Treinreizen Kazachstan – maatwerk en groepsreizen

Wilt u een reis maken door Kazachstan? Mevo Reizen biedt maatwerk treinreizen en groepsreizen naar Kazachstan. Via Mevo Reizen kunt u met de Zijderoute Express door Kazachstan reizen of een treinreis Kazachstan maken. Kazachstan ligt in Centraal-Azië. Het is één van de grootste landen van de wereld. U kunt kiezen voor een Kazachstan maatwerkreis of een groepsreis Kazachstan.


Reisaanbod treinreizen Kazachstan


Kazachstan: onderdeel van de Zijderoute

De Zijderoute is de eeuwenoude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Met Mevo Reizen reist u langs deze route per trein. U legt meer dan 3000 km af. Vanuit de trein ziet u prachtige landschappen. Waarbij u de reis op een ontspannen manier beleeft. De treinreis bestaat u verschillende bouwstenen. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting in een Yurt. Ook zal u tijdens uw reis de gastvrijheid van Centraal-Azië ervaren. De Zijderoute gaat van Ashgabat naar Almaty. Door middel van bouwstenen kunt u verschillenden landen toevoegen. Denk hierbij aan de bouwstenen Turkije, Iran en Kirgizië.

Treinreis Kazachstan
vanaf €1599 reisduur 15 dagen
Per trein en 4x4 door Kazachstan ontdekt de mooiste plekken van Kazachstan tijdens deze complete rondreis per trein. U reist van de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan, via prachtige nationale parken...Kleine groepen en Nederlandse reisleiding

Laat u verrassen door de prachtige natuur en bezienswaardigheden in Kazachstan. Tijdens uw reis ontmoet u lokale bevolking. Ook geniet u van de Kazachse cultuur en ziet u schilderachtige uitzichten. Daarnaast zult u ook meer leren over het lokale eten. U ervaart de manier van leven in Kazachstan. Met de Zijderoute kunt u een groepsreis maken door onder andere Kazachstan. Tijdens de Zijderoute zult u van Tasjkent naar Almaty reizen. U reist door het zuiden van Kazachstan, vervolgens heeft u twee dagen in Almaty. In Almaty kunt u een stadstour met een lokale gids boeken via Mevo Reizen. Zodat u op uw eigen tempo de stad ontdekt.

Tian shan gebergte
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...
Zijderoute Groepsreis
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...Maatwerk treinreizen Kazachstan

Mevo Reizen is een treinreis specialist. Samen met de reiziger stellen wij treinreizen op maat samen. Een treinreis door Kazachstan is een ontspannen manier van reizen, tevens kunt u kiezen uit verschillende treinklassen. Daarbij kunt u bouwstenen toevoegen. Verder zijn transfers en lokale gidsen vooraf boeken via Mevo Reizen. Ook kunt u naast de zijderoute kiezen een reis door alleen Kazachstan. Waarbij u bijvoorbeeld ook Nur-Sultan kunt bezoeken. Bij een maatwerkreis geven wij graag persoonlijk reisadvies met een afspraak op kantoor. Wij zullen dan een reisplan voor u maken dat aansluit op uw wensen.

Laat ons weten hoe u uw rondreis door Kazachstan voor ogen ziet, dan gaan wij voor u aan de slag.

Voordelen Maatwerk Kazachstan Rondreis | Mevo Reizen


Beste reistijd Kazachstan

De beste reistijd voor een reis naar Kazachstan is in het voorjaar en het najaar. De maanden mei, juni, september en oktober. In deze maanden zijn de temperaturen in Kazachstan het aangenaamst. Waarbij de temperaturen dan gemiddeld tussen de 20 en 25 graden zullen zijn. Kazachstan heeft namelijk extreme zomers en winters, met een landklimaat. De gemiddelde temperatuur is acht graden Celsius en er valt gemiddeld 174 mm regen.


Reisgids Kazachstan

Wilt u een goede voorbereiding op uw reis naar Kazachstan? Mevo Reizen raadt u de volgende reisgidsen aan. Wanneer u reist naar alleen Kazachstan. Kunt u het best gaan voor een reisgids van bijvoorbeeld Brath Travel Guides of een reisgids van de Duitse uitgever Trescher Verlag. Kom met behulp van deze reisgidsen meer te weten over Kazachstan en raak geïnspireerd. Daarbij zijn de reisgidsen ook makkelijk mee te nemen voor onderweg.


