Turkmenistan Ashgabat

Maak kennis met de hoofdstad Ashgabat tijdens uw rondreis door Turkmenistan. De stad is gelegen in de Karakum-woestijn. De woestijn staat met name bekend om de opmerkelijke gaskrater die er te vinden is. Turkmenistan bestaat zeventig procent uit woestijn. De hoofdstad stond vroeger bekend als de ‘stad van de liefde’ wat ook de vertaling is van Ashgabat. Tegenwoordig is deze bijnaam veranderd in ‘de witte stad’. Deze naam komt voort uit het feit dat de stad voornamelijk uit gebouwen van wit marmer bestaat. Het is een bijzondere ervaring om een bezoek te brengen aan deze hoofdstad.

Rondreis Oezbekistan - Mevo Reizen- zijderoute
vanaf €2199 reisduur 15 dagen
De treinreis Oezbekistan en Turkmenistan brengt u in 15 dagen door twee onontdekte landen in Centraal-Azië. Per trein en per 4x4 reist u langs prachtige Zijderoute steden en de dwars...
Khiva - Zijderoute
vanaf €1999 reisduur 15, 21 of 22 dagen
De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit...


Ontdek de hoofdstad Ashgabat

De hoofdstad heeft veel te bieden en is zeker een bezoek waard. Ontdek onder andere de parken, de musea en schitterende architectuur die de stad rijk is. Leer de nationale monumenten kennen met een wandeling door verschillende parken en bewonder de vele kunstwerken in de musea van Ashgabat. Ontdek in de stad de échte cultuur en historie van Turkmenistan.


Parken Ashgabat

Breng een bezoek aan het Nationaal Onafhankelijkheidspark. Het park staat bekend om de vele monumenten. Tijdens een wandeling door het park loopt u langs de Vijfkoppige Adelaars Fontein en standbeelden van Nationale helden. Daarnaast vindt u in het park één van de grootste gedenktekens ter wereld. Dit gedenkteken staat voor de strijd die het land heeft gevoerd voor de onafhankelijkheid. Ook kunt u een bezoek brengen aan het openbare stadspark Inspiration Alley. Langs de paden van het park zijn beelden te vinden van Turkmeense en Islamitische dichters, denkers en filosofen.


Musea Ashgabat

In de hoofdstad Ashgabat zijn bijzondere musea te vinden. U kunt een bezoek brengen aan het Turkmen Fine Arts Museum. In dit museum worden ongeveer 6.000 kunstwerken en objecten tentoongesteld. Er zijn hier kunstwerken te vinden van Russische, Turkmeense en internationale kunstenaars. Het Nationale Turkmen Carpet Museum is ook een bijzonder museum om te bezoeken. Dit museum heeft de grootste Turkmeense tapijten collectie ter wereld. Daarnaast is in het museum het grootste handgemaakte tapijt ter wereld te vinden. Ten slotte kunt u een bezoek brengen aan het Ashgabat National Museum of History. In dit museum worden 500.000 voorwerpen tentoongesteld. Er zijn voornamelijk etnografische en archeologische vondsten te vinden vanuit het hele land.


World records van Ashgabat

De hoofdstad Ashgabat heeft meerdere wereldrecords op zijn naam staan. De hoofdstad heeft de hoogste dichtheid aan gebouwen die met wit marmer bekleed zijn. Tijdens één van de laatste metingen telde de stad 543 gebouwen bekleed met 4.5 miljoen vierkante meter wit marmer. Het twintigste jaar van onafhankelijkheid werd gevierd door het bouwen van een stervormig gebouw. Hier heeft het land ook een wereldrecord mee verbroken. Dit gebouw is namelijk 240 vierkante meter. Het staat voor de prestaties die Turkmenistan heeft bereikt. Daarnaast vertegenwoordigt het ook de traditionele cultuur van de Turkmenen. De vorm van de ster is hetzelfde als de Oguz Khan ster en is het embleem van dit land. Daarnaast is in het culturele uitgaanscentrum het grootste overdekte reuzenrad te vinden. Dit reuzenrad heeft een diameter van 57 meter.


Stadstour Ashgabat Turkmenistan

Tijdens uw reis door Turkmenistan op de Zijderoute bezoekt u de hoofdstad Ashgabat. In Ashgabat krijgt u een stadstour van een lokale, professionele en Engelstalige gids. U komt langs de meest indrukwekkende hoogtepunten van de stad. Tijdens de stadstour krijgt u alles te weten over de talloze marmeren gebouwen, monumenten en diverse beelden. U brengt een bezoek aan één van de mooiste moskeeën van Turkmenistan. Namelijk de Ertugrul Gazi Moskee. Maak daarnaast een wandeling in het eerdere genoemde Nationale Onafhankelijkheidspark. De hoge marmeren gebouwen zijn hier niet te missen. Ontdek het monument van de Neutraliteit, dit monument is het symbool van de stad. Net buiten de stad is de grootste moskee in Centraal-Azië te vinden. Daarnaast is dit de belangrijkste moskee van Turkmenistan, de Turkmenbashi Ruhy Moskee. Deze moskee is gebouwd in wit marmer en heeft een capaciteit voor 10.000 bezoekers.


Met Mevo Reizen naar Ashgabat in Turkmenistan

De luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. Tijdens de reis maakt u kennis met de de culturen langs de Zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor handel tussen oost...