Ontdek de treinreis tijdens een 30 minuten durende documentaire; Tsarengoud Express.


Welke tussenstops heeft een reis per Tsarengoud Express?

Tijdens deze reis stopt de trein in Moskou, Kazan, Jekaterinenburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulaanbaatar en Beijing. Bezoek onder andere het Rode Plein van Moskou en het grootste en diepste zoetwaterreservoir ter wereld; het Baikalmeer bij Irkutsk. Geniet van de reis door het uitgestrekte Siberië en Mongolië. Overnacht in een traditionele nomadentent, een zogenoemde Yurt of Ger. Maak een onvergetelijke excursie te paard of kameel of wandel over de steppen van Mongolië. U reist door de Gobiwoestijn naar China waar u de Chinese Muur en de Verboden Stad kunt ontdekken.Bouwstenen: Maatwerk Tsarengoud Express

Wanneer u een reis per Tsarengoud Express maakt dan is de route van Moskou naar Beijing of andersom vooraf vastgesteld. Voor deze gehele route reist u per privé coupé die gedurende de treinreis niet zal veranderen. Om uw reis nóg unieker te maken kunt u er ook voor kiezen om de treinreis te starten of te eindigen in St Petersburg, Xian of Shanghai. In overleg met u maken wij een Tsarengoud Express reis op maat geheel naar uw wensen.


Xi’an als bouwsteen

Xi’an is een stad met veel historie. Dit was ooit een belangrijke schakel op de Zijderoute reizen. Xi’an is de huidige hoofdstad van de provincie Shaanxi. de stad is vooral bekend vanwege het imposante Terracottaleger, ontdekt in 1974 in een graftombe. Het indrukwekkende leger is slechts voor een deel blootgelegd. Dit deel bestaat wel uit ruim 8000 opgegraven strijders. Ook kunt u een bezoek brengen aan de oude ommuurde binnenstad en de grote bazaar in de kleurrijke Islamitische wijk. U kunt ‘er s avonds voor kiezen om een Tang Dynastie dinnershow bij te wonen. Daarnaast kunt u de stad zelf ontdekken of u maakt een stadswandeling met een lokale gids.


Shanghai als bouwsteen

Bezoek de hoogtepunten van Shanghai zoals: de Nanjing Road, de Bund, de Jade Buddha Tempel en de Yu tuinen. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan een Acrobatiek show.


St. Petersburg als bouwsteen

Een Russische stad dat is gebouwd op een aantal eilanden die door wel 500 bruggen met elkaar worden verbonden. Onder andere door deze bruggen en kanalen wordt de stad ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. De schilderachtige stad doet aan de Hollandse Gouden Eeuw denken.


Overnachten in de Tsarengoud Express

Wanneer u een reis maakt per Tsarengoud Express verblijft u de gehele periode in dezelfde coupé. Dit maakt het dan ook erg prettig om in- en uit te stappen gedurende de reis. U kunt er zelf voor kiezen in welke categorie coupé u wilt overnachten. De Tsarengoud Express beschikt namelijk over zes soorten cabines. Elke cabine heeft ieder zijn eigen kenmerken. Deze verschillende soorten cabines staan onderaan de pagina voor u beschreven.


Is er een douche aanwezig in de Tsarengoud Express?

De prive-trein beschikt over zes verschillende compartimenten in één treinstel. Categorie I, de Standaard coupé beschikt over sanitaire voorzieningen aan weerszijden van de wagon, maar heeft geen douche tot zijn beschikking. Vanaf categorie II , de Standaard Classic coupé, is er iedere tweede of vierde coupé van de wagon een gedeelde douchecabine. Dit geldt ook voor de Standaard Superior coupé.

Wanneer u kiest voor Categorie III, de Nostalgic Cabin, dan heeft u per twee coupés een ‘privé douche’ tot uw beschikking. Vanaf Categorie IV, de Bolshoi Cabin en de Bolshoi Platinum Cabin krijgt u optimale luxe. Deze coupés zijn inclusief privé en ensuite badkamer.

Tijdens de tussenstops verblijft u in vier- of vijf-sterren hotels.


Sfeerimpressie Tsarengoud Express

Andere uitgebreide Tsarengoud documentaire vindt u hier.