Luxe treinreizen Kazachstan

U kunt ook door Kazachstan reizen met een luxe trein, namelijk de Registan Express. Deze trein reist ook over de Zijderoute, maar is gericht op luxe en comfort. U reist dan met deze privé trein door onder andere Kazachstan, maar ook door Oezbekistan en Turkmenistan. Daarnaast kan uw reis met de Registan Express ook langer gemaakt worden met verschillende bouwstenen, zoals Iran.

Luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. brengt u langs de bekende Zijderoute in Centraal-Azië. Gedurende de reis komt u alles te weten over de diverse culturen en...
De luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. Tijdens de reis maakt u kennis met de de culturen langs de Zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor handel tussen oost...


Almaty Kazachstan

Almaty was tot 1997 de hoofdstad van Kazachstan. Waardoor de bruisende stad een rijke historie kent, afkomstig van verschillende culturen. Als u een reis maakt over de Zijderoute is Almaty het eindstation. Tijdens uw bezoek in Almaty raden wij u aan om bijvoorbeeld het hemelvaart kathedraal en Gorky park te bezoeken. Ook kunt u de stad bewonderen van bovenaf bij Kok-Tobe helling, met in de avond een prachtige zonsondergang. Een stukje buiten de stad ligt Big Almaty Lake, wanneer u in Almaty bent is dit zeker het bezoeken waard.  Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan Almaty? Lees hier meer over een reis over de Zijderoute met Almaty.


Nur-Sultan / Astana

Nur-Sultan is de hoofdstad van Kazachstan. Voorheen heette de hoofdstad ‘Astana’, de naam is veranderd in 2019 door de president van Kazachstan. Zijn naam is Nur-Sultan. Ook door de naam verandering is deze opkomende stad is voor veel mensen nog onbekend. De stad is gevormd door historische parlementsgebouwen en een prachtige skyline. Wanneer u in Nur-Sultan bent kunt u de Bayterek toren en de Hazrat Sultan moskee bezoeken. Tijdens uw bezoek kunt u deze prachtige bezienswaardigheden kunt u.


Kolsai meren

Een tussenstop bij de Kolsai meren mag niet ontbreken tijdens uw reis in Kazachstan. De meren liggen in de buurt van Almaty, in het Ile-Alatau National Park van Kazachstan. In het National Park zijn geweldige uitzichten over de uitgestrekte steppe en de prachtige bergmeren. Lake Kaindy is een van deze meren, dit meer is het hoogstgelegen meer in het National Park.


Bezienswaardigheden Kazachstan

uw reis naar Kazachstan zult u veel verschillende prachtige bezienswaardigheden tegenkomen. Daarnaast zijn er nog meer unieke bezienswaardigheden waar u heen kunt gaan; Charyn Canyon Nationaal Natuur Park, Bayterek, Tian-Shan gebergte, Barsa Kelmes Natuurreservaat en Altyn-Emel National Park gaan. Deze bezienswaardigheden kunt u bezoeken met een lokale gids van Mevo Reizen. Waarmee u op u eigen tempo de bezienswaadigheden kunt bekijken.


Met Mevo Reizen naar Kazachstan

Bouwsteen Kirgizië
vanaf €979 reisduur 11 of 12 dagen
De bouwsteen laat u kennis maken met het prachtige Kirgizië. Een bezoek aan de hoofdstad Bishkek mag dan ook niet ontbreken. Per 4x4 terreinwagen reist u door naar de Chon...
Khiva - Zijderoute
vanaf €1999 reisduur 15, 21 of 22 dagen
De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit...

Ontvang de ‘startgids’ Zijderoute met Kazachstan per email

  • In Kazachstan zijn een aantal bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om op te nemen in uw rondreis. Denk hierbij aan Charyn Canyon Nationaal Natuur Park, Bayterek, Tian-Shan gebergte, Barsa Kelmes Natuurreservaat en Altyn-Emel National Park.  

  • Weet u niet zo goed wat u allemaal mee moet nemen bij een rondreis via trein? Of wilt u checken of u alle nodige spullen mee heeft genomen? bekijk dan onze handige meenneemlijst.

  • Mevo Reizen is lid van de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Daarnaast zijn we ook lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. En Mevo reizen is ook lid bij het calamiteitenfonds.