Beste reistijd Transmongolië Express

Beste reistijd Transmongolië Express


Wat is de beste reistijd voor een reis per Transmongolië Express

Voor elke periode zijn goede argumenten aan te dragen voor een treinreis per Transmongolië Express. De trein vertrekt het gehele jaar door. Zowel in de zomer, als in de winter. Het landschap langs de route van de Transmongolië Express verandert per seizoen. In de zomer zijn de uitzichten prachtig groen. In de winter kunt u genieten van besneeuwde landschappen. De beste reistijd om een reis te maken per Transmongolië Express is van mei tot en met oktober.

Siberië kent een landklimaat maar zeer strenge winters en warme zomers. Mongolië heeft een mix van Mongolië heeft een mix van een steppe-, woestijn- en een hooggebergteklimaat. Daarnaast kent China een warm landklimaat. Wanneer u in de periode van mei tot en met oktober reist zijn in alledrie de landen de temperaturen aangenamer dan in de wintermaanden.


De Transmongolië in de zomer

In de zomer zijn de bossen in Siberië volop in bloei. Geniet van een frisse duik in het Baikalmeer voor de liefhebbers. Onthoud wel dat het water, ook in de zomer, koud kan zijn. De temperatuur van het water komt in de zomermaanden tot ongeveer 14 graden. In Moskou lopen de temperaturen regelmatig op tot 30 graden. De eindeloze vlaktes van Mongolië zijn prachtig in allerlei kleuren. In China zijn de zomers lang en kan het in Beijing erg heet zijn. Houdt er rekening mee dat het tijdens de zomerse nachten van Mongolië ook fris kan zijn. In de zomermaanden bieden Siberië en Mongolië een breder aanbod qua excursies aan, in vergelijking met de wintermaanden. Zo speelt het jaarlijkse Naadam Festival in Mongolië zich af in de maand juli. Daarnaast rijden op het traject van de Transmongolië Express extra treinen in de zomer. Hierdoor heeft u meer flexibiliteit wat betreft uw reisplanning in de zomer.


De Transmongolië in het voor- en najaar

De meeste Transmongolië Express reizigers maken de treinreis in het voor- of najaar. Denk hierbij aan de maanden mei, juni, september en oktober. In de landen Rusland, Mongolië en China is het weer dan het meest aangenaam. Het is dan niet te warm en de temperaturen dalen ’s nachts niet extreem. In China zijn de temperaturen niet te hoog. Daarnaast vallen de maanden in het voor- en najaar buiten het hoogseizoen. Hiermee vermijdt u de drukte van veel toeristen. 

In het najaar ziet u de Siberische bossen in prachtige herfstkleuren. In het voorjaar zijn de landschappen in Mongolië prachtig groen. De temperaturen zijn tegelijkertijd dan ook zeer prettig. Onthoudt wel dat het in Mongolië alsnog flink kan afkoelen. Denk hierbij aan frisse nachten, waarbij waarbij er sneeuw kan vallen.De Transmongolië Express in de winter

Ontdek de treinreis per Transmongolië Express in de winter. Reis langs besneeuwde landschappen, bevroren meren en schilderachtige uitzichten. De loofbossen in Siberië zijn bladloos, dus u heeft weidsere uitzichten vanuit de trein. Geniet in de winter van een Russische Banja (sauna) en maak een prachtige jeep- of sledetocht over het Baikalmeer in Siberië. Stook uw kachel hoog op in uw Mongoolse ger. De treinreis in de winter past erg goed bij zowel Siberië als Mongolië. U zult het niet koud krijgen in de treinen, want deze worden zeer goed verwarmd.

De treinen van de Transmongolië Express rijden altijd, ook in de winter. U heeft wel wat meer voorbereidingen nodig voor de treinreis in de winter. Denk hierbij aan meerdere lagen kleding om uzelf te beschermen tegen de Siberische en Mongoolse kou. De temperaturen kunnen namelijk dalen tot -30 graden. Bij aankomst in Beijing, merkt u meteen een temperatuurverschil. De temperaturen in de wintermaanden liggen in Beijing gemiddeld rond het vriespunt. De winter is een rustige periode voor een reis per Transmongolië Express. U reist veel samen met de lokale bevolking in de treinen.

Transmongolie-Express-naar-Beijing
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven...
Transsiberië Express Rossija
vanaf €2599 reisduur 21 dagen
De Transsiberië Express groepsreis is de ultieme treinreis. Tijdens de Transsiberië Express Groepsreis reist u met een kleine groep over 9000 kilometer spoor. De reis gaat maar liefst door zeven...