  • Standaard CabineDe Standaard cabine beschikt over negen compartimenten per treinstel. De Standaard cabine biedt een sociale sfeer en biedt goede comfort. Aan beide zijden van de coupé bevinden zich twee bedden boven elkaar. U deelt deze coupé namelijk met drie reizigers. U heeft uiteraard de mogelijkheid om tegen een meerprijs de Standaard cabine te delen met één of twee reizigers. De afmetingen van deze bedden zijn 70×190 cm per bed. Daarnaast beschikt de cabine over een tafeltje in het midden onder het raam. Sanitaire voorzieningen bevinden zich aan weerszijden van de wagon.

  • De StanStandaard Klassieke Cabinedaard Klassieke cabine wordt gedeeld door twee reizigers. Hierdoor heeft u aanzienlijk meer ruimte in uw cabine. De bedden zijn tegenover elkaar geplaatst in de coupé. De afmetingen van de bedden zijn 70×190 cm per bed. Tussen de twee bedden bevindt zich een tafeltje onder het raam. Een treinstel bestaat uit negen compartimenten. Aan weerszijden van de wagon bevinden zich de sanitaire voorzieningen. In iedere tweede of vierde coupé van het treinstel bevindt zich een gedeelde douchecabine. 

  • Standaard Superior CabineDe Superior cabine biedt een prachtig onderhouden en comfortabele accommodatie voor twee reizigers. Ook bij de Superior cabines bestaat een treinstel uit negen compartimenten. De bedden zijn tegenover elkaar geplaatst in de cabine. De afmeting van de bedden zijn 70×190 cm per bed. Ook deze cabine biedt een tafeltje onder het raam. Het verschil tussen de Standaard Klassieke en Superior cabine is dat er een gedeelde douchecabine beschikbaar is in iedere eerste of derde coupé van het treinstel.

  • Nostalgische CabineBent u opzoek naar een unieke ervaring in de Tsarengoud Express? Dan past de Nostalgische cabine goed bij u. De Nostalgische cabine heeft een op de jaren ‘50 geïnspireerd interieur. Stap met dit interieur terug in de tijd in de stijl en luxe van voormalige Sovjetleiders. Hierdoor wordt er een juiste en bijzondere sfeer gecreëerd voor uw treinreis. De Nostalgische cabine beschikt over twee comfortabele bedden met een afmeting van 80×190 cm per bed. Daarnaast beschikt het treinstel per twee cabines over een privé douche. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de gecombineerde, sanitaire voorzieningen. Deze bevinden zich aan weerzijden van het treinstel. Bij de Nostalgische cabines bestaat een treinstel uit acht compartimenten.

  • Bolshoi CabineVoor optimale luxe en comfort biedt de Tsarengoud Express Bolshoi cabines aan. Het bijzondere aan de Bolshoi cabine is de extra ruimte in de coupé en de privé badkamer. De cabine biedt ruimte aan twee reizigers. De Bolshoi cabine beschikt over een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. De afmetingen van deze bedden zijn 110×185 cm en 80×175 cm. Daarnaast beschikt de Bolshoi cabine over een kleine kledingkast. Een treinstel beschikt over zes compartimenten. Privacy, comfort en luxe in één krijgt u tijdens uw verblijf in de Bolshoi cabine.

  • Bolshoi PlatinumDe Bolshoi Platinum cabine is de meest luxueuze en comfortabele cabine van de Tsarengoud Express. Dit geldt niet alleen voor het verblijf, maar ook de voorzieningen waarover de cabine beschikt. Zo beschikt de Bolshoi Platinum cabine over een flatscreen TV, airconditioning en een kledingkast. De cabines hebben comfortabele bedden en een privé douche voor twee reizigers. Het treinstel beschikt over vijf compartimenten. Deel uw reiservaringen met medereizigers of rust uit in privacy. Laat de boeiende landschappen zich ontvouwen vanuit de panoramische ramen en aarzel niet om koffie, thee of snacks te bestellen. Deze worden geserveerd bij uw cabine.

  • Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld bij financiële problemen of een faillissement tijdens een reis per Tsarengoud Express. Daarnaast zorgt de SGR voor bijvoorbeeld uw verblijf tijdens uw reis of de terugreis in dit soort situaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt een reis per Tsarengoud Express onder de garantie van het Calamiteitenfonds